"Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω". Μια χαρά. ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ πρόβλημα είναι ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ εκτός του ΚΥΡΙΟΥ προβλήματος. Δεν ξέρω και δεν με αφορά το κύριο πρόβλημα σου αλλά δεν είπα ότι η λειτουργικότητα είναι δευτερεύον. Ελληνικά μιλαώ. Η σύγκριση σου με τον διαβήτη ή την καρδιοπάθεια είναι ατυχέστατη. Πολλοί άνθρωποι ΕΙΝΑΙ ψυχασθενείς και δεν το αναγνωρίζουν καν. Ο διαβητικός και ο καρδιοπαθής σε διαβεβαιώ και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να το αγνοήσουν. Εκτός αυτού και τα δύο παραδείγματα οδηγούν στο θάνατο αν δεν αντιμετωπιστούν. Η ψυχασθένεια "μπορεί" να οδηγήσει στο θάνατο, αλλά όχι πάντα. Η απλουστευτική προσέγγιση σου είναι παιδαριώδης. Συγκρίνεις δύο σαφής ιατρικές ειδικότητες με την τριάδα των ψευδοεπιστημών οι οποίες δεν μπορούν να απαντήσουν τρία απλά ερωτήματα:
Πως μελετάει ο ψυχολόγος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
Πως θεραπεύει ο ψυχοθεραπευτής κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
Πως γιατρεύει ο ψυχίατρος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
Αν φτάσω εγώ και ο κάθε θεραπευόμενος να κατεβάσουμε την βιβλιοθήκη κάποιου τμήματος ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας προκειμένου να μάθουμε "τι διαγνώνεται - θεραπευεται και τι όχι" τη γ****αμε! Θα καταλάβεις πιο κάτω γιατί το λέω αυτό. Υπομονή.
Αλλά όταν θίγω τα κακώς κείμενα του θεσμικού πλαισίου εσύ σφυρίζεις αδιάφορα! ενώ για το "τι καλοί που είναι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι" έχεις πλήρη άποψη και είσαι λαλίστατη.
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.
Μπράβο σου που εσύ η ίδια λες ότι είσαι θεραπευμένη! Επέτρεψε μου τώρα να αμφιβάλω για την γνώμη σου επειδή μέχρι σήμερα δεν είδα "τρελό" ο οποίος να παραδέχεται ότι είναι τρελός. Συνήθως όλοι τους λένει ότι είναι "μια χαρά, άλλα όλοι οι άλλοι είναι Παναγιά βοήθα".
Μπράβο σου και για τα κατορθώματα σου. Και εις ανώτερα. Εν συντομία δεν με ενδιαφέρουν επειδή δεν αποτελούν αντικείμενο των όσων θίγω.
Εμένα με ενδιαφέρει ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ να μάθω ΑΝ μπορεί η ψυχοθεραπεία να θεραπεύσει ψυχικές νόσους / διαταραχές / παθήσεις και εν συνεχεία ΠΟΙΕΣ; Το αν εσύ παρουσίασες βελτίωση η όχι είναι άσχετο. Μπορείς να μου στείλεις κάποιον ο οποίος πάσχει από κάτι ανίατο, να του κολλήσω ένα τσιρώτο ή να του βάλω μια κομπρέσα και να τον αποκαλέσω "βελτιωμένο". Με την βλακώδη και στενή έννοια του όρου "ναι" πράγματι βελτιώθηκε. Πριν μου τον φέρεις ΔΕΝ είχε τσιρώτο ή κομπρέσα. Τώρα το κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει κάποιον με καθολικό καρκίνο αυτό είναι άλλο θέμα.
ΔΕΝ με ενδιαφέρει να πάρω εκδίκηση ρε χριστιανή μου. ΔΕΝ με ενδιαφέρει καν η δικαίωση ή η επανόρθωση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη χάσει ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ! Άντε και τον πήγα στο δικαστήριο και πες ότι το κερδίζω. Το δικαστήριο θα μου δώσει πίσω δέκα χρόνια από τη ζωή μου;;; ΕΛΕΟΣ! Αν είναι να βγει "κάτι" από την ταλαιπορία μου, ας είναι ότι ο κλάδος ο οποίος ανταγωνίζεται κινέζικο μπ*****ελο σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, μαζεύτηκε. Εσύ και όλοι οι υπόλοιποι είσαστε εναντίον αυτού. Εγώ αναρωτιέμαι "γιατί είστε εναντίον αυτού";
ΣΥΝΟΨΙΖΩ
1ον, για πολλοστή φορά κάνεις γαργάρα τα του θεσμικού πλαισίου.
2ον, η δήθεν πειθαρχική ικανότητα του ΣΕΨ / ΠΨΣ θα εξετάσει την όποια καταγγελία ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ με το πορνογράφημα το οποίο βαφτίζουν κώδικα δεοντολογίας. Αν π.χ. πας εσύ και καταγγείλεις κάποιον ότι σε γ***σε, εκείνοι το μόνο που θα ρωτήσουν είναι αν το έκανε αυτό με σεβασμό. Διάβασε τον "κώδιξ" τους εδώ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29). Αν βρείς κάπου να λέει ότι απαγορεύεται ο ψυχοθεραπευτής να σε γ***σει, στείλε μου το εδάφιο και θα σου στείλω μισό κιλό κουλουράκια για τον καφέ σου. Πέρα από το κουκλοθέατρο του δήθεν ελέγχου, πως αποζημιώνει ή επανορθώνει για τα χαμένα χρόνια, χρήματα, άχρηστο ψυχικό πόνο και κόπο τον θεραπευόμενο, μου λες;
3ον Το ΕΣΥ σήμερα είναι χάλι. Κάποτε είχε αναλάβει - θέλοντας και μη - τον εξοπλισμό με αναλώσιμα όλων των ιδιωτικών ιατρείων των γιατρών του!!! Εκτός αυτού προμηθευόταν τις ασπιρίνες μετά από μειωδοτικό διαγωνισμό, σε τιμές πιο ακριβές από τα φαρμακεία (ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!!!). Τα θυμάσαι; Πέρα από αυτό, η πολιτική των ασφαλιστικών ταμείων "σε βοηθάω ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ, ΖΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΠΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ (ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ... ΠΟΛΥ ΡΕΝΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ)" εκτός του ότι είναι κατάπτυστη έχει και σκοπιμότητα.
ΑΝ δεχθούμε ότι η ψυχοθεραπεία οδηγεί σε πλήρη απεξάρτηση από ψυχολόγους / ψυχιάτρους [το οποίο εγώ το πιστεύω, ασχέτως του τι λες εσύ] τότε έχει λογική η τρέλα των ασφαλιστικών ταμείων. Την λογική του να σε κρατάνε "άρρωστο" - το οποίο συμφέρει πολλούς άπληστους τεμπέληδες (ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΡΕΝΤΑ ΤΟΥΣ)! - παρέχοντας σου ΜΟΝΟ συμπτωματική αντιμετώπιση.
Εσύ λες ότι δεν υπάρχει αποθεραπεία. Η Remedy λέει "κάποια πράγματα θεραπεύονται ενώ άλλα όχι". Στο ντοκυμαντέρ "ΠΑΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΤΕΡΆ" οι Joanne Greenberg και Catherine Penney ενώ έχουν διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια καταφέρνουν να αποθεραπευτούν ΜΟΝΟ με ψυχοθεραπεία. Στο δια ταύτα, με το άθροισμα των μ****ιών που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο, και όλες τις συναφείς αηδίες που είναι σχετικές με τα επαγγέλματα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων εγώ καταλαβαίνω ότι ΜΟΝΟ μ****ίες μας λένε οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι οι οποίοι δεν δεσμεύονται σε τίποτα, για τίποτα και πουθενά.
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τους λοιπόν, είναι να τους αντιμετωπίζεις σαν παθολογικούς ψεύτες, να εφαρμόσεις ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ εξασφαλίζει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση και εν συνεχεία καθιστά απαγορευτικά α. τα ψέματα β. την χειραγώγιση, γ. την ασυδωσία εκ' μέρους του συνόλου των επαγγελματιών ψυχικής υγείας ενώ παράλληλα του λες του ψυχοβγάλτη "κοφ' το σβέρκο σου μ****α, να δουμε τι θα κάνεις από δω και περα". Οτιδήποτε λιγότερο, είναι σαν και να λες "ωχ βρε αδερφέ, δε γα***ται που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης οι ψυχικά ασθενείς;... Οι φαρμακοβιομηχανίες και οι ψυχοτέτοιοι να 'ναι καλά".
Τα υπόλοιπα τα οποία μου λες, τα ακούω βερεσέ επειδή αποφεύγουν ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑ των όσων θίγω.
4. Δεν απάντησες στο ερώτημα μου:
"Αιτιολόγησε μου kutchunie γιατί υπάρχουν τόσες αρνητικές ιστορίες τόσο σε αυτό το forum όσο και σε άλλα;"