Σας έχουν ρωτήσει ποτε;/ηλεκτροκαρδιογραφημα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 93
    Senior Member
    Εδω τωρα ειδα στις ειδήσεις οτι πέθανε μοντέλο 26 χρόνων άντρας την ωρα που εκανε πασαρέλα. Ειδα και βίντεο ο άνθρωπος ζαλίστηκε και έπεσε κάτω και εκει έμεινε! Πραγματικά όταν βλέπεις κάθε μερα τέτοια πραγματα λογικό ειναι να αγχωθείς! 16 χρόνος λεει χθες κατέρρευσε στο σπιτι του και πέθανε. Όλο κάποιος πεθαίνει κάθε μερα και το λένε στις ειδήσεις. Ειδικα νέος κόσμος και στα καλα καθούμενα. Πως να ηρεμησεις μετα;

Antonis8
    Guest
    Ειπαν τι είχε και κατερρευσε;;

Οκ η προγιαγια σου πεθανε νέα, αλλά τι εννοεις απο ταχυκαρδια; Είχε καποιο προβλημα γενικα ή ήταν ξαφνικό;

Α, δεν το ήξερα αυτό για τον ποδοσφαιριστη, νομιζα ότι δεν είχε κανένα συμπτωμα.

Senior Member
    Βρε αγάπες προφανώς και όλοι μας μπορεί όντας απόλυτα υγιείς να πεθάνουμε στα καλά καθούμενα. Επομενως 2 επιλογές έχουμε είτε καθόμαστε σπίτι φοβούμενοι τα πάντα, είτε βγαίνουμε έξω στο κόσμο και ζούμε.
    Περνάμε ακριβώς το ίδιο πράγμα οι περισσότεροι εδώ μέσα, δυστυχώς το άγχος αποτελεί την μάστιγα της εποχής αλλά είναι ανεπίτρεπτο να το αφήσουμε να μας λυγίσει.
    Εννοείτε μπαίνω συνεχεια στην διαδικασία του να ψάξω πως πέθανε ο ένας πως ο άλλος, ο ψυχαναγκαστικος εαυτός μου νικά σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά την επόμενη στιγμή θα πω όχι πονάω, έχω εκτακτες όλη μέρα αλλά θα πάω το ταξιδάκι μου, θα πιω την μπυριτσα μου γιατί αν δεν το κάνω όλα χάνουν την αξία τους και επομένως για ποιο λόγο να φοβάμαι τον θάνατο?
    Μπιλισκοβ αν θες την γνώμη μου ο ομοιοπαθητικος δεν μπορεί να βγάλει διάγνωση επομενως δεν μπορεί σου δώσει και την σωστή θεραπεία. Εννοείται οι γύρω σου θα σου προτείνουν χίλιες δυο εναλλακτικές αλλά στην δική μου περίπτωση δεν αποδείχτηκαν ιδιαίτερα θετικές. Η πιο σωστή κίνηση που έκανα από όταν εμφανίστηκαν πάλι καλά τα ψυχοσωματικά είναι να τρέξω αμέσως σε ψυχίατρο και να μου εξηγήσει ακριβώς τι παθαίνω, να δώσει ένα όνομα σε όλα και να με καθησυχασει. Υπάρχει ένας σκοταδισμός γενικά γύρω από ψυχιάτρους και αντικαταθλιπτικα και δυστυχώς δεν βοηθά ιδιαίτερα να βελτιωθεί η κατάσταση μας. Εάν τα πάρεις υπό σωστή καθοδήγηση μόνο καλό θα σου κάνουν. Και πίστεψε με κάποτε ήμουν απόλυτα αρνητικη στο θέμα της φαρμακολογιας γενικά λόγω ιδεολογίας αλλά όταν κατάλαβα ότι ο εγκέφαλος μου τα ζητούσε δεν δίστασα στιγμή.

Member
    Στα καλα καθουμενα μονο οι ηλικιωμενοι πεθαινουν κι ουτε καν κι αυτοι. Οι υπολοιποι εχουν το συνδρομο αιφνιδιου το οποιο αναλυσαμε σε παλαιοτερο θεμα. Υπάρχει κι ένα άρθρο του κρεμαστινου γι αυτο το θεμα που τα λεει ολα αναλυτικοτατα. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο στην ιατρικη, υπαρχει αιτιο και αιτιατο, εστω κι αργοπορημενα.
    Elenas σωστα τα λες, πρεπει να ζουμε τη ζωη μας οχι ολη μερα σ ενα κρεβατι αλλα εξω, να κανουμε οσα μας ευχαριστουν, ομως οπως λενε και οι φιλοι πιο πανω, οταν ακους καθε μερα διαφορα πως να αντιδρασεις? Ολοι εμεις με ευαισθητοι ψυχουλα ειμαστε εκτεθειμενοι σ αυτα τα γεγονοτα.
    Όσον αφορα τώρα το σύνδρομο του αιφνιδίου, βρήκα κι άλλο ένα άρθρο https://www.hygeia.gr/aifnidios-kardiakos-thanatos/
    το 80% οπως γραφει και ο κρεμαστινος σε ενα αλλο αρθρο του https://www.eumedline.eu/post/Iatrik...D-Kremastinos- εχουν σαν αιτια τη στεφανιαια, η οποια βρισκεται κι απο εναν ιατρο που κανει το αγροτικο του, το αλλο 20% τωρα για το οποιο γινεται ολη η φασαρια και το αγχος απο ολους μας ειναι αυτο που διερευναται απ τους επιστημονες και πιστευω πως συντομα θα κλεισει και αυτη η τρυπα.
    τα χει αναλυσει πολυ καλα πιστευω και η vickie_victoria στο παλαιοτερο θεμα περι "ανησυχιας οταν ακουμε δυσαρεστα γεγονοτα" https://www.psychology.gr/forum/thre...=1#post1042834 σ αυτο το ποστ
    Last edited by csath; 28-04-2019 at 22:15.

Antonis8
    Guest
    Ο Κρεμαστινος έχει ιατρείο εδώ, θα κλεισω να παω να δει όλο τον φάκελο μου.

Antonis8
    Guest
    Και για το άλλο 20% έχουν βρει καποιες ενδείξεις,οπως για καποια πορισματα στο καρδιογραφημα, αλλά δεν είναι κάτι βέβαιο ακόμα. Γενικά φαίνεται να υπαρχει και καποια γενετική αιτιολογία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by csath View Post
    Στα καλα καθουμενα μονο οι ηλικιωμενοι πεθαινουν κι ουτε καν κι αυτοι. Οι υπολοιποι εχουν το συνδρομο αιφνιδιου το οποιο αναλυσαμε σε παλαιοτερο θεμα. Υπάρχει κι ένα άρθρο του κρεμαστινου γι αυτο το θεμα που τα λεει ολα αναλυτικοτατα. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο στην ιατρικη, υπαρχει αιτιο και αιτιατο, εστω κι αργοπορημενα.
    Elenas σωστα τα λες, πρεπει να ζουμε τη ζωη μας οχι ολη μερα σ ενα κρεβατι αλλα εξω, να κανουμε οσα μας ευχαριστουν, ομως οπως λενε και οι φιλοι πιο πανω, οταν ακους καθε μερα διαφορα πως να αντιδρασεις? Ολοι εμεις με ευαισθητοι ψυχουλα ειμαστε εκτεθειμενοι σ αυτα τα γεγονοτα.
    Όσον αφορα τώρα το σύνδρομο του αιφνιδίου, βρήκα κι άλλο ένα άρθρο https://www.hygeia.gr/aifnidios-kardiakos-thanatos/
    το 80% οπως γραφει και ο κρεμαστινος σε ενα αλλο αρθρο του https://www.eumedline.eu/post/Iatrik...D-Kremastinos- εχουν σαν αιτια τη στεφανιαια, η οποια βρισκεται κι απο εναν ιατρο που κανει το αγροτικο του, το αλλο 20% τωρα για το οποιο γινεται ολη η φασαρια και το αγχος απο ολους μας ειναι αυτο που διερευναται απ τους επιστημονες και πιστευω πως συντομα θα κλεισει και αυτη η τρυπα.
    Έχω την αίσθηση ότι το "στα καλά καθούμενα " με το αιφνίδιος θάνατος είναι το ίδιο πράγμα. Προφανώς και τιποτα δεν γίνεται αναίτια. Μπορεί ξαφνικά κάτι να αλλάξει στον ηλεκτρισμό της καρδιάς η ότι δηποτε άλλο. Δεν προϋποθέτει προυπαρχον σύνδρομο. Και φυσικά όπως καταλαβαίνεις από τα όσα διαβάζεις μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Από 5 χρονών έως 105 ανεξαιρέτως .
    Ανήκω και εγώ στα άτομα με την ευαίσθητη ψυχούλα που αναφερεις, το οποίο προσωπικά δεν το πιστεύω καθολου. Είμαι αρκετά σκληρή σαν άνθρωπος για να χαρακτηριω την ψυχή μου ευαίσθητη κι όμως ναμαι Φουλ στα ψυχοσωματικά όλη μέρα να προσπαθώ να είμαι νορμάλ.
    Ενιγουει αυτό που θέλω εν ολίγοις να πω είναι ότι είναι λογικό να επηρεαζομαστε από όσα διαβάζουμε αλλά από εκεί και πέρα εμείς αποφασίζουμε αν θα μας πάρει από κάτω.

Member
    φίλη μου όλα είναι πιθανότητες, αυτό ήθελα να πω, μην με παρεξηγείς. Εννοείται πως όλοι μας εδώ έιμαστε ευαίσθητοι, δεν σε εξαίρεσα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει (ακόμα) αυτό το 20%, τόσο είναι η πιθανότητα, το λένε οι κορυφαίοι καρδιολόγοι. Ο δικός μου καθηγητής πανεπιστημίου μου είπε κιόλας πως σε μικρότερες ηλικίες είναι ακόμα πιο κάτω κι απο 20%. Ένας αλλος παλι μου ειχε πει ειναι οσο πιθανο να παθεις αυτοκινητιστικο δυστυχημα.
    Για να κάνω και λιγη πλακα ειναι σαν να παιζει ο λεβαδειακος με την μπαρτσελονα.
    Κι εννοειται πρεπει να βρουμε δυναμη ψυχης να κανουμε τη ζωη μας οσο μπορουμε, γιατι αν μας παρει απο κατω καηκαμε.....

Antonis8
    Guest
    Εγώ έχω παει σε επτα καρδιολογους μέχρι τώρα. Εκτός απο τους πληρεις καρδιολογικους ελέγχους ,έχω κανει τους τελευταίους τέσσερις μήνες γύρω στα 50 καρδιογραφηματα (δεν το λεω χαρην υπερβολης) και με έχουν δει γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Προσπαθω να το εκλογικευσω και να σκεφτω ότι αν είχα κάτι θα το εύρισκαν, καποιος απο όλους αυτούς, αλλά και παλι δεν μπορεις να είσαι σίγουρος. Αυτό που έχω τώρα πχ, δεν μπορω να το θεωρησω συμπτωμα του άγχους. Εχω αίσθημα παλμων στο κεφάλι και χαμηλή πιεση. Θα δω τι θα μου πει και ο ΩΡΛ. Πιστευω ότι πρεπει να κάνω και μια μαγνητική και τη μελέτη υπνου οπωσδηποτε. Και απο κει και πέρα, έχω οριακό νάτριο και καποιες φορες χαμηλό καλλιο,οποτε θα κάνω συχνές εξετάσεις αίματος. Και θέλω να ξαναβαλω και ένα χολτερ καποια στιγμή.

Member
    Και για μενα σκοπος μου ειναι να ξαναπαω για ελεγχο και για χολτερ μαλλον. Γμ το ρημαδοκεφαλι μας γμ ρε παιδια αχχχχ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Εγώ έχω παει σε επτα καρδιολογους μέχρι τώρα. Εκτός απο τους πληρεις καρδιολογικους ελέγχους ,έχω κανει τους τελευταίους τέσσερις μήνες γύρω στα 50 καρδιογραφηματα (δεν το λεω χαρην υπερβολης) και με έχουν δει γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Προσπαθω να το εκλογικευσω και να σκεφτω ότι αν είχα κάτι θα το εύρισκαν, καποιος απο όλους αυτούς, αλλά και παλι δεν μπορεις να είσαι σίγουρος. Αυτό που έχω τώρα πχ, δεν μπορω να το θεωρησω συμπτωμα του άγχους. Εχω αίσθημα παλμων στο κεφάλι και χαμηλή πιεση. Θα δω τι θα μου πει και ο ΩΡΛ. Πιστευω ότι πρεπει να κάνω και μια μαγνητική και τη μελέτη υπνου οπωσδηποτε. Και απο κει και πέρα, έχω οριακό νάτριο και καποιες φορες χαμηλό καλλιο,οποτε θα κάνω συχνές εξετάσεις αίματος. Και θέλω να ξαναβαλω και ένα χολτερ καποια στιγμή.
    Φίλε το αίσθημα παλμών το έχουμε όλοι λίγο πολύ..και εγώ τους νιώθω από το δαχτυλάκι του ποδιού μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Ο λόγος είναι πως από τη μία έχουμε εκπαιδεύσει τον εαυτό μας να αντιλαμβάνεται τους παλμούς και από την άλλη έχουμε πάθει υπερευαισθησία , δλδ το μυαλό μας εντείνει συγκεκριμένες αισθήσεις αντί να τις παραγκωνίζει. Εσύ - όπως όλοι μας- έχεις ακόμη άρνηση πως αυτό που έχεις είναι ψυχολογικό. Και εγώ έχω την άρνηση αυτή γιατί ανησυχώ για την καρδιά μου ενώ οι εξετάσεις όλες έχουν βγει καθαρές, καταλαβαίνω δλδ τι περνάς.
    Μήπως ήρθε η ώρα να πας σε ψυχολόγο?
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Antonis8
    Guest
    Παω ήδη σε ψυχολόγο και σε ψυχίατρο. Δεχομαι ότι αντιμετωπιζα κρίσεις πανικου λόγω άγχους και ότι συνήθως κάνω τα χειρότερα σενάρια για απλα συμπτωματα,αλλά αυτά που νιώθω τις τελευταίες μέρες,δεν είναι τα τυπικα συμπτωματα άγχους. Οκ οι παλμοι ναι, αλλά δεν τους νιώθω οπως θα τους ενιωθα αν ήμουν αγχωμενος, δεν έχω ταχύπαλμια και δεν σταματαει με τιποτα αυτό το αίσθημα και ο ήχος.

Και δεν είναι οτι το έχω συνέχεια το αίσθημα παλμων. Και δεν έχω το κλασικό "είμαι αγχωμενος, ανεβαίνει η πιεση, ανεβαίνουν παλμοι", έχω χαμηλή πιεσηκαι ζαλιζομαι. Μου είπε ο ΩΡΛ ότι κάτι τρέχει με το δεξί αυτί, εκεί που νιώθω κυρίως τους παλμους, έχω μειωμένη ακοή στο,δεξί αυτι,δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο στην ηλικία μου Για αυτό υποψιαζομαι ανευρυσμα. Θα υποψιαζομουν όγκο αλλά δεν έχω πονοκεφαλο ποτε.

Senior Member
    καλά ποιος σου είπε βρε οτι τους παλμούς τους νιώθεις μόνο όταν είσαι αγχωμένος? Εγώ τους νιώθω και σε φάσεις που είμαι ήρεμος και μια χαρά. Επίσης ούτε εγώ τους έχω συνέχεια τους παλμούς. Αρκεί όμως να στρέψω την προσοχή μου εκεί και θα τους καταλαβαίνω. Επίσης τα τυπικά συμπτώματα άγχους περιλαμβάνουν αίσθημα παλμών. Η ταχυπαλμία δεν είναι απαραίτητη.
    Μην μπερδεύεις τα συμπτώματα του άγχους με την αρρωστοφοβία...
    Ο ψυχολόγος σου τι λέει για τα νέα αυτά συμπτώματα?

Antonis8
    Guest
    Δεν είναι της φαντασίας μου, έχω υποταση. Εκτός κι αν 8 πιεση μεγάλη και πεντε η μικρή είναι φυσιολογική μέσα στη μέρα. Εχω βάλει και χολτερ πιεσης αλλά αυτές τις ημέρες η πιεση μου είναι πιο χαμηλή ακομα και για τα δικά μου δεδομένα.

Οι παλμοι οντως ειναι κλασικο συμπτωμα αγχους, αλλα τους νιωθω διαφορετικους απο τις εμβοες που αισθανομουν λογω άγχους. Μπορει να είναι πονοκεφαλος τάσεως όλο αυτο ,αλλά παλι με ανησυχεί.

Δεν έχουμε βρεθεί αυτές τις ημέρες με τη ψυχολόγο λόγω γιορτών. Παντως δεν θεωρώ πως επείδη είμαι αγχωδης αποκλειεται να έχω κάτι. Αφού μου το είπε και ο ΩΡΛ. Ισως βέβαια αντιδρω υπερβολικα, αλλά έχει τόσες μέρες.

Ηπια ένα συμπληρωμα με μαγνήσιο, καλλιο και ηλεκτρολυτες και ανέβηκε καπως η πιεση. Δεν είναι απο έλλειψη υγρών παντως, έχω πιει πολυ νερό.

Senior Member
    Δεν είπα ποτέ πως είναι της φαντασίας σου βρε η πίεση. Ούτε που ασχολήθηκα βασικά με αυτήν, παίζει να είναι και το μοναδικό σύμπτωμα που είναι αληθινό χαχα. Το θέμα είναι πως έχεις μπει ξανά σε σκέψεις αρρωστοφοβικές και έχεις αρχίσει νέο τουρ στους γιατρούς, αλλά δε σου βρίσκουν κάτι. Επίσης ο ΩΡΛ τι σχέση έχει με την πίεση? Οπότε θεωρώ πως πρέπει να κουλάρεις λίγο και να τα συζητήσεις αυτά με την ψυχολόγο σου.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast