Απλά παρατηρήστε το σωματότυπο των "κακών" και εκείνον του κεντρικού ήρωα!
https://youtu.be/F9m5WR8XFjQ
Απλά παρατηρήστε το σωματότυπο των "κακών" και εκείνον του κεντρικού ήρωα!
https://youtu.be/F9m5WR8XFjQ
Πωπω τι ειπες τωρα!!?! Αυτη τη διαφημιση την θυμαμαι αμυδρα απο τα νηπιακα μου χρονια...
Χαχαχα
Εννοειται οτι περνανε προτυπα ομορφιας αλλα και στερεοτυπα σεξιστικα....
Πχ...η χαζη ξανθια λόλα ( η λολα η χαζιοβιολα) περιμενει απο τον δυνατο κ εξυπνο καρνεισον να τη σωσει.....
Στερεοτυπα οι γυναικες ειναι αδυναμες και οι αντρες ισχυροι...στερεουπο του πριγκιπα ηρωα που πρεπει μα σωσει αυτα τα κακομοιρα αβουλα πλασματα κλτ κτλ.....
Ο,τι μα ο,τι βλεπουμε περναει μνμ μεσα απο το κοσμο.....τα στερεοτυπα....τα προτυπα και τις προκαταληψεις
Eγω την θυμαμαι προ 30-35 ετων την διαφημηση , τοτε δεν υπηρχαν τετοια προτυπα , στερεοτυπα θαλεγα , αυτα δημιουργηθησαν την μετα του 90 εποχη ιδιωτικης τηλεορασης , τοτε δημιουργηθηκαν κι οι ΄επωνυμοι ΄, βαλε και τα περιοδικα του ηλιθιου του Κωστοπουλου , κλικ , και το κακο συναπαντημα , φουντωσε κι η Μυκονος , διοτι το 86-92 που πηγαινα δεν υπηρχε αυτο το κακο , που κανεις δεν μπαινει πανω απο την μεση στην θαλασσα , προκειμενου να φωτογραφηθει , ημασταν εμεις κι εμεις , αντε να βλεπαμε καναν πολιτικο ..................η ιδιωτικη τηλεοραση εκανε μεγαλη ζημια στον τοπο , εκει δημιουργηθηκαν τα προτυπα , αν και οτι ερχεται εδω , ειναι αμερικανοφερτο , η Τουιγκι , δημιουργησε το λεπτο γυναικειο προτυπο, ακολουθησαν σειρες τυπου baywatch , εκλεισε το πραμα .................................επι Αναγεννησεως ειχαν προτυπα πιο παχουλων γυναικων , οπως απεικονιζονται στους πινακες ζωγραφικης ., τωρα δεν περναει αυτο το προτυπο πια , αλλαξαν οι εποχες ..................οχι για ολους ....
Οι κοντοί πρέπει να' ναι πάντα οι φθονεροί, οι -κατά βάθος- αδύναμοι και εκδικητικοί χαρακτήρες, οι "Εφιάλτες" της υπόθεσης που στην πραγματικότητα ό,τι κάνουν το κάνουν από φθόνο στον κεντρικό "μπρατσαρά", Ηρακλείας διάπλασης και υπέρτατης αρετής ήρωα και στη χειρότερη περίπτωση από σεξουαλική στέρηση!
Παρατήρησέ το και στο σινεμά! Δες τον Πένγκουιν, τον Κόμμοδο από το "Μονομάχο", τον Μπαντ Μπάντυ από το "Παντρεμένοι με παιδιά" και τέλος τον κορυφαίο Τύριον Λάννιστερ!
Στην πραγματική ζωή βλέπε Βακρινό............
Όταν οι κοντοί πολεμάνε και πετυχαίνουν κάτι, τότε διακατέχονται από "Ναπολεόντειο σύμπλεγμα" κτλ. κτλ.
Ενώ φυσικά οι ψηλοί επιβάλλεται να τα' χουν όλα, φυσικά, γιατί να τους λείψει κάτι; Είναι απολύτως φυσικό!
Λέγοντας ψηλούς δεν εννοώ τον οποιονδήποτε ψηλό, προσοχή! Εννοώ έναν από 1.85 και πάνω, μπρατσωμένο, με καλές αναλογίες, αστραφτερά δόντια, καστανόξανθο μαλλί, γλυκανάλατο χαμόγελο σαν και αυτό που έχουν στις ασφαλιστικές εταιρίες και πάντα (χαζο)χαρούμενο, πακέτο που μεταφράζεται από τους "θαυμαστές/στριες" σε "θετική ενέργεια". Μα φυσικά θετική ενέργεια θα έχει ένα τέτοιο άτομο, τι θα έχει; Αρνητική; Αφού είναι αποδεκτός απ' όλους και έχει φίλους, παρέες κι όσες γυναίκες θέλει, τη στιγμή που θέλει; Και γενικότερα, είναι αποδεκτός; Αλίμονο.....!
Οι δισταγμοί και τα "σε θέλω για φίλο" πάνε για τους άλλους..........
Στο ιδανικό πρότυπο του ψηλού ξέχασα να προσθέσω κάτι...
Εάν έχει v μπλουζάκι και ξυρισμένο στήθος και γένι τριών ημερών, είναι το ιδανικό ταίρι!
Να βρίσκεσαι σε μια παρέα γυναικών και να τις ακούς να μιλάνε για τον κούκλο τον απέναντι!
Κι εσύ να αισθάνεσαι αόρατος, ανάμεσά τους! Αξία ανεκτίμητη!
Γιάννη, δεν ξέρω τις συναναστροφές σου αλλά εμένα ο πρώην φίλος μου ήταν 1,76, καστανός και δεν έκανε αποτρίχωση οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχουν ελπίδες μόνο τα μοντέλα που περιγράφεις...επίσης προσωπικά δεν μου αρέσουν οι μπλούζες με v...
Κατά τα άλλα δικαίωμα τους των γυναικών να μιλάνε για όποιον βρίσκουν ωραίο, λογοκρισία θα έχουμε; Αν εσύ ζηλεύεις είναι δικό σου πρόβλημα...
Να ζήσεις, εγώ προσωπικά ποτέ δεν σου είπα το αντίθετο και δεν μου χαλάει την αισθητική η ύπαρξη σου λόγω εμφάνισης αλλά λόγω χαρακτήρα, βγάζεις τρομερή κακία και φαίνεσαι κι επικίνδυνος όταν μιλάς για ξύλο στους άλλους άντρες. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα γι' αυτό.
Ενώ οι άλλοι είχαν δικαίωμα να μου κάνουν μπούλινγκ, να γελάν μαζί μου και μετά να με "πετάνε" στη γωνία και να με "εξοντώνουν" ψυχολογικά, έτσι; Σε μια ηλικία που έπρεπε να είμαι ξέγνοιαστος κι ωραίος...........
Αυτό είναι δίκαιο;
Πολύ φοβάμαι ότι κι εσύ το μέρος των θυτών παίρνεις......... και θα 'παιρνες και τότε, ίσως!
Περασμένα, ξεχασμένα μωρέ, δεν έδινε τίποτα!
Παιδιά ήμασταν!
Ναι, βλέπω και στις "μεγάλες" ηλικίες τι παίζει...........
Και ποιοι έχουν όλο το σεβασμό, ακόμα και αν δεν πάλεψαν γι' αυτόν!
Εντάξει, εγώ είμαι ο κακός, δεν δικαιούμαι να μιλάω και να αμφισβητώ την τελειότητα των "τέλειων", το κατάλαβα!
Να κάτσω να βολευτώ με ένα "ξεροκόμματο"! Νομίζεις ότι έχω τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση; Πραγματικά τώρα!
Να βολευτώ με τα "λίγα" και να μην ζητώ τα "πολλά"; Αυτό το δικαίωμα το έχω;
Ένα λεπτό γιατί τώρα τα αλλάζεις κι αλλάζει κι η τοποθέτηση μου...αν σε έβλαψαν φυσικά κι έχεις δικαίωμα να αντιδράσεις αλλά αν κάποιος δεν σε πείραξε ποτέ και σε τίποτα κι απλά έχει σύντροφο ενώ εσύ όχι τότε όχι, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον βλάψεις κι είναι και παράνομο αν δεν το ξέρεις οπότε αν αυτό έχεις στο μυαλό σου να πράττεις, ναι, φυσικά κι είσαι ο κακός.
Όσο για το ξεροκόμματο δεν ξέρω ούτε τι θα κάνεις ούτε τι ακριβώς εννοείς αλλά κουμάντο στο ποιος άντρας μας αρέσει θα κάνουμε εμείς οι ίδιες και κανείς άλλος!
Και όχι τίποτα άλλο ρε γμτ, πολλοί που έκαναν μπούλινγκ στο σχολείο σε άλλα παιδιά, τους δικαίωσε η ζωή και πέτυχαν στην ζωή τους, είτε σε σπουδές στο εξωτερικό, είτε με καλές δουλειές κλπ, όσοι ήταν οι ήρεμοι στο σχολείο και έτρωγαν όλη την επιθετικότητα αυτών των ανθρώπων, έμειναν στο ίδιο σημείο γιατί τους στιγμάτισαν ψυχικά, αλλά δεν θα το καταλάβει κανείς αυτό, αν δεν το ζήσει. Εγώ το βλέπω και από τα παιδιά της ηλικίας μου, που έκαναν εκφοβισμό σε άλλα παιδιά σωματικό ή λεκτικό και περνάνε τέλεια στην ζωή τους, με φωτογραφίες στο fb γεμάτες χαμόγελα, παρέες, εξόδους και αγκαλιές και φιλιά με κοπέλες. Η ζωή είναι άδικη, όμως εγώ δεν χάνω την ελπίδα μου, ότι θα αλλάξει αυτό κάποτε...
Δε σου κάνουμε κουμάντο κοριτσάκι μου, μην ανησυχείς!
Συγγνώμη αν σε καταπίεσα........ και έθιξα τα προσωπικά σου δεδομένα!
Συγγνώμη, δε θα ξαναγίνει!
Μην ανησυχείς, κανείς δε θα σε καταπιέσει να δεχτείς τον "άσχημο" της ιστορίας!
Όλα θα ήταν διαφορετικά, βέβαια, αν σου έλεγα ότι είμαι 1.90, ξανθός και γυμνασμένος ή αν ήμουν κανάς δίμετρος δικηγόρος ή μεγαλογιατρός - διότι παίζουν κι αυτά - δε θα τα λεγες αυτά ή, τουλάχιστον, όχι με τον τρόπο που τα λες τώρα....... Απότομα! Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δε θα το κανες! Παραδέξου, λοιπόν, στον εαυτό σου τουλάχιστον ότι θέλεις κι εσύ αυτούς που θέλουν όλες και άσε με εμένα να κλάψω μόνος μου τη μοίρα μου, άντε... Είμαι ο κακός, ο φθονερός, ο αντικοινωνικός και όλα τα κακά του κόσμου.. Ένα όμως πράγμα δεν είμαι και αυτό πάει γενικά κι όχι σε σένα... Δεν είμαι υποκριτής!
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εσύ αλλά εγώ δεν είμαι κοριτσάκι, 39 χρονών είμαι...
Και σαν ώριμη γυναίκα που ξέρει τι θέλει δυο πράγματα θα σου πω:
1ον αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι ο χαρακτήρας γιατί και ξανθός και γυμνασμένος να ήσουν μ' αυτή την συμπεριφορά δεν θα ήσουν δίπλα μου...
2ον πρόσεξε πως μιλάς και μην προσβάλλεις αδίκως τον άλλον γιατί δεν σε τιμά αυτό και σε εξισώνει μ' αυτούς που κατηγορείς...ουδέποτε με ένοιαξαν τα χρήματα που βγάζει κάποιος, σύντροφο θέλω όχι χορηγό, έχω δικά μου χρήματα...
Εγώ είμαι περήφανος για το γεγονός ότι αν όχι στον κοινωνικό τομέα, στο μορφωτικό, πήγα μπροστά παρόλα αυτά που υπέστην!
Αυτό να το βλέπουν εκείνοι που λένε ότι δεν έχω παλέψει στη ζωή μου! Αν αφηνόμουν και δεν πάλευα, τώρα θα ήμουν με ένα απολυτήριο λυκείου, παχύσαρκος μπροστά στην τηλεόραση και θα τρωγα γαριδάκια................
Αγόρια, συνέλθετε λίγο παρακαλώ...κι εγώ έχω υποστεί bullying στο σχολείο και μάλιστα μια φορά μέχρι και ξύλο από τέσσερα - πέντε αγόρια...
Όμως δεν μισώ όλο τον κόσμο, μόνο όσους μου φέρθηκαν άσχημα δεν θέλω εννοείται...μην τα τσουβαλιάζετε όλα...γιατί έτσι μπορεί να χάσετε και καλούς ανθρώπους...
Έτσι είμαι και εγώ, όλοι για ηλίθιο με είχαν, καθηγητές και συμμαθητές, σηκωνόμουν στον πίνακα στο λύκειο να λύσω μια άσκηση και κορόιδευαν από κάτω οι ήλιθιοι, τα ζώα και μου έλεγαν τις απαντήσεις για να φανώ ηλίθιος και όλα αυτά μπροστά στην καθηγήτρια που δεν τους είπε τίποτα 1 χρόνο! Τώρα είμαι μέσα στους πρώτους του τμήματός μου, στο πανεπιστήμιο, βγάζοντας πολλά 10αρια στην εξεταστική. Ακόμα και καλοί μαθητές έρχονται να επιβεβαιώσουν τις απαντήσεις τους σε κάποια εργασία, από την δική μου για να δουν αν τα έκαναν σωστά. Δεν το λέω για να δείξω ότι είμαι κάποιος, αλλά για "τρίψω" αυτή την επιτυχία στις μούρες αυτών των ανθρώπων, που έλεγαν κάποτε ηλίθιο...
Δεν αναφέρθηκα σε εσένα κύκνε, ήταν γενικό το σχόλιό μου, δεν πήγαινε συγκεκριμένα σε κάποιο μέλος εδώ. Απλά αυτά που ανέφερα είναι μια πραγματικότητα που δεν την αμφισβητεί κανείς. Όσον αφορά για τους καλούς ανθρώπους, τους μόνους καλούς που ξέρω είναι από τα άτομα της οικογένειά μου, όλοι οι άλλοι κοιτάνε το συμφέρον τους και την προσωπική εξέλιξή τους, ασχέτως αν πατήσουν επί πτωμάτων για να ανεβούν. Δεν είναι όλοι έτσι, αλλά από αυτούς που ξέρω, έτσι είναι...
Ναι, το κατάλαβα ότι δεν εννοούσες συγκεκριμένα εμένα απλά αυτό σου το λέω για το δικό σου καλό...αλλά αφού καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλοι έτσι χαίρομαι...Κι εγώ μετρημένες φίλες έχω, μην νομίζεις...είσαι πολύ νέος ακόμα, σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα γνωρίσεις κι αξιόλογους ανθρώπους...
Γιάννη πατά στο γουγλε οι δέκα πιο κοντοί ποδοσφαιριστές και δες τα ύψη
οι διαφημησεις και ο κινηματογραφος δεν εχουν κανενα λογο να δημιουργησουν προτυπα και αρχετυπα ομορφιας η χαρακτηρα.
αυτα υπαρχουν ηδη σε ολους τους ανθρωπους.
ειδικα μια διαφημηση πρεπει να ειναι οσο γινεται πιο ευκολοχωνευτη απο αυτους που την βλεπουν. θα ηταν χασιμο ενεργειας οτιδηποτε διαφορετικο.
θελω να γραψω οτι οι διαφημηστες και οι κινηματογραφιστες κτλ πανε προς τα εκει που φυσα ο ανεμος, ενα πραμα σαν τους ελληνες πολιτικους.;)γιατι αν δεν καναν ετσι δεν θα τους ψηφιζε κανεις.
ετσι και με τους υπολοιπους
Αυτα που γραφεις , Γιαννη , ισως να ισχυουν στην εποχη σου ( μας ) , στην δικη μου , που ειμαι 55 , δεν ισχυουν , δεν μεγαλωσα με αυτα τα προτυπα , ουτε και ο περιγυρος μου ( ευτυχως ) δεν ειχε τετοια προτυπα , τα οποια ουδολως με επηρρεαζουν , οπως και τις κοπελες γυρω στα 40 ..................ουτε μουχει τυχει και μικροτερος ναμαι με κοπελες , και να μιλανε για τον απεναντι κουκλο , η και να μουτυχε , ουτε καν θαδωσα σημασια , δεν συγκρινω ποτε τον εαυτο μου με αλλους ......ουτε τοτε , ουτε τωρα .....Αγγελος ..
μου θυμιζουν λιγο τα πιστευω του Μπραντ Πιτ στο fight club !!
Γιαννη σε καταλαβαινω, εχω υποστει κι εγω bullying εξαιτιας της αρρωστιας, οποτε γι'αυτο μισω ολο τον κοσμο!
Τους είδα!
Πιο πολύ μου άρεσαν οι Λι και Γκαρούχ.
Δεν μπορούν όμως να γίνουν όλοι ούτε ποδοσφαιριστές, ούτε πρωθυπουργοί.......
Τι γίνεται με τους "μέσους" κοντούς;
Γιατί και τον Ντίνκλατζ να πάρω για παράδειγμα που έχει μια πολλή επιτυχημένη πορεία, δεν ξέρω κατά πόσο λέει κάτι αυτό....
Διότι σε άλλο περίγυρο κινείται αυτός και σε άλλο εγώ, δυστυχώς..........
Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα!
Είναι και το ότι δεν έχω τι να πω με τους συνομηλίκους, πέραν συζητήσεων για την αγορά εργασίας!
Τι να μιλήσω;
Για το x factor, για το Survivor, για τα στοιχήματα ή τα ταξίδια στη Μύκονο;
Και αυτά να μη λάβω υπόψη, έχω καταλάβει ότι για να γίνει κάποιος αναγνωρίσιμος στην ηλικία 20-30 πρέπει να είναι youtuber ή κάτι παρόμοιο. Κάτι σαν τον Μάνο και τον Tsach να φανταστείς! Εγώ δεν το' χω με όλα αυτά, οπότε.............
Περισσότερο με 40άρηδες κολλάω και κάνω μια στοιχειώδη παρέα, μη φανταστείς τίποτα τρελό...
γιαννη φιλε μου.εγω εχω υψος 1,75 σε τι ακριβως νομιζης οτι διαφερω απο σενα??σε τιποτα!!!σαφως και δεν μπορουν ολοι να γινουν ποδοσφαιριστες ανεξαρτητου υψους.γιατι σε εμποδιζει το υψος σου να μιλησεις??συγγνωμη φιλε μου
αλλα νομιζω πιο πολλη απο ολα αυτα που αναφερεις το μοναδικο πραγμα που σε εμποδιζει σε ολα οσα δεν χερεσε στη ζωη σου η σου λειπουν απτη ζωη σου το μοναδικο που δεν φταιει ειναι το υψος σου.το εχεις μεγαλωση πολυ στο μυαλο σου μεσα και αυτο αποτελει πλεον φρενο.μπορεις να κανεις οτι και ενας που εχει 1,80 υψος.
οσο για το μπουλιγκ λιγο πολυ ολοι φαγαμε μπουλιγκ και ρατσισμο στο σχολειο.αλλα αυτα μεινανε στα παλια.μην αφηνεις ασχημες αναμνησεις να ταλαιπορουν το μυαλο σου.που ξερεις οτι αυτοι που τα κανανε αυτα δεν τομετανιωσαν?
η που ξερεις οτι αν σε βλεπαν τωρα στο δρομο δεν θα ειχαν κανενα προβλημα μαζη σου ακομα και να σου κανουν παρεα.
φιλικη συμβουλη..δεν μπορει κανεις να μας υποτιμησει εαν δεν υποτιμησουμε πρωτα εμεις τον εαυτο μας.
Υ.Γ
τη διαφημηση τη θυμαμε σαν εχθες.πρεπει να ηταν 92-93.ηταν οι αγαπημενοι μου διαφημηση.δεν νομιζω οτι θελανε να προβαλουνε τους κοντους ως κακους και τους ψηλους ως καλους.αλλα τελοςπαντων μπορει να κανω λαθος.
