Results 16 to 21 of 21
Thread: Διλημμα φιλιας..τι να κάνω??
-
28-07-2018, 10:10 #16
ειναι πολυ πιθανον να τον νοιαζει.
κι αυτο ειναι χειροτερο ακομα...
ειναι πολυ πιθανον ολη αυτην την ιστορια να την στηνει για να ενοχλησει τον φιλο σου, επειδη του την σπαει με οσα τουε χει κανει στις δουλειες.
γιαυτο προσεχε μην βρεθεις στην μεση και γινεις εσυ ο κακος.
να εισαι ξεκαθαρος και ειλικρινης με ολους.
- 28-07-2018, 13:46 #17
Η Remedy τα είπε πολύ καλλίτερα από εμένα.
28-07-2018, 14:06 #18
Διαφωνώ κάθετα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις ποτέ πραγματικές σχέσεις με τους άλλους. Μπορεί περιστασιακά να ωφεληθείς αλλά αν ενεργείς έτσι τότε μην περιμένεις για τον εαυτό σου τίποτε αληθινό. Ούτε να περιμένεις κάποιος στο μέλλον να σε βοηθήσει ή να κάνει υπέρβαση για σένα. Δεν είναι ηθικό και απαξιώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.
Το "κοιτάζω την πάρτη μου", γι αυτούς που το εισπράττουν, σημαίνει οτι δεν αξίζεις καμία βοήθεια αν ξαναβρεθείς σε ανάγκη.
Ας δίνουμε αξία στην ζωή μας και ας μην την μετατρέπουμε απλώς σε επιβίωση.
Εξάλλου, αν και ο φίλος του κοίταγε μόνο την πάρτη του δεν θα τον πρότεινε στην δουλειά του θείου του, θα κοίταγε να βολέψει μόνο τον εαυτό του, έτσι δεν είναι; Το "that's life" δηλαδή ισχύει μόνο για τον εαυτούλη μας και οι υπόλοιποι που δεν σκέφτονται μόνο τον εαυτούλη τους αλλά σκέφτονται και εμάς, είναι τα κορόιδα;
28-07-2018, 19:05 #19
[QUOTE=Remedy;1008535]καλημερα γιωργο.
στην θεση σου, το πρωτο που θα εκανα, θα ηταν να μεταπεισω τον θειο για την σταση του φιλου.
θα τον παρακαλουσα να μας παρει μαζι και θα του ελεγα οτι τωρα που θα ειμαστε μαζι θα τον παρακινω κι εγω για την δουλοεια και θα κανω ο'τι περναει απο το χερι μου για να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του.
ΑΝ το δεχοταν αυτο ο θειος, θα εκανα οποιαδηποτε αβαρια διευκολυνε τον φιλο μου να παραμεινει στην δουλεια, γιατι εκεινος ηταν η αιτια που βρηκα δουλεια.
δεν τον ηξερα απο αλλου τον θειο.
αν το κρυψεις, να ξερεις οτι θα ειναι αιτια να χαλασει η φιλια σας.
αν δεν μπορουσα να μεταπεισω τον θειο, θα του ελεγα οτι την δουλεια την θελω, αλλα επειδη ειναι κολλητος μου δεν ειναι δυνατον να μην του πω που δουλευω γιατι θα το μαθει ετσι κι αλλιως. θα ερθει να με βρει, τι θα του πω;;; "δεν σου λεω που δουλευω";;
θα ελεγα στον θειο οτι αν θελησει να δουλεψω σε αυτον, πρεπει οπωσδηποτε να το πω στον φιλο γιατι θα το μαθει.
εγω αυτο θα εκανα.
αλλα καταννοω ο'τι αποφαση κι αν παρεις. ξερω πως ειναι η ανεργια και εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεμε, αλλα το σωστο ειναι αυτο.
ακομα και ωφελιμιστικα να το δεις, η δουλεια αυτη δεν ξερεις καν ποσο θα κρατησει και ΑΝ κρατησει, αλλα τον φιλο σου θα τον χασεις στα σιγουρα.
αν τον θειο τον ηξερες απο μονος σου και απλα δεν δεχοταν τον φιλο σου, αλλα μονο εσενα, θα σου ελεγα αλλα πραγματα, αλλα εσυ γνωρισες τον θειο εξαιτιας του, και μαλιστα παρακαλεσε για σενα. δεν ειναι σωστο να το κρυψεις και το βασικο ειναι οτι ειναι σχεδον αδυνατον. ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ.
δεν θα εκτεθεις αν ενημερωσεις τον φιλο σου.
θα εκτεθεις αν δεν τον ενημερωσεις.
δεν ζητησες εσυ απ τον θειο να κανετε μηχανοραφιες πισω απο την πλατη του φιλου. δικη του πρωτοβουλια ηταν. ας μην φεροταν ετσι. μονος του εκτιθεται.
ας το ελεγε ξεκαθαρα στον ανηψιο του 'τον αλλο τον παιρνω, εσενα οχι". παιδακι ειναι και κρυβεται πσιω σου και σε βαζει σε διαδικασια να πεις ψεματα;;;[/QUOTE]
ελα ντε και μου αρρσει που λεει οτι εγω ειμαι ο ανωριμος που σκεφτομε σαν παιδακι..μου την ειπε κι ολας..του τα ειπα ολα αυτα του θειου που μου προτεινεις.και ξερεις τι μου ειπε??
τοτες κατσε εσυ σπιτι και ασε να ερθει ο φιλος σου.εκει μου εκοψε τα γονατα..αν ηθελα εκεινον μου λεει δεν θα σε ειδοποιουσε καν..θα επερνα εκεινον μου ειπε..αντε τωρα λεω να το πω στο φιλο μου.θα πληγωθει..και μου απανταει.εγω στην αδερφη μου τι θα πω?? μου λεει..
απανατω εγω...εχω μεγαλη περιεργια να μαθω..
απανταει ...ε εισαι παιδι τελειωσε..δευτερη προσβολη...καταλαβες
28-07-2018, 22:42 #20
Οι ανθρωποι εχουν παραξενιες ή εχουν λογους που κανουν καποια πραγματα...εχω γνωρισει ανθρωπο που με εχει βοηθησει οσο δεν παει με δουλειες...και για 4 μηνες δε μου ελεγε που δουλευει.Στην αρχη στραβωσα αλλα μετα ειπα τι με νοιαζει.Αυτο το εχω κανει κι εγω.Δουλευα σε μια δουλεια την οποια την ελεγα σε ολους μετα δουλεψα καπου αλλου και δεν ηθελα να λεω που γιατι επαιζε εμπιστευτικοτητα.Οχι οτι θα γινοταν κατι αν το ελεγα αλλα απο τη στιγμη που το ατομο που με πηρε στη δουλεια μου ειπε μη λες ε κι εγω δεν ελεγα.
Καποιοι απο τους φιλους μου,ακομα και ο κολλητος μου,με βλεπανε οτι αποφευγω να μιλαω για τη δουλεια που εκανα ε τους περασε κλαιν.Δεν θα με ξεγραψουν απο φιλο επειδη εχω μια ''παραξενια'' που δεν ενοχλει κανεναν στην τελικη ουτε πεφτει λογος σε κανεναν.
Η περιπτωση του Γιωργου καταλαβαινω οτι ειναι ελαφρως πιο περιεργη γιατι θα το μαθει ο φιλος του ετσι κι αλλιως.Αλλα εγω και παλι θα ενεργουσα οπως ειπα και θα συνεχιζα να κανω παρεα με τον φιλο σα να μη τρεχει τιποτα.Αν ο αλλος ομως δε το δεχοταν και ηθελε να ξεκοψει οκ.
Οταν η δουλεια μου μου λεει μη λες εγω δεν λεω...απλα τα πραγματα.Δεν μου ειπαν τραβα κανε κανα εγκλημα, ή κατι ανηθικο ουτε μου παν να γινω χαφιες.Απλα δινω ενα τονο συνεργασιας και επαγγελματισμου σε αυτον που με πληρωνει για να με εμπιστευεται.
30-07-2018, 22:40 #21
Τελικά ο θείος δεν ειδοποίησε για τη δουλειά..και ετοιμαζόμαστε να πάμε στα σταφύλια μαζί με το φίλο μου..μάλλον ο θείος άλλαξε γνώμη..φενετε τον προβλημάτισα με αυτό που τον ρώτησα τη θα πει στην αδερφή του.δεν το έδειξε αλλά προβλημαστικε...απτή μια με βολευει πιο καλά..δεν είπα τίποτα στο φίλο μου και ούτε θα χρειαστεί..