Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι να πάει ενάντια στην ιδεοληψια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι να πάει ενάντια στην ιδεοληψια

Όπως εχω γράψει εχω ιδεοληψια οτι μπορεί να βλαψω τον εαυτο μου. Είμαι καλύτερα και μου έχει περάσει εν Μέρι.αυτο που μου έρχεται στο μυαλό τωρα είναι πως αν δεν κάνεις κάτι κακό στον εαυτο σου θα παθει κατι το παιδι σου.μου ρχονται εικονες και τυψειςμπουρδες το ξέρω.του μυαλού.φοβαμαι οτι μπορεί να το πιστέψω να τρελαθω να παθω καμία ψυχωση κτλ.θελω να βρω κάτι να πάω αντίθετα μόνο έτσι θα το εξάλειψω.σας παρακαλώ ..

Senior Member
    Προσωπικά διώχνω τις κακές σκέψεις σταματώντας τον εσωτερικό διάλογο λέγοντας άκυρο-άκυρο μέχρι και 12 φορές. Μέχρι να ξεχαστώ.

Quote Originally Posted by homebod View Post
    Προσωπικά διώχνω τις κακές σκέψεις σταματώντας τον εσωτερικό διάλογο λέγοντας άκυρο-άκυρο μέχρι και 12 φορές. Μέχρι να ξεχαστώ.
    Μου λέει το μυαλο πρέπει να το σκέφτεσαι...είναι η μόνη εμμονη που δεν μπορω να βγάλω πως αν δεν πεθανω εγώ θα πεθανει το παιδι.με τρομοκρατεί απιστευτα και νιωθω τυψεις.το ξέρω δεν έχει λογική και δεν πρόκειται να γίνει αλλά φοβαμαι μην το πιστέψω.τι τραβάμε..

Senior Member
    Εσύ να ελέγχεις το μυαλό και όχι το ανάποδο. Να του επιβάλλεις πότε θες να σταματήσει να σκέφτεται.
    Να το αδειάζεις από σκέψεις άφοβα!

Τα καταφέρνω σχετικά με τα άλλα.αλλα εδώ πρόκειται για το παιδι και μου επιβάλλεται η άτιμη.μπορεις να σκεφτείς κάτι να της πάω κόντρα;σκέφτηκα ότι αυτά είναι του διαβόλου και ο Θεός ποτε δεν θα θελε κάτι τέτοιο αλλά δεν βοήθησε. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Senior Member
    Η Αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη. Να σκέφτεσαι "εγώ αγαπώ το παιδί μου και το παιδί μου είναι σώο και ασφαλές"!! "Καμία δύναμη δεν πρόκειται να το βλάψει"!! "Η Αγάπη του δημιουργού είναι μαζί μας πάντοτε"!! "Το παιδί μου είναι ασφαλές"

Μου πέρασε απ το μυαλο οτι αν δεν πεθανω θα παθει κατι το παιδι.μπουρδες.περασε κι έμεινε η ιδέα να με τρομοκρατεί. Τα βάζω κάτω και λέω τι σχέση το ένα με το άλλο.

Senior Member
    Βλέπω μόνο ότι αγαπάς το παιδάκι σου μέχρι θανάτου. Η μητρική αφοσίωσή σου σε οδηγεί να σκεφτείς ότι αν χρειαστεί θα δώσεις και τη ζωή σου για το παιδί σου. Αυτή είναι η δυσκολία σου, η μεγάλη μητρική αγάπη και το ένστικτο προστασίας

Πώς όμως θα βγάλω αυτή την εμμονη οτι δεν συνδέεται ο θάνατος μου με τη ζωή του παιδιού.

Senior Member
    Να την αντικαταστήσεις με άλλη εμμονή, ότι "αν κάτι πάθω εγώ, πού θα αφήσω το παιδί μου!" "Το παιδί μου με χρειάζεται πάρα πολύ", "Πρέπει να είμαι καλά για να το φροντίζω"

Η Αγάπη του Θεού μας φροντίζει και τους δυό με δύναμη και καλή υγεία

Θα προσπαθήσω.σε ευχαριστώ πάρα πολύ.ασχημο πράγμα οι εμμονές.

Senior Member
    Σου εύχομαι καλή υγεία και Αγάπη

Banned
    το ξεπερασε αλλα σου εμεινε.

Member
    Καλημέρα Λίτσα,

Οι εμμονές και οι ψυχαναγκαστικές σκέψεις έιναι όντως πολύ άσχημο πράγμα.Υπέφερα για πολλά χρόνια με δυσάρεστες σκέψεις και υποφέρω ακόμα αλλά έχω μάθει να τις διαχειρίζομαι πολύ καλύτερα.Νομίζω οτι θα ήταν καλό να κάνεις μια προσπάθεια να τις διαχειρίζεσαι και συ καλύτερα.Ποιος είναι ο τρόπος?Αρχικά βοηθάει πολύ μια ήπια γυμναστική(ακόμα και περπάτημα)και να ακούς μουσική που σου αρέσει(χαλαρώνει πάρα πολύ η μουσική).Επίσης το να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν βοηθάει όπως πχ χόμπι,μαγειρική,ταξίδια,δι� �βασμα,κινηματογράφος,κολύ� �πι ή ότι άλλο κάνει εσένα χαρούμενη.Να τονίσω επιπρόσθετα ότι μια καλή διατροφή και ένας καλός βραδινός ύπνος πάντα βοηθάει όλους τους ανθρώπους!

Από κει και πέρα θα ήταν πολύ καλό να μοιραστείς όλες αυτές τις σκέψεις με κάποιον που εμπιστεύεσαι.Να τις αναλύσεις και να δεις για ποιο λόγο μπαίνεις σε όλη αυτή τη διαδικασία να σκέφτεσαι να βλάψεις τον εαυτό σου για να είναι καλά το παιδάκι σου.Αν δεν έχεις κάποιον στον κύκλο σου που να μπορείς να του εμπιστευτείς αυτές τις σκέψεις θα ήταν ακόμα καλύτερο να το συζητήσεις με έναν ψυχολόγο.Αυτός θα έχει την εμπειρία να σου πει κάποια πράγματικα και να σου δώσει κάποιες συμβουλές επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Μείνε δυνατή!Υπάρχει ελπίδα!

Banned
    οπως το ασπρο ειναι κοντα στο μαυρο ετσι η λογικη και η τρελα πανε χερι χερι

Page 1 of 2 12 LastLast