Results 121 to 135 of 774
-
04-10-2016, 00:30 #121
"Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω". Μια χαρά. ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ πρόβλημα είναι ΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ εκτός του ΚΥΡΙΟΥ προβλήματος. Δεν ξέρω και δεν με αφορά το κύριο πρόβλημα σου αλλά δεν είπα ότι η λειτουργικότητα είναι δευτερεύον. Ελληνικά μιλαώ. Η σύγκριση σου με τον διαβήτη ή την καρδιοπάθεια είναι ατυχέστατη. Πολλοί άνθρωποι ΕΙΝΑΙ ψυχασθενείς και δεν το αναγνωρίζουν καν. Ο διαβητικός και ο καρδιοπαθής σε διαβεβαιώ και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να το αγνοήσουν. Εκτός αυτού και τα δύο παραδείγματα οδηγούν στο θάνατο αν δεν αντιμετωπιστούν. Η ψυχασθένεια "μπορεί" να οδηγήσει στο θάνατο, αλλά όχι πάντα. Η απλουστευτική προσέγγιση σου είναι παιδαριώδης. Συγκρίνεις δύο σαφής ιατρικές ειδικότητες με την τριάδα των ψευδοεπιστημών οι οποίες δεν μπορούν να απαντήσουν τρία απλά ερωτήματα:
Πως μελετάει ο ψυχολόγος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
Πως θεραπεύει ο ψυχοθεραπευτής κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
Πως γιατρεύει ο ψυχίατρος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;
Αν φτάσω εγώ και ο κάθε θεραπευόμενος να κατεβάσουμε την βιβλιοθήκη κάποιου τμήματος ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας προκειμένου να μάθουμε "τι διαγνώνεται - θεραπευεται και τι όχι" τη γ****αμε! Θα καταλάβεις πιο κάτω γιατί το λέω αυτό. Υπομονή.
Αλλά όταν θίγω τα κακώς κείμενα του θεσμικού πλαισίου εσύ σφυρίζεις αδιάφορα! ενώ για το "τι καλοί που είναι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι" έχεις πλήρη άποψη και είσαι λαλίστατη.
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.
Μπράβο σου που εσύ η ίδια λες ότι είσαι θεραπευμένη! Επέτρεψε μου τώρα να αμφιβάλω για την γνώμη σου επειδή μέχρι σήμερα δεν είδα "τρελό" ο οποίος να παραδέχεται ότι είναι τρελός. Συνήθως όλοι τους λένει ότι είναι "μια χαρά, άλλα όλοι οι άλλοι είναι Παναγιά βοήθα".
Μπράβο σου και για τα κατορθώματα σου. Και εις ανώτερα. Εν συντομία δεν με ενδιαφέρουν επειδή δεν αποτελούν αντικείμενο των όσων θίγω.
Εμένα με ενδιαφέρει ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ να μάθω ΑΝ μπορεί η ψυχοθεραπεία να θεραπεύσει ψυχικές νόσους / διαταραχές / παθήσεις και εν συνεχεία ΠΟΙΕΣ; Το αν εσύ παρουσίασες βελτίωση η όχι είναι άσχετο. Μπορείς να μου στείλεις κάποιον ο οποίος πάσχει από κάτι ανίατο, να του κολλήσω ένα τσιρώτο ή να του βάλω μια κομπρέσα και να τον αποκαλέσω "βελτιωμένο". Με την βλακώδη και στενή έννοια του όρου "ναι" πράγματι βελτιώθηκε. Πριν μου τον φέρεις ΔΕΝ είχε τσιρώτο ή κομπρέσα. Τώρα το κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει κάποιον με καθολικό καρκίνο αυτό είναι άλλο θέμα.
ΔΕΝ με ενδιαφέρει να πάρω εκδίκηση ρε χριστιανή μου. ΔΕΝ με ενδιαφέρει καν η δικαίωση ή η επανόρθωση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη χάσει ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ! Άντε και τον πήγα στο δικαστήριο και πες ότι το κερδίζω. Το δικαστήριο θα μου δώσει πίσω δέκα χρόνια από τη ζωή μου;;; ΕΛΕΟΣ! Αν είναι να βγει "κάτι" από την ταλαιπορία μου, ας είναι ότι ο κλάδος ο οποίος ανταγωνίζεται κινέζικο μπ*****ελο σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, μαζεύτηκε. Εσύ και όλοι οι υπόλοιποι είσαστε εναντίον αυτού. Εγώ αναρωτιέμαι "γιατί είστε εναντίον αυτού";
ΣΥΝΟΨΙΖΩ
1ον, για πολλοστή φορά κάνεις γαργάρα τα του θεσμικού πλαισίου.
2ον, η δήθεν πειθαρχική ικανότητα του ΣΕΨ / ΠΨΣ θα εξετάσει την όποια καταγγελία ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ με το πορνογράφημα το οποίο βαφτίζουν κώδικα δεοντολογίας. Αν π.χ. πας εσύ και καταγγείλεις κάποιον ότι σε γ***σε, εκείνοι το μόνο που θα ρωτήσουν είναι αν το έκανε αυτό με σεβασμό. Διάβασε τον "κώδιξ" τους εδώ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29). Αν βρείς κάπου να λέει ότι απαγορεύεται ο ψυχοθεραπευτής να σε γ***σει, στείλε μου το εδάφιο και θα σου στείλω μισό κιλό κουλουράκια για τον καφέ σου. Πέρα από το κουκλοθέατρο του δήθεν ελέγχου, πως αποζημιώνει ή επανορθώνει για τα χαμένα χρόνια, χρήματα, άχρηστο ψυχικό πόνο και κόπο τον θεραπευόμενο, μου λες;
3ον Το ΕΣΥ σήμερα είναι χάλι. Κάποτε είχε αναλάβει - θέλοντας και μη - τον εξοπλισμό με αναλώσιμα όλων των ιδιωτικών ιατρείων των γιατρών του!!! Εκτός αυτού προμηθευόταν τις ασπιρίνες μετά από μειωδοτικό διαγωνισμό, σε τιμές πιο ακριβές από τα φαρμακεία (ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!!!). Τα θυμάσαι; Πέρα από αυτό, η πολιτική των ασφαλιστικών ταμείων "σε βοηθάω ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ, ΖΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΠΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ (ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ... ΠΟΛΥ ΡΕΝΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ)" εκτός του ότι είναι κατάπτυστη έχει και σκοπιμότητα.
ΑΝ δεχθούμε ότι η ψυχοθεραπεία οδηγεί σε πλήρη απεξάρτηση από ψυχολόγους / ψυχιάτρους [το οποίο εγώ το πιστεύω, ασχέτως του τι λες εσύ] τότε έχει λογική η τρέλα των ασφαλιστικών ταμείων. Την λογική του να σε κρατάνε "άρρωστο" - το οποίο συμφέρει πολλούς άπληστους τεμπέληδες (ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΡΕΝΤΑ ΤΟΥΣ)! - παρέχοντας σου ΜΟΝΟ συμπτωματική αντιμετώπιση.
Εσύ λες ότι δεν υπάρχει αποθεραπεία. Η Remedy λέει "κάποια πράγματα θεραπεύονται ενώ άλλα όχι". Στο ντοκυμαντέρ "ΠΑΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΤΕΡΆ" οι Joanne Greenberg και Catherine Penney ενώ έχουν διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια καταφέρνουν να αποθεραπευτούν ΜΟΝΟ με ψυχοθεραπεία. Στο δια ταύτα, με το άθροισμα των μ****ιών που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο, και όλες τις συναφείς αηδίες που είναι σχετικές με τα επαγγέλματα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων εγώ καταλαβαίνω ότι ΜΟΝΟ μ****ίες μας λένε οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι οι οποίοι δεν δεσμεύονται σε τίποτα, για τίποτα και πουθενά.
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τους λοιπόν, είναι να τους αντιμετωπίζεις σαν παθολογικούς ψεύτες, να εφαρμόσεις ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ εξασφαλίζει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση και εν συνεχεία καθιστά απαγορευτικά α. τα ψέματα β. την χειραγώγιση, γ. την ασυδωσία εκ' μέρους του συνόλου των επαγγελματιών ψυχικής υγείας ενώ παράλληλα του λες του ψυχοβγάλτη "κοφ' το σβέρκο σου μ****α, να δουμε τι θα κάνεις από δω και περα". Οτιδήποτε λιγότερο, είναι σαν και να λες "ωχ βρε αδερφέ, δε γα***ται που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης οι ψυχικά ασθενείς;... Οι φαρμακοβιομηχανίες και οι ψυχοτέτοιοι να 'ναι καλά".
Τα υπόλοιπα τα οποία μου λες, τα ακούω βερεσέ επειδή αποφεύγουν ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑ των όσων θίγω.
4. Δεν απάντησες στο ερώτημα μου:
"Αιτιολόγησε μου kutchunie γιατί υπάρχουν τόσες αρνητικές ιστορίες τόσο σε αυτό το forum όσο και σε άλλα;"
- 04-10-2016, 00:34 #122
ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑ***ΚΙ!!! Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ. ΕΣΥ ΘΕΣ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑ***ΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ!!!
ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΣΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ;
04-10-2016, 00:47 #123
Βασικά όπως σου είπα έχω κάνει καιρό ψυχανάλυση. Δεν πρόκειται να σε βρίσω, όσο σθεναρά κι αν το προσπαθήσεις. Try me.
Το ότι σε παροτρίνω να σου δώσω το τηλ του γιατρού μου σε κάποιον από τα μηνύματα, ο οποίος μου είπε πως πραγματικά μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε περίπτωση που πέσεις σε κάποια άσχημη περιπέτεια και εξαπατηθείς, σε έκανε να καταλάβεις πως θεωρώ ότι δεν πρέπει να καταγγέλονται όσοι εξαπατούν κι εκμεταλλεύονται ασθενείς; περίεγο
04-10-2016, 00:59 #124
Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.
Αυτό που με έκανε να καταλάβω ότι "δεν πρέπει να καταγγέλονται όσοι εξαπατούν κι εκμεταλλεύονται ασθενείς" είναι η εμμονή σου να αποφεύγεις οτιδήποτε αφορά ουσία για τον κλαδο των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών /ψυχιάτρων, να αγνοεις τα μέτρα που ΠΡΕΠΕΙ να παρθούν για να μαζευτούν και συγχρόνως να βάλλεσαι κατά τον κληρικών. Περίεργο.
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.
Αν πάλι ΛΕΣ ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ παρακαλώ. Ιδού η Ρόδος...! Δείξτο μου. Μέχρι τότε εγώ συνιστώ οι θεραπευόμενοι να πηγαίνουν οπουδήποτε αλλού ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Φρόντισε στο επόμενο μήνυμα σου να μην αναφερθείς φυσικά στο τι θα κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τον θεραπευόμενο.
04-10-2016, 01:38 #125
Κοιμήθηκες kutchunie;
04-10-2016, 01:57 #126
Θυλαζα τα μωρά μου, αλλά θα κοιμηθώ. Δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να υπάρξει σαφές πλαίσιο ουτε βάλθηκα κατά κανενώς ούτε είπα ότι όλα αυτά για το νομικό πλαίσιο δεν ισχύουν. Και ο θεραπευτής μου μου είπε πως για να βρεις το δίκιο σου σε κάποια διαμάχη ΄θεραπευτη ασθενη πρέπει να πας με πολύ πλάγιο τρόπο χωρις να σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς.
Τώρα να σου πω όμως ότι εγω κι εσύ δεν είμαστε αρμόδιοι και ικανοι να πουμε τι πρέπει να έχει ο νόμος; εσύ εφαγες δεκα χρόνια με έναν απατεωνα και δε μπήκες καν στη διαδικασία να ψαξεις από μόνος σου αν αυτό που έχεις γίνεται καλά και με ποιο τρόπο. Ένα βιβλίο με θεματα ψυχοθεραπείας βαρια βαρια να εχει ένα πενηντάρικο αν δε θες να πας σε δημοσια βιβλιοθήκη να ενημερωθείς. Του επέτρεπες να σε εκμεταλλεύεται 10 ολόκληρα χρονια και σα να μην έφτανε αυτό όταν σου λέω να τον καταγγείλεις για να δικαιωθείς ηθικά, γιατί να ζητας τα 10 χρόνια σου πίσω είναι παράλογο αφου δεν μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα, κι ετσι να προστατεύσεις υποψήφια θύματα του κυριου αυτού, μου λες ότι δε θα το αναγνωρίσει κανεις και αν αλλάξει το πλαίσιο δεν θελετε εσεις, που εγω τετοιο πράγμα ποτε δεν είπα. Δλδ θελω να πω ότι δεν υπερασπίζεσαι ουσιαστικά τον εαυτό σου με όλο αυτό που κάνεις τώρα, γιατί δεν θα δικαιωθείς εδώ μέσα ουτε κάτι θα αλλάξει και επιπλέον, ο επόμενος ταλαίπωρος που θα πέσεις σε αυτόν θα εχει την ιδια τυχη με εσενα κι εσύ δεν κάνεις κάτι ουσιαστικο ώστε να τον αποτρέψεις να βλάψει κι αλλον κόσμο. Θα ηταν ωραίο να μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα με τρόπο δίκαιο για όλους τους ανθρώπους, αλλά είναι ανέφικτο. Πιο ρεαλιστικό θα ήταν να κερδιθεί μια μάχη με τον τυπά παρά να κηνυγάς απιαστα ονειρα και να μενεις με την σκασίλα. Τεσπα, πάω για υπνο γιατι σε κανενα τρίωρο πάλι ταϊσματα θα έχουμε
04-10-2016, 02:12 #127
Το ότι γίνεσαι φορτικός δεν το καταλαβαίνεις μάλλον ε; Σε αυτά που με ρώτησες δεν θα σου απαντήσω.. Με τάπωσες... Εξάλλου δεν έχω να πω κάτι ουσιώδες :)
Ένα πράγμα μόνο θα πω και φεύγω. Ο σκοπός σου όπως λες είναι να μην χάσει άλλο άτομο 10 χρόνια απ' την ζωή του. Τα δικά σου 10 χρόνια έτσι κι' αλλιώς δεν γυρίζουν πίσω. Άρα στην ουσία σκέφτεσαι τους άλλους. Καλά μέχρι εδώ. Τι έρχεσαι μετά άνθρωπέ μου να πεις σε άτομο που σου καταθέτει την ψυχή του και τα βιώματά του πως ο τρελός δεν ξέρει ότι είναι τρελός και πως στην ουσία ζει στην ψευδαίσθηση της βελτίωσης όταν η ίδια αναγνωρίζει πόσο έχει αλλάξει η ζωή της και το ζει/βλέπει αυτό καθημερινά; Αντιλαμβάνεσαι τι λες; Ειλικρινά τώρα... Στην ουσία λες πως σε νοιάζουν οι άλλοι αλλά το στόμα σου μπορείς να το μαζέψεις; Δεν καταλαβαίνεις καν πως με αυτά που λες μπορεί να πληγώνεις τους άλλους;
Τελοσπάντων. Στα έχουν γράψει και δεν θες να καταλάβεις. Εγώ μαζί σου φίλε μου. Είναι όλοι άχρηστοι. Θα μου απαντήσεις τώρα στο ερώτημα που σου έκανα χθες που ακόμα περιμένω απάντηση; Στα δικά σου δεν έχω να απαντήσω κάτι. Με τάπωσες και εγώ λέω βλακείες... Ένα μόνο ήθελα να ξέρω. Τι ακριβώς θες να κάνει ένας ψυχολόγος για να μην τον θεωρείς τσαρλατάνο και ποιές ασθένειες θεωρείς ΕΣΥ ιάσιμες. Γιατί εγώ την κατάθλιψη την θεωρώ. Άλλο καταθλιπτική προσωπικότητα και το να έχεις πάντα την τάση να σκέφτεσαι αρνητικά ή να έχεις κάποια συμπτώματα που θα τα διαχειρίζεσαι, και άλλο μια κλινική κατάσταση κατάθλιψης. Αν την ξεπέρασες μια φορά, μπορείς και 2η και την 2η μπορείς άνετα να την προλάβεις κιόλας. Παθούσα κι' εγώ. Και ΝΑΙ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ. Αλλά τι τα γράφω, αφού δεν είναι αυτά που ρωτάς. Δεν δίνεις λύσεις, μόνο καταγγέλνεις και τις περιμένεις από εμάς.
Ούτε εγώ πιστεύω στην ψυχή έτσι όπως το θέτεις εσύ. Είμαστε άνθρωποι όμως και νιώθουμε και γνωρίζουμε πως αν κάποιες διεργασίες δεν γίνονται σωστά μέσα στο κεφάλι μας και τα επίπεδα των ορμονών μας διαταράσσονται, οι ψυχίατροι δίνουν χαπάκια που μας βοηθάνε. Αλλιώς δεν θα λειτουργούσαν, σωστά; Όταν σκέφτεσαι κάτι έχεις μπροστά σου κάποιο ερέθισμα, θα νιώσεις κάτι, σωστά; Οι σκέψεις προκαλούνε ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ και αυτό το κάτι άυλο μερικοί άνθρωποι το λένε ψυχή... Εγώ το λέω συνείδηση και συναίσθημα και είναι μια ολόκληρη επιστήμη από πίσω (ψυχιατρική) που τα εξηγεί αυτά, δεν είμαι γιατρός για να τα εξηγήσω κατάλληλα αλλά μου φάνηκαν εντελώς άκυρες οι ερωτήσεις σου εφόσον οι ίδιοι οι γιατροί και οι ψυχολόγοι είναι πρώτα άνθρωποι, άρα ΝΙΩΘΟΥΝ και οι ίδιοι θλίψη/άγχος/θυμό και απλά μπορούν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα αναγνωρίζοντας κάθε φορά τι συμβαίνει στο κεφάλι τους, σε πόσο χαμηλά επίπεδα πρέπει να φτάσει η σεροτονίνη ή η βιταμίνη D για να πάθεις κατάθλιψη, τι ερέθισμα τους προκαλεί συγκεκριμένες σκέψεις και συναισθήματα, τί πρέπει να αποφεύγουν, τί ουσίες τους λείπουν ή πρέπει να παίρνουν για να λειτουργούν καλύτερα κλπ. Κάποιοι άνθρωποι ζουν και συνεχίζουν να είναι λειτουργικοί εξαιτίας των σκευασμάτων ακόμη κι' αν ψυχίατροι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη της ψυχής έτσι όπως την έχεις εσύ στο μυαλό σου... Βρες εσύ λοιπόν άλλες μεθόδους να θεραπεύσεις τους ανθρώπους ή κάνε ό,τι μπορείς για να εξαφανιστούν αυτά τα επαγγέλματα που θεωρείς άχρηστα και που σε κάθε ποστ μειώνεις τόσο τους γιατρούς και τους ψυχολόγους όσο και τους συνομιλητές σου, τί να πω...
Καλή σας συνέχεια.
04-10-2016, 02:31 #128
Εξακολουθείς να αγνοείς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Εσύ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να αγγίξεις το θεσμικό πλαίσιο. Σου αρέσει; Σε εξυπηρετεί; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θέλεις μια συνολική βελτίωση του κλάδου και αντί αυτού θα προτιμούσες να "σταύρωνες" ένα μεμονωμένο άτομο προκειμένου να μην αλλάξει το ΓΑΜΑΤΟ θεσμικό πλαίσιο.
Αυτό όμως δεν ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ τις μ****ίες κατά των θεραπευομένων αλλά τις ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ με μια επιπλέον "πυροσβεστική" πτυχή η οποία όμως - όπως παραδέχεσαι - δεν διορθώνει τό τι έγινε.
04-10-2016, 09:12 #129
κι αλλα ψεματα..
Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ!!!! και μαλιστα απο τον ελληνικο λαο που δεν οφειλει να τον πληρωνει, μιας και δεν ειμαστε ολοι χριστιανοι ορθοδοξοι!!! ωστοσο τον πληρωνουμε απο λεφτα που δεν εχουμε, για υπηρεσιες που δεν μας παρεχει!!!
αυτο ελειπε να ζηταει και φακελακι για να κανει και τον ψυχοθεραπευτη ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!.
μιλαμε για την απολυτη εκμεταλλευση!
και ο γιατρος του δημοσιου σε δεχεται χωρις λεφτα, γιατι πληρωνεται με τον μισθο του και μαλιστα ειναι ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ειδικευμενος, οχι σκιτζης και αερολογος οπως ο παπας.[ηγαινε σε ψυχιατρο του δημοσιου αν δεν θελεις να πληρωσεις επιπλεον.αν αρκεισαι στο ξεματιασμα του παπα, ειναι δικο σου προβλημα.
οποτε κοψε το ψεμα με την δωρεαν παροχη του παπα, ειναι ενα απο τα τεραστια ψεματα σου....
χρονιες ασθενειες ειναι οσες δενν εχει βρεθει ακομα θεραπεια γι αυτες, αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα βρεθει στο μελλον, η ερευνα συνεχιζεται.
για τις ονομασιες επακριβως ρωτα τον ψυχιατρο σου. δεν ειμαι ψυχιατρος.
επισης χρονια γιεντια μια παθηση ακομα κι αν σε αλλους ειναι θεραπευσιμη, οταν δεν ασχολειται η δεν συνεργαζεται ο ασθενης με το να παει σε καταλληλο θεραπευτη για να γινει καλα.
εννοειται οτι δεν θα μπω ποτε στο παιχνιδακι σου με τα κουφια κατεβατα που δεν λενε τπτ και αναπαραγουν ψεματα και κενολογιες. απομονωνω μονο αν κατι αξιζει κατα την γνωμη μου να απαντηθει και πολυ σου ειναι.
04-10-2016, 09:47 #130
04-10-2016, 10:26 #131
Δεν σου παρέχει "ψυχοθεραπεία" έτσι όπως την εννοεί ένας ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής / ψυχίατρος.
Αρνείσαι ότι είναι σημαντικό για κάποιον ο οποίος δεν έχει π.χ. οικογένεια ή φίλους να μπορεί να πει κάπου τον πόνο του;
Αρνείσαι ότι είναι σημαντικό για κάποιον ο οποίος δεν έχει λεφτά για συνεδριες να μπορεί να αποτονωθεί μιλώντας δωρεάν σε έναν κληρικό; Αν μη τι άλλο - ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ - παρέχει το δημόσιο και μεγάλη μερίδα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών πολύ από τους οποίους έχουν τα αρχ**** να το βαφτίζουν ψυχοθεραπεία!
Στην τελική, για τον ψυχικά ασθενή όμως, δεν έχει σημασία "ο τρόπος" αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Αν καταφέρει και διαχειρίζεται καλύτερα τα συναισθήματα του, τα άγχη του κλπ ο κληρικός δεν θα του πάρει χρήματα. Μπορείς εσύ όμως να διαμαρτύρεσαι που σου παίρνουν χρήματα [το υπ.οικ συγκεκριμενα] για να πληρώσει τον κληρικό, όπως και σε μένα μου τα παίρνει η ΔΕΗ για να ταίσει τους ΕΡΤατζήδες.
Πέρα από αυτό, αποδεικνύεται ότι ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και όλο το φάυλο κύκλωμα το οποίο διαχειρίζεται το θεσμικό πλαίσιο το οποίο την αφορά ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ και ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Που καταλήγουμε λοιπόν; Ότι οποιαδήποτε μέθοδος υπάρχει προκειμένου ο θερπευόμενος να μπορεί να αποθεραπευτεί ελέγχεται και η διέξοδος είναι κλειστή και σφαλισμένη. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΜΠΙΖΝΑ!
Για αυτό το λόγο, συνιστώ οι θεραπευόμενοι να ψάξουν ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Δεν σου λέω ότι όλοι οι κληρικοί έχουν υπομονή, ή ότι όλοι θα καταφέρουν να βοηθήσουν, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Εδώ καταφέραμε να αναγνωρίσουμε τον "ελέφαντα στο σαλόνι" [σάπιο, φαύλο θεσμικό πλαίσιο ψυχοθεραπείας] και πλέον βάλλεστε εναντίον της ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗΣ γιατί αφ' ενός βλέπετε ότι με την ψυχοθεραπεία δεν θα βγει άκρη.
Σας λέω: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΣΥΜΒΟΥΝ ΑΥΤΑ και προτιμάτε να σταυρωθεί ένας συνάδελφος σας ΑΦΟΥ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!! ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ!!! [όχι εσύ, η kutchunie]. Έλεος! Είστε άξιοι της μοίρας σας. Δεν σας φταίω εγώ ή οποιοσδήποτε καταγγέλει τις μ****ιες τις οποίες κάνει το σινάφι σας στην πλάτη του θεραπευόμενου. Σας φταίνε οι ανώτατοι αξιωματούχοι οι οποιοι σας διαχειρίζονται.
Προσωπικά, ως θεραπευόμενος, ΜΕΧΡΙ να εξασφαλιστεί ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ο θεραπευόμενος εγώ θα απέχω και θα συνιστώ οι άνθρωποι να αναζητήσουν λύση ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
[QUOTE=Remedy;638724]και ο γιατρος του δημοσιου σε δεχεται χωρις λεφτα, γιατι πληρωνεται με τον μισθο του και μαλιστα ειναι ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ειδικευμενος, οχι σκιτζης και αερολογος οπως ο παπας.[ηγαινε σε ψυχιατρο του δημοσιου αν δεν θελεις να πληρωσεις επιπλεον.αν αρκεισαι στο ξεματιασμα του παπα, ειναι δικο σου προβλημα.
Συμφωνείς λοιπόν, ότι η ψυχοθεραπεία θα έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μεσολαβεί χρηματική συναλλαγή ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον θεραπευτή. Έλα μου ντε που οι "καλοθελητές" πάνω-πάνω σχεδίασαν για μένα ένα συστημα το οποίο περιλαμβάνει ο θεραπευτής ο οποίος θα με δει [ιδιώτης] να έχει συμβιβασμένες ηθικές αξίες [λόγω διλλήματος αμοιβων - ηθικών αξιών] ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ [τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία αρνούνται συντεταγμενα να παρέχουν υπηρεσίες ψυχοθεραπείας]. Λυπάμαι για το τι παίχτηκε στην πλάτη των ψυχοθεραπευτών οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να επιλέξουν ανάμεσα στην κονόμα και τις ηθικές αξίες τους τον πρώτο χρόνο εργασίας τους. Λυπάμαι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όμως για τον ψυχικά ασθενή.
Ο παπάς δεν θα σου ζητήσει χρήματα για εξομολόγηση ή πνευματική καθοδήγηση. Ούτε και είναι απόφαση - ή θέληση ακόμα - του παπά να έχει μισθό από το κράτος. Για αυτά μπορείς να κατηγορήσεις τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό όταν ανέλαβε Αντιβασιλέας. Δεν σου δίνει το δικαίωμα όμως να αφορίζεις το σύνολο των κληρικών γιατί ούτε είναι όλοι καιροσκόποι-κηφήνες, ούτε και συμμετέχουν στις επιλογές της διακυβέρνησης της εκκλησίας. Είναι σαν να μου λες ότι οι ψυχοθεραπευτές φταίνε για το σημερινό χάλι του θεσμικού πλαισίου. Αμ δε. Δεν το στησανε να είναι έτσι. Το βρήκανε. Καποιους τους συμφέρει και σιωπούν. Άλλοι μπορεί να μετανιώνουν κάθε ευρώ που βγάζουν.
Ευχαριστώ Remedy. Ξέρω Ελληνικά και τι εννοούμε "χρόνιο". Εννοούσα ποιές ασθένειες / παθήσεις / διαταραχές θεραπευονται. Όπως επίσης ξέρω τα όρια των δικών μου ευθυνών που αφορούν την μη-αλλαγή μου ως θεραπευόμενος.
Ουδέν σχόλιον.
04-10-2016, 10:59 #132
οσο και να προσπαθεις να παραπλανησεις την συζητηση, δεν μπορεις να ξεφυγεις απο την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
οποτε κανεις δεν του μιλαει ΔΩΡΕΑΝ. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
αλλη συζητηση το τι ανακουφιζει τον καθενα.
εσενα μπορει να σε ανακουφιζει να μιλας σε εναν μπλε τοιχο και να τον αποκαλεις βαγγελη. δικαιωμα σου, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΟ, ειναι κατι που εσυ επινοησες γιατι ετσι γουσταρεις.
04-10-2016, 11:12 #133
04-10-2016, 11:13 #134
04-10-2016, 11:18 #135
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία