Απόκρυψη αγωγής - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    Τετοιες συζητησεις πρεπει να ερχονται φυσικα. Αν ανακοινωνεις απο την αρχη της γνωριμιας μια λιστα δυσκολιων σου μονο και μονο για τα πεις ειναι σαν να περιμενεις ενα ειδος αποδοχης και εξιλεωσης, μια κινηση σου που δεν σεβεται την μοναδικοτητα και την προσωπικοτητα σου. Καταλαβαινεις τη διαφορα του μοιραζομαι ενα θεμα μου επειδη εχω αναγκη να το μοιραστω μαζι σου απο το ανακοινωνω ενα θεμα μου σε οποιον γνωριζω ερωτικα μην τυχον με απορριψει στη συνεχεια. Τι τακτικη ειναι αυτη;
    Τζαμπα σε προβληματιζει και δεν πρεπει να επωρεαζεσαι απο τις φιλες σου ενας ανθρωπος που ενδιαφερεται δεν προκειται να σε απορριψει για τετοια θεματα.

Senior Member
    Συμφωνώ κι εγώ με τους περισσότερους που σου είπαν ότι φυσικά και να το λες αλλά όχι με το καλημέρα.
    Καταλαβαίνω ότι μάλλον φοβάσαι πχ ότι μπορεί να πάθεις μια κρίση πανικού και γιαυτό θες να το λες γρήγορα όπως είπες ε;
    Αν είναι αυτό και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα το να το έχεις πει και να είναι προετοιμασμένος ο άλλος, τότε οκ.

Απλά στην θέση σου θα ήθελα να είμαι λίγο προσεκτική στο κομμάτι του να μην το παρακάνω όπως σου είπαν και άλλοι. Δεν βγάζουμε τα εσώψυχα μας με την μια πχ στον οποιονδήποτε.

Προσωπικά σε ανάλογη περίπτωση θα ήθελα οπωσδήποτε να μου το έχει πει ο άλλος αν υπήρχε περίπτωση να πάθει κάτι όσο θα ήμασταν μαζί πχ ώστε να ξέρω πώς να αντιδράσω, αλλά από την άλλη θα με τρόμαζε αν μου το έλεγε και στο πρώτο ραντεβού.

Θεωρώ ότι για δική σου προστασία είναι καλύτερο να περιμένεις λίγο να γνωρίσεις τον άλλον, να πάρεις μια ιδέα για το τι άνθρωπος είναι και μετά να το πεις ανάλογα πάντα με την οικειότητα που δημιουργείται μεταξύ σας. Κι εντάξει δεν είναι και τόσο τρομερό πια οι κρίσεις πανικού, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λιγότερο ή περισσότερο εξοικειωμένοι με το θέμα.

Είχα "φίλη " ετών που είχα μιλήσει για τις κρίσεις πανικού και δεν ασχολήθηκε. Όταν με έπιασε και ειμασταν μαζί νόμιζε ότι την δούλευα. Μόνο σε ανθρώπους που είναι για να μείνουν στη ζωή μου εκμυστηρεύομαι τι περνάω. Πήρα το μάθημα μου με σκληρό τρόπο. Επίσης όταν γνωρίζω νέα άτομα και λένε ψυχοφάρμακα τρελοί τρελογιατρος ξέρω ότι ποτέ δε θα συννενοηθω άρα δεν...
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Καλησπέρα, επειδή δε ξέρω πως να ταγκαρω πολλα μαζί θα απαντήσω σε όλους με ενα γενικό μήνυμα. Γενικά το λεω πολύ γρήγορα εκει που μιλαει ο καθένας για τη ζωή του μιας που το θεωρώ βασικό κομμάτι μου. Ο φόβος της κρίσης πανικού ειναι ενας λόγος για να το πω εξ αρχής μιας που δεν ειναι απίθανο να συμβεί (αν και τωρα ειμαι πολυ καλα με την αγωγή και δρν παθαίνω) ο αλλος λογος ειναι οτι πολτ ειναι προκατειλημμένοι με τα χαπια και δε θέλω εναν τέτοιον ανθρωπο στη ζωή μου οποτε αν εχει τέτοια μυαλα καλυτερα να μην προχωρήσει καθόλου
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    από την αρχή γιατί έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα σε πιεσει, και θα το πεις. Είναι επίπονο για εσένα να προσπαθείς να το κρύβεις και για τον άλλον. Η συμπεριφορά σου σε κάποιες φάσεις λόγω κατάθλιψης , αν δεν το γνωρίζει ο άλλος εκλαμβάνεται σαν απόρριψη, σαν να τον βαρέθηκες, σαν να παίζει κάποιος τρίτος κτλ, πράγμα που πιθανώς να μην ισχύει καθόλου.

Senior Member
    Καλα μη νομίζεις ότι και που το λες αλλάζει και κατι. Με τον τωρινό μου σύντροφο τρωω κατι φρικες θυμαμαι διαφορα και μπορεί να πέσω ξαφνικά και να μη θελω να πολυμιλαω και ενω ξέρει ακριβώς τη φαση μου προσβάλλεται για κάποιον λογο ενω δεν ειναι κατι που τον αφορα έμμεσα.. Ώρες ωρες νομίζω τα λεω δε τα λεω δεν αλλαζει κατι.
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    από την αρχή γιατί έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα σε πιεσει, και θα το πεις. Είναι επίπονο για εσένα να προσπαθείς να το κρύβεις και για τον άλλον. Η συμπεριφορά σου σε κάποιες φάσεις λόγω κατάθλιψης , αν δεν το γνωρίζει ο άλλος εκλαμβάνεται σαν απόρριψη, σαν να τον βαρέθηκες, σαν να παίζει κάποιος τρίτος κτλ, πράγμα που πιθανώς να μην ισχύει καθόλου.

Senior Member
    καλά κάνεις και λες εξαρχής το πρόβλημα σου...αν προχωρήσει και δεθεις με κάποιον θα είναι πιο δύσκολο να το πεις μετά...θα σ πει μετά ότι τον κοροϊδεύες τόσο καιρό..

Senior Member
    Quote Originally Posted by xaraaaa View Post
    καλά κάνεις και λες εξαρχής το πρόβλημα σου...αν προχωρήσει και δεθεις με κάποιον θα είναι πιο δύσκολο να το πεις μετά...θα σ πει μετά ότι τον κοροϊδεύες τόσο καιρό..
    Ναι και εγώ το λεω για να επιλεξει αν θελει να ειναι μαζι μου και να μην τον φερω προτετελεσμενου.. Και οχι επειδή αναζητω αποδοχη οπως ειπε ενας φιλος εδω... Τι αποδοχη στην κατάθλιψη; Δεν εχω κόμπλεξ τέτοια. Πάντα μιλαω ανοιχτά και για την αγωγή και για τις επισκέψεις στον ψυχίατρο

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εσυ της μιλησες γι αυτο που εχεις;
    εμενα γενικα δε μου παει ο ρολος αυτου που παιρνει πρωτοβουλιες αν μια γυναικα γοητευτει απο αυτον που δε παιρνει πρωτοβουλιες αυτο σημαινει οτι αυτη ειναι για μενα

αρα αν δε μιλα παραπανω απο μενα δε μου ταιριαζει

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εμενα γενικα δε μου παει ο ρολος αυτου που παιρνει πρωτοβουλιες αν μια γυναικα γοητευτει απο αυτον που δε παιρνει πρωτοβουλιες αυτο σημαινει οτι αυτη ειναι για μενα

αρα αν δε μιλα παραπανω απο μενα δε μου ταιριαζει
    αλλο σου λεω.
    ειπες οτι δεν σου εμπιστευοταν την παθηση της.
    εσυ της εμπιστευθηκες την παθηση σου;
    πως περιμενεις να σου ανοιχθει αν δεν της ανοιχθεις πρωτα, εσυ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Καλα μη νομίζεις ότι και που το λες αλλάζει και κατι. Με τον τωρινό μου σύντροφο τρωω κατι φρικες θυμαμαι διαφορα και μπορεί να πέσω ξαφνικά και να μη θελω να πολυμιλαω και ενω ξέρει ακριβώς τη φαση μου προσβάλλεται για κάποιον λογο ενω δεν ειναι κατι που τον αφορα έμμεσα.. Ώρες ωρες νομίζω τα λεω δε τα λεω δεν αλλαζει κατι.
    χμμμ...
    εδω ομως, εχει καποια βαση αυτο που σου ειπε ο/η αρτ-φιλ.

δηλαδη,
    εσυ του ειπες για την παθηση σου, για να μην τον κοροιδεψεις και αισθανθει οτι του εκρυψες κατι και οτι τον κοροιδεψες, να μην τρομαξει σε καποια κριση πανικου κλπ.
    πολυ ωραια ως εδω.

απ οτι φαινεται ομως, μαλλον δεν το εκανες μονο γι αυτο, αλλα απ οτι λες παραπανω, εχοντας και την απαιτηση/επιθυμια να δειξει υπομονη/ανοχη σε συμπεριφορες σου που προερχονται (κατα την γνωμη σου) απο την παθηση σου.
    ο αλλος ομως, δεν ειναι γιατρος για να ξερει αν καθε αντιδραση σου οφειλεται σε καποια παθηση και οχι στον χαρακτηρα η τις επιθυμιες σου, ουτε που ειναι το οριο μεταξυ αυτων. πορευεται αναλογα με το τι θελει στην σχεση του.
    αλλα ακομα και να το ηξερε αυτο, δεν σημαινει οτι μπορει να δεχεται συμπεριφορες που δεν του αρεσουν σε μια σχεση.

εσυ ενοιωσες "προδομενη" (σε καποιο βαθμο) οταν θεωρωντας οτι η αδιαφορια/αποσυρση σου οφειλοταν σε μια παθηση, εκεινος δεν εδειξε αρκετη αποδοχη, εκεινος δεν δεσμευτηκε ποτε ομως να αντιδραει οπως θαθελες σε συμπεριφορες που δεν του αρεσουν και δεν του ταιριαζουν για την σχεση του.
    εδειξε απλα, οτι δεν ειναι προκατειλλημενος με το θεμα "ψυχικη ασθενεια", χαπια, κλπ. αυτο ομως δεν ειναι καποιου ειδους εισιτηριο οτι θα φερθει οπως θα θελες σε οποιαδηποτε συμπεριφορα δεν του αρεσει.

μπορει να μην εφυγε (και πολυ σωστα) στο ακουσμα της "ταμπελας", αλλα διεκδικει τις συμπεριφορες που του ταιριαζουν για την σχεση του.
    καταλαβαινεις τι λεω;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    χμμμ...
    εδω ομως, εχει καποια βαση αυτο που σου ειπε ο/η αρτ-φιλ.

δηλαδη,
    εσυ του ειπες για την παθηση σου, για να μην τον κοροιδεψεις και αισθανθει οτι του εκρυψες κατι και οτι τον κοροιδεψες, να μην τρομαξει σε καποια κριση πανικου κλπ.
    πολυ ωραια ως εδω.

απ οτι φαινεται ομως, μαλλον δεν το εκανες μονο γι αυτο, αλλα απ οτι λες παραπανω, εχοντας και την απαιτηση/επιθυμια να δειξει υπομονη/ανοχη σε συμπεριφορες σου που προερχονται (κατα την γνωμη σου) απο την παθηση σου.
    ο αλλος ομως, δεν ειναι γιατρος για να ξερει αν καθε αντιδραση σου οφειλεται σε καποια παθηση και οχι στον χαρακτηρα η τις επιθυμιες σου, ουτε που ειναι το οριο μεταξυ αυτων. πορευεται αναλογα με το τι θελει στην σχεση του.
    αλλα ακομα και να το ηξερε αυτο, δεν σημαινει οτι μπορει να δεχεται συμπεριφορες που δεν του αρεσουν σε μια σχεση.

εσυ ενοιωσες "προδομενη" (σε καποιο βαθμο) οταν θεωρωντας οτι η αδιαφορια/αποσυρση σου οφειλοταν σε μια παθηση, εκεινος δεν εδειξε αρκετη αποδοχη, εκεινος δεν δεσμευτηκε ποτε ομως να αντιδραει οπως θαθελες σε συμπεριφορες που δεν του αρεσουν και δεν του ταιριαζουν για την σχεση του.
    εδειξε απλα, οτι δεν ειναι προκατειλλημενος με το θεμα "ψυχικη ασθενεια", χαπια, κλπ. αυτο ομως δεν ειναι καποιου ειδους εισιτηριο οτι θα φερθει οπως θα θελες σε οποιαδηποτε συμπεριφορα δεν του αρεσει.

μπορει να μην εφυγε (και πολυ σωστα) στο ακουσμα της "ταμπελας", αλλα διεκδικει τις συμπεριφορες που του ταιριαζουν για την σχεση του.
    καταλαβαινεις τι λεω;
    Καταλαβαίνω τη λες αλλα...
    Η συμπεριφορα μου είναι άψογη. Δε του περνάω τα προβλήματα μου ενώ το να πέσω και να σκαλωσω κρατάει μερικά δευτερόλεπτα. Είναι μια σκεψη μονο που δεν διαρκεί πολυ και μετα ειμαι οκ. Που και παλι δεν αλλαζει η συμπεριφορα μου.. Απλα για κάποια δευτερόλεπτα δε μιλάω γιατι σκέφτομαι.αυτό θα μπορούσα να το έχω και χωρίς την κατάθλιψη αν με απασχολούσαι κατι και να ήταν απόλυτα λογικο. Γενιμα θεωρώ ότι δεν τον επιρρεαζει η συμπεριφορα μου και πολλές φορες του εχω πει αν κατι τον ενοχλεί να το συζηταμε και λεει οτι δεν εχει θέματα κλπ... Γενικα σαν άνθρωπος ψάχνει λίγο αφορμες να μαλώνει...

Ρεμεντυ είναι εύστοχο το σχόλιο σου. Άλλο ο χαρακτήρας και άλλο η πάθηση. Κάποιος που το έχει ζήσει καταλαβαίνει άμεσα τα συμπτώματα κάποιος που δεν... Το συμπτωμα της απόσυρσης ή αλαλιας το λαμβάνει ως απόρριψη. Θέλω να πιστεύω πως αν κάποιος ενδιαφέρεται πάρα πολύ ρωτάει και τον ψυχιατρο για το έτερον ήμισυ πως να το διαχειριστει. Όπως είχε μπει πριν χρόνια κύριος για την σύζυγο του με επιλόχεια ψύχωση.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Λαμβάνω και εγώ αγωγή για κατάθλιψη και προσωπικά το κρατάω για εμένα. Η μόνη φάση που θα το έλεγα είναι αν έχω μια σοβαρή σχέση με τον σύντροφο και νιώθω ότι θέλω να το ξέρει. Αυτό βέβαια αφού τον έχω γνωρίσει και ξέρω ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ. Δεν θα το έλεγα αν δεν έχω χτίσει μια σχέση και ξέρω ότι θα λάβω μια υποστήριξη από εκεί. Κατά τα άλλα μόνο τότε θα το έλεγα, όχι όμως από την αρχή αν πρώτα δεν έχω γνωρίσει τον άλλο και αν δεν έχουμε κάποια σοβαρή σχέση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by chaotic-love View Post
    Λαμβάνω και εγώ αγωγή για κατάθλιψη και προσωπικά το κρατάω για εμένα. Η μόνη φάση που θα το έλεγα είναι αν έχω μια σοβαρή σχέση με τον σύντροφο και νιώθω ότι θέλω να το ξέρει. Αυτό βέβαια αφού τον έχω γνωρίσει και ξέρω ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ. Δεν θα το έλεγα αν δεν έχω χτίσει μια σχέση και ξέρω ότι θα λάβω μια υποστήριξη από εκεί. Κατά τα άλλα μόνο τότε θα το έλεγα, όχι όμως από την αρχή αν πρώτα δεν έχω γνωρίσει τον άλλο και αν δεν έχουμε κάποια σοβαρή σχέση.
    Δεν εχω την επιλογή να το κανω γιατί παιρνω χαπια ανα 8 ωρες και είμαστε συνέχεια μαζί.... Δλδ πρακτικα δε θα με βολευε

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast