Πώς δημιουργούνται τα πρότυπα ομορφιάς από μια απλή παιδική διαφήμιση....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 62
    Senior Member

Πώς δημιουργούνται τα πρότυπα ομορφιάς από μια απλή παιδική διαφήμιση....

Απλά παρατηρήστε το σωματότυπο των "κακών" και εκείνον του κεντρικού ήρωα!
    https://youtu.be/F9m5WR8XFjQ

Miliva21
    Guest
    Πωπω τι ειπες τωρα!!?! Αυτη τη διαφημιση την θυμαμαι αμυδρα απο τα νηπιακα μου χρονια...

Χαχαχα
    Εννοειται οτι περνανε προτυπα ομορφιας αλλα και στερεοτυπα σεξιστικα....

Πχ...η χαζη ξανθια λόλα ( η λολα η χαζιοβιολα) περιμενει απο τον δυνατο κ εξυπνο καρνεισον να τη σωσει.....

Στερεοτυπα οι γυναικες ειναι αδυναμες και οι αντρες ισχυροι...στερεουπο του πριγκιπα ηρωα που πρεπει μα σωσει αυτα τα κακομοιρα αβουλα πλασματα κλτ κτλ.....

Ο,τι μα ο,τι βλεπουμε περναει μνμ μεσα απο το κοσμο.....τα στερεοτυπα....τα προτυπα και τις προκαταληψεις

Senior Member
    Eγω την θυμαμαι προ 30-35 ετων την διαφημηση , τοτε δεν υπηρχαν τετοια προτυπα , στερεοτυπα θαλεγα , αυτα δημιουργηθησαν την μετα του 90 εποχη ιδιωτικης τηλεορασης , τοτε δημιουργηθηκαν κι οι ΄επωνυμοι ΄, βαλε και τα περιοδικα του ηλιθιου του Κωστοπουλου , κλικ , και το κακο συναπαντημα , φουντωσε κι η Μυκονος , διοτι το 86-92 που πηγαινα δεν υπηρχε αυτο το κακο , που κανεις δεν μπαινει πανω απο την μεση στην θαλασσα , προκειμενου να φωτογραφηθει , ημασταν εμεις κι εμεις , αντε να βλεπαμε καναν πολιτικο ..................η ιδιωτικη τηλεοραση εκανε μεγαλη ζημια στον τοπο , εκει δημιουργηθηκαν τα προτυπα , αν και οτι ερχεται εδω , ειναι αμερικανοφερτο , η Τουιγκι , δημιουργησε το λεπτο γυναικειο προτυπο, ακολουθησαν σειρες τυπου baywatch , εκλεισε το πραμα .................................επι Αναγεννησεως ειχαν προτυπα πιο παχουλων γυναικων , οπως απεικονιζονται στους πινακες ζωγραφικης ., τωρα δεν περναει αυτο το προτυπο πια , αλλαξαν οι εποχες ..................οχι για ολους ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Eγω την θυμαμαι προ 30-35 ετων την διαφημηση , τοτε δεν υπηρχαν τετοια προτυπα , στερεοτυπα θαλεγα , αυτα δημιουργηθησαν την μετα του 90 εποχη ιδιωτικης τηλεορασης , τοτε δημιουργηθηκαν κι οι ΄επωνυμοι ΄, βαλε και τα περιοδικα του ηλιθιου του Κωστοπουλου , κλικ , και το κακο συναπαντημα , φουντωσε κι η Μυκονος , διοτι το 86-92 που πηγαινα δεν υπηρχε αυτο το κακο , που κανεις δεν μπαινει πανω απο την μεση στην θαλασσα , προκειμενου να φωτογραφηθει , ημασταν εμεις κι εμεις , αντε να βλεπαμε καναν πολιτικο ..................η ιδιωτικη τηλεοραση εκανε μεγαλη ζημια στον τοπο , εκει δημιουργηθηκαν τα προτυπα , αν και οτι ερχεται εδω , ειναι αμερικανοφερτο , η Τουιγκι , δημιουργησε το λεπτο γυναικειο προτυπο, ακολουθησαν σειρες τυπου baywatch , εκλεισε το πραμα .................................επι Αναγεννησεως ειχαν προτυπα πιο παχουλων γυναικων , οπως απεικονιζονται στους πινακες ζωγραφικης ., τωρα δεν περναει αυτο το προτυπο πια , αλλαξαν οι εποχες ..................οχι για ολους ....
    Οι κοντοί πρέπει να' ναι πάντα οι φθονεροί, οι -κατά βάθος- αδύναμοι και εκδικητικοί χαρακτήρες, οι "Εφιάλτες" της υπόθεσης που στην πραγματικότητα ό,τι κάνουν το κάνουν από φθόνο στον κεντρικό "μπρατσαρά", Ηρακλείας διάπλασης και υπέρτατης αρετής ήρωα και στη χειρότερη περίπτωση από σεξουαλική στέρηση!
    Παρατήρησέ το και στο σινεμά! Δες τον Πένγκουιν, τον Κόμμοδο από το "Μονομάχο", τον Μπαντ Μπάντυ από το "Παντρεμένοι με παιδιά" και τέλος τον κορυφαίο Τύριον Λάννιστερ!
    Στην πραγματική ζωή βλέπε Βακρινό............
    Όταν οι κοντοί πολεμάνε και πετυχαίνουν κάτι, τότε διακατέχονται από "Ναπολεόντειο σύμπλεγμα" κτλ. κτλ.
    Ενώ φυσικά οι ψηλοί επιβάλλεται να τα' χουν όλα, φυσικά, γιατί να τους λείψει κάτι; Είναι απολύτως φυσικό!
    Λέγοντας ψηλούς δεν εννοώ τον οποιονδήποτε ψηλό, προσοχή! Εννοώ έναν από 1.85 και πάνω, μπρατσωμένο, με καλές αναλογίες, αστραφτερά δόντια, καστανόξανθο μαλλί, γλυκανάλατο χαμόγελο σαν και αυτό που έχουν στις ασφαλιστικές εταιρίες και πάντα (χαζο)χαρούμενο, πακέτο που μεταφράζεται από τους "θαυμαστές/στριες" σε "θετική ενέργεια". Μα φυσικά θετική ενέργεια θα έχει ένα τέτοιο άτομο, τι θα έχει; Αρνητική; Αφού είναι αποδεκτός απ' όλους και έχει φίλους, παρέες κι όσες γυναίκες θέλει, τη στιγμή που θέλει; Και γενικότερα, είναι αποδεκτός; Αλίμονο.....!
    Οι δισταγμοί και τα "σε θέλω για φίλο" πάνε για τους άλλους..........
    Last edited by GiannisNik3; 23-06-2017 at 13:28.

Senior Member
    Στο ιδανικό πρότυπο του ψηλού ξέχασα να προσθέσω κάτι...
    Εάν έχει v μπλουζάκι και ξυρισμένο στήθος και γένι τριών ημερών, είναι το ιδανικό ταίρι!

Senior Member
    Να βρίσκεσαι σε μια παρέα γυναικών και να τις ακούς να μιλάνε για τον κούκλο τον απέναντι!
    Κι εσύ να αισθάνεσαι αόρατος, ανάμεσά τους! Αξία ανεκτίμητη!

Senior Member
    Γιάννη, δεν ξέρω τις συναναστροφές σου αλλά εμένα ο πρώην φίλος μου ήταν 1,76, καστανός και δεν έκανε αποτρίχωση οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχουν ελπίδες μόνο τα μοντέλα που περιγράφεις...επίσης προσωπικά δεν μου αρέσουν οι μπλούζες με v...
    Κατά τα άλλα δικαίωμα τους των γυναικών να μιλάνε για όποιον βρίσκουν ωραίο, λογοκρισία θα έχουμε; Αν εσύ ζηλεύεις είναι δικό σου πρόβλημα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Γιάννη, δεν ξέρω τις συναναστροφές σου αλλά εμένα ο πρώην φίλος μου ήταν 1,76, καστανός και δεν έκανε αποτρίχωση οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχουν ελπίδες μόνο τα μοντέλα που περιγράφεις...επίσης προσωπικά δεν μου αρέσουν οι μπλούζες με v...
    Κατά τα άλλα δικαίωμα τους των γυναικών να μιλάνε για όποιον βρίσκουν ωραίο, λογοκρισία θα έχουμε; Αν εσύ ζηλεύεις είναι δικό σου πρόβλημα...
    Εγώ είμαι 1.58, ξυπόλητος!
    ΤΣΑ! ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ....
    Η ύπαρξή μου σας χαλάει την αισθητική και έχει γίνει αφορμή πολλών ξινών υφακίων, αλλά τι να κάνουμε;
    Το πληρώνω μια ζωή, αλλά πρέπει να ζήσω κι εγώ κάποια στιγμή........

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Εγώ είμαι 1.58 ξυπόλητος!
    ΤΣΑ!
    Η ύπαρξή μου σας χαλάει την αισθητική, αλλά τι να κάνουμε;
    Πρέπει να ζήσω κι εγώ.........
    Να ζήσεις, εγώ προσωπικά ποτέ δεν σου είπα το αντίθετο και δεν μου χαλάει την αισθητική η ύπαρξη σου λόγω εμφάνισης αλλά λόγω χαρακτήρα, βγάζεις τρομερή κακία και φαίνεσαι κι επικίνδυνος όταν μιλάς για ξύλο στους άλλους άντρες. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα γι' αυτό.
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Να ζήσεις, εγώ προσωπικά ποτέ δεν σου είπα το αντίθετο και δεν μου χαλάει την αισθητική η ύπαρξη σου λόγω εμφάνισης αλλά λόγω χαρακτήρα, βγάζεις τρομερή κακία και φαίνεσαι κι επικίνδυνος όταν μιλάς για ξύλο στους άλλους άντρες. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα γι' αυτό.
    Ενώ οι άλλοι είχαν δικαίωμα να μου κάνουν μπούλινγκ, να γελάν μαζί μου και μετά να με "πετάνε" στη γωνία και να με "εξοντώνουν" ψυχολογικά, έτσι; Σε μια ηλικία που έπρεπε να είμαι ξέγνοιαστος κι ωραίος...........
    Αυτό είναι δίκαιο;
    Πολύ φοβάμαι ότι κι εσύ το μέρος των θυτών παίρνεις......... και θα 'παιρνες και τότε, ίσως!
    Περασμένα, ξεχασμένα μωρέ, δεν έδινε τίποτα!
    Παιδιά ήμασταν!
    Ναι, βλέπω και στις "μεγάλες" ηλικίες τι παίζει...........
    Και ποιοι έχουν όλο το σεβασμό, ακόμα και αν δεν πάλεψαν γι' αυτόν!
    Εντάξει, εγώ είμαι ο κακός, δεν δικαιούμαι να μιλάω και να αμφισβητώ την τελειότητα των "τέλειων", το κατάλαβα!
    Να κάτσω να βολευτώ με ένα "ξεροκόμματο"! Νομίζεις ότι έχω τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση; Πραγματικά τώρα!
    Να βολευτώ με τα "λίγα" και να μην ζητώ τα "πολλά"; Αυτό το δικαίωμα το έχω;

Senior Member
    Ενώ οι άλλοι είχαν δικαίωμα να μου κάνουν μπούλινγκ, να γελάν μαζί μου και μετά να με "πετάνε" στη γωνία, έτσι;
    Αυτό είναι δίκαιο;
    Πολύ φοβάμαι ότι κι εσύ το μέρος των θυτών παίρνεις......... και θα 'παιρνες και τότε, ίσως!
    Παιδιά ήμασταν!
    Εντάξει, εγώ είμαι ο κακός, δεν δικαιούμαι να μιλάω και να αμφισβητώ την τελειότητα των "τέλειων", το κατάλαβα!
    Να κάτσω να βολευτώ με ένα "ξεροκόμματο"! Νομίζεις ότι έχω τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση; Πραγματικά τώρα!
    Ένα λεπτό γιατί τώρα τα αλλάζεις κι αλλάζει κι η τοποθέτηση μου...αν σε έβλαψαν φυσικά κι έχεις δικαίωμα να αντιδράσεις αλλά αν κάποιος δεν σε πείραξε ποτέ και σε τίποτα κι απλά έχει σύντροφο ενώ εσύ όχι τότε όχι, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον βλάψεις κι είναι και παράνομο αν δεν το ξέρεις οπότε αν αυτό έχεις στο μυαλό σου να πράττεις, ναι, φυσικά κι είσαι ο κακός.
    Όσο για το ξεροκόμματο δεν ξέρω ούτε τι θα κάνεις ούτε τι ακριβώς εννοείς αλλά κουμάντο στο ποιος άντρας μας αρέσει θα κάνουμε εμείς οι ίδιες και κανείς άλλος!

Banned
    Ενώ οι άλλοι είχαν δικαίωμα να μου κάνουν μπούλινγκ, να γελάν μαζί μου και μετά να με "πετάνε" στη γωνία, έτσι;
    Αυτό είναι δίκαιο;
    Παιδιά ήμασταν!
    Και όχι τίποτα άλλο ρε γμτ, πολλοί που έκαναν μπούλινγκ στο σχολείο σε άλλα παιδιά, τους δικαίωσε η ζωή και πέτυχαν στην ζωή τους, είτε σε σπουδές στο εξωτερικό, είτε με καλές δουλειές κλπ, όσοι ήταν οι ήρεμοι στο σχολείο και έτρωγαν όλη την επιθετικότητα αυτών των ανθρώπων, έμειναν στο ίδιο σημείο γιατί τους στιγμάτισαν ψυχικά, αλλά δεν θα το καταλάβει κανείς αυτό, αν δεν το ζήσει. Εγώ το βλέπω και από τα παιδιά της ηλικίας μου, που έκαναν εκφοβισμό σε άλλα παιδιά σωματικό ή λεκτικό και περνάνε τέλεια στην ζωή τους, με φωτογραφίες στο fb γεμάτες χαμόγελα, παρέες, εξόδους και αγκαλιές και φιλιά με κοπέλες. Η ζωή είναι άδικη, όμως εγώ δεν χάνω την ελπίδα μου, ότι θα αλλάξει αυτό κάποτε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Και όχι τίποτα άλλο ρε γμτ, πολλοί που έκαναν μπούλινγκ στο σχολείο σε άλλα παιδιά, τους δικαίωσε η ζωή και πέτυχαν στην ζωή τους, είτε σε σπουδές στο εξωτερικό, είτε με καλές δουλειές κλπ, όσοι ήταν οι ήρεμοι στο σχολείο και έτρωγαν όλη την επιθετικότητα αυτών των ανθρώπων, έμειναν στο ίδιο σημείο γιατί τους στιγμάτισαν ψυχικά, αλλά δεν θα το καταλάβει κανείς αυτό, αν δεν το ζήσει. Εγώ το βλέπω και από τα παιδιά της ηλικίας μου, που έκαναν εκφοβισμό σε άλλα παιδιά σωματικό ή λεκτικό και περνάνε τέλεια στην ζωή τους, με φωτογραφίες στο fb γεμάτες χαμόγελα, παρέες, εξόδους και αγκαλιές και φιλιά με κοπέλες. Η ζωή είναι άδικη, όμως εγώ δεν χάνω την ελπίδα μου, ότι θα αλλάξει αυτό κάποτε...
    Ναι τα κωλόπαιδα!
    Είδες;
    Αντί να τους πετάξει το σύστημα έξω τους κάνουν και τεμενάδες!
    Να μη σου πω ότι κάτι τέτοιους γουστάρουν οι γκόμενες......

Senior Member
    Ένα λεπτό γιατί τώρα τα αλλάζεις κι αλλάζει κι η τοποθέτηση μου...αν σε έβλαψαν φυσικά κι έχεις δικαίωμα να αντιδράσεις αλλά αν κάποιος δεν σε πείραξε ποτέ και σε τίποτα κι απλά έχει σύντροφο ενώ εσύ όχι τότε όχι, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον βλάψεις κι είναι και παράνομο αν δεν το ξέρεις οπότε αν αυτό έχεις στο μυαλό σου να πράττεις, ναι, φυσικά κι είσαι ο κακός.
    Όσο για το ξεροκόμματο δεν ξέρω ούτε τι θα κάνεις ούτε τι ακριβώς εννοείς αλλά κουμάντο στο ποιος άντρας μας αρέσει θα κάνουμε εμείς οι ίδιες και κανείς άλλος!
    Δε σου κάνουμε κουμάντο κοριτσάκι μου, μην ανησυχείς!
    Συγγνώμη αν σε καταπίεσα........ και έθιξα τα προσωπικά σου δεδομένα!
    Συγγνώμη, δε θα ξαναγίνει!
    Μην ανησυχείς, κανείς δε θα σε καταπιέσει να δεχτείς τον "άσχημο" της ιστορίας!
    Όλα θα ήταν διαφορετικά, βέβαια, αν σου έλεγα ότι είμαι 1.90, ξανθός και γυμνασμένος ή αν ήμουν κανάς δίμετρος δικηγόρος ή μεγαλογιατρός - διότι παίζουν κι αυτά - δε θα τα λεγες αυτά ή, τουλάχιστον, όχι με τον τρόπο που τα λες τώρα....... Απότομα! Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δε θα το κανες! Παραδέξου, λοιπόν, στον εαυτό σου τουλάχιστον ότι θέλεις κι εσύ αυτούς που θέλουν όλες και άσε με εμένα να κλάψω μόνος μου τη μοίρα μου, άντε... Είμαι ο κακός, ο φθονερός, ο αντικοινωνικός και όλα τα κακά του κόσμου.. Ένα όμως πράγμα δεν είμαι και αυτό πάει γενικά κι όχι σε σένα... Δεν είμαι υποκριτής!

Senior Member
    Δε σου κάνουμε κουμάντο κοριτσάκι μου, μην ανησυχείς!
    Συγγνώμη αν σε καταπίεσα........ και έθιξα τα προσωπικά σου δεδομένα!
    Συγγνώμη, δε θα ξαναγίνει!
    Μην ανησυχείς, κανείς δε θα σε καταπιέσει να δεχτείς τον "άσχημο" της ιστορίας!
    Όλα θα ήταν διαφορετικά, βέβαια, αν σου έλεγα ότι είμαι 1.90, ξανθός και γυμνασμένος.......
    Α και δικηγόρος ή μεγαλογιατρός! Γιατί παίζουν κι αυτά........
    Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι εσύ αλλά εγώ δεν είμαι κοριτσάκι, 39 χρονών είμαι...
    Και σαν ώριμη γυναίκα που ξέρει τι θέλει δυο πράγματα θα σου πω:
    1ον αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι ο χαρακτήρας γιατί και ξανθός και γυμνασμένος να ήσουν μ' αυτή την συμπεριφορά δεν θα ήσουν δίπλα μου...
    2ον πρόσεξε πως μιλάς και μην προσβάλλεις αδίκως τον άλλον γιατί δεν σε τιμά αυτό και σε εξισώνει μ' αυτούς που κατηγορείς...ουδέποτε με ένοιαξαν τα χρήματα που βγάζει κάποιος, σύντροφο θέλω όχι χορηγό, έχω δικά μου χρήματα...

Page 1 of 5 123 ... LastLast