Όλα αυτά που λες φαντάζουν ελπιδοφόρα!
Όμως σε τι νομίζεις ότι οφείλεται αυτή όλη η κακοδαιμονία που περνάω μέχρι τώρα;
Άσε το σχολείο!
Το έχω τελειώσει εδώ και 11 χρόνια.......
Και μετά το σχολείο τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα!
Μοναξιά και απόρριψη..
Νομίζω έχω δώσει περιγραφή εδώ μέσα, τι εννοώ......
Περιγράφω σε ένα προηγούμενο thread τι βίωσα, ακόμα και στα 26!
Σαν ο "κλόουν" της τάξης στο μεταπτυχιακό;
Γιατί να έχω εγώ τέτοιο ρόλο;
Τον δικαιούμαι;
Μηδέν σεβασμός, ούτε αυτό δεν έχω........
Γι' αυτό κι εγώ, με τη σειρά μου, δε σέβομαι τους άλλους!
Φίλε Γιάννη πολύ οργή δεν σε κρίνω δεν ξέρω τις εμπειρίες αλλά από ολα αυτά που διάβασα έχουμε περάσει τις ίδιες καταστάσεις. Και εγώ έχω υποστεί bullying από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο πήγα σε εσπερινό λύκειο γιατί δεν άντεχα άλλο την κοροϊδία τον ψυχολογικό πόλεμο, ένα παιδί ντροπαλό ευαίσθητο που το μόνο που ήθελα τότε ήταν απλά την ησυχία μου αλλά δεν με άφηναν έπρεπε να πατήσουν σε κάποιον για να αναδειχθούν , να δείξουν την δύναμή τους και ότι είναι καλύτεροι από εμένα. Δεν μιλούσα ποτέ στην τάξη η μόνο όταν με ρωτούσε η καθηγήτρια κάτι , η όταν σηκώνουν στον πίνακα έλεγαν δεν φτάνουν τα χέρια του να γράψει την απάντηση και άλλα πολλά. Ήμουν ένα παιδί το οποίο είχα βιώσει βία στο σπίτι και έτσι αντιδρούσα και στο σχολείο καθόμουνα ήσυχος χωρίς να αντιδρώ.
Σε όσα έγραψες θέλω να πω ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί αλλά και εμείς που δεν κάναμε/κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό. Στην ζωή θα βρεθούμε αντιμέτωποι σε πολύ δύσκολες καταστάσεις αν είναι να μένουμε ασταθείς χωρίς να παλεύουμε να διεκδικούμε το χάσαμε το παιχνίδι.
Ελπίζω να είσαι καλά και να δεις την θετική πλευρά της ζωής. Δεν θα σου πω να τα ξεχάσεις όλα ανήκουν στο παρελθόν κάτι το οποίο σε απασχολεί δεν ανήκει πουθενά είναι αληθινό και άσχημο εσύ θα βρεις τον τρόπο. Απολαύσε την ομορφιά της καθημερινότητας, χαμόγελα χωρίς λόγο και ας μας πουν τρελούς, δες την θάλασσα πως συνέχεια κινείται κάνε και εσύ το ίδιο.
Αυτα που λεω ειναι κοινη λογικη και εγω μελαχρινος ειμαι και στο σχολειο εφαγα αρκετο μπουλινγκ και ρατσισμο.παρατησα το σχολειο απο πολυ μικρη ηλικια.ισως ετσι αμυνθηκα υποσεινηδειτα.αλλα μετα το σχολειο αφου το παρατησα ουδε ποτε πιστεψα οτι το χρωμα μου ειναι εμποδειο στο οτιδηποτε.παρεες φιλοι κοριτσια.α και να σε πω οτι εχω φαει απειρες χυλοπιτες στη ζωη μου.αλλα της ιδιες θα ετρωγα και αν ημουν λευκος η τουλαχιστον οσο λευκος θα ηθελαν αυτες.θα προσπαθησω να βρω το θεμα σου για να εχω μια εικονα.
Τι μπορούσαμε να κάνουμε αφού ήμασταν, όπως λες, ντροπαλοί και ευαίσθητοι;
Ξέρεις πώς λειτουργεί σε αυτές τις ηλικίες...
Φοβάσαι να μιλήσεις γι' αυτά σε τρίτους, από το φόβο μήπως σε που μπούλη, μαμόθρεφτο, κλαψιάρη και άλλα πολλά....
Ή το γνωστό "τι άντρας είσαι συ"........
Και για να επανέλθω στον παραπάνω χαρακτηρισμό, περί ευαισθησίας, δε νομίζω πως με χαρακτηρίζει πλέον...
Δε ξέρω για σένα, αλλά εμένα με τα χρόνια η προσωπικότητά μου έχει "μετασχηματιστεί", έχει γίνει πιο κυνική, "σκοτεινή" και "μακάβρια". Το "δηλητήριο" με το οποίο με "ποτίσανε" το παρααπορρόφησα φαίνεται........
Και για τι άλλο να είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή; Που "τρέχω" να βρω μια γκόμενα της προκοπής, διότι όλες οι καλές είναι ή παντρεμένες ή καπαρωμένες και μένουν πίσω όλες οι προβληματικές; Βλέπεις εκεί μια καλή, συζητάτε, λες "ας το προχωρήσω λίγο να δω"! Και την επόμενη τη βλέπεις σε φωτογραφία στο fb παρέα με κάποιον άλλον.... Λες "χάθηκε κι αυτή η ευκαιρία"... Και καταλήγω να μένω μόνος μου, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω χωριό με μία, η οποία έχει προβλήματα σαν τα δικά μου, για να μην πω χειρότερα! Γιατί όλο κάτι τέτοιες έρχονται προς τα μένα.... Μακριά! Δεν αντέχω να βλέπω τον εαυτό μου επί δύο! Θέλω κάτι όμορφο, χαρούμενο... Δεν το δικαιούμαι; Μόνο μιζέρια δηλαδή και πόνο; Άσε μας ρε αδερφέ, έχω τα χίλια μύρια εδώ πέρα...........
Δεν μπορώ να ξεχάσω και να τ' αφήσω πίσω όλα αυτά από τη στιγμή που συναντώ και βιώνω τις συνέπειές τους μέχρι σήμερα!
Τις κοινωνικές ελλείψεις και φοβίες που αν δεν ήταν αυτοί οι τύποι δε θα τις είχα τώρα και θα είχα κι εγώ ίσως μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να χρειαστεί να φτάσω 25 ετών και να αρχίσω τη φαρμακευτική αγωγή. Το τελευταίο το οφείλω, πάνω απ' όλα, σε έναν παθολόγο της συμφοράς που αποφάσισε να "παίξει" μαζί μου και να με στείλει στα τάρταρα! Διευθυντής πτέρυγας γνωστού νοσοκομείου...........
Έχεις ακούσει το τραγούδι "όλα εσένανε θυμίζουν";
Όσο για την ομορφιά της καθημερινότητας, τη βιώνω στα πρόσωπα των αδέσποτων ζώων που φροντίζω!
Σίγουρα ξέρουν να δίνουν και κάνουν λιγότερο κακό από τους ανθρώπους............
Χαίρομαι που τουλάχιστον τα ζωάκια σου φέρνουν χαρά.
Σου προσφέρει τίποτα το να θυμάσαι τα ίδια και ίδια που καταλήγεις στο ίδιο σημείο ξανά και ξανά.
Και για μένα ήταν πολυ δύσκολο να ξεφύγω από τις αναμνήσεις, κάθε φορά που γνώριζα καινούργια άτομα έβλεπα μίσος και οργή χάρις στους νταηδες αλλά πιο το νόημα μπορείς να μου πεις; Τι θα καταφέρουμε θα γίνουμε και εμείς σαν αυτούς ίσως και χειρότεροι.
Ο γιατρός τι σου έκανε , έδωσε λάθος χάπια ;
Δεν είχε να κάνει με χάπια αυτός ο γιατρός.
Παθολόγος ήταν, όχι ψυχίατρος.
Είχα πάει σε αυτόν επειδή ασχολιόταν με τα της ανάπτυξης και μου παρουσίαζε στατιστικές λέγοντάς μου ότι βρίσκομαι στην τελευταία εκατοστιαία μονάδα, όσον αφορά το ύψος, και να μην περιμένω πολλά πράγματα από τις γυναίκες κι ότι δε μπορώ να έχω όποια γυναίκα θέλω, αλλά να συμβιβαστώ με ένα απλό γάμο και πολύ μου είναι...........!
To βασικό πιστεύω είναι να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί εμάς και να μην συγκρινόμαστε με τους άλλους. Εκεί χάνεται το παιχνίδι, στην σύγκριση. Άλλη πορεία ζωής έχει ο ένας από τον άλλον. Η ζωή δεν είναι υπέρ μας, εναντίον μας είναι, δίνοντάς μας καμιά φορά μερικές στιγμές χαράς για να συνεχίσουμε αυτόν τον δυσβατο δρόμο της ζωής. Μπορούμε όλοι να τα καταφέρουμε, δεν θα αλλάξει αν κάτσουμε και αναλύουμε όλη την κακία και την ειρωνία που έχουμε φάει και τρώμε σχεδόν καθημερινά στην πραγματική ζωή, τώρα και εδώ στο φόρουμ, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Το θέμα είναι εμείς να το αλλάξουμε αυτό, οι άλλοι πάντα θα είναι καλύτεροι από εμάς και εμείς καλύτεροι σε άλλους, έτσι πάει η ζωή. Ποτέ δεν θα ήμαστε οι καλύτεροι, ποτέ δεν ήμαστε οι πρώτοι, αλλά θα ήμαστε κάτω από άλλους και πάνω από κάποιους άλλους. Η ζωή μας και αναφέρομαι σε όλα τα μέλη, είναι τόσο μικρή που όταν θα κλείσουμε τα μάτια μας για μια στιγμή, θα ξυπνήσουμε 70 ετών και θα αναρωτηθούμε τότε κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα της ζωής, "τι έκανα στην ζωή μου τελικά;" Για να μην μετανιώσουμε στα γεράματα, καλό είναι να "πιάσουμε" την ζωή από τα "κέρατα" και να κρατηθούμε σε αυτήν ευτυχισμένοι. Χέστηκα που βλέπω να περνάνε καλά άλλοι, εγώ θέλω να είμαι καλά. Σήμερα βγήκε ένας φίλος μου που μιλάμε, ραντεβού με μια πολύ καλή κοπέλα και χάρηκα τόσο πολύ γι'αυτόν που είναι σαν να βγήκα και εγώ ραντεβού. Γιατί και εκείνος έχει περάσει πολύ άσχημα στο σχολείο και το αξίζει η κάθε επιτυχία που έχει. Να λέμε "δόξα τω Θεώ" και να προχωράμε παρακάτω. Οι άλλοι ας κανουν ότι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει και ας είμαι ο γερομίζερος, κανείς δεν ξέρει τι έχω περάσει για να έχω τόση οργή πάνω μου. Οπότε μην κοιτάς τους άλλους Γιάννη, προχώρα, η ζωή, θα σε ανταμείψει για αυτά που πέρασες εν καιρώ, να το θυμάσαι αυτό.
Μιας και το ανέφερες, παίρνω αφορμή από αυτό, ότι το να λες έναν άνθρωπο που πάσχει από κατάθλιψη και πολεμάει να "φτιάξει" μια θετική σκέψη για να κρατηθεί, ότι είναι μίζερος, είναι το λιγότερο εμπαιγμός! Έλα! Τι μου λες; Δεν το ξερα! Είναι σα να λες σε ένα αγχώδη, δεν είναι καλό να έχεις άγχος! Ή ότι εσύ φταις που το έχεις!
Αυτό πήγαινε για μένα, γιατί έχω κι αυτό......
Σε λένε μίζερο λες κι εσύ το γουστάρεις όλο αυτό που περνάς και σε γεμίζουν και τζάμπα ενοχές από πάνω, διότι ενοχλείς τους άλλους και καλά!