Κλονίζεται η πίστη μου.... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 94
    Banned
    Περίεργες απόψεις έχεις για το τι είναι χούντα.

Senior Member
    Αμα ειχεσ ζησει αυτα που εζησα εγω θα λεγεσ οτι εχουμε χουντα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by tony_c2018 View Post
    Καλή επιτυχία λοιπόν... η ιδέα ότι δεν υπάρχει θεός, είναι κι αυτό μια ψύχωση.
    Το να μην πιστεύεις σε φαντάσματα δεν είναι ψύχωση...Το να πιστεύεις,είναι.
    Από εκεί και πέρα,δεν δήλωσα πουθενά ότι είμαι άθεος...από πού το συμπέρανες αυτό?
    Ναι...είμαι άθρησκος,αλλά όχι άθεος...
    Πιστεύω ο,τι δεν έχουμε, και ποτέ δεν θα έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ποιά
    είναι η πραγματική φύση των πραγμάτων και για το ποιά ακριβώς λογική έχει θέσει
    σε λειτουργία αυτόν τον μηχανισμό που αναπαράγει τον κόσμο...
    Και όταν λέω κόσμο,δεν εννοώ το πεπερασμένο μεταγαλαξιακό σύνολο το οποίο αποκαλούμε
    σύμπαν,αλλά την δύναμη που αναπαράγει δυνατότητες ύπαρξης και μοντέλα πραγματικότητας
    τα οποία δεν θα κατανοήσει ποτέ και δεν μπορεί να συλλάβει καν ως κόνσεπτ ο
    ανθρώπινος νούς.
    Εντάξει,μπορούμε να ψυχανεμιστούμε ποια είναι αυτή η δύναμη...είναι η κυρία
    Aναγκαιότητα,η Mother Goddess,αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι κατανοούμε και τις
    δυνατότητές της...
    Μπορεί μέσα στις δυνατότητές της να είναι και το να γίνεται,ή να είναι από την φύση της
    προθεσιακή,και μέσα από αυτήν της την πρόθεση να γίνεται και Θεία Πρόνοια,το οποίο είναι
    και το ζητούμενο,ή μάλλον το επιθυμητό απ'την πλευρά των ανθρώπων.
    Το αντίθετο,η έλλειψη αυτής της Πρόνοιας,είναι σαν να σε γέννησαν γονείς οι οποίοι σε
    παράτησαν και αδιαφορούν για την ύπαρξή σου,και ακόμα χειρότερα,δεν το ήθελαν να σε
    γεννήσουν...Φυσικά και δεν θες να το δεχτείς ποτέ αυτό και πάντα θα ελπίζεις ότι οι
    γονείς σου νοιάζονται για σένα και κάποτε θα τους συναντήσεις και θα σου αποδείξουν
    την αγάπη τους.
    Εγώ προσωπικά, έχω ταπεινώσει τόσο πολύ τον εαυτό μου,που δεν αξιώνω ότι έχω μια
    προνομιακή σχέση μ'αυτήν την δύναμη ή ότι ενδιαφέρεται και προνοεί για μένα...
    Γιατί να ενδιαφέρεται για μένα περισσότερο απ'ότι για μια πέτρα?
    Είμαι καλύτερο θέαμα?...Ή επειδή εγώ μπορώ να την αγαπήσω ή να την μισήσω,ενώ η πέτρα
    δεν μπορεί?...Η μήπως αυτή είναι και η αρχική της πρόθεση?...Το να δημιουργήσει μορφές
    ύπαρξης μέσω τον οποίων θα αποκτά συνείδηση του εαυτού της και την επιλογή να καταφάσκει
    ή να αρνείται τον ίδιο της τον εαυτό?...Πώωωωω,τί μ'έχει πιάσει?...Rant alert!!!χαχα!

Ας αλλάξω θέμα...
    Αν και άθρησκος,από όλες τις θρησκείες,πάλι τον Χριστιανισμό θα επέλεγα ή τον Ιουδαισμό
    που είναι το ίδιο ουσιαστικά,άσχετα αν δεν θέλουμε να το χωνέψουμε...
    Θα τον επέλεγα, όχι επειδή είμαι biased λόγω καταβολών,αλλά γιατί μου δίνει την πιό
    έντονη και βαθιά συναισθηματική απολαβή,ίσως λόγω της απλότητας, της ταπεινότητας
    και κυρίως του ανθρωπισμού που υπάρχει στον πυρήνα του και δεν το βρίσκω σε άλλα δόγματα.
    Υπάρχει κάτι το ρομαντικό στον Χριστιανισμό και δεν ξέρω αν είναι αυτός που με έκανε
    και εμένα ρομαντικό...Έκανα από μικρός άπειρους εσπερινούς και απόδειπνα και έχω μάθει
    τους ψαλμούς του Δαυίδ και τους Χαιρετισμούς απ'έξω χαχα!
    Αρα,γιατί θα ρωτήσει κάποιος δεν πιστεύω στο όλο αφήγημα?
    Θα απαντήσω με μια αντερώτηση.
    Γιατί να μην θέλω να πιστέψω σε κάτι που με ευνοεί και με ''συμφέρει''?
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Με αυτα που σασ ειπαν σασ γυρισαν πενηντα χρονια πισω

Senior Member
    Αυτο ειναι το προβλημα τησ

Senior Member
    Σασ ειπα οτι πιο καινουριο κυκλοφορει στον πλανητη οποιοσ θελει ασ κατσει να τα διαβασει

Senior Member

Senior Member
    Αυτα τα ακουω εγω εδω και εικοσι χρονια

Senior Member
    Εντολη βοηθου πρακτορα εφ μπι αι

Senior Member
    Τισ χακεριεσ τισ ειχα μαθει πριν δεκαπεντε χρονια οταν ειχαμε δημοκρατια

Senior Member
    Μετα βγηκαν τα life coach και lifehacker

Senior Member
    Ειχαμε στησει την καλυτερη επειχηρηση στον κοσμο πεντε παιδια τησ νυχτασ ανταλακτικα μηχανων δεν τουσ αρεσε και μασ παρακολουθουσαν

Senior Member
    Κι απο εκει κ μετα εγινε τησ ποπησ κι ηρθε ο πρωθυπουργοσ και σασ γυρισε πενηντα χρονια πισω και παιξαμε πολεμο μεσα εξω κ παντου αμερικη ελλαδα τουρκια κι οτι αλλη τεχνολογια υπαρχει παγκοσμιωσ πηραν τα παπαρια μου γτ το ιδιο ειχε γινει κ στο στρατο

Senior Member

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Το να μην πιστεύεις σε φαντάσματα δεν είναι ψύχωση...Το να πιστεύεις,είναι.
    Από εκεί και πέρα,δεν δήλωσα πουθενά ότι είμαι άθεος...από πού το συμπέρανες αυτό?
    Ναι...είμαι άθρησκος,αλλά όχι άθεος...
    Πιστεύω ο,τι δεν έχουμε, και ποτέ δεν θα έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ποιά
    είναι η πραγματική φύση των πραγμάτων και για το ποιά ακριβώς λογική έχει θέσει
    σε λειτουργία αυτόν τον μηχανισμό που αναπαράγει τον κόσμο...
    Και όταν λέω κόσμο,δεν εννοώ το πεπερασμένο μεταγαλαξιακό σύνολο το οποίο αποκαλούμε
    σύμπαν,αλλά την δύναμη που αναπαράγει δυνατότητες ύπαρξης και μοντέλα πραγματικότητας
    τα οποία δεν θα κατανοήσει ποτέ και δεν μπορεί να συλλάβει καν ως κόνσεπτ ο
    ανθρώπινος νούς.
    Εντάξει,μπορούμε να ψυχανεμιστούμε ποια είναι αυτή η δύναμη...είναι η κυρία
    Aναγκαιότητα,η Mother Goddess,αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι κατανοούμε και τις
    δυνατότητές της...
    Μπορεί μέσα στις δυνατότητές της να είναι και το να γίνεται,ή να είναι από την φύση της
    προθεσιακή,και μέσα από αυτήν της την πρόθεση να γίνεται και Θεία Πρόνοια,το οποίο είναι
    και το ζητούμενο,ή μάλλον το επιθυμητό απ'την πλευρά των ανθρώπων.
    Το αντίθετο,η έλλειψη αυτής της Πρόνοιας,είναι σαν να σε γέννησαν γονείς οι οποίοι σε
    παράτησαν και αδιαφορούν για την ύπαρξή σου,και ακόμα χειρότερα,δεν το ήθελαν να σε
    γεννήσουν...Φυσικά και δεν θες να το δεχτείς ποτέ αυτό και πάντα θα ελπίζεις ότι οι
    γονείς σου νοιάζονται για σένα και κάποτε θα τους συναντήσεις και θα σου αποδείξουν
    την αγάπη τους.
    Εγώ προσωπικά, έχω ταπεινώσει τόσο πολύ τον εαυτό μου,που δεν αξιώνω ότι έχω μια
    προνομιακή σχέση μ'αυτήν την δύναμη ή ότι ενδιαφέρεται και προνοεί για μένα...
    Γιατί να ενδιαφέρεται για μένα περισσότερο απ'ότι για μια πέτρα?
    Είμαι καλύτερο θέαμα?...Ή επειδή εγώ μπορώ να την αγαπήσω ή να την μισήσω,ενώ η πέτρα
    δεν μπορεί?...Η μήπως αυτή είναι και η αρχική της πρόθεση?...Το να δημιουργήσει μορφές
    ύπαρξης μέσω τον οποίων θα αποκτά συνείδηση του εαυτού της και την επιλογή να καταφάσκει
    ή να αρνείται τον ίδιο της τον εαυτό?...Πώωωωω,τί μ'έχει πιάσει?...Rant alert!!!χαχα!

Ας αλλάξω θέμα...
    Αν και άθρησκος,από όλες τις θρησκείες,πάλι τον Χριστιανισμό θα επέλεγα ή τον Ιουδαισμό
    που είναι το ίδιο ουσιαστικά,άσχετα αν δεν θέλουμε να το χωνέψουμε...
    Θα τον επέλεγα, όχι επειδή είμαι biased λόγω καταβολών,αλλά γιατί μου δίνει την πιό
    έντονη και βαθιά συναισθηματική απολαβή,ίσως λόγω της απλότητας, της ταπεινότητας
    και κυρίως του ανθρωπισμού που υπάρχει στον πυρήνα του και δεν το βρίσκω σε άλλα δόγματα.
    Υπάρχει κάτι το ρομαντικό στον Χριστιανισμό και δεν ξέρω αν είναι αυτός που με έκανε
    και εμένα ρομαντικό...Έκανα από μικρός άπειρους εσπερινούς και απόδειπνα και έχω μάθει
    τους ψαλμούς του Δαυίδ και τους Χαιρετισμούς απ'έξω χαχα!
    Αρα,γιατί θα ρωτήσει κάποιος δεν πιστεύω στο όλο αφήγημα?
    Θα απαντήσω με μια αντερώτηση.
    Γιατί να μην θέλω να πιστέψω σε κάτι που με ευνοεί και με ''συμφέρει''?
    μπραβο σου απλα να ξερεις οτι θεωρω πολυ σημαντικο να διαλεξεις θρησκευτικο μονοπατι στην ζωη σου διοτι αν καποια στιγμη ερθει ο προφητευομενος αντιχριστος σαν ταπεινος και καλος θα ερθει και αυτος και εσυ αμεσως θα τον πιστεψεις.....οι Εβραιοι πιστευουν στον ερχομο του μεσσία και αυτος ειναι ο Θεος της παλαιας διαθηκης ο οποιος ειναι Θεος τιμωρος, σκληρος και απαιτουσε θυσιες......ομως γιαυτο ηρθε ο Χριστος και μετα φτιαχτηκε η Νεα διαθηκη για να ανατρεψει την πιστη του κοσμου στον αληθινο Θεο......ποτε δεν σημαινει ομως οτι ζητησε να του φτιαξουν θρησκεια......
    απλως πιστεψε καλυτερα σε καποιον αλλο Θεο παρα στου Ιουδαισμου φιλικη συμβουλη.......
    μπορει να σου φαινονται τρελα ολα αυτα και να με περασεις για τρελη αλλα ειναι η μαυρη αληθεια........
    επισης φαντασματα φυσικα και υπαρχουν αλλα δεν λεγονται ετσι.......ειναι οντα που ζουν σε αλλες διαστασεις και για εμας ειναι αορατα γιατι εμεις ζουμε σε αλλη διασταση απο αυτα.......γιαυτο και δεν εχουμε ανακαλυψει την υπαρξη εξωγηινων.......και με τη λογικη αν το σκεφτεις ειναι δυνατον να ειναι ολα τοσο σοφα στο συμπαν μας και εμεις να ειμαστε μονοι??? ακομη και το φμπιαι εχει αρχεια καταγεγραμμενα για την υπαρξη εξωγηινων......εχουν υπερεξελιγμενη τεχνολογια και οποτε γουσταρουν μεταφερονται στην διασταση μας.....και οποτε γουσταρουν γινονται αορατοι.....
    οπως υπαρχει ο φυσικος κοσμος υπαρχει και ο πνευματικος κοσμος.......

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast