Results 16 to 28 of 28
-
29-07-2019, 15:08 #16
Κατάλαβα...περισσότερο μοιάζει για θέμα ελέγχου. Αυτοί οι άνθρωποι εξαιτίας της τρομερής ανασφάλειας τους, νιώθουν την ανάγκη να ελέγχουν τα πάντα. Ακόμα και το φαγητό που λες (!!???).
Τον φοβόσουν; Μετά τους πρώτους μήνες εννοώ που άρχισαν να φαίνονται τα σημάδια, ένιωθες φόβο;
- 29-07-2019, 15:16 #17
Γιατί να αηδιάζεις με τον εαυτό σου; Όλα μαθήματα είναι και μια χαρά το χειρίστηκες που έφυγες.
Ίσως σε πέτυχε σε μια φάση αδύναμη με τον εαυτό σου.
Εμένα ο τύπος με είχε πετύχει σε μια φάση που ήμουν σε τρομερή διάθεση αυτοκριτικής σε σημείο αυτομαστιγώματος. Το μυρίζονται φαίνεται. Το θεώρησα τραυματική εμπειρία αλλά δεν το μετανιώνω, θεωρώ ότι το χρειαζόμουν για να μάθω να εκτιμώ περισσότερο κάποια πράγματα στον εαυτό μου και να δουλέψω το κομμάτι των ενοχών μου. Και εσύ είμαι σίγουρη οτι πήρες κάποια μαθήματα από την όλη εμπειρία. Δεν πιστεύω πως μας συμβαίνει τίποτα τυχαία.
29-07-2019, 15:21 #18
Δεν είμαι σίγουρη αν ένιωθα φόβο πως θα με κακοποιησει σωματικα. Ήμουν ήδη κακοποιημένη ψυχολογικά από εκείνον σε καθημερινή βάση. Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήμουν στα μέτρα του και ένα κομμάτι του εαυτού μου συνεχώς έλεγε " τι κάνεις ;; πότε θα το σταματήσεις;; " καλά προφανώς και ήμουν σε ανισόρροπη συνθήκη εαυτού. Μόνο οταν ένιωσα πως θα τον χτυπήσω ( το να εκτονωθώ μέσω βίας πάνω σε άνθρωπο το θεωρώ για τον δικό μου χαρακτήρα πλήρη αλλοτρίωση / θα έπεφτα σε καταθλιψαρα ή κάτι χειρότερο ψυχολογικά εάν το έκανα) εξαιρείται η αυτό άμυνα !!! και σωματικα ρισκαρα και εμένα - έδωσα τέλος οριστικό. Το επόμενο πρωί τα μάζεψα και έφυγα. Εκείνος επιδίωξε πολλές φορές επανασύνδεση εγώ ήμουν σίγουρη πως θα το χοντραινε το θέμα θα γινόταν χειρότερος. Δεν με παρηγορεί τίποτα. Έφταιγα που δεν χώρισα από εκείνη τη στιγμή που με διέταξε να αλλάξω παπούτσια. Ακούγεται απλό αλλά δεν εμπειριειχε ζηλιτσα. Με είχε δει ως " αντικειμενο ".
"Make sure your worst enemy isn't you"
29-07-2019, 15:34 #19
Καταλαβαίνω πως το λες. Μπορεί να φαίνεται όντως μικρό, αλλά μέσα μας ξέρουμε ποιο είναι το όριο της "αυτοξεφτίλας" ας πουμε και δεν μας το συγχωρουμε ευκολα.
Εγω ειχα κανει την εξυπναδα να του επιτρέψω να ψάξει το κινητό μου και όλη την τσάντα μου. Του είπα τέλος μεν, αλλά είχα βαλθεί να αποδείξω πως με κατηγορεί αδίκως και δέχτηκα διάφορα ξεφτιλίκια πάνω στην ταραχή μου. Ξύπνησα μονο όταν θέλησε να διαβάσει και τους διαλόγους με την κολλητή μου στο μεσενζερ κ μόνο εκεί έβαλα στοπ. Δεν του αρκούσε που του έδειξα από μόνη μου κάποια αποσπάσματα της συνομιλίας για να επιβεβαιώσει για το πώς μιλούσα για εκείνον. Ήθελε να διαβάσει τα πάντα. Αρνήθηκα γιατί θεώρησα πως δεν είχα δικαίωμα να το κάνω μιας και στην συνομιλία υπήρχαν και προσωπικά θέματα της φίλης μου που συζητούσαμε. Αυτό το χρησιμοποίησε ως επιχείρημα για το ότι κάτι έκρυβα.
29-07-2019, 16:46 #20
Επειδή ειμαι απο το κινητο και δε μπορώ να κανω μαζικα ταγκ θα απαντήσω με ενα γενικό μήνυμα. Οχι δεν ήμουν τοσο μικρη αλλα και παλι στα 22 δε γνώριζα από νομους ουτε από; αυτοφορη διαδικασία.Ο γιατρός στο νοσοκομείο δε με ρώτησε τίποτα... Μονο πλακα ήξερε να κάνει οσο με εραβε..Δε φοβήθηκα οταν ξαναπήγα, ίσως να ηταν ριψοκίνδυνο αλλα ήμουν και πιο αφελης στα 22.Δεν εχω πικρία που δε τον πήγα αστυνομία μιας που δε γνώριζα αλλα ναι, ακομα και τωρα αναρωτιέμαι γιατί δε τον σκοτωσα ενω το άξιζε..
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
29-07-2019, 16:57 #21
Εγω απο τοτε εγινα πιο επιφυλακτικη με τους ανθρώπους.Επίσης επειδή ειχε αρχισει λεκτική βία, πλέον δε δέχομαι ουτε αυτο γιατί καταλαβαίνω οτι το ένα φέρνει το αλλο και δε το δικαιολογώ οπως εκανα μικρότερη. Γενικά δε θεωρώ οτι έγινε και κατι. Δε μου αφησε τραυμα. Μονο θυμο. Επίσης επειδή με τον συγκεκριμένο μειναμε μαζι απο τη πρωτη μερα που τα μπλέξαμε πλεον ειμαι πολυ προσεκτική και σε αυτό το κομματι καθώς αρκετοι μετα απο αυτόν μου έχουν πει για συγκατοίκηση αλλα φοβάμαι να μπω δε τετοια διαδικασια
29-07-2019, 22:04 #22
δε ξερω αν εγινες επιφυλακτικη οπως λες εγω νομιζω οτι αλαξες προσωπικοτητα για καπιο λογο που δε κατανοω ακριβως
29-07-2019, 22:48 #23
Κι ο θυμός τραύμα είναι πάντως όταν παραμένει για καιρό.
Εγώ πάλι νομίζω οτι είμαι υπερευαίσθητη στην βία ακόμα και την λεκτική όπως λες γιατί όντως θεωρώ ότι το ένα φέρνει το άλλο. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω αυτό που βλέπω σε πολλά ζευγάρια να στολίζει ο ένας τον άλλον με διάφορα κοσμητικά και μετά...πώς τον ξαναγκαλιάζεις αυτόν;
Το "κουσούρι" που μου έμεινε νομίζω οτι είναι οτι δεν μπορώ να ανεχτώ πια την παραμικρή αμφισβήτηση από τον άλλον ούτε στο πιο απλό. Όταν νιώσω πως δεν με πιστεύει σε κάτι ή έχει δευτερες σκέψεις, το κόβω μαχαίρι λες κ μου χει κανει την μεγαλύτερη προσβολή.
29-07-2019, 23:05 #24
29-07-2019, 23:14 #25
29-07-2019, 23:19 #26
Δεν με πειράζει απ τους άλλους. Στην δουλειά κι εγώ μπορεί να πω χοντράδες ή να μου πουν πάνω στην ένταση και σε 5 λεπτά το έχω ξεχάσει. Ή να τσακωθώ με έναν άγνωστο στον δρόμο να μου πει ότι θέλει και να μην με αγγίξει καν, να γελάσω.
Αλλά όχι απο σύντροφο. Δηλαδή όταν ο άλλος με πηρε τηλέφωνο μες την νύχτα ενώ κοιμόμουν και άρχισε να βρίζει χωρίς να ξέρω καν τον λόγο...ε νομίζω διακόσια χρόνια να περάσουν δεν θα ξεχάσω ποτέ ούτε τον τόνο της φωνής του , ούτε τους δύο χαρακτηρισμούς που άκουσα.
Βασικά αυτό που πόνεσε περισσότερο νομίζω είναι ότι εγώ του έδωσα το δικαίωμα να το κάνει. Δηλαδή αυτό που σκεφτόμουν την στιγμή που τον άκουγα να ωρύεται ήταν "πότε του επέτρεψα εγώ να μου μιλάει έτσι;"
29-07-2019, 23:28 #27
30-07-2019, 05:01 #28