Δίλημμα...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Member

Δίλημμα...

Πόσο επικίνδυνη πιστεύετε ότι είναι η αλλαγή φαρμάκου ενώ έχεις επανέλθει σχεδόν πλήρως με το φάρμακο αυτό; Ο λόγος είναι μια ανεπιθύμητη παρενέργεια που συγκαταλεγεται στις πολύ σπάνιες και είναι σοβαρή...

Εστάλη από E5303 στο E-Psychology.gr Mobile App

Member
    Γεια σου parakosa. Αν κατάλαβα καλά ο γιατρός σου σου αλλάζει το φάρμακο γιατί έχεις σοβαρές παρενέργειες? Λογικό ακούγεται, μην ανχωνεσαι ίσα ίσα θα απαλλαγείς και από τις παρενέργειες...

Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Σιγουρα έχει ρίσκο και θέλει προσοχή αλλά αν είναι τόσο σοβαρή η παρενέργεια για την ζωή σου δεν μπορείς να κάνεις κ διαφορετικά.
    Θέλει να είσαι υπο παρακολούθηση και να καταγράφεις την όποια αλλαγή στις σκέψεις κ τα συναισθήματα σου.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    προσεχε με τις παρενεργειες.. μη παιζεις με αυτα.μη φοβασαι αν αλλαξεις φαρμακο.ειχα και εγω παρενεργιες με το tegretol μου πειραξε το συκωτι και το κοψαμε ενω ηταν καλο φαρμακο.αλλα τι να γινει..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Member
    Ναι,αφορά τον φίλο μου. Έπαθε οξύ ψύχωσικο επεισόδιο πριν ενάμιση χρόνο...έχει αλλάξει αρκετά φάρμακα,κατέληξε στο abilify και είναι πολύ καλά! Πλήρως λειτουργικός,δουλεύει,μεγά λη πρόοδος... Απλά προέκυψε αυτό τώρα. Και ενώ ξέρω ότι πρέπει να το αλλάξει,με τρομάζει από τη στιγμή που του ταίριαξε και τον βοήθησε τόσο...

Member
    Το παν είναι να εμπιστεύεσαι το γιατρό. Αν ο φίλος σου τον εμπιστεύεται και ακολουθεί τις οδηγίες του όλα θα πάνε καλά.Ευχομαι τα καλύτερα.

Senior Member
    Για τι παρενέργεια μιλάμε; Το πιο σοβαρό φάρμακο που έχω πάρει ήταν το Risperdal για κατάθλιψη. Στις παρενέργειες του αναφέρονται ως σπάνιες οι εξής: εγκεφαλικό, ξαφνικός καρδιακός θάνατος και άλλα! Δηλαδή ντάξει μωρέ, μπορεί απλά να πεθάνεις Ο.ο

Member
    Quote Originally Posted by masterridley View Post
    Για τι παρενέργεια μιλάμε; Το πιο σοβαρό φάρμακο που έχω πάρει ήταν το Risperdal για κατάθλιψη. Στις παρενέργειες του αναφέρονται ως σπάνιες οι εξής: εγκεφαλικό, ξαφνικός καρδιακός θάνατος και άλλα! Δηλαδή ντάξει μωρέ, μπορεί απλά να πεθάνεις Ο.ο
    Εγώ δεν μιλάω για μια παρενέργεια που μπορεί και να εμφανίσεις όμως,μιλάω για μια παρενέργεια που εμφάνισε :-)

Member
    Quote Originally Posted by dazed View Post
    Το παν είναι να εμπιστεύεσαι το γιατρό. Αν ο φίλος σου τον εμπιστεύεται και ακολουθεί τις οδηγίες του όλα θα πάνε καλά.Ευχομαι τα καλύτερα.
    Ε μπερδεμένο και αυτό το θέμα..δεν έχει σταθερό γιατρό,όλο κάτι γίνεται κ πρέπει να αλλάξει. Φεύγουν,έρχονται.. Πρέπει να βρει καινούργιο πάλι. Οπότε δεν ξέρουμε ποιον ακριβώς να εμπιστεύτουμε

Member
    Σε καταλαβαίνω, εμείς μένουμε επαρχία και δεν παίζουν λεφτά σε αυτή τη φάση να ψάξουμε το θέμα του γιατρού.Προσωπικα δε τον πάω μια το γιατρό μας αλλά παραδέχομαι ότι έχει επέλθει σταθερότητα. Ίσως όμως με έναν άλλο να έπαιρνε άλλα φάρμακα καλύτερα.
    Δεν ξέρω που μένεις, κάνε μια έρευνα μιας και είστε σε φάση να αλλάξετε γιατρό να πας σε κάποιον που εχει συστάσεις.. Είναι σημαντικό να σε παρακολουθεί ένας. Δε γίνεται να μη βρεις κάτι αν ψάχτεις.. Προσωπικά αφού ήρθε το επεισόδιο στη ζωή μας έμαθα για άτομα (συγγενείς κ μη) που ούτε το περίμενα ότι περνάνε το ίδιο.