Results 31 to 45 of 74
Thread: Ελλειψη ανθρωπιας
-
10-07-2018, 21:58 #31
Φύγε από την πόλη elis... έλα στον Αμαζόνιο να σου δείξω να ψαρεύεις, και χορταράκια φρέσκα να μαζεύεις από τη ζούγκλα, ολόφρεσκα χωρίς φάρμακα. Σου πουλάνε παραμύθια και μια ψεύτικη αλήθεια... Εγώ γεμίζω τις τσέπες μου με καρπούς που μαζεύω από τη φύση, κι αυτοί μαζεύουνε χαρτιά και τα πάνε σε μια τράπεζα... έχουνε γεμίσει τον πλανήτη με σκουπίδια από κωλόχαρτα και μηδενικά
- 11-07-2018, 01:32 #32
Δυστυχως οι ανθρωποι φερονται χειροτερα απο τα ζωα! τα ζωακια λογο του οτι δεν εχουν φαντασια δεν μπορουν να συλογιστουν το κακο που κανουν!!
Ο ανθρωπος λοιπον, αντι για ζωο γινετε τερας!!! με χερια κοφτερα σαν μαχερια να σε αγγαλιαζουν!!
Ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον!αρα ευθυνη ειναι συλογικη κι ταυτοχρονο ατομικη για καθε ενος απο εμας την οποια λαθος συμπεριγορα!! Πιστευω οτι η αρχη ειναι οι γονεις!!
Σαν πρωτη κοινωνια ενας ανθρωπος εχει την οικογενεια του, οταν λοιπον σαν μικρο παιδι οπου εχει "παρθενα" ψυχουλα, οπου σαν σφουγκαρι αποροφα ολα τα παραδηγματα συμπεριφορας απο την μαμα κι τον μπαμπα δεν μαθει να εχει ανοχη στην διαφορετικοτητα! αν δεν του εξηγησουν πως η προσωπικη του ευημερία ειναι σχετικος αναλογη και με των αλλων γυρο του ανθρωπων! οταν δεν μαθει απλα να ειναι ευγενικος πως θα καταφερει να γινει και ολοκληρο το κοινωνικο συνολο σωστο?
Μετα την οικογενεια ο ανθρωπος μπαινει στην επομενη κοινωνια,στο σχολειο! εκει οπου οι δασκαλοι και οι καθηγητες του λογο της μειωσεις στους μισθους τους νομιζουν οτι φταινε τα παιδακια κι ξεσπαν σε αυτα! φανταστειτε τη μορφωση αποροφουν αυτα τα παιδια! κι μετα!!
Μετα ερχοντε στο μεγαλο παρτι!! στην κοινωνια των πολιτικοποιημενων κι ολοκληρωμενων κοινωνικα ανθρωπων οπου ο αγωνας εχει "αφετηρια" την πιο ανηση γραμμη εκινησης και τερματισμο !! αυτων που θα χει προσβαλει τις πιο πολλες πανανθρωπινες αρετες!! αυτων οπου θα εχει γινει το πιο τρομερο! το πιο σκωτεινο τερας! αυτων οπου θα εχει καταφερει να γινει οσο πιο αντιθετος γινετε απο αυτων που ειχε ονειρο οταν ηταν μικρουλης!!οταν η καρδουλα του ακομη ειχε χρωματα αγαπης μεσα της!! αυτος θα ειναι ο νικητης της συγχρωνης κοινωνιας!!!
16-07-2018, 05:44 #33
Για πολλά χρόνια νόμιζα ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να αλλάξουν και να ακολουθήσουν άλλο δρόμο. Αλλά κατάλαβα ότι ο περισσότερος κόσμος που έχει επιλέξει τη μειωμένη ανθρωπιά όπως λες, μειωμένη ευαισθησία θα το έλεγα καλύτερα, το έχει επιλέξει με απόλυτη σιγουριά και δεν αλλάζει. Ο περισσότερος κόσμος που το επιλέγει έχει αφιερώσει πολλή ενέργεια σε αυτό, έχει καταλλήξει σε συμπεράσματα, έχει υοθετήσει πρακτικές, που τελικά τον κρατάνε δέσμιο στις επιλογές του.
Νόμιζα ότι αν έδινες σε κάποιον να καταλάβει κάτι σαν λάθος θα το καταλάβει εύκολα. Και είναι και ο λόγος που έχω φάει τα μούτρα μου σε αυτό. Γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν αλλάζει, στην ουσία δεν θέλει να αλλάξει, έχει εδραιωμένη άποψη.
Και να σου πω την αλήθεια, έχει κάποιο δίκιο. Ο πόνος που "γλυτώνει" είναι αρκετά μεγάλος. Δεν μ' αρέσει αυτή η επιλογή, αλλά καταλαβαίνω και αυτόν που έχει κάνει αυτή την επιλογή. Αλλά δεν μ' αρέσει καθόλου για μένα.
Ποτέ μου δεν πίστευα ότι μπορεί κάποιος να φτάσει σε αρκετή έλλειψη ευαισθησίας. Με τρομάζει το πόση έλλειψη ευαισθησίας βλέπω γύρω μου. Αλλά και ιστορικά γεγονότα να δούμε, θα καταλάβουμε ότι πάντα υπήρχε και θα υπάρχει αυτή η έλλειψη ευαισθησίας.
Αν θέλεις δες αυτό το video, αλλά θα σου πρότεινα να μην το δεις από την αρχή γιατί θα σε κουράσει, δες το από το 30 λεπτό και μετά.It's hard to speak the truth, in a world full of people that don't realize they 're living a lie.
16-07-2018, 11:29 #34
Εγω χαιρομαι που εισαι καλα τονι κι ασ διαφωνουμε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
16-07-2018, 12:07 #35
Ιωαννα θα σ εξηγησω τα ψυχολογικα εισαι εσυ ενα κοριτσι μεγαλωνεισ σε ενα περιβαλλον με κριτικη οσο μεγαλωνεισ πονασ τραυματιζεσαι κ αδυνατιζεισ φτανεισ στα δεκαοχτω κανεισ καποιεσ καταχρησεισ αλκοολ τσιγαρο και κλαταρεισ τελειωσ πασ σε ενα γιατρο σ λεει ψυχολογικα κ φαρμακα δυο λυσεισ υπαρχουν η να ξαναβρεισ την παλια σ δυναμη και να ζησεισ κανονικα η να παραιτηθεισ εδω ερχονται τα συμπληρωματα κι η γυμναστικη κ η διατροφη για να βγεισ απο ολο αυτο υγιησ παρε φαρμακα να δυναμωσεισ αλλα ειναι τεχνητο γι αυτο θελει βιταμινουλεσ κλπ ωστε σιγα σιγα να επανελθεισ υπαρχει περιπτωση να κοψεισ τα φαρμακα και να εισαι οκ υπαρχει περιπτωση να μην εισαι εκει θελει συμπληρωμα κ γυμναστικη και κινηση καλυτερα δραστηριοτητα κατι κ συμπληρωματακι αυτα κανω εγω εχω σχιζο κι ειναι σαν να μην εχω
16-07-2018, 12:21 #36
16-07-2018, 14:02 #37
Τύψεις έχουν μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι σαν κι εμάς.
Η ευγένεια θεωρείται μορφή αδυναμίας, άρα είσαι εύκολος στόχος για εκμετάλλευση.
Αυτός που πράγματι είναι βλάκας δεν ξέρει να εκμεταλλεύεται.
Τα ψυχοφάρμακα είναι συνεπεια της έλλειψης ανθρωπιάς.
Για να σε αγαπήσουν πρέπει πρώτα να σε σέβονται, αλλιώς στο τέλος θα μείνεις μόνος.
Κανένας δεν αλλάζει, απλά αντιμετωπίζεται. Κι αν επιτρέψεις σε κάποιον να επανέλθει στη ζωή σου, μην ζεις με την ψευδαίσθηση ότι στο μεταξύ άλλαξε.
Κάποιοι (ερημίτες, ασκητές) έχουν απομακρυνθεί από τον κόσμο, χωρίς να τους λείπει ο κόσμος και η κοινωνικοποίηση.
Μια εκδρομή στη φύση ή μια παράσταση σε ηρεμάν και τ' απολαμβάνεις, φτάνει να μην πάρεις το σμαρτφον μαζί σου.
Σκόρπιες σκέψεις μου διαβάζοντας τα μηνύματα σας....γιάννης
16-07-2018, 14:30 #38
16-07-2018, 14:51 #39
Εγω ειμαι βλακασ δεν ξερω να εκμεταλευομαι δεν το εμαθα ποτε κι ουτε θα το μαθω
17-07-2018, 08:43 #40
Έμεινα μόνος επειδή μέσα μου χόρευα με τρελή χαρά τη ψευδαίσθηση της φιλίας. Κι όταν η κατάσταση με κάποιους αρχίζει να σου σπάει τα νεύρα αντιδράς με τον Χ ή τον Ψ τρόπο και φεύγεις.
γιάννης
17-07-2018, 08:59 #41
Νομίζουμε βρήκαμε την φιλία σε κάποιους και όταν άρχισαν να βγαίνουν τα στραβά τους και τους τα έλεγες τότε θίγονταν και απομακρύνονταν σαν φίδια.
17-07-2018, 09:18 #42
17-07-2018, 09:19 #43
17-07-2018, 09:20 #44
Κάποια στιγμή όταν δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε όλα τα λέμε. Άνθρωποι είμαστε όχι παιχνίδια.
17-07-2018, 09:25 #45
Οντως , για να σε αγαπησουν πρεπει πρωτα εσυ ναγαπας τον εαυτο σου και να τον σαβεσαι ......
η ευγενεια δεν ειναι μορφη αδυναμιας , ειναι θεμα παιδειας , αν και ευγενικος ανθρωπος , θα απομακρυνω οποιονδηποτε προσπαθησει να μεκμεταλλευτε , με τον χειροτερο τροπο .......
αυτο παλι με το οτι εισαι πραματι βλακας οταν δεν ξερεις να εκμεταλλευεσαι ? βλακας εισαι οταν αφηνεις να σεκμεταλλευονται , αμα εκμεταλλευεσαι , θα μεινεις μονο με ηλιθιους φιλους , ειναι δειγμα κακων τροπων , και κακου χαρακτηρος το να θες να εκμεταλλευεσαι ....