Results 31 to 45 of 45
Thread: Πρόταση γάμου
-
21-09-2018, 15:01 #31
Μα ακριβώς γι' αυτό λέω ότι ο άντρας ως πιο δυνατός μπορεί να κάνει πιο πολλά. Απλό είναι.
Δεν έχεις ιδέα. Αυτό που λες ίσως να είναι μια περίπτωση. Υπάρχουν όμως και τύποι αντιδραστικοί, που δε δέχονται το κατεστημένο ακόμα κι αν αυτό είναι φτιαγμένο για να τους βολεύει. Εγώ π.χ. ξεκίνησα γύρω στα 15-16 με το σιδέρωμα των ρούχων μου. Η μητέρα μου ήταν πάντα εκεί και φρόντιζε όλες τις ανάγκες της οικογένειας. Εξάλλου σ' εκείνη τη γενιά στα χωριά δεν υπήρχε καν η έννοια της εξόδου για τις γυναίκες που επικαλείσαι. Αλλά ... δεν ήθελα να ασχολείται με τα δικά μου ρούχα. Τότε είχαμε αγοράσει και το πρώτο πλυντήριο και ασχολούμουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την ταξινόμηση των ρούχων και τα διάφορα προγράμματα (φυσικά τα κατάφερνα καλύτερα απ' ό,τι εκείνη). Δυο χρόνια μετά ήρθε ώρα να εγκαταλείψω την οικογένεια και να ζήσω μόνος. Εκεί δεν είχα πια πλυντήριο και φυσικά ούτε λόγος να αγοράσουμε κάποιο. Έμαθα λοιπόν να πλένω τα ρούχα μου στο χέρι. Και λίγο-λίγο άρχισα να μαγειρεύω, να συμμαζεύω, να καθαρίζω, μέχρι και να πλένω το πάτωμα με το σφουγγάρι. Σιγά το πράμα εδώ που τα λέμε, ένα δωμάτιο ήταν αρχικά. Και δεν κοίταξα ξανά πίσω μου. Είχα πλέον την αυτονομία μου.
Εκτός αυτού, υπάρχουν και άντρες στους οποίους αρέσει να μαγειρεύουν. Άλλοι το σπουδάζουν κιόλας.
Το ξαναλέω, είναι πιο δυνατός, μπορεί να κάνει πιο πολλά.
Ποτέ δεν κατάλαβα (και δεν αποδέχτηκα) αυτό το σκεπτικό. Μου φαίνεται αυθαίρετο. Κάποιοι άλλοι θα σου έλεγαν ότι είναι σεξιστικό.
Ακριβώς. Με το να αναλαμβάνει όσο περισσότερα μπορεί, αυτό ακριβώς της αποδεικνύει, ότι εκείνη δεν έχει τίποτα να φοβηθεί όσο είναι κοντά του. Π.χ. εκείνη αρρωσταίνει; Εκείνος θα είναι εκεί για να σηκώσει όλο το φορτίο.
Έχω κι εγώ κοσμητικό επίθετο για το πρότυπο άντρα που περιγράφεις εσύ: ο ημιανάπηρος πασάκας. Όχι τίποτ' άλλο, για την ομοιοκαταληξία. :P
Μπορεί. Το έχω σκεφτεί, αλλά δε με απασχολεί.
- 21-09-2018, 15:07 #32
Οχι καλα καταλαβεσ τωρα συνενοηθηκαμε μια χαρα αντρασ εισαι για γκομενοσ εμφανιση ομιλια κι εργαλειο για μοντελα και καλα κοριτσια αυτα και καλο βολι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-09-2018, 15:11 #33
Να σου δωσω μια συμβουλη σαν παππουσ δε χρειαζεται να κανεισ οτι μπορεισ σπιτι λεφτα θελει να τησ πασ κι ενοειται να εισαι ανθρωποσ και τιποτα να μην κανεισ αμα βγαινει το σπιτι πασα θα σε εχει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-09-2018, 15:40 #34
21-09-2018, 18:23 #35
Το ο άνδρας είναι πιο δυνατός μπορεί να κάνει πιο πολλά μου ακούγετε το ίδιο με το αυτό είναι πιο δυνατός γαϊδούρι ας το φορτωσουμε με περισσότερο βάρος...
Καλά έκανες και έμαθες της δουλειές του σπιτιού σε αυτό δεν αντιλέγω και να που σου χρειαστικε γιατί μένεις μόνος...
Άλλο να μου αρέσει και να μαγειρεύω από χόμπι όπως π.χ το ψάρεμα και άλλο να κάνω καθημερινά της δουλειές του σπιτιού οντας παντρεμένος...και άλλο να σπουδάσω μάγειρας και να το ασκεισω ως επάγγελμα είναι τέλειος διαφορετικά πράγματα...
Δεν καταλαβαίνω την έννοια της λέξης σεξιστικό..δηλαδή???αυθαιρε� �ο γιατί???.
Θα μπορούσες.π.χ να βάλεις εσύ πλυντήριο και να πλένεις τα πιάτα και η γυναίκα σου να αλλάξει τη βρύση απτό μπάνιο???η να αλλάξει το σωλήνα απτό μπάνιο που έχει διαρροή??τι θα ήταν πιο εύκολο για τον καθένα να κάνει??αν θέλεις σε αυτό απάντησε μου ειλικρινά...
Στην αρρώστια Θεός φυλάξει ναι είμαι εκεί...και σούπα της έχω κάνει μέχρι και στο κρεβάτι της έχω πάει με δίσκο..και προσφέρθηκα να τη ταισω(άσχετα που αυτή δεν ήθελε και έφαγε μόνη της ..
Σε αυτό δεν φταιω?)
Για το κοσμικό επίθετο ένα.πραγμα.δεν κατάλαβες..δεν τους χαρακτηρίζω εγώ έτσι..αλλά οι ιδιες ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ...
21-09-2018, 18:24 #36
22-09-2018, 05:12 #37
Οκ δεν ξερω τι ειναι πιο παρανοικο στη συγχρονη ζωη ...το οτι αυξανονται οι gay ή το οτι αυξανονται οι femiVox.
Ελπιζω να ειμαι τυχερος στη ζωη μου κα ινα μην πεσω στην παγιδα να παντρευτω γιατι θα εχει πολυ γελιο να εισαι εξω απο το χορο και να γελας βλεποντας το ποσο ΑΣΧΕΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ειναι οι συγχρονοι εξουσιαστες που πανε κα ιπειραζουν πραγματα τα οποια δε τολμησε να πειραξει ποτε κανεις εξουσιαστης.
ΕΧει πλακα καποτε ο θρησκευτικος ηγετης ευλογουσε τα προβατα να κανουν οικογενεια για να παραγουν σκλαβους.Η οικογενεια για τον ηγετη ηταν παντα ΙΕΡΗ οχι γιατι ηταν καλος αλλα γιατι ηθελε να κανεις παιδια να τα ελεγξει για να υπηρετησουν σα σκλαβοι κι αυτα με τη σειρα τους τα δικα του παιδια.
Σημερα ολα δειχνουν οτι οι ηγετες θελουν γεννες στα ''εργαστηρια'' και οχι στις ''εκκλησιες''.Δειχνουν οτι δε τους νοιαζει η οικογενεια αφου χρηματοδοτουν ολα αυτα που τη διαλυουν.Επειδη γι αυτους το παν ειναι ο ελεγχος προφανως δε θελουν να το παιζουν πια οι ''εκπροσωποι του θεου στη γη'' αλλα θελουν να ειναι οι ιδιοι ''ΘΕΟΙ''.Γι αυτο και διαλυουν παντου τις θρησκειες,δε τους βολευει πια το παραμυθι το οποιο ομως ηταν πανεξυπνο και ευφυες και δουλευε.
Η τεραστια προκληση ομως που εχουν να αντιμνετωπισουν ειναι το πως θα αντιδρασουν οι ανθρωποι τωρα που το ιερο της οικογενειας και τους ρολους των δυο φυλων τα στελνουν στο διαολο.Πως θα κρατησουν την κοινωνια ενωμενη οταν δεν θα υπαρχει οικογενεια?ΘΑ στηριχτουν μονο στους femiVοx που δεν εχουν αξιοπρεπεια και προσαρμοζονται σα τις κατσαριδες?
Η υπαρξη ΜΗ οικογενειας σημαινει αφενως μειωση πληθυσμου(καλα δε τους πειραζει αυτο πια ισα ισα) αφετερου ομως σημαινει και ατομισμος.Δεν εχει καμια σχεση το ατομο που εχει κανει οικογενεια και αρα νοιαζεται να υπαρχει αυριο κοινωνια (να ζησουν τα παιδια του),με το ατομο που δεν κανει οικογενεια αρα νοιαζεται ΜΟΝΟ για το χρονικο που διαστημα που αυτος θα ζησει.Σε ποιους θα αναφερεται ολη αυτη η προπαγανδα φοβου στα καναλια για το μελλον,για το περιβαλλον για το αν θα λιωσουν οι παγοι σε 100 χρονια κτλ κτλ.
τεσπα ξεφυγαμε...βικαρα πεσε στα γονατα ρε και ζητα γαμο,εδω δεν υπαρχουν πια (τα δυο) φυλα θα υπαρχουν ρολοι?
22-09-2018, 11:50 #38
Φίλε όεο παντρευόμαστε να για να είμαστε με τον άνθρωπο που αγαπάμε και κατά επέκταση να κάνουμε παιδιά που επίσης αγαπάμε.τωρα κατά πόσο μας κάνουν κουμάντο τα ΜΜΕ και τα σχετικά....και παντρεμένοι να μην είμαστε πάλι πλύση εγκεφάλου θα κάνανε.αυτο δυστυχώς πάντα υπήρχε και θα υπάρχει από εμάς τους ίδιους εξαρτάται και δεν έχει σχέση με το αν είσαι παντρεμένος η όχι...αν είσαι πρόβατο είσαι.....
Στην τελευταία τελευταία παράγραφο θα συμφωνήσω
22-09-2018, 18:56 #39
Να σου πω την αλήθεια και εγώ αυτή την άποψη έχω. Τώρα άμα θέλεις να το προσπαθήσεις... Πρέπει βέβαια να καταλάβεις πριν του κάνεις την πρόταση αν θέλει γάμο.
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
23-09-2018, 06:05 #40
Δηλαδη εσυ πιστευεις ειναι το ιδιο να παλευεις να προστατεψεις τον εαυτο σου απο το να εχεις να προστατεψεις και τα παιδια σου?Δε φτανει που υπαρχουν τοσες αμφιβολιες για το αν θα εχεις να τα ταισεις να ανησυχεις και για την πλυση εγκεφαλου που κανουν στα σχολεια?Ξερεις τι ειναι να πηγαινεις τοσα χρονια σχολειο και να μαθαινεις οτι τα μισα που εμαθες ηταν ψεματα,γραμμενα απο μαφια απο σκουλικια και κατακαθια απο αυτους που κερδισαν και διοικουν σημερα?
Εγω φιλε Γιωργο αμα θελω να μη βλεπω τα σκατα της κοινωνιας δε τα βλεπω.Τα παιδια μου ομως δε γινεται να μη τα δουν γιατι οπως καταλαβαινεις το να πανε σχολειο και να τους λιωσουν τα μυαλα στα ψεματα και την προπαγανδα ειναι υποχρεωτικο.Και τρελαινομαι οταν αντι τουλαχιστον να εχουν να αντιμετωπισουν τα ψεμματα της δικιας μου εποχης να πρεπει να διαβασουν και βιβλια μηπως δεν ειναι ευρχαριστημενα ρε παιδι μου με τα γενητικα τους οργανα να τ αλλαξουν αν ειναι.Δε φτανει που καταντησαν τα παιδια να να κανουν σεξ στα 13 τους στις τουαλετες των σχολειων και να χτυπανε ρεκορ οι ανηλικες εκτρωσεις να πειραματιστουν κιολας μηπως ειναι και Gay.
Οποτε για να κανεις παιδια και να εισαι ευτυχισμενος πρεπει να εισαι προβατο.Να λες ''ετσι ειναι οπως τα λενε'' κι ας φτασανε να βαζουν ιστοριες παιδεραστιας στα σχολικα βιβλια των 14χρονων.Γιατι αλλιως δε μπορω να φανταστω πως θα ελεγξεις τα νευρα σου και τι νομιζεις οτι θα μπορεις να κανεις για να αλλαξεις τα πραγματα.Γιατι στο λεω απο τωρα οτι δε θα μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα.Θα βριζεις και θα καταριεσαι κι εσυ στα facebook οπως βλεπω κανουν τοσοι γονεις κια κλανουν τ αρχιδια των εξουσιαστων και τσακωνονται με τα προοδευτικα ζωα του ''ετσι ειναι αφου το λενε οι ειδικοι''
23-09-2018, 08:20 #41
Ε τώρα τι να σου πω με βούλωσες...
Ποια βιβλία βάζουν αμφιβολίες στα παιδιά για τα γεννητικά τους όργανα???και ποια βιβλία λένε να πειραματιστούν μήπως ειναι γκέι??
Το ότι τα παιδιά κάνουν σεξ απτά 13 η 14 είναι γεγονός..
Και σε αυτό φταίει η τηλεόραση φυσικά..
Αλλά είπαμε ότι κάνουν οι Αμερικάνοι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε και εμείς εδώ..
02-10-2018, 15:33 #42
Σ' εμένα φαίνεται απλά ως πιο λογικό. Όλα αυτά τα σκέφτομαι βάσει λογικής και όχι καθιερωμένων προτύπων.
Αναφέρομαι ασφαλώς σε φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης με παρόμοιες πάνω-κάτω υποχρεώσεις και για τους δυο εκτός σπιτιού. Στην πράξη βέβαια τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικά. Π.χ. έγραψα πιο πάνω για την περίπτωση που η γυναίκα εργάζεται με βάρδιες. Μπορεί όμως ο άντρας να είναι αυτός που έχει τέτοια εργασία και η γυναίκα να είναι πιο χαλαρή. Τότε φυσικά εκείνη μπορεί και πρέπει να αναλάβει περισσότερα μέσα στο σπίτι, αφού είναι γνωστό πόσο άσχημες συνέπειες για την υγεία μπορεί να έχουν οι βάρδιες, ειδικά οι νυχτερινές.
Είναι διαφορετικά αλλά είναι και θέμα κουλτούρας. Εσύ προφανώς έχεις μάθει αλλιώς και έχεις άλλες προσδοκίες από τη θέση του παντρεμένου.
Σεξιστικός είναι αυτός που αναφέρεται στο σεξισμό, δηλαδή στις διακρίσεις λόγω φύλου και μόνο. Αυτό που έγραψες πριν, ότι δηλαδή η κουζίνα, το πλυντήριο κ.λ.π. είναι γυναικείες δουλειές, εντάσσεται σ' αυτό το πλαίσιο. Προσωπικά το χαρακτηρίζω ως αυθαίρετο αφού δεν προκύπτει από κάπου με λογικό συλλογισμό.
Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων που μπορεί να καθορίσουν ακόμα και καθημερινές ασχολίες. Π.χ. λόγω της μικρότερης μυικής δύναμης δεν μπορεί να αναμένει κανείς από μια γυναίκα να γίνει υλοτόμος. Ή σκέψου το άλλο. Πόσες γυναίκες χειρούργους ξέρεις; Ή πόσες είναι ενεργές (επαγγελματίες) στρατιωτικοί στο πεδίο της μάχης; Υπάρχουν διάφορα παραδείγματα του είδους με τα οποία μπορεί κανείς να αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα και λογικά να μην περιμένει τα ίδια από άντρες και γυναίκες. Αυτά όμως δεν περιλαμβάνουν τις απλές καθημερινές ασχολίες.
Υπάρχουν και διάφορες κινήσεις (ή κινήματα) που προωθούν γυναίκες σε θέσεις που εκ φύσεως μπορεί να μην τους ταιριάζουν, όπως οι διευθυντικές θέσεις. Υπάρχουν σίγουρα γυναίκες που μπορούν να κάνουν μια χαρά τέτοιες δουλειές αλλά σε ένα δοσμένο πληθυσμό θα βρεις περισσότερους άντρες απ' ότι γυναίκες που μπορούν να αντέξουν το στρες, τις απαιτήσεις και την κούραση τέτοιων θέσεων. Το λογικό είναι να μην υπάρχουν κριτήρια φύλου αλλά καταλληλότητας που θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση, ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε ανδροκρατία ή γυναικοκρατία σε ορισμένους χώρους. Η επιβεβλημένη ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων σε όλους τους τομείς πλήττει τελικά τον ίδιο τον άνθρωπο.
Ελπίζω η θέση μου περί λογικής στο θέμα των ασχολιών και της απασχόλησης να είναι πιο ξεκάθαρη.
Να σου απαντήσω. Κάθε πότε αλλάζεις σωλήνα στο μπάνιο; Και κάθε πότε πρέπει να πλύνεις τα πιάτα; Το τι είναι πιο εύκολο για κάποιον να κάνει σ' αυτά που λες εξαρτάται από το τι έχει μάθει, όχι από το φύλο του.
Μεγάλωσα σε χωριό. Ξέρω για κάποια που μπορούσε να διορθώσει τα υδραυλικά στο σπίτι, άλλες έκοβαν τα ξύλα με το τσεκούρι ή έκαναν δουλειές που χρειάζονται αρκετή μυική δύναμη. Όμως έχω δει και γυναίκες να κάνουν πράγματα που ορισμένοι άντρες δεν τολμούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σφάξιμο του πετεινού. Θυμάμαι τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στις οποίες αυτή τη δουλειά την αναλάμβανε η γυναίκα του σπιτιού γιατί ο άντρας φοβόταν/δεν άντεχε τη θέα του αίματος. Γι' αυτό και εμμένω στα λογικά κριτήρια με βάση τι μπορεί να κάνει ο καθένας και όχι αν είναι άντρας ή γυναίκα. Εκτός κι αν μιλάμε για περιορισμούς που επιβάλλουν οι φυσιολογικές λειτουργίες ή οι ανατομίες των φύλων.
Κι εγώ αυτό που έγραψα το άκουσα από άλλους, σε παραλλαγές. Και από άντρες και από γυναίκες. Έχω φρέσκο παράδειγμα από το καλοκαίρι με παλιά συμμαθήτριά μου και το γιο της.Last edited by Vox; 02-10-2018 at 15:56.
02-10-2018, 20:36 #43
Γίνεται ως εξής. Όταν ξεκινήσεις την απάντηση βλέπεις έναν κωδικό σαν κι αυτόν:
HTML Code:[QUOTE=giorgos35;1014969]Αυτό που χωρίζεις τα μήνυματα και απαντάς χωριά σε κάθε παράγραφο πως το κάνεις???θέλω πολλές φορές να το κάνω και δεν ξέρω πως??[/QUOTE]
HTML Code:[QUOTE=giorgos35;1014969]Αυτό που χωρίζεις τα μήνυματα και απαντάς χωριά σε κάθε παράγραφο πως το κάνεις???[/QUOTE]
HTML Code:[QUOTE=giorgos35;1014969]θέλω πολλές φορές να το κάνω και δεν ξέρω πως??[/QUOTE]
και το δεύτερο ως
Ελπίζω να είναι κατανοητό.
02-10-2018, 22:54 #44
03-10-2018, 00:38 #45
Για να δούμε μέσω iPad ...
Φαίνεται να δουλεύει μια χαρά. Μόνο που για ευκολία χρησιμοποίησα εξωτερικό πληκτρολόγιο. Γίνεται και χωρίς αυτό αλλά είναι αρκετά επίπονο να επιλέξεις με ακρίβεια το κείμενο που θέλεις να κρατήσεις ή να σβήσεις μόνο με το σύστημα αφής.