Οξύ Ψυχωσικό Επεισόδιο και απόπειρα! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 64
    Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους,

Ένα μήνα μετά, τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά!
    Δεν έχω κάνει μανία, ούτε καν υπομανία, απλά βρίσκομαι ένα τσικ πάνω από την νορμοθυμία.
    Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να κρατήσει χρόνια και όχι μερικούς μήνες όπως συνήθως.
    Με έχει κουράσει αυτό το rapid cycle διάθεσης που έχω τα τελευταία 3 χρόνια..

Senior Member
    Καλησπέρα ξανά,

2 μήνες μετά, τα πράγματα βαίνουν καλώς.
    Έχει μειωθεί το τσικ πάνω απο τη νορμοθυμία, σταμάτησα το στοίχημα όπως και να ξοδεύω αλόγιστα χρήματα.
    Ελπίζω να μη πηγαίνω προς τα κάτω ψυχολογικά, γιατί μου έχουν βγει πάλι κάποιες φοβίες (αυτοκίνητο, αεροπλάνο κτλ).
    Ο γιατρός επιμένει να μη μειώσουμε/κόψουμε το Zykalor..
    The mind is like an iceberg, it floats with one-seventh of its bulk above water.

Senior Member
    Γεια σου Jaded
    Θετικο το ότι αρχίζεις και σταθεροποιείσαι!!
    Θέλει πειραματισμούς να βρεις την σωστή δοσολογία κ σωστά φάρμακα.

Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την λειτουργικότητα σου.
    Πως κατάφερνες στην αρχή να δουλεύεις;; Είχα ακούσει και από άλλο άτομο με διπολική πως παρά τα συμπτώματα εργαζόταν.
    Αυτό μου φαίνεται αδύνατον για την δική μου περίπτωση της σχιζοφρένειας γι'αυτό είχα υποψιαστεί στην αρχή της δημοσίευσης του προβλήματος σου πως πιθανόν έχεις άλλης μορφής ψύχωση.
    Ξέρω πως είναι σοβαρές και οι 2 παθήσεις αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην λειτουργικότητα;; Είχα διαβάσει ότι στην διπολική επανέρχεσαι στην προηγούμενη σου λειτουργικότητα ενώ αυτό δεν συμβαίνει στην σχιζο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Στην παρανοϊκη σχιζοφενεια διατηρεις μερος της λειτουργικοτητας σου με τα φαρμακα.

Το δυσκολο ειναι στην αποδιοργανωτικη σχιζοφρενεια.

Τα αρνητικα συμπτωματα βασικα ειναι που φταινε και αμα εχεις ως επι το πλειστον θετικα συμπτωματα μονο με τα φαρμακα διατηρεις μερος της λειτουργικοτητας σου.

Το DSM-IV-TR περιλαμβάνει πέντε υποκατηγορίες σχιζοφρένιας, αν και οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του DSM-5 συστήνουν να αφαιρεθούν από τη νέα ταξινόμηση:[52][53]

• Παρανοϊκός τύπος: Οι ψευδαισθήσεις ή οι ακουστικές παραισθήσεις είναι παρούσες, αλλά η διαταραχή της σκέψης, η αποδιοργανωμένη συμπεριφορά ή η συναισθηματική εξομάλυνση δεν είναι. Οι ψευδαισθήσεις είναι διωκτικές ή/και πομπώδεις, αλλά εκτός από αυτές, άλλα θέματα όπως η ζηλοτυπία, θρησκευτικότητα ή η σωματοποίηση μπορεί επίσης να είναι παρούσα.
    • Αποδιοργανωμένος τύπος: Ονομάζεται hebephrenic σχιζοφρένια στο ICD. Εντοπίζεται διαταραχή της σκέψης και συναισθηματική εξομάλυνση.
    • Κατατονικός τύπος: Το άτομο μπορεί να είναι σχεδόν ακίνητο ή να χαρακτηρίζεται από ταραγμένες και άσκοπες κινήσεις. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κατατονική κατάπληξη και κηρώδη ευκαμψία.
    • Αδιαφοροποίητος τύπος: Ψυχωτικά συμπτώματα είναι παρόντα αλλά τα κριτήρια για παρανοϊκό, αποδιοργανωμένο, ή κατατονικό τύπο δεν έχουν συναντηθεί.
    • Υπολοιπόμενος τύπος: Θετικά συμπτώματα σε χαμηλό όμως βαθμό είναι παρόντα.

Το ICD-10 καθορίζει δύο πρόσθετες υποκατηγορίες:[53]

• Μετα-σχιζοφρενής κατάθλιψη: Καταθλιπτικό επεισόδιο που προκύπτει ως συνέπεια μιας σχιζοφρενούς ασθένειας όπου μερικά χαμηλού επιπέδου σχιζοφρενή συμπτώματα μπορούν ακόμα να είναι παρόντα.
    • Απλή σχιζοφρένεια: Ύπουλη και προοδευτική εξέλιξη των προεξεχόντων αρνητικών συμπτωμάτων χωρίς ιστορικό ψυχωτικών επεισοδίων.

Quote Originally Posted by serios View Post
    Γεια σου Jaded

Πως κατάφερνες στην αρχή να δουλεύεις;; Είχα ακούσει και από άλλο άτομο με διπολική πως παρά τα συμπτώματα εργαζόταν.
    Αυτό μου φαίνεται αδύνατον για την δική μου περίπτωση της σχιζοφρένειας γι'αυτό είχα υποψιαστεί στην αρχή της δημοσίευσης του προβλήματος σου πως πιθανόν έχεις άλλης μορφής ψύχωση.
    Ξέρω πως είναι σοβαρές και οι 2 παθήσεις αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην λειτουργικότητα;; Είχα διαβάσει ότι στην διπολική επανέρχεσαι στην προηγούμενη σου λειτουργικότητα ενώ αυτό δεν συμβαίνει στην σχιζο.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Γεια σου Jaded

Καλησπέρα serios! :)

Στην αρχή υπήρχε μεγάλη επιείκεια.
    Σιγά σιγά, μπήκα σε κανονικούς ρυθμούς, παρά το 20mg Zyprexa.
    Τελικά, μετά την αλλαγή της διάγνωσης, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα.
    Δυστυχώς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω περαιτέρω..

Στη δική μου περίπτωση, αν εξαιρέσω τα καταθλιπτικά επεισόδια και τις υπομανίες που τώρα φαίνεται να είναι ελεγχόμενες, είμαι φουλ λειτουργικός.
    Μη σου πω, περισσότερο από πριν, που ήμουν νευρικός και επιθετικός στον λόγο μου και φουλ ανυπόμονος... Διέκοπτα τους άλλους, έπαιρνα φόρα και δεν σταματούσα κτλ.
    Τώρα η σκέψη μου είναι πολύ πιο συγκρατημένη και δομημένη, κάτι το οποίο έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς (δουλειά, παρέες, σχέσεις γενικότερα..).
    Όταν βαράω πιράκια στις υπομανίες, το μυαλό μου γυρίζει με 1000... στη δουλειά είμαι υπερβολικά αποδοτικός, αλλά με κουράζει πολύ και με βγάζει off.. με αποτέλεσμα πολλές φορές λόγο πίεσης και πηγαίου άγχους, να 'κλατάρω'. Πλακώνομαι στα Tranxene για να την παλέψω.
    Τελευταία παίρνω μόνο μισό το πρωί και μισό το μεσημέρι και με κρατάει πλήρως λειτουργικό και ήρεμο.

Πιστεύω πολύ μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο καλός γιατρός. Είναι διευθυντής σε μεγάλη κλινική της Αθήνας και γενικότερα παρότι περίεργος και δύσκολος, έχουμε μια άριστη σχέση και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.
    Είμαι και είναι (χρηματικά κυρίως), πολύ τυχεροί που γνωριστήκαμε, μου το έχει πει ο ίδιος αυτό.
    Μάλιστα, θεωρεί την περίπτωσή μου πολύ ιδιαίτερη, λόγω της πολύ καλής εξέλιξης και είναι πολύ περήφανος για το τι έχει/έχουμε καταφέρει μαζί.
    Αναφέρει συχνά όπως μου έχει πει την ιστορία/εξέλιξή μου σε άλλους γιατρούς και ασθενείς, αλλά και στον προμηθευτή του Zykalor πριν αλλάξουμε σε αυτό, γιατί δεν θέλαμε να ρισκάρουμε (από Ablify λόγω κόστους), καθώς δουλεύω σε μια μεγάλη πολυεθνική και οι απαιτήσεις είναι αρκετά μεγάλες.

Αυτά τα ολίγα, αν μπορώ να σε βοηθήσω κάπως αλλιώς πολύ ευχαρίστως.
    The mind is like an iceberg, it floats with one-seventh of its bulk above water.

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλους,

Δυστυχώς η περίοδος 'χάριτος' πέρασε... :(
    Οι φοβίες έχουν γίνει πιο έντονες την τελευταία βδομάδα, επέστρεψε και η κλινοφιλία μαζί με την έλλειψη ενδιαφέροντος.
    Δεν μπορώ να πω ότι περνάω κατάθλιψη, αλλά νιώθω κάποια αρνητικά συμπτώματα.
    Ο γιατρός λέει ότι είναι μια φάση και θα περάσει.. Για να δούμε πόσο θα κρατήσει και πόσο έντονη θα είναι.
    Δεν θα αντέξω άλλη μια κακή φάση μηνών..

Senior Member
    Εντοπίζεις κάποιο περιστατικό στη ζωή σου που σε έκανε να ''κλειστείς'' ίσως;; Εγινε κάποια μικρή ή μεγάλη αλλαγή;;
    Ισως κάποιο γεγονός που πυροδότησε αρνητικό κύμα σκέψεων.
    Κράτα ενήμερο τον γιατρό σου για το πως τα πας ανα μήνα ίσως.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Εντοπίζεις κάποιο περιστατικό στη ζωή σου που σε έκανε να ''κλειστείς'' ίσως;; Εγινε κάποια μικρή ή μεγάλη αλλαγή;;
    Ισως κάποιο γεγονός που πυροδότησε αρνητικό κύμα σκέψεων.
    Κράτα ενήμερο τον γιατρό σου για το πως τα πας ανα μήνα ίσως.
    Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάτι συγκλονιστικό.. Απλά έκανα δύο ταξίδια και αντιθέτως ένιωσα πιο άνετα με την φοβία μου με τα αεροπλάνα.
    Με τον γιατρό μου βλεπόμαστε κάθε βδομάδα.
    Επειδή δεν θέλω να περάσω άλλο ένα 3-4μηνο σε κατάσταση έστω και ήπιας κατάθλιψης, αποφάσισα να κόψω το Zykalor (Abilify).
    Σταδιακά και επειδή ο γιατρός είναι εναντίον θα τον ενημερώσω εκ των υστέρων.
    Καταλαβαίνω ότι δεν είναι σωστό, αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο που μπορεί να με επηρεάζει τόσο αρνητικά.
    Διάβασα και το παρακάτω που με έπεισε ότι μπορεί να παίζει κάτι με αυτό:

Paradoxically, two medicines that are sometimes prescribed for severe depression can produce depression: aripiprazole (Abilify) and quetiapine (Seroquel).

πηγή: https://www.health.harvard.edu/drugs...-you-depressed

Senior Member
    Aυτό θα έχει ως συνέπεια να κάνεις μανία όμως!!
    Ξέρω ότι προτιμάς την έντονη ευφορία από την κατάθλιψη αλλά σκέψου τις συνέπειες της μανίας.

Δεν ξέρω πόσο έντονη θλίψη νιώθεις τώρα αλλά και η θλίψη κομμάτι της ζωής μας είναι σε επιτρεπτά όρια.
    Ξανασκέψου το το να κόψεις το αντιψυχωσικό.

Senior Member
    Το λεω σε ολουσ πολλη προσοχη η ψυχωση ειναι μη αποροφηση θρεπτικων συστατικων θα τρωτε τα καλυτερα κι ο οργανισμοσ καταλαβαινει οτι ειναι απλη τροφη για ναρκωτικα και μαλακιεσ δεν συζηταω τα αντιλαμβανεται ο οργανισμοσ σαν δηλητηρια ακομα και την απλη τροφη πρεπει να ειναι σουπερ ουαου αυτα που τρωτε για να δειτε διαφορα συμπληρωματακι οπωσδηποτε εγω αν ειχα λεφτα θα τα δοκιμαζα ολα και τα δυο χιλιαδεσ που κυκλοφορουν πολυβιταμινεσ σιγουρα κι οτι αλλο θελετε αυτα και πολλη προσοχη τι τρωτε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member

Senior Member

Senior Member
    Aυτό θα έχει ως συνέπεια να κάνεις μανία όμως!!
    Ξέρω ότι προτιμάς την έντονη ευφορία από την κατάθλιψη αλλά σκέψου τις συνέπειες της μανίας.

Δεν ξέρω πόσο έντονη θλίψη νιώθεις τώρα αλλά και η θλίψη κομμάτι της ζωής μας είναι σε επιτρεπτά όρια.
    Ξανασκέψου το το να κόψεις το αντιψυχωσικό.
    Σκέφτομαι να το κόψω και μόλις πάρω τα πάνω μου να το ξεκινήσω πάλι..
    Κάπως έτσι είναι το πλάνο.

Senior Member
    εμενα μου εχουν πει πως αν τα σταματησω απο μονη μου θα υποτροπιασω και θα με κλεισουν σε νοσοκομειο..
    προσεχε γιατι οταν φτασει η υποτροπη αδυνατουμε να τη διαχειριστουμε ή ακομα και να την καταλαβουμε.
    στη μανια χανεις τον ελεγχο
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jaded Future View Post
    Σκέφτομαι να το κόψω και μόλις πάρω τα πάνω μου να το ξεκινήσω πάλι..
    Κάπως έτσι είναι το πλάνο.
    Δεν γνωρίζω αν στην περίπτωση της διπολικής υπάρχει εναισθησία δηλ να καταλαβαίνεις οτι είσαι άρρωστος.
    Το θέμα είναι αν σε πιάσει απότομα φουλ μανία θα πάρεις φάρμακα από μόνος σου;;

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast