Τι γνώμη έχετε για τις επεμβάσεις παχυσαρκίας?
http://www.vita.gr/ygeia/article/781...s-paxysarkias/
Aν δοκιμάσατε τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα και αντιμετωπίζετε έντονο πρόβλημα παχυσαρκίας, το χειρουργείο ίσως είναι μια λύση για σας. Πρέπει, όμως, να βρείτε τον τύπο επέμβασης που σας ταιριάζει, να πληροίτε τις προϋποθέσεις και να σταθμίσετε τις συνέπειες, γιατί ένα χειρουργείο είναι πολύ πιο σοβαρή υπόθεση από μια δίαιτα!
Ολοι πλέον γνωρίζουμε ότι, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα περιττά κιλά, πρέπει να τρώμε με μέτρο, να αποφεύγουμε τα πολλά λίπη και να ασκούμαστε. Για όσους, όμως, ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας, έχει φανεί ότι *πολλές φορές αυτά τα μέτρα είναι ανεπαρκή. Η δίαιτα, η άσκηση, η ψυχολογική στήριξη για την αλλαγή του τρόπου διατροφής, αλλά και τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, φαίνεται ότι οδηγούν σε πρόσκαιρη απώλεια βάρους και γρήγορη επανάκτησή του, στη συντριπτική πλειονότητα (90%) των παχύσαρκων ασθενών. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι, ήδη από το 1998, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί πως, για τις περιπτώσεις όπου η παχυσαρκία απειλεί σοβαρά την υγεία, οι λεγόμενες «βαριατρικές επεμβά*σεις» (δηλαδή τα χειρουργεία παχυσαρκίας) αποτελούν μια αποτελεσματική μέθοδο για το αδυνάτισμα και τη διατήρηση του βάρους μετά την απώλεια κιλών. Εάν, λοιπόν, έχετε ήδη προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να χά*σετε βάρος με κάθε τρόπο και σκέφτεστε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επέμβασης, είναι σημαντικό να μάθε*τε ποια χειρουργική τεχνική ταιριάζει στη δική σας περίπτωση, πότε συστήνεται, αλλά και πώς θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διατροφής σας μετά την επέμβαση.
Παχυσαρκία: ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας
● Σε 20 χρόνια από σήμερα, εκτιμάται ότι το 40% του δυτικού πληθυσμού θα είναι παχύσαρκο και η παχυσαρκία θα αποτελεί το πρώτο πρόβλημα *υγείας παγκοσμίως.
● 350.000 επεμβάσεις παχυσαρκίας έγιναν πέρυσι στις ΗΠΑ.
● Το 65% των παχύσαρκων έχει προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση, *σάκχαρο, υψηλή χοληστερίνη.
● Η παχυσαρκία είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί, μετά το κάπνισμα. Στις ΗΠΑ, καταγράφονται 400.000 θάνατοι
το χρόνο εξαιτίας της παχυσαρκίας. Συγκριτικά, οι θάνατοι από τον καρκίνο του μαστού και του εντέρου μαζί δεν ξεπερνούν τις 90.000.
● Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι 7.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε *χρόνο από αίτια που συνδέονται με την παχυσαρκία.
Εγώ απευθύνθηκα σε ένα ιατρείο παχυσαρκίας και μου είμαι ότι μπορώ να κάνω μία επέμβαση η οποία λέγεται πτύχωση στομάχου. Αναρωτιέμαι αν είναι επικίνδυνη και αν οδηγεί στον θάνατο μια τέτοια εγχείρηση . Εσείς τι πιστεύετε με ενδιαφέρει η γνώμη σας!