Κρίση Μανίας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

Κρίση Μανίας

Γεια σας!
    Τώρα έχω κοιμηθεί και μπορώ να μιλήσω για την κρίση μανίας που πέρασα νωρίτερα σήμερα.
    Μένω ακόμα με τη μάνα μου (είμαι 62 και είναι 83 ετών). Νωρίτερα σήμερα άρχισε να με κατηγορεί με το συνηθισμένο της τροπάρια ότι εγώ φταίω για την φτώχεια μας
    που έφαγα την περιουσία της και πούλησα τα σπίτια της και να φύγω απ' το νησί γιατί θα μου κρεμάσουνε κουδούνια.
    Με έφερε σε μια κατάσταση εκτός εαυτού. Αντί να την παρακαλέσω να σταματήσει όπως κάνω συνήθως τις επιτέθηκα για να την αναγκάσω να σταματήσει και της έδωσα ένα μικρό χαστούκι για να σκάσει επιτέλους.
    Με απείλησε ότι θα τα πει όλα στους θεραπευτές μου και τώρα φοβάμαι μην με κλείσουν ακούσια σε κανένα ίδρυμα.
    Βρίσκομαι με μια αγράμματη γριούλα που δεν έχει καμία αντίληψη του διπολισμού και δεν θέλει να μάθει. Με απείλησε ότι θα φύγει να πάει στην Αθήνα και θα με αφήσει στο νησί μόνο μου να με φάνε τα σκουλήκια από τη βρώμα. Δεν δέχεται ότι βοηθάω στη ζωή μας εδώ στο νησί ενώ κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω.
    Έχει η ίδια κατάθλιψη από τους πόνους στις αρθρώσεις της και ότι δεν αντέχει να περπατάει πολύ ή να σηκώσει βάρη για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού 'οπως θα ήθελε.
    Όπως και νάνε, εγώ θα ήθελα να φύγει έστω για λίγο για να εκτιμήσει και την δική μου προσφορά στην καλοπέρασή μας.
    Νιώθω ότι απειλεί την ζωή μου όπως την έχω διαμορφώσει.
    Last edited by homebod; 09-02-2019 at 02:35.

Senior Member
    Να ενημερώσω ότι τώρα τις πρωϊνές ώρες τα ξανασυζητήσαμε με τη μάνα μου και είμαστε πάλι αγαπημένοι!

Senior Member
    Quote Originally Posted by homebod View Post
    Γεια σας!
    Τώρα έχω κοιμηθεί και μπορώ να μιλήσω για την κρίση μανίας που πέρασα νωρίτερα σήμερα.
    Μένω ακόμα με τη μάνα μου (είμαι 62 και είναι 83 ετών). Νωρίτερα σήμερα άρχισε να με κατηγορεί με το συνηθισμένο της τροπάρια ότι εγώ φταίω για την φτώχεια μας
    που έφαγα την περιουσία της και πούλησα τα σπίτια της και να φύγω απ' το νησί γιατί θα μου κρεμάσουνε κουδούνια.
    Με έφερε σε μια κατάσταση εκτός εαυτού. Αντί να την παρακαλέσω να σταματήσει όπως κάνω συνήθως τις επιτέθηκα για να την αναγκάσω να σταματήσει και της έδωσα ένα μικρό χαστούκι για να σκάσει επιτέλους.
    Με απείλησε ότι θα τα πει όλα στους θεραπευτές μου και τώρα φοβάμαι μην με κλείσουν ακούσια σε κανένα ίδρυμα.
    Βρίσκομαι με μια αγράμματη γριούλα που δεν έχει καμία αντίληψη του διπολισμού και δεν θέλει να μάθει. Με απείλησε ότι θα φύγει να πάει στην Αθήνα και θα με αφήσει στο νησί μόνο μου να με φάνε τα σκουλήκια από τη βρώμα. Δεν δέχεται ότι βοηθάω στη ζωή μας εδώ στο νησί ενώ κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω.
    Έχει η ίδια κατάθλιψη από τους πόνους στις αρθρώσεις της και ότι δεν αντέχει να περπατάει πολύ ή να σηκώσει βάρη για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού 'οπως θα ήθελε.
    Όπως και νάνε, εγώ θα ήθελα να φύγει έστω για λίγο για να εκτιμήσει και την δική μου προσφορά στην καλοπέρασή μας.
    Νιώθω ότι απειλεί την ζωή μου όπως την έχω διαμορφώσει.
    Να ενημερώσω ότι τώρα τις πρωϊνές ώρες τα ξανασυζητήσαμε με τη μάνα μου και είμαστε πάλι αγαπημένοι!
    κατ αρχας, πολυ ευχαριστο που τα ξαναβρηκατε.
    με την αγωγη σου , πως τα πας; η κριση που λες προεκυψε ενω παιρνεις κανονικα καποια αγωγη;

Senior Member
    Ναι η κρίση εκδηλώθηκε ενώ παίρνω κανονικά την αγωγή μου ανελλιπώς. Γι αυτό φαντάζομαι και συνήλθα σύντομα. Σαν άνθρωπος ορισμένα πράγματα με εκνευρίζουν και η μάνα μου ξέρει τα κουμπιά μου καλύτερα απ' όλους.
    Η συμπεριφορά της με εκνεύρισε πάρα πολύ και δεν σταματούσε να με τσιγκλάει. Όταν το ξανασυζητήσαμε μου είπε θα προσπαθεί να μην επανέρχεται στα ίδια του παρελθόντος. Την προτρέπω να συγκεντρώνεται στο πόσο καλά περνάμε την κάθε μέρα.
    Με αγκάλιασε και μου είπε με αγαπάει αλλά μερικά πράγματα την ενοχλούν σαν μαχαίρι από το παρελθόν.
    Ελπίζω και αυτή να καταλάβει την αξία του παρόντος μας και να αφήσει πράγματα που δεν γυρνάνε πίσω.
    Σήμερα είμαστε μέλι γάλα σαν να μη συνέβη τίποτα.

Senior Member
    μηπως δεν ηταν μανια αλλα σε εβγαλε εκτος εαυτου?
    στο λεω γιατι ειμαι ανθρωπος που δε ξεσπαω ευκολα αλλα αμα με παρατσιγκλισουν βγαινω εκτος εαυτου...
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    μηπως δεν ηταν μανια αλλα σε εβγαλε εκτος εαυτου?
    στο λεω γιατι ειμαι ανθρωπος που δε ξεσπαω ευκολα αλλα αμα με παρατσιγκλισουν βγαινω εκτος εαυτου...
    Ακριβώς αυτό ήτανε!! Με καταλαβαίνεις πρώτο χέρι!! Σε ευχαριστώ!!

Senior Member
    Ναι η κρίση εκδηλώθηκε ενώ παίρνω κανονικά την αγωγή μου ανελλιπώς. Γι αυτό φαντάζομαι και συνήλθα σύντομα. Σαν άνθρωπος ορισμένα πράγματα με εκνευρίζουν και η μάνα μου ξέρει τα κουμπιά μου καλύτερα απ' όλους.
    Η συμπεριφορά της με εκνεύρισε πάρα πολύ και δεν σταματούσε να με τσιγκλάει. Όταν το ξανασυζητήσαμε μου είπε θα προσπαθεί να μην επανέρχεται στα ίδια του παρελθόντος. Την προτρέπω να συγκεντρώνεται στο πόσο καλά περνάμε την κάθε μέρα.
    Με αγκάλιασε και μου είπε με αγαπάει αλλά μερικά πράγματα την ενοχλούν σαν μαχαίρι από το παρελθόν.
    Ελπίζω και αυτή να καταλάβει την αξία του παρόντος μας και να αφήσει πράγματα που δεν γυρνάνε πίσω.
    Σήμερα είμαστε μέλι γάλα σαν να μη συνέβη τίποτα.
    κι εγω φανταζομαι οτι ηταν εξισορροπιστικο το οτι παιρνεις κανονικα την αγωγη σου, αλλα δεν χανεις κατι να περιγραψεις το περιστατικο στον γιατρο που σε παρακολουθει για να σου πει την γνωμη του. ισως κατι εχει να πει.

βρε συ, η μανα σου ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη για να ασχολειται με δουλειες.
    αν δεν περισσευουν λεφτα για οικ. βοηθο, γιατι δεν αναλαμβανεις εσυ τις δουλειες στο σπιτι, αν δεν εργαζεσαι;
    το θεωρεις ντροπη για εναν ανδρα;
    κριμα ειναι. δεν την λυπασαι να σε καθαριζει σε αυτην την ηλικια;
    αν δεν εχεις εργασια, χρειαζεσαι και λιγη κινηση.
    ξερεις τι ωραια γυμναστικη ειναι οι δουλειες του σπιτιου;
    την μαμα να την εχεις να σου εξηγει τι πρεπει να κανεις.
    σκεψου ακομα, οτι μαλλον θα εγκαταλειψει πριν απο σενα τα εγκοσμια ΚΑΠΟΤΕ. καλα ειναι τοτε να εισαι αυταρκης και να μην σε φανε οι κατσαριδες...

Senior Member
    Ακριβώς αυτό ήτανε!! Με καταλαβαίνεις πρώτο χέρι!! Σε ευχαριστώ!!
    ε αυτο δεν ειναι μανια βρε συ..ολοι μπορουμε να βγουμε εκτος εαυτου...εγω εχω κανει επικους καβγαδες με τη μανα μου.. ειδικα αν δε ξεσπας συχνα..τα μαζευεις τα μαζευεις και μετα μπουμ..!!
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Έχω μία φίλη με διπολική και η μάνα της χωρίς να το καταλαβαίνει έκανε πράγματα και την εκνεύριζε κι η μάνα της το έριχνε στη διαταραχή. Ε, κάποια στιγμή πήγε μάνα και κόρη στην ψυχιάτρο που παρακολουθεί τη φίλη μου και της λέει "Κυρία τάδε, η κόρη σας από τον χαρακτήρα της δεν έχει μεγάλη υπομονή και μην ξεχνάτε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του οπτική γωνία σε κάποια πράγματα, εσείς γιατί επιμένετε στη δική σας και δεν καταλαβαίνετε ότι η κόρη σας δεν την ασπάζεται στο τάδε και στο τάδε θέμα;" κι από τότε συνειδητοποίησε κι εκείνη κάποια πράγματα καλύτερα.

Μήπως εσύ κάνεις το αντίθετο, δηλαδή κάποιες αντιδράσεις σου και άρνηση να μπεις στη θέση της μάνας σου τα ρίχνεις απλά στην ασθένεια;
    Διότι κι εμένα πιο πολύ σαν ξέσπασμα νεύρων παρά σαν κρίση μανίας μου φαίνεται όπως τα γράφεις.
    Πάρα πολύ θετικό που μετά μιλήσατε και τα βρήκατε. Γνώμη μου είναι όμως όπως αναφέρθηκε και πριν να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι εσύ είσαι που πρέπει να κάνεις πιο πολύ πίσω και να φροντίζεις την μητέρα σου πλέον. Και όσο την έχεις να επωφελείσαι να μαθαίνεις πράγματα που κάνει εκείνη και θα πρέπει να κάνεις μόνος σου μελλοντικά...

Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι σε όλα κάπου στη μέση, αλλά ας πούμε ότι έχει η μητέρα σου τα χίλια άδικα και σε φέρνει στο αμήν... Ποτέ μα ποτέ δεν δικαιολογείται η βία, προσπάθησε να το ελέγχεις αυτό. Στην ανάγκη για να ξεσπάσεις τα νεύρα σου αν δεν μπορείς αλλιώς, δώσε μια κλωτσιά στον τοίχο ή μια μπουνιά στο τραπέζι. Σε τόσο μεγάλη ηλικία μπορεί ένα χτύπημα που για έναν νέο είναι "αστείο" αυτή να την αφήσει στον τόπο.