Ο σύντροφος μου κάνει παρέα μόνο με κοπέλες και δεν με υπολογίζει. Τι να κάνω; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
    Senior Member
    Για να ειμαι ειλικρινης νομιζα το φευγουμε ηταν για μπανιο, μερα που ειναι 8-) Αλλα και παλι το "δεν περναμε καλα, φευγουμε" δεν ειναι ερμηνεια αλλα συμβουλη, χωρις ιδιαιτερο ψυχολογικο περιεχομενο. Το να μην περναει καποιος καλα στη σχεση του και να ανοιγει θρεντ δε σημαινει οτι απλα ζηταει να του το πουνε, αλλα να του περιγραψουν αν οχι να ερμηνευσουν το προβληματικο των συμπεριφορων ωστε να εχει εναν "καθρεφτη" της καταστασης που βιωνει. Οντως καποια ποστ το εκαναν αυτο, και μετα, ηρθε η Εμαααα... Κατα τα αλλα για τα περι επιλεκτικης ορασης φυσικα συμφωνω, νομιζω ειναι ξεκαθαρη η ελλειψη ευθυκρισιας και της οποιας αξιολογικης ικανοτητας, ειδικα για συναισθηματικες αποχρωσεις και συμφραζομενα, σε ολα γραφω εδω μεσα. : ( Και φυσικα ειμαι τυχερος που το γνωστικο ελλειμα σε θεματα ψυχολογιας δεν ειναι εμποδιο στο να καταθετει αποψεις κανεις. Θα ειχα αναγκαστει να ζητησω αυτοδιαγραφη!
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Για να ειμαι ειλικρινης νομιζα το φευγουμε ηταν για μπανιο, μερα που ειναι 8-) Αλλα και παλι το "δεν περναμε καλα, φευγουμε" δεν ειναι ερμηνεια αλλα συμβουλη, χωρις ιδιαιτερο ψυχολογικο περιεχομενο. Το να μην περναει καποιος καλα στη σχεση του και να ανοιγει θρεντ δε σημαινει οτι απλα ζηταει να του το πουνε, αλλα να του περιγραψουν αν οχι να ερμηνευσουν το προβληματικο των συμπεριφορων ωστε να εχει εναν "καθρεφτη" της καταστασης που βιωνει. Οντως καποια ποστ το εκαναν αυτο, και μετα, ηρθε η Εμαααα... Κατα τα αλλα για τα περι επιλεκτικης ορασης φυσικα συμφωνω, νομιζω ειναι ξεκαθαρη η ελλειψη ευθυκρισιας και της οποιας αξιολογικης ικανοτητας, ειδικα για συναισθηματικες αποχρωσεις και συμφραζομενα, σε ολα γραφω εδω μεσα. : ( Και φυσικα ειμαι τυχερος που το γνωστικο ελλειμα σε θεματα ψυχολογιας δεν ειναι εμποδιο στο να καταθετει αποψεις κανεις. Θα ειχα αναγκαστει να ζητησω αυτοδιαγραφη!
    Μα αποψεις και συμβουλες μπηκε να ζητησει, δεν μπηκε να ζητησει ερμηνειες (χωρις να ειναι ανεπιθυμητες, υποθετω).
    οχι, δεν μπαινει κανεις για να του περιγραψουν τι περναει. λαθος κανεις. ξερει τι περναει.
    για να του πουν τι θα εκαναν στην θεση του, μπαινει.
    απλα στο τελος θα κανει αυτο που εχει εξ αρχης στο κεφαλι του (αλλο αυτο).
    φυσικα και ισχυει και για μπανιο το "φευγουμε" κι εμεις φετος τα ξεκινησαμε νωρις και θα τα συνεχισουμε νωρις ;)

Senior Member
    Γεια σας ξανα,
    Ο λόγος που πρωτοανάφερα την ομοφυλοφιλία ή μια μπερδεμένη ταυτότητα είναι επειδή από όσα διάβασα για εμένα είναι ένα πιθανό σενάριο, χωρίς να υποβοσκει κάποιος ρατσισμός φυσικά, ούτε ότι μια εικασία είναι οπωσδηποτε και αληθινή.
    Απλώς βλέπω μια σχέση με λόγια αναφορικά με τη μεγάλη εικόνα (θέλω να κάνουμε οικογένεια) και μάλιστα σε μικρή ηλικία (23 ετών) αλλά χωρίς ουσία και πραγματική επιλογή στο παρόν (αδιαφορία, έλλειψη επικοινωνίας, ενσυναίσθησης και μοιράσματος) από την πλευρά του, δηλαδή που στηρίζονται αυτά τα λόγια τότε??,
    μια συνεχόμενη έμμεση απόρριψη που ποτέ δεν τολμά να γίνει άμεση,
    μια υπερεκτίμηση του γυναικείου φύλου που φτάνει σε σημείο εξιδανίκευσης (κάνει παρέα μόνο με γυναίκες αντί να κάνει παρέα με όποιον θεωρεί ενδιαφέρον ανεξαρτήτου φύλου),
    και μια ελευθερία εαυτού που αισθάνεται με τις γυναίκες και τις ομοφυλόφιλες φίλες του (επιλογή κοινων διακοπών μαζί τους παρά με τη σχέση του).
    Όλα αυτά με θορυβούν ως προς την ταυτότητά του, δεδομένου ότι έχω ομοφυλόφιλους φίλους και βλέπω κάποιες ομοιότητες, χωρίς να μετρά τόσο η σεξουαλική συχνότητα τόσο.. Παρόλα αυτά, μιλάμε πάντα για εικασίες..
    Μια άλλη διάσταση μπερδεμένης ταυτότητας προκύπτει από το γεγονός ότι μπορεί μέσα του να μην αισθάνεται τόσο φωτεινός,, να κουβαλάει ένα σκοτάδι που βρίσκει απήχηση σε ουσίες και πιο σκοτεινούς χαρακτήρες. Εκεί μπορεί να αισθάνεται ο εαυτός του, σε αυτούς που κουβαλούν παρόμοιο φορτίο. Αλλά και πάλι για ποιο λόγο αυτοί χαρακτήρες πρέπει να είναι σχεδόν μόνο γυναικείου φύλου;

Η λύση του προβλήματος ξεκινάει με τον προσδιορισμό του στόχου.
    Θα ήθελες να τον καταλάβεις περισσότερο σαν άνθρωπο ή θα ήθελες να καταλάβεις αν η σχέση σας έχει κάποιο μέλλον..
    Το πρώτο θέλει αγάπη ανευ όρων αποδοχή που ξεπερνά τις προσδοκίες μιας ερωτικής σχέσης.
    Όσο για τη μεταξύ σας σχέσης, δεν χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση ψυχολογικού προφίλ. Και μόνο ο θυμός σου, η αδικία που αισθάνεσαι ή απογοήτευσή σου και η απόρριψη που νιώθεις είναι τρανά σημάδια ότι δεν βρίσκεσαι εκεί που θα έπρεπε και τραβάς μια κατάσταση κάπως από τα μαλλιά λόγω των προσωπικών σου φόβων.
    Δεν φταίνε οι παρέες του ούτε οι φίλες του, ο καθένας ειδικά σε μια τόσο νεαρή ηλικία πρέπει να είναι ο εαυτός του ελεύθερος χωρίς κριτική ώστε να γίνει αυτό που είναι να γίνει. Δεν μπορείς ούτε να του επιβληθείς ούτε να τον περιορίσεις ως προς τις παρέες και τις επιλογές του. Αν οι επιλογές του δεν σε συμπεριλαμβάνουν απλά συμβαίνει και εσύ πρέπει να το αποδεχθείς και να κάνεις το καλύτερο για σένα..
    Γιατί μη τι άλλο όταν εμπλεκόμαστε με ανθρώπους που έμμεσα μας απορρίπτουν και εμείς δεν φεύγουμε, τραυματίζουμε τον ψυχισμό αι την αυτο-εικόνα μας, και χάνουμε τη πίστη για το τι αξίζουμε.
    Το σημαντικότερο όλων είναι να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι, και αυτό ξεπερνά μια σχέση που δεν καρποφορεί

Senior Member
    ακριβως, αρτ-φιλ. συμφωνω σε ολα..

Junior Member
    Καλησπέρα! *Update*
    Έχουν περάσει αρκετοί μήνες πλέον και τη προβληματική αυτή σχέση την τελείωσα αυτό το καλοκαίρι.. όλως περιέργως με αυτόν τον άνθρωπο είχαμε αποφασίσει να μείνουμε δυο καλοί φίλοι, κάτι το οποίο λειτουργεί πολύ καλά και με έχει αφήσει έκπληκτη με την όλη κατάσταση.. δηλαδή η διαπίστωση μου στο παρελθόν ότι μόνο με φιλικά πρόσωπο είναι ψυχάρα.. έχει επιβεβαιωθεί! Τέλος πάντων όλα καλά μέχρι εδώ, δέχτηκα όμως μια άλλη ανακοίνωση από τον πρώην μου, για την οποία είχαμε συζητήσει εδώ και πρόκειται για το θέμα περί ομοφυλοφιλίας και bi-sexuality.. ένα απόγευμα λοιπόν πριν δυο μήνες μου είχε τηλεφωνήσει και μου εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να κάνει μια αλλαγή στη ζωή του και επισης ότι κατάλαβε πως τον έλκουν άντρες (..εάν διαβάσεται οι καινούργιοι τα παραπάνω, θα καταλάβετε ότι υπήρχαν κάποιες ενδείξεις - εικασίες περί ομοφυλοφιλίας κτλ...)
    Στο μεταξύ παιδιά όταν μου το ανακοίνωσε τηλεφωνικός αυτό το πράγμα, έμεινα πάγος ..τι να πω.. ενώ κάτι είχα ψυλλιαστεί στο παρελθόν, εκείνη την στιγμή δεν ήθελα να το πιστέψω αλλά επειδή είχα αρχίσει ήδη να δουλεύω με τον εαυτό μου, είπα στον εαυτό μου «Εντάξει, θα κάνω καιρό να το χωνέψω αλλά είναι επιλογή του και ίσως είναι το πιο σωστο που μπορεί να κάνει!»
    Στη συνέχεια, μοιράστηκε μαζί μου ότι είχε γνωρίσει κάποιον και πειραματίστηκε μαζί του και μου είχε κάτσει βαρύ αλλά κοιτούςα να συνεχίσω τη ζωή μου και έδειξα να είμαι χαλαρή, αν και εγώ προσωπικά δεν έκανα κάποια γνωριμία τους τελευταίους μήνες..
    Τώρα όμως τι γίνεται, μετά από δυο μήνες μαζί με όλα αυτά τα περίεργα νέα από μεριά του, προσπαθεί να επικοινωνεί μαζί μου τηλεφωνικός ή μέσω Διαδικτύου αρκετά συχνά και αντιδράει συνεχώς με φιλοφρονήσεις και γλυκόλογα σε όλες μου τις αναρτήσεις.. γενικώς παρατηρώ ότι δειλά δειλά κοιτάει να με ρίξει πάλι!
    Εννοείται ότι δεν τσιμπάω και αν θα έχει το θάρρος να μου τα ζητήσει ξανά, θα είμαι ειλικρινής ότι μετά από όσα πέρασα στη σχέση μαζί του και το τελευταίο το οποίο ήταν το «Outing» του, δεν χρειάζεται να περιμένει πλέον.. προσωπικά νιώθω μια αποστροφή μόνο στη σκέψη ότι θέλει να είμαστε πάλι μαζί.. να σημειώσω δεν είμαι ομοφοβική ! Αλλά το θέμα του σεξ πχ είναι αρκετά ευαίσθητο και σαν γυναίκα δεν ελκύεσαι πλέον από έναν άντρα που ένιωσε ηδονή στο κρεβάτι μαζι με άλλον άντρα...
    Παρόλα αυτά σκέφτομαι και απορώ.. ποσό απελευθερωμένος είναι σαν ανθρωπος πια, για να νομίζει ότι θα τα ξεγράψει όλα ο νους μου και θα κλείσω τα μάτια επειδή θεωρεί ότι με αγαπάει και μόνο μαζί μου φαντάζεται ένα όμορφο μέλλον.. Λες και ευκαιρίες μοιράζονται με το κιλό..
    Αυτά λοιπόν.
    - Ποια η άποψη σας;
    - Πως θα αντιδρούσατε εσείς με όλο αυτό;

Senior Member
    Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι τόσο πολύ. Έχω κρατήσει επαφές με σχεδόν όλους μου τους πρώην, με κάποιους είμαστε και φίλοι, αλλά αυτό όταν πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν υπάρχει τίποτα μπερδεμένο στη μεταξύ μας σχέση. Υπάρχει είτε ένα καθαρά ανθρώπινο ενδιαφέρον είτε καθαρά πιο στενά φιλικό.
    Εσύ λες ότι μείνατε φίλοι αλλά μετά φάνηκε ότι το πήγαινε αλλού και ότι έχεις χαλαστεί με την συμπεριφορά του. Δεν ξέρω γιατί λοιπόν εδώ και τουλάχιστον ένα δίμηνο που αυτός προσπαθεί να σε ρίξει πάλι όπως λες, δεν του το ξεκόβεις και δεν τον έχεις βγάλει από τη ζωή σου. Πολύς χρόνος και ενέργεια χαμένα για έναν άνθρωπο που δεν είναι ούτε φίλος ούτε γκόμενος και που η συμπεριφορά του σε προβληματίζει από την πρώτη στιγμή. Απλά είναι τα πράγματα. Έχει σημασία το τι σκέφτεται ο άλλος κι αν έχει θράσσος ή ξέρω κι εγώ τι; Σημασία έχει εσύ τι θες από αυτόν και εάν στο καλύπτει. Σχέση προφανώς δεν θες. Αγνή φιλία κι αν τη θες δεν μπορεί να σου δώσει. Άρα τι και γιατί ασχολείσαι;

Senior Member
    το θεμα σου μοιαζει ολο και πιο πολυ με τρολαρισμα...
    κανεις μια "αναλυση" σαν να εισαι ενας τριτος που τα επινοει ολα αυτα, μας λες ωστοσο οτι εχεις ξενερωσει με την αποκαλυψη οτι ο πρωην σου κανει σεξ με ανδρες και ρωτας ΕΜΑΣ τι θα καναμε..
    τι σημασια εχει τι θα καναμε εμεις;; (εμεις θα ειχαμε φυγει απο το πρωτο μηνυμα σου).
    αφου λες ξενερωσες μαζι του! εμεις θα σου πουμε τι θα κανεις;;;

στην υποθετικη περιπτωση που ενα τετοιο θεμα ηταν αληθινο, φυσικα και δεν θα σημαινε οτι ο τυπος αυτος ξαναπλησιασε την κοπελα απο την πολλη αγαπη.
    πιο πιθανο ειναι να την πλησιαζε επειδη μια σχεση με γυναικα του προσφερει μια κοινωνικη καλυψη και τον καθησυχαζει οτι δεν ειναι εντελως ομο, αλλα παει και με γυναικες οποτε οκ...

Page 3 of 3 FirstFirst 123