Results 16 to 30 of 40
-
06-05-2019, 23:55 #16
ναι αλλα δεν θα επαιρνε περισσοτερα λεφτα με την ψυχοθεραπεια; αφου τωρα με βλεπει ελαχιστα με τα χαπια που μου δινει. και γιατι μ κανει εκπτωση; κανενας αλλος δεν μ εκανε.. φαινεται ακλος ανθρωπος. κ μορφωμενος ισως να ειναι λαθος σε πολλα πραγματα. πχ μ εκανε διαγνωση ασμπεργκερ κατι που αποκλειεται να εχω. μαζι με ιψδ φυσικα. γενικα πιστευω ειναι ανθρωπος πανω απο ολα δλδ δεν νοιαζεται για τα λεφτα. αλλα νομιζω οτι ειναι ασχετος παροτι εχει παει στα καλυτερα ιατρεια εξω με τους καλυτερουε γιατρους και στο χαρβαρντ επισης! δεν ξερω... γιατι αρνειται την ψυχοθεραπεια. μου το χουν πει κ αλλοι αυτο παντως κ αλλοι δυο ποθ εχω παει. μηπως βαριεται κ δν θελει να ασχολειται με ψυχοθεραπειες;
Εστάλη από Redmi Note 4 στο E-Psychology.gr Mobile App
- 07-05-2019, 00:19 #17
Απλα αμα κανει ψυχοθεραπεια βγαζει σε 5 ωρες ενα 500αρικο ας πουμε και κουραζεται κανει κατι δυσκολο και ειδικα αμα δε τραβαει ο πελατης-ασθενης του γινεται ακομα πιο δυσκολο συν οτι με τη ψυχοθεραπεια ο ασθενης καλυτερευει αρα μπορει να φυγει η να σταματησει κιολας να τον επισκευτετε. Ενω σε 5 ωρες ραντεβου του 10λεπτου μπορει να βγαζει κανα χιλλιαρικο για πλακα και να σε εχει αιωνειο πελατακι και το μονο που κανει ειναι να βαλει τη τζιφρα και να πειτε δυο πραγματα και να βαρεσει ενα τυφλοσουρτι τι φαρμακο θα δωσει. Μη τι ψαχνεις πανε σε ενα ψυχιατρειο που το μονο που κανουν ειναι να δινουν φαρμακα λ.χ λερος 1982 ντοκιμαντερ οι αζητητοι και πανε και σε ενα ψυχηατρειο που εκτος απο φαρμακα κανουν και ψυχοθεραπεια και θα καταλαβεις τη μερα με τη νυχτα τωρα στη ζωη δε γινεται ευκολα να βρεις να συγκρινεις γιατι δε ξερεις τι θα κανε ο καθενας και τι κανει αλλα θα σου πω και κατι και νοητικη υστερηση να εχεις οπως το λεν οι χωριατες να σαι καθυστερημενος η ψυχοθεραπεια βοηθαει φουλ ποσο μαλλον αμα δεν εισαι καθυστερημενος απλα ο γιατρος πιστευω ειναι σαν να σου λεει εσυ και να πεις να κανεις ψυχοθεραπεια θα τα παρατησεις η θα μας κοροιδευεις οποτε μη δοκιμασεις καν. Εντωμεταξυ αναλογα τη περιπτωση ειναι και η ψυχοθεραπεια δηλαδη αν δε δουλευει σε καποιον η ψυχαναλυση δε σημαινει πως δε θα δουλευει ουτε το πλεξικο η λογοθεραπεια η οτι κανει ενας με νοητικη υστερηση. Απλα η ψυχοθεραπεια δεν ειναι μια αλλα μη τι ψαχνεις φτεει και ο θεραπευτης καιβο θεραπευομενος οι πιο πολυ ειδικα απο εδω μεσα εχβ καταλαβει οτι εχουν βρει ενα ψυχολογο να τους τα τρωει και να του συμβουλευει που δεν εχει καμμια σχεση με τη ψυχαναλυση και τη ψυχοθεραπεια. Εγω εχω φιλες ψυχολογους και δε γινεται να κανουμε κουβεντα σοβαρη οχι να καταφερουν να κανουν και ψυχαναλυση εδω δε τους κοβει να συζητησουνε που να κανουν τις πραξεις που ζηταει η ψυχαναλυση. Υπαρχουν και καλοι γιατροι και ψυχολογοι αλλα αντε να πεσεις στο καλο και αντε να ασχοληθει και να ασχοληθεις μαζι του. Εγω εδω μεσα τουλαχιστον και με ελαχιστες εξαιρεσεις βλεπω ανθρωπους που ειναι η φαρμακα και τζιφρα ξεπεταγμα σε 10 λεπτα η ψυχολογο και κουβεντουλα δεν ειπαμε μην κανεις αυτο και ετσι κι αλλιως και μου ειπε να ετσι αυτα δεν ισχυουν ο ψυχαναλυτης πρεπει να σου σπασει τα νευρα να κανει 50 ερωτησεις μπας και κανεις εσυ τη σωστη ερωτηση στον ευαυτο σου για να δωσεις την απαντηση να τη πραγματωσεις και να πας καλα. Αλλα τα εχουν μπαιρδεψει σου λεν γιατι ετσι γιατι αλλιως το θεμα ειναι να σε κανουν εσενα να ρωτησεις τον ευατο σου γιατι ετσι και γιατι αλλιως τελοσπαντων κουυρασα το ξερω αμα το διαβασεις εισαι και παλικαρι εκτος απο ομορφη.
07-05-2019, 10:53 #18Nefeli28GuestΠάντως εγώ με τόσα χρόνια ψυχοθεραπεία και ιδψ δεν είδα προκοπή. Μόνο σε περιφερειακά θέματα βοηθήθηκα. Η ιδψ παραμένει στο μεγαλείο της.
Μέχρι που ξεκίνησα τα χάπια...
Μπας και δούμε προκοπη
07-05-2019, 11:26 #19
με κραταει μια ωρα παντως οχι 10λεπτα κ διαφωνω με την ψυχοθεραπεια δεν γινεσαι αμεσως καλα μπορει να παρει χρονιαα... οριστε η κοπελα απο πανω εζει καμει τοσα χρονια λεει κ δν βοηθηθηκε βεβαια δν επαιρνε ταυτόχρονα χαπια.. παντως εχεις. δικιο. οτι οι ψυχολογοι οι περισσότεροι ειναι αχρηστοι γι αυτο προτιμω γιατρους ψυζοθεραπευτες αλλα οντως δν υπαρζουν καλοι γιατροι. επισης κ οι γιατροι δν κανουν τοσο ψυχοθεραπεια. δυστυχώς
07-05-2019, 13:58 #20
Μια ωρα τι κανετε και σε κραταει; Δεν ειπα οτι γινεσαι αμεσως καλα ουτε ειπα πως εχει επιτυχια καθολικη. Στη τελικη μπορει απλα να βαριεται. Παντως δε σημαινει πως ολοι δυναται να κανουν ψυχαναλυση ας πουμε σε εναν ανθρωπο εδω εγω σας δινω παραδειγμα εχω φιλες που δουλευουν ως ψυχολογοι και πραγματικα δε δυναμαι να κανω κουβεντα μαζι τους οχι να μου κανουν ψυχαναλυση να καταλαβουν πως σκεφτομαι και να μου θεσουν και καιρια ερωτηματα να καταλαβω εγω απο αυτα. Οποτε δε σημαινει οτι ολοι δυνανται και για εσενα Νεφελη και μονο που εκανες τοσα χρονια και μετα απο τοσα χρονια αρχισες τα φαρμακα ειναι παραδοξο ειπαμε μπορει να χρειαστει καιρο αλλα οχι και ετσι δηλαδη και η ψυχολογοι που πηγες ηταν αποκαρδιωτικο μετα απο τοσα χρονια να σου λεν να μπεις στον τροπικο το φαρμακων για πρωτη φορα δηλαδη τα προηγουνενα χρονια γιατι οχι.
07-05-2019, 18:33 #21Nefeli28GuestΔεν ξέρω γιατί δεν μου το είπαν νωρίτερα για φάρμακα. Ίσως θεωρούσαν ότι το παλεύω, και πράγματι το πάλευα πολύ. Και μάλιστα είχα και καλυτέρευση.
Μετά από ένα έντονο όμως περιστατικό, έκανα μεγάλο πισωγύρισμα και δυστυχώς χειροτέρεψα πολύ ασχημα.
Είμαι περίπου δυο μήνες με χάπια και παράλληλη ψυχοθεραπεία.
Δεν ξέρω πια τι να πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι βασανίζομαι πολλά χρόνια από την διαταραχή μου και από ότι φαίνεται έτσι θα πηγαίνει.
Κάτι φορές με πιάνει το παράπονο ότι τα λεφτά στους ψυχολόγους είναι πεταμενα.
Ειδικά στον πρώτο που πήγα και ήταν άχρηστος, όπου πήγαν στο βρόντο 3 χιλιάρικα...
Δεν μας περισσεύουν ρε γαμωτο...
07-05-2019, 20:06 #22
Για πόσα χρόνια κάνεις ψυχοθεραπεία?Επίσης ακόμα και ψυχοθεραπεία να κάνεις,αν δεν αλλάξεις κάποιες συνήθειες,δε θα βελτιωθεί η κατάσταση.Για παράδειγμα εαν κάποιος από το πολύ κάπνισμα έχει καρδιακό πρόβλημα και κάνει μπαλονάκι,προφανώς και πρέπει να κόψει το κάπνισμα.Εαν το συνεχίσει δε θα φταίει το ότι δε βοήθησε η εγχείρηση.
Όλα αυτά δε τα λέω για να σε κατακρίνω,απλά επειδή και γω για αρκετά χρόνια έκανα αυτό το λάθος,θέλω να βοηθήσω.Θα ήταν καλό δηλαδή εκτός από την ψυχοθεραπεία να σταματήσεις όλες αυτές τις συνήθειες που σου προκαλούν άγχος,θλίψη ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνεις θυσίες ή θα χαλάσεις φιλίες.
Μπορείς πάντα να δημιουργήσεις δεσμούς με άλλους ανθρώπους!Δεν είναι εύκολο αλλά οι σωστοί άνθρωποι δίπλα μας είναι το παν στη ζωή!
07-05-2019, 20:11 #23
Γιατρός που σου είπε ότι είναι κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο είναι επικίνδυνος και άσχετος.Στην τελική αν θεωρεί ότι δε θα βοηθήσει η ψυχοθεραπεία ας τη δοκιμάσει κάνα χρόνο τουλάχιστον και μετά ας πει δε βοηθάει.Άκου εκεί εγκεφαλικό πρόβλημα.
Εξοργίζομαι με όλους τους γιατρουδάκους που έχουν να κάτσουν να μελετήσουν την επιστήμη τους 20 χρόνια και νομίζουν ότι είναι καλοί.
07-05-2019, 20:16 #24Nefeli28GuestΚάνω ψυχοθεραπεία 4 χρόνια.
Συμφωνώ με την αλλαγή συνηθειών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια άλλαξα αρκετά πράγματα και κυρίως απομακρύνθηκα από σχέσεις και ανθρώπους που δεν με βοηθούσαν. Αυτό εννοουσα όταν ειπα παραπάνω ότι βοηθήθηκα περιφερειακά από την ψυχοθεραπεία.
Παρόλα αυτά έφτασα πάτο και χρειάστηκε να πάρω φάρμακα. Το ουσιαστικό πρόβλημα δηλ παραμένει εκει ακάθεκτο.
Εμμονές, φοβίες και τρομερο άγχος.
Δεν περιμένω θαύματα ούτε από τα φάρμακα ούτε από τίποτα. Η αλήθεια είναι πως έχω απογοητευτεί. Γιατί ενώ πίστευα ότι πήγαινα καλύτερα, έπεσα ακόμα πιο βαθιά μεσα στον ιδεοψυχαναγκασμο και την κατάθλιψη.
Στο νοσοκομείο που πήγα μου μίλησαν για εισαγωγή....
Δεν ξέρω τι να πω πια... έχω κουραστεί
07-05-2019, 20:28 #25
Έκανα ψυχοθεραπεία και κατάφερα να ξεπεράσω τις κρίσεις πανικού.
Όντως χρειάστηκε να αλλάξω κάποια πράγματα. Με βοήθησε το γεγονός ότι επανεξέτασα τη στάση μου σε σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.
Παράλληλα με βοήθησε πάρα πολύ - και είμαι ευγνώμον στην ψυχολόγο μου, η οποία επέμενε να το κάνω - το γεγονός ότι άρχισα να γράφω καθημερινά. Κάτι σαν ημερολόγιο. Αλλά και κάθε φορά που είμαι στεναχωρημένος κάθομαι και γράφω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου. Είναι μια πολύ βοηθητική και πολύ πρακτική αντιμετώπιση.
Επιπρόσθετα με βοήθησε πάρα πολύ ο διαλογισμός. Τόσο πολύ που σκέφτομαι να δοκιμάσω και ένα retreat σε κάποια φάση στο μέλλον.
Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αν χρειαστεί να πάρω φάρμακα θα πάρω. Κατανοώ ότι τα ψυχικά νοσήματα και οι διαταραχές - είτε μιλάμε για νευρώσεις, είτε για ψυχώσεις (όπου τα πράγματα δυσκολεύουν) - χρειάζονται πολλαπλή αντιμετώπιση και συνδυασμένη.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι η ψυχοθεραπεία είναι πολύ βοηθητική.
Το σημαντικότερο όμως θέμα στο να πετύχει η ψυχοθεραπεία είναι να βρεις ένα ψυχολόγο που να σου ταιριάζει. Η θεραπευτική σχέση είναι πάρα πολύ σημαντική για την επιτυχή έκβαση της ψυχοθεραπείας. Αν κάποιος δεν αισθάνεται όμορφα και άνετα να μιλήσει με τον ψυχολόγο που κάνει ψυχοθεραπεία, τότε δεν θα πετύχει τίποτα. Τόσο απλά.
Να είστε όλοι καλά."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
09-05-2019, 00:45 #26
Γεια σου Νεφέλη,
Είναι λογικό να σε πιάνει απογοήτευση όταν βλέπεις να μην αλλάζει μια δυσάρεστη κατάσταση.Μερικές φορές η αγωγή μπορεί να σου δώσει μια ώθηση για να μπορέσεις να ξεπεράσεις κάποιες καταστάσεις.Αλλά να ξέρεις ό,τι σου χαρίζει η αγωγή με το ένα χέρι,σου κλέβει άλλα με το άλλο της χέρι.Συνεπώς ακόμα και αγωγή να ξεκινήσεις επιμένω και ξανά επιμένω ότι πρέπει να συνεχίσεις ψυχοθεραπεία.Και αν βλέπεις ότι δε βοηθάει ο συγκεκριμένος ψυχολόγος,δοκίμασε άλλον.
Επίσης σου συνιστώ να διαβάσεις ορισμένα βιβλία,συγκεκριμένα από Χορχε Μπουκαι,είναι κάποια πραγματικά διαμάντια.Θα με θυμηθείς ότι θα σε βοηθήσουν.
09-05-2019, 17:45 #27
σου λεει η κοπελα εχει χαλασει 3.000ευρω.δν
ειναι κ ο ωνασης. αυτο ειναι το θεα με τους ψυχοθεραπευτες αμα δν ειναι καλοι δν το βλεπεις αμεσως αστα να πανε. κ γω ειχα παει σε μια μαπα τελειως κ μ την ειχαν συστησει οτι βιηθησε μια κοπελα. κ μ πηρε κ 60ευρω.της λεω μια εκπτωση επδ ειμαι ορφανη μ λεει απο την επομενη φορα εκ τοτε δν ξαναπηγα. επαιρνε 60ευρω την πρωτη φορα κ 40τις επομενες. τραγικη κ μια αλλη φορα π χα παει κ της ειπα α μηπως ξεχασα τα λεφτα πανικοβληθηκε απο τετοιες μακρυα. γ αυτο σας λεω οτι ο γιατρος μ παιρνει εξεφτελιστικο ποσο των 30ευρω ολοκληρος γιΤρος κ αυτη η πατσαβουρα ηθελε 60.ου ν μ χαθει κ δν βοηθησε κ κθλ ολο γελαγε λες κ πειναμε καφε μ την ειχαν συστησει κ αλλος ενας γιατρος στο δημοσιο. η ψυχοθεραπεια θελει να βρεις καλο ατομο κ πανω απο ολα ανθρωπο αλλα ολοι νοιαζονται γ τα λεφτα γ αυτο εκτιμησα το γιατρο π βρηκα αν κ δν νομιζω να ναι τοσο καλος.
10-05-2019, 22:03 #28
Γεια σου Ιωάννα,
Εσένα αν σου δίνανε να επιλέξεις μεταξύ χρημάτων και ψυχικής ισορροπίας τι θα επέλεγες?Εγώ πάντως ψυχική ισορροπία.Είναι αλήθεια ότι μπορείς να βρεις ψυχολόγους που είναι άθλιοι,αλλά είναι στο χέρι σου να αλλάξεις τον ψυχολόγο σου.Επίσης είναι εξίσου εύκολα γιατρό που είναι ημιμαθής.Γεννήθηκα σε οικογένεια με γιατρούς και ξέρω τι σου λέω.
Επίσης το ξανά λέω ότι η αγωγή μπορεί να σου χαρίσει πολλά ''δώρα'',αλλά θα σου κλέψει και κάποια άλλα πράγματα.Αυτά και φιλικά πάντα!
12-05-2019, 21:24 #29
να τα δωσουμε τα λεφτα. ποιος μας εγγυαται οτι θα γινουμε καλα; και δεν θα μεινουμε αστεγοι;
12-05-2019, 22:26 #30
βρες καποιον που να κανει συμπεριφεριακη γνωσιακη θεραπεια(CBT) και ειδηικα αυτή που σε εκθετει στους φοβους σου(ERP). τα φαρμακα καποιες φορες βοηθανε https://jackieleasommers.com/ocd/ αυτό το site με βοηθησε ένα περιπου να καταλαβω πως λειτουργει το πραμα