Προβληματισμοί περι τροπου ζωής-υγειας
Με αφορμή το τελευταίο εξαμηνο που εχω παει σε πολλους γιατρους με προβληματιζαν τελευταια καποιες σκέψεις.
Σκέφτομαι σε αυτή τη ζωή έχουμε όλο απαγορευτικά.
Μη πιουμε πολύ θα πειράξει το συκώτι και όχι μόνο, μη φάμε πολύ θα παχύνουμε και θα έχουμε άλλα προβλ. υγείας, το ίδιο και για τα γλυκά, μη τρώμε τηγανικά μη παθουμε τπτ πιο μεγάλοι, να γυμναζόμαστε γιατί αν σαπίζουμε στο pc η στάση σώματος γίνεται σκατά δε κουνιώμαστε αρα η υγεία χαλια και αυτή (δε καίμε αυτα που τρώμε), μη καπνίζουμε γιατί θα πάθουμε καρκίνο, και αλλα απαγορευτικά που τώρα δε μου έρχονται..
Και θα μου πειτε οκ δε χρειάζεται να καπνίσω σαν φουγάρο ή να πιώ πολύ (και δε το λεω για μενα γιατι ουτε πίνω ούτε καπνίζω, απλά γενικά) ή να γαω τον αμπακο, όλα με μετρο θα μου πειτε. Αλλά η ζωή πολλές φορές με το μέτρο τη νιώθεις άνοστη.
Σκέφτομαι αυτοί που πινουν καπνίζουν κλπ (καταχρήσεις) δεν ανησυχούν? Γιατί εγώ σκέφτομαι απο τωρα πως πρέπει να κανω υγιεινή ζωή για να μη παθω τπτ σοβαρο πιο μεγάλη?
Θέλω τις γνώμες σας, είμαι υπερβολική? Εσείς κάνετε καταχρήσεις χωρίς να σας επηρεάζουν ψυχικά και σωματικά?