Ρατσισμος με την ψυχικη υγεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
    Member

Ρατσισμος με την ψυχικη υγεια

Δεν φιλοδοξο να με πιστεψετε αλλα θα πω την ιστορια μου.Νοσηλευτικα για εργασιακο στρες τρεις μερες σε αλλη πολη.Οταν γυρισα ολα καλα στον χρονο πανω λεω μεσα στο σπιτι λεω την ιστορια της νοσηλειας μου στην αδερφη μου και τα πραγματα που με ενοχλουσαν να μιλανε δηλαδη οι αλλοι με υπονουμενα και τα λοιπαΤην αλλη μερα η γειτονισα του διπλανου σπιτιου φωναζε εξω απτο παραθυρο μου εχουμε μια τρελη στην γειτονια που ειχε νοσηλευτη σε αλλη πολη.Απο εκεινη την ημερα μαθευτικε σε ολη την πολη εχει περασει ενας χρονος δεν μπορω να παω πουθενα χωρις να κατσουν σε διπλανο τραπεζι και να λενε πραγματα για να μου τραβειξουν την προσοχη.Εχασα την δουλεια ,το σπιτι μου τα παντα και οι γονεις μου δεν με πιστευουν επειδη νοσηλευτικα για τρεις γαμο μερες.Αποψε οπως παντα μια παρεα καθισε απεναντι μας και ακομα και η αδερφη μου που δεν με πιστευει αγανακτησε με το ποσο δυνατα μιλουσαν και ποσο αδιακριτα κοιτουσαν προς το τραπεζι μας.Δεν μπορω να παω για εναν αναθεματισμενο καφε χωρις καποιος να ερθει να κατσει ακριβως διπλα και να τσιριζει για πραγματα που με αφορουν.Το ξερω οτι δεν θα με πιστεψετε αλλα ειναι αληθεια

Banned
    Αυτό παντού γίνεται αλλά μερικά βλαχαδερα είναι όντως ξεδιάντροποι

Senior Member
    Εσύ έχεις παρέες, φίλους, μία ζωή σε γενικές γραμμές "νορμάλ"; Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς και στο να βρεις δουλειά, αν σε γενικές γραμμές όλα πάνε καλά, δεν πά να λέει ο καθένας τη μλακία του δεν θα επηρεάζεσαι τόσο. Αν έχεις τα δικά σου θέματα και δεν αισθάνεσαι καλά, δίνεις περισσότερη βάση στην χαζομάρα του καθενός. Ο κόσμος πάντα θα λέει και το δίκιο σου δεν το βρίσκεις. Αν πάντως το παρακάνει κάποιος, δεν είναι κακό να τον βάλεις στη θέση του, ψύχραιμα και χωρίς υστερίες. Αν ας πούμε λέει δυνατά κάτι για εσένα κάποιος σε διπλανό τραπέζι, μπορείς να πας και να του πεις "συγχαρητήρια για τους ευγενικούς σας τρόπους και τον άψογο χαρακτήρα σας. Μήπως θα θέλατε τώρα να αλλάξετε θέμα αντί να ασχολήστε με το τι κάνω εγώ; Αυτό άλλωστε το γνωρίζω καλύτερα η ίδια, δεν χρειάζεται να φωνάζετε δίπλα στο αφτί μου, ούτε νομίζω ότι αφορά κανέναν άλλο εδώ." Ψύχραιμα κι ευγενικά όμως.

Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Εσύ έχεις παρέες, φίλους, μία ζωή σε γενικές γραμμές "νορμάλ"; Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς και στο να βρεις δουλειά, αν σε γενικές γραμμές όλα πάνε καλά, δεν πά να λέει ο καθένας τη μλακία του δεν θα επηρεάζεσαι τόσο. Αν έχεις τα δικά σου θέματα και δεν αισθάνεσαι καλά, δίνεις περισσότερη βάση στην χαζομάρα του καθενός. Ο κόσμος πάντα θα λέει και το δίκιο σου δεν το βρίσκεις. Αν πάντως το παρακάνει κάποιος, δεν είναι κακό να τον βάλεις στη θέση του, ψύχραιμα και χωρίς υστερίες. Αν ας πούμε λέει δυνατά κάτι για εσένα κάποιος σε διπλανό τραπέζι, μπορείς να πας και να του πεις "συγχαρητήρια για τους ευγενικούς σας τρόπους και τον άψογο χαρακτήρα σας. Μήπως θα θέλατε τώρα να αλλάξετε θέμα αντί να ασχολήστε με το τι κάνω εγώ; Αυτό άλλωστε το γνωρίζω καλύτερα η ίδια, δεν χρειάζεται να φωνάζετε δίπλα στο αφτί μου, ούτε νομίζω ότι αφορά κανέναν άλλο εδώ." Ψύχραιμα κι ευγενικά όμως.
    Σευχαριστω οχι δεν εχω φιλους στην πολη μου και με αυτα που γινοντε κανειςνδεν μου μιλαει!Ποτε δεν ηθελα πολλα πολλα με τους ντοπιους.Γιαυτο με σνομπαρουν γιατι υποστηριζω την μοναξια μου και ειαμι φεμινιστρια.Αρχισαν τελευτια να λενε οτι οποια ειναι μονη της πανω απομ25 ειναι γεροντοκορη.Δεν με νοιαζει απλα εχουν καταντησει ανυποφορει τους αντιμετωπισα αλλα δεν το παραδεχοντε

Senior Member
    Πόλη είναι ή το Κολοκοτρωνίτσι; Αν είναι πόλη κάπου υπερβάλεις νομίζω, δεν μπορεί όλοι να σε ξέρουν ή να ασχολούνται με εσένα. Κοίτα μήπως υπάρχουν ευκαιρίες να γνωρίσεις καινούριο κόσμο και κάπου άθελά σου δεν τις βλέπεις.
    Αν πάλι αισθάνεσαι τόσο πιεσμένη σε αυτό το μέρος, ψάξε δουλειά να πας αλλού.

Member
    Πόλη είναι ή το Κολοκοτρωνίτσι; Αν είναι πόλη κάπου υπερβάλεις νομίζω, δεν μπορεί όλοι να σε ξέρουν ή να ασχολούνται με εσένα. Κοίτα μήπως υπάρχουν ευκαιρίες να γνωρίσεις καινούριο κόσμο και κάπου άθελά σου δεν τις βλέπεις.
    Αν πάλι αισθάνεσαι τόσο πιεσμένη σε αυτό το μέρος, ψάξε δουλειά να πας αλλού.
    Ειμαστε σε μια εποχη που ο κοσμος ψαχνει καπουνα ξεσπασει ενα ευκολο θυμα,το bulling ειναι χομπι και κανει ανασφαλεις ανθρωπους να αισθανονται καλυτερα.Το στιγμα οτι καποιος εχει ψυχικο νοσημα μπορει ευκολα να απομακρυνει κοσμο.Ναι προσπαