Απώλεια μητέρας και μητρότητα
Καλησπέρα!!! Νιώθω ότι είμαι καταραμένη και έτοιμη να βυθιστώ σε κατάθλιψη. Στα 8 μου έχασα τον πατέρα μου ξαφνικά. Έκτοτε έλεγα θα είμαι δυνατή και σκληρή μαχήτρια για να τον κάνω περήφανο. Κατάφερα τελείωσα το σχολείο , σπούδασα και ετοιμαζόμουν να δώσω εξετάσεις για το μεταπτυχιακό των ονείρων μου. Αύγουστος 2020 όταν έχασα την γη κάτω απ τα πόδια μου. Η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού. Από το σοκ ξερνούσα όλη μέρα εγώ που δεν ξερνούσα ποτέ. Τα παράτησα ολα για να την φροντίσω είπα πάμε και και θα το ξεπεράσουμε. Έναν μήνα πριν είχα γνωρίσει και τον άνδρα μου τον οποίο η μητέρα μου δεν ενέκρινε ποτέ για εμένα θεωρώντας τον ύπουλο και ότι δεν θα περάσω καλά. Ήταν ο λόγος που μαλώναμε κάθε μέρα. Ξεκινήσαμε τις θεραπείες κάναμε το χειρουργείο όλα οκ μέχρι που τον Αύγουστο του 2021 διαγνώστηκε με μετάσταση σε εγκέφαλο οστά και ήπαρ. Εκεί μας έδιναν 1 χρόνο ζωής… είπα τελείωσε θεέ μου πάρε εμένα όχι εκείνη τόσο νέα τόσο γερή πριν την βρει το θεριό… το πάλεψε παλικαρίσια είχε όρεξη για ζωή περισσότερο και από εμένα. Τότε ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό και ιταλικά και δουλεια για να ξεχνιέμαι…Ιανουάριο του 2024 μένω έγκυος. Εκείνη με προέτρεψε να κάνω τεστ και χοροπηδούσε από την χαρά της ότι θα γίνει γιαγιά ξετρελάθηκε. Ανυπομονούσε. Όταν ήμουν τριών μηνών έμεινα κρεβάτι για 2 μήνες λόγω αποκόλλησης. Έκτοτε την πήρε η κάτω βόλτα από την στενοχώρια και την απουσία μου γιατί με φρόντιζε η πεθερά μου. Γύρισα σπίτι τον Ιούνιο του 2024 και την είδα αδυνατισμένη και καταβεβλημενη με φανερή νοητική έκπτωση. Ξεκίνησε άνοια η γλυκιά μου….Αύγουστο 2024 είχε πείσμα να πάει για μπάνιο με τον ξάδελφο της … δεν την βαστούσαν τα πόδια της και έπεσε στα ρηχά και πνίγηκε…. Την πρόλαβαν μπήκε νοσοκομείο και έκτοτε ξεκίνησε να τα χάνει και να μην μπορεί να περπατάει εύκολα. 1 Οκτώβρη σπάσανε τα νερά και εκείνη πετάχτηκε με ότι δύναμη είχε και μου είπε μην κλαις αυτό είναι ευχάριστο. Οδήγησα εγώ και πήγαμε να γεννήσω. Πριν 8 μήνες έγινα πρώτη φορά μανούλα με τον χειρότερο για μένα τρόπο δηλαδή καισαρική. Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φροντίσω ούτε την μαμά μου ούτε εμένα ούτε το μωρό. Ο άνδρας μου με βοήθησε με το μωρό και με τις γάζες μου αλλά με την μητέρα μου δεν ήθελε πολλά πολλά. Τότε ξεκίνησα και το 2ο μεταπτυχιακό για να έχω κάτι να κάνω…
21 Ιανουαρίου 2025 μας χαιρέτησε η μανούλα μου και έφυγε γαλήνια για τον άλλο κόσμο αφού ήταν 21 μέρες νοσοκομείο. Εγω δεν μπορούσα να την βλέπω συχνά γιατί είχα το βρέφος μου. 23 Ιανουαρίου της είπα το τελευταίο αντίο… τον Μάρτιο ορκίστηκα στο μεταπτυχιακό και εκείνη δεν ήταν εκεί … πήγα μόνο για να πάω για να έχω φωτογραφίες να βλέπει ο γιος μου είτε ζω είτε όχι…
γιατί μαμά μου για το έκανες αυτό γιατί δεν κοίταζες την υγεία σου γιατί μαμά μου… πλέον έπαυσα να ζω τα κάνω όλα μηχανικά. Θέλω μόνο να κλαίω και να τρώω και να κοιμάμαι… δεν έχω όρεξη να βγω έξω … μόνο το μωρό φροντίζω… νιώθω ότι πέθανα μόλις πέθανε η μαμά μου… και να πεθάνω δεν με νοιάζει μόνο το παιδί μου σκέφτομαι που θα μεγαλώσει με μια γιαγιά που δεν δίνει δεκάρα για την υγεία των παιδιών της και τα τρέφει με ότι σκατα υπάρχουν…
δεν έχω βοήθεια από πουθενά … πως θα ξεπεράσω τόσο πόνο; Πώς θα γίνω καλή μαμά χωρις την βοήθεια σου μαμά; Πως θα χαρώ το παιδί μου;;;