Γεια σας μετα απο καιρο. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 63
    Junior Member
    Περιμενω τη γνωμη σας!!!!!

Member
    Καλησπέρα Μαρία. Για το χασίς το μόνο που ξέρω είναι πως απλά επιβαρύνει τα συμπτώματα σε εμάς που έχουμε τέτοια προβλήματα. Όσο για τα υπόλοιπα τα είχα σχεδόν όλα, άκουγα φωνές νόμιζα πως με παρακολουθούν τα αυτοκίνητα πίσω μου νόμιζα πως μπορώ να ακούσω τι λένε για μένα σε πολύ μεγάλη απόσταση και τέτοια για περίπου 4-5 μέρες, μετά πείρα τηλέφωνο τον αδερφό λέγοντας του διάφορα τρέλα. Το αποτέλεσμα 3 μέρες σε νοσοκομείο με ένα κοκτέιλ φάρμακον που με έστελναν για ύπνο συνέχεια διάγνωση οξύ πσυχωτικο επεισόδιο και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο αρκετά φάρμακα για δύο βδομάδες. Μετά τις δύο βδομάδες και αφού είχε μείνει κάτι σαν κατάθλιψη πήγα και σε δεύτερο γιατρό ο οποίος μου έδωσε φάρμακα για έξη μήνες. Τα φάρμακα έκαναν άρματα καλή δουλειά και τόρα απλά τα έχω σε περίπτωση που δω πως κάτι δεν πάει καλά ενημερώνω τον γιατρό και μου λέει τι να κάνω.

Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Quote Originally Posted by Ksenos View Post
    Καλησπέρα Μαρία. Για το χασίς το μόνο που ξέρω είναι πως απλά επιβαρύνει τα συμπτώματα σε εμάς που έχουμε τέτοια προβλήματα. Όσο για τα υπόλοιπα τα είχα σχεδόν όλα, άκουγα φωνές νόμιζα πως με παρακολουθούν τα αυτοκίνητα πίσω μου νόμιζα πως μπορώ να ακούσω τι λένε για μένα σε πολύ μεγάλη απόσταση και τέτοια για περίπου 4-5 μέρες, μετά πείρα τηλέφωνο τον αδερφό λέγοντας του διάφορα τρέλα. Το αποτέλεσμα 3 μέρες σε νοσοκομείο με ένα κοκτέιλ φάρμακον που με έστελναν για ύπνο συνέχεια διάγνωση οξύ πσυχωτικο επεισόδιο και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο αρκετά φάρμακα για δύο βδομάδες. Μετά τις δύο βδομάδες και αφού είχε μείνει κάτι σαν κατάθλιψη πήγα και σε δεύτερο γιατρό ο οποίος μου έδωσε φάρμακα για έξη μήνες. Τα φάρμακα έκαναν άρματα καλή δουλειά και τόρα απλά τα έχω σε περίπτωση που δω πως κάτι δεν πάει καλά ενημερώνω τον γιατρό και μου λέει τι να κάνω.

τι ειναι το ψυχωσικο επεισοδιο;;;αυτο δεν ξερω αμα το εχει παθει γιος μου..μονο η φωνες με μπερδεψαν...ολα τα υπολοιπα συμπτωματα προκαλουνται απο τη χρηση το ξερω καλα.τωρα παιρνει το χαπι αυτο εδω και 18 ημερες και τελευταια η ψυχολογια του δεν ειναι καλα ειναι πεσμενος

Junior Member
    θελω να τον παω και σε καποιον αλλο ψυχιατρο...αλλα δεν θελει...μου λεει οτι ειναι πολυ ψυχοφθορο...δεν αμφιβαλλω...με την διαθεση του τι θα γινει ετσι πεσμενος θα ειναι;;

Member
    Ψυχωσικό επεισόδιο είναι όταν χάνεις τη επαφή με την πραγματικότητα. Από όσα μου είπε ο γιατρός.

Junior Member
    σε ευχαριστω ξενε σε ευχαριστω πολυ!δεν ξερω πως να το διαχειριστω και πως να βοηθησω εγω το παιδι μου....ημουν δυνατη πολυ στη ζωη μου αντεχα τα παντα αλλα εκει που χτυπησε τωρα λυγισα....εχω τοσες αποριες...για το μελλον του για τη ζωη του πως θα ειναι απο εδω και περα.... ο γιατρος μου ειπε να κοιταω μερα με τη μερα πλεον για τη ζωη του και να μην κανω σχεδια και αυτο ποναει πολυ

Banned
    υπαρχει περιπτωση να πινει αλκοολ κρυφα γιατι μου θυμιζει καποιο γνωστο μου που επινε και εσπαγε πραγματα

Junior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    υπαρχει περιπτωση να πινει αλκοολ κρυφα γιατι μου θυμιζει καποιο γνωστο μου που επινε και εσπαγε πραγματα
    οταν πινει μου το λεει Αλεξανδρε μπορει να προσπαθησει να το αποφυγη να μου το πει αλλα στο τελος μου το λεει παντα οτι και να κανει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by maria72 View Post
    τι ειναι το ψυχωσικο επεισοδιο;;;αυτο δεν ξερω αμα το εχει παθει γιος μου..μονο η φωνες με μπερδεψαν...ολα τα υπολοιπα συμπτωματα προκαλουνται απο τη χρηση το ξερω καλα.τωρα παιρνει το χαπι αυτο εδω και 18 ημερες και τελευταια η ψυχολογια του δεν ειναι καλα ειναι πεσμενος
    Καλημέρα Μαρία
    Ψυχωσικό επεισόδιο είναι όταν μπερδεύει την πραγματικότητα με την φαντασία και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα όπως παρανοικές ιδέες, ιδέες παρακολούθησης, φωνές, οπτικές ψευδαισθήσεις κτλ.
    Πρόσφατα διάβαζα μια έρευνα σύμφωνα με την οποία πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παθαίνουν κάποια στιγμή στην ζωή τους ένα ψυχωσικό επεισόδιο αλλά το ξεπερνάνε και ζουν κανονικά, ειδικά άνθρωποι που έκαναν χρήση ουσιών μπορούν να επανέλθουν τις περισσότερες φορές. Μην απελπίζεσαι γιατί το παιδί σου τώρα σε έχει ανάγκη πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Για την πεσμένη διάθεση, τα περισσότερα παιδιά εδώ θα σου πουν πως μετά από ένα ψυχωσικό επεισόδιο αντιμετώπισαν συμπτώματα κατάθλιψης για ένα διάστημα μέχρι να επανέλθουν, οπότε φαντάζομαι πως είναι φυσιολογικό.

Καλό θα ήταν επειδή το παιδί είναι μικρό, να πάρετε μια δεύτερη γνώμη και κυρίως να ενημερωθείς εσύ όσο μπορείς και να μάθεις όσα περισσότερα γίνεται για το θέμα για να μπορέσεις να τον βοηθήσεις με την συμπεριφορά σου. Ακόμα κι αν εκείνος δεν δέχεται ακόμα, εσύ ψάξε για ειδικούς, ρώτα και έλα σε επαφή μαζί τους έστω και χωρίς εκείνον ώστε να σε κατευθύνουν και να σου εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται για να μπορέσεις να είσαι πιο ήρεμη. Νιώθω πως είσαι πανικόβλητη αυτή τη στιγμή και δεν έχεις ιδέα και γιαυτό σου φαίνονται όλα βουνό. Να θυμάσαι πως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πως κανείς γιατρός δεν θα μπορεί να σου πει ακριβώς την εξέλιξη για τον γιο σου, αυτό είναι κάτι που θα το πηγαίνετε βήμα βήμα και θα το βλέπετε στην πορεία. Θέλει υπομονή και δύναμη για να τον στηρίξεις.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή ανάρρωση για τον γιο σου!

Member
    Πολύ καλά τα έγραψε η elisabet. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τα φάρμακα είναι καταστροφή, αλλά εγώ τώρα που πλέον έχω σταματήσει τα φάρμακα βγαίνω και πίνω μερικά ποτά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Καλημέρα Μαρία
    Ψυχωσικό επεισόδιο είναι όταν μπερδεύει την πραγματικότητα με την φαντασία και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα όπως παρανοικές ιδέες, ιδέες παρακολούθησης, φωνές, οπτικές ψευδαισθήσεις κτλ.
    Πρόσφατα διάβαζα μια έρευνα σύμφωνα με την οποία πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παθαίνουν κάποια στιγμή στην ζωή τους ένα ψυχωσικό επεισόδιο αλλά το ξεπερνάνε και ζουν κανονικά, ειδικά άνθρωποι που έκαναν χρήση ουσιών μπορούν να επανέλθουν τις περισσότερες φορές. Μην απελπίζεσαι γιατί το παιδί σου τώρα σε έχει ανάγκη πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Για την πεσμένη διάθεση, τα περισσότερα παιδιά εδώ θα σου πουν πως μετά από ένα ψυχωσικό επεισόδιο αντιμετώπισαν συμπτώματα κατάθλιψης για ένα διάστημα μέχρι να επανέλθουν, οπότε φαντάζομαι πως είναι φυσιολογικό.

Καλό θα ήταν επειδή το παιδί είναι μικρό, να πάρετε μια δεύτερη γνώμη και κυρίως να ενημερωθείς εσύ όσο μπορείς και να μάθεις όσα περισσότερα γίνεται για το θέμα για να μπορέσεις να τον βοηθήσεις με την συμπεριφορά σου. Ακόμα κι αν εκείνος δεν δέχεται ακόμα, εσύ ψάξε για ειδικούς, ρώτα και έλα σε επαφή μαζί τους έστω και χωρίς εκείνον ώστε να σε κατευθύνουν και να σου εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται για να μπορέσεις να είσαι πιο ήρεμη. Νιώθω πως είσαι πανικόβλητη αυτή τη στιγμή και δεν έχεις ιδέα και γιαυτό σου φαίνονται όλα βουνό. Να θυμάσαι πως η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πως κανείς γιατρός δεν θα μπορεί να σου πει ακριβώς την εξέλιξη για τον γιο σου, αυτό είναι κάτι που θα το πηγαίνετε βήμα βήμα και θα το βλέπετε στην πορεία. Θέλει υπομονή και δύναμη για να τον στηρίξεις.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή ανάρρωση για τον γιο σου!
    ευχαριστω!!!

Senior Member
    Αν ειναι απο ουσιεσ φευγει κατευθειαν με τα φαρμακα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Αν ειναι απο ουσιεσ φευγει κατευθειαν με τα φαρμακα
    το θεμα ειναι οτι πινει ακομη χασισ 22 μερες τωρα εχει πιει 2 φορες ....η μαλλον 2 φορες τον καταλαβα και μου το παραδεχτηκε τι να κανω τωρα;;;;απο τη μια να προσπαθουμε να βαλουμε μια ταξη στο μυαλο του και απο την αλλη να κανει χρηση....δεν ξερω τι να κανω μου λεει οτι νιωθει ενταση και οτι πινει για να χαλαρωσει

Γειά σου Μαρία! Να βρείτε έναν άλλο τρόπο να χαλαρώνει το παιδί, όχι το χασίς. Διότι υπάρχει περίπτωση αυτό να είναι η αιτία που πυροδοτεί την ψύχωση. Και σε κάθε περίπτωση, εφόσον έχει αυτό το πρόβλημα επιβαρύνεται η κατάστασή του και μπορεί να γίνει μόνιμη.
    Υπάρχουν πάντως και κάποια χαλαρωτικά αφεψήματα όπως η βαλεριάνα. Δοκιμάστε, με την συμβουλή του γιατρού πάντα.

davidh
    Guest
    Ειναι ενας τροπος να χαλαρωσεις αλλα εχει επιπτωσεις.. φουντωνει την ψυχωση. Το εκανα και γω καπου στο 2012 πηγαινα να τρελαθω και λεω δεν παει αλλο θα κανω να χαλαρωσω. Αλλιως λεω θα βλεπω λευκο.. εκανα 2 χρονια αποτελεσμα να φουντωσει η ψυχωση κρισης πανικου κ.α. το κανουν πολλοι αυτο ατομα με ψυχωση σχιζοφρενεια ως χαλαρωτικο..

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast