Results 16 to 30 of 58
-
19-06-2018, 14:17 #16
μαλιστα φιλε μου το θεμα εχει προβολες, γραφει ποσες φορες εχει διαβαστει συνολικα... το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποσοι χρηστες του φορουμ εχουν απαλλαγει απο αυτα... ετυχε να διαβασω για περιστατικα που διηρκησαν παρα μα παρα πολλους μηνες τα συμπτωματα αποσυρσης... και εγω οταν το ειπα στον γιατρο μου, γυρισε και με ειπε οτι απλα ξανα υποτροπιασα και οτι τα συμπτωματα αποσυρσης απλα περασαν λιγο μετα την διακοπη των αντικαταθλιπτικων... ομως, αυτην την στιγμη δεχομαι οτι αυτα προκαλουν μεταβολες στον εγκεφαλο που απλα μετα την διακοπη τους, δεν ειναι αμεσα αντιστρεψιμα... χρειαζεται χρονος... ποσο ομως??? και αυτην την στιγμη το γεγονος οτι τα επαιρνα στις μεγιστες δοσεις, κανει το ολο θεμα ποιο δυσκολο....
καναμε ενα πειραμα εγω και ενα παιδι φιλος μου τα σταματησαμε μαζι, και οι δυο αισθανομασταν χαλια απο την υποτροπιαση, εγω ασθανομουν λες και καποιος μου ειχε τραβηξει ολο το αισθημα ευτυχιας απο μεσα μου... δεν κοιμαμασταν καλα, και αυτος ειχε αρχισει να μην τρωει και να χανει βαρος.. υστερα απο 3-4 μηνες αυτος δεν αντεξε ολο αυτο και τα ξεκινησε, εγω ομως εκανα υπομονη.. συνεχισα ελπιζωντας οτι ο χρονος θα ειναι υπερ μου και οτι αφου εκανα μια προσπαθεια, ας ειναι επιτυχημενη... τελικα, υστερα απο εργασιακες πιεσεις επειδη δεν επιδιδα επρεπε κατι να κανω... δεν ειχα ολο τον χρονο στην διαθεση μου για να ξερω οτι μπορω να αφιερωσω και αλλο, οποτε τα ξικινησα και εγω υστερα απο 8 μνηες...
- 19-06-2018, 14:22 #17
απλα ξερεις κατι ειναι κριμα....
τοσος κοπος, τοσο καιρο υπομονη και τελικα παλι με αυτα?
για αυτο αποφασισα να ανοιξω αυτο το θεμα για να ακουσω εμπειριες ατομων...
ενα ατομο μαλιστα, θυμαμαι εδω στο φορουμ, ειχε ομολογησει οτι ολη αυτην η κατασταση του ειχε διαρκεσει δυο χρονια...
ειναι εκπληχτικο, δηλαδη τοσο πολυ χρονος χρειαζεται ωστε ο εγγεφαλος να αντιστρεψει τις αλλαγες...
σε φορουμ του εξωτερικου υπαρχουν πολλες ομολογιες, αλλα απλα δεν ασχοληθηκα γιατι ηθελα να δω πρωτα τι παιζει στην χωρα μας, απο το να ειμαι ολη μερα με ενα λεξικο στο χερι...
19-06-2018, 14:46 #18
Γενιικοτερη ηταν η παρατηρηση μου οτι δεν υπαρχει ανταποκριση στις απαντησεις στο φορουμ, δεν αναφερομουν στο δικο σου ποστ.
Χαχα αμ τι θα σου ελεγε. Καταρχην οι περισσοτεροι δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι για το συνδρομο διακοπης αντικαταθλιπτικων (να φανταστεις πριν 10 χρονια δεν αναγνωριζοταν καν απο την ιατρικη!!!). Επισης δεν δεχονται με τιποτα γνωμες απο τους ασθενεις σχετικα με τη δουλεια τους. Αν δεν ακολουθησεις ή δεν συμφωνησεις με αυτο που σου λενε αμεσως στραβομουτσουνιαζουν. Θεωρουν τους εαυτους τους αυθεντιες.
Το καλο στη δικη μου την περιπτωση ειναι οτι δεν δουλευα κι ετσι καταφερα κι εκανα υπομονη. Τωρα αν δουλευεις ή εχεις υποχρεωσεις οπως εσυ μπορω να καταλαβω γιατι τα ξαναρχισες. Παντως να ξερεις μονος σου μονο μπορεις να τα σταματησεις και ΣΤΑΔΙΑΚΑ παντα εννοειται.
19-06-2018, 15:44 #19
Γεια σας παιδιά!
Να πω και γω λίγο από την ιστορία μου, έχω διαγνωστεί με διπολισμό και αντιπαθώ τα φάρμακα. Έκανα πολλές προσπάθειες να τα κόψω μαχαίρι και τα κατάφερα για ένα μάξιμουμ 1 έτους χωρίς φάρμακα.
Για κακή μου τύχη όμως υποτροπίασα και με κλείσανε πάλι σε κλινική με το ζόρι.
Είναι τώρα 7 χρόνια που τα παίρνω τα χάπια ανελλιπώς και η ζωή μου δεν έχει καμία κοινωνικότητα αφου ντρέπομαι να κάνω παρέα με ανθρώπους γιατί φαίνεται η αρρώστια μου από παρενέργειες των φαρμάκων (όψιμη δυσκινησία).
Θεωρώ τη ζωή μου τώρα μια κατάντια, παρά μια ζωή. Είμαι σίγουρος ότι τα φάρμακα εξυπηρετούν μόνο τις βιομηχανίες φαρμάκων που σε αναγκάζουν να εξαρτάσαι από καθημερινή φαρμακοληψία για να είσαι συνεχώς άρρωστος. Ανάθεμα κι αν θεραπεύουν τίποτα, κρύβουν μόνο μερικές εκδηλώσεις της αρρώστιας.
Έχει γίνει ποτέ κανείς καλά παίρνοντας ψυχοφάρμακα; Την αρρώστια διαιωνίζουν για να έχουν σίγουρους τους πελάτες!
19-06-2018, 16:58 #20
σε αυτο θα συμφωνησω... απο τις φαρμακοβιομηχανιες, υπηρξε λογος να σωπασουν οποιαδηποτε ερευνες υπαρχουν για φυσικα μεσα αντιεμτωπισης της καταθλιψης, απλα και μονο γιατι εχαναν τζιρο σε χρηματα... οι φαρμακοβιομηχανιες, δεν ειναι τιποτα αλλο περα, απο ενα μεσο που προσπαθει να βγαλει κερδος.... οποιος πιστευει οτι κανουν αγωνα για να ανακαλυψουν την αληθινη αντιμετωπιση της καταθλιψης για μενα απαταται αισχρως! το μονο που τους νοιαζει ειναι χρημα, χρημα, χρημα... το χρημα να ρεει αφθονο.... για αυτο δεν καμαρωνω και πολυ πλεον που τα ξαναρχισα
19-06-2018, 17:02 #21
το σταδιακα πως το εννοεις? φτανω στην ελαχιστη δοση που κυκλοφορει στα φαρμακεια... στην συνεχεια μενω για λιγο σε αυτην? μετα την κανω ας πουμε μερα παρα μερα? μενω λιγο σε αυτην την δοσολογια και μετα ας πουμε το κανω μια στις δυο μερες? καπως ετσι το εννοεις φανταζομαι...
19-06-2018, 19:10 #22
Ναι καπως ετσι αν και δεν υπαρχει ακριβης κανονας. Εγω μολις το εκοψα πηρα την ελαχιστη δοση 2-3 φορες τον πρωτο μηνα που ηταν πιο εντονα τα συμπτωματα. Μετα επαιρνα κανενα lexotanil στις δυσκολες στιγμες. Γενικα με υπομονη το καταφερνεις. Βεβαια αν δουλευεις και εχεις το αγχος της αποδοσης στην εργασια σου γινεται λιγακι πιο αγχωτικη η διαδικασια διακοπης. Το καταλαβαινω γιατι κι εγω τωρα ειμαι σε αναζητηση δουλειας σε μια φαση που δεν ειμαι και τοσο καλα (για αλλους λογους βεβαια).
19-06-2018, 20:44 #23
19-06-2018, 21:09 #24
Μην εναλλάσσεις την δοσολογια, μια μέρα ναι και μια όχι! Έτσι επικρατεί χάος στον εγκέφαλο.
Πάρε το αντίστοιχο φαρμακο σε διάλυμα, η εάν δεν υπάρχει να στο φτιάξει από το χάπι ο φαρμακοποιός, και μετά με μια σύριγγα να πάρεις τα ml πού αντιστοιχούν στην μικρή δόση που θέλεις!
19-06-2018, 22:35 #25
Είναι στα ελληνικά; το έχεις διαβάσει εσύ; για πιο πράγμα μιλάει το βιβλίο; καλά αυτό δεν το έχω ξανακούσει, δεν ξέρω καν αν ο φαρμακοποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
19-06-2018, 23:15 #26
[QUOTE=menis_64;1003526]Είναι στα ελληνικά; το έχεις διαβάσει εσύ; για πιο πράγμα μιλάει το βιβλίο; καλά αυτό δεν το έχω ξανακούσει, δεν ξέρω καν αν ο φαρμακοποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο
Όχι,
το βιβλίο δεν υπάρχει στα ελληνικά και αναφέρεται στην δραματική επίδραση της ευρείας χρήσης των αντικαταθληπτικα στην Αμερική.
Τα στατιστικά έδειξαν ότι από τότε που κυκλοφόρησαν τα ssri, τα επιδόματα αναπηρίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων έχουν αυξηθεί κατά 60%,ενω η κατάσταση αυτών που τα παίρνουν για μια πενταετία, είναι χειρότερη σε σχέση με αυτων που ακολούθησαν μη φαρμακευτικες μεθόδους!
Όσο για την μέθοδο με το διάλυμα, εάν έχεις ψυχίατρο με κάποιο ευρύτερο πνεύμα, συζήτησε το μαζί του.
Καλή συνέχεια.
19-06-2018, 23:19 #27
[QUOTE=kostas62;1003529]Ευχαριστώ, απλά θέλω να απαλλαγώ διαπαντός... Μου τα έδωσαν σε μία ώρα ανάγκης, τα πήρα επειδή τότε δεν ήξερα κάτι άλλο και στην κατάσταση που ήμουν, δεν αντεχα άλλο... Από τότε μου έχει γίνει μαύρος εφιάλτης.. Δεν τα θέλω,και φοβάμαι να μην το αντιληφθηκα αργά, γιατί έκανα μία ανεπιτυχής προσπάθεια διακοπής οπότε πλέον φοβάμαι μήπως θα τα παίρνω εφορου ζωής
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
23-11-2018, 11:13 #28
[QUOTE=menis_64;1002837]Μάλιστα, απλά το παράλογο σε εμένα είναι ότι ζούσες 5 χρόνια με τα αντικαταθλιπτικα, σαν τα καλύτερα σου χρόνια.. Εμένα ενα εξάμηνο μου πρόσφεραν βελτίωση και σε ποσοστό που αγγίζει τα 50 τοις εκατό... Το καλό είναι τα διεκοψες επιτυχώς..
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App[/QUειδες διαφορά όταν τα έκοψες;
23-11-2018, 19:29 #29
24-11-2018, 18:17 #30
Εμένα πάντως απο την προσωπικη μου εμπειρία αυτά που με ταλαιπωρούν για να τα κόψω είναι τα zoloft.η σερτραλινη πρέπει να είναι πολύ ισχυρή ουσία.ειχα πάρει στο παρελθόν ladose,seroxat,wellbutrin,brintellix και δεν είχα πρόβλημα στο να τα κόψω.
Εστάλη από MI MAX 2 στο E-Psychology.gr Mobile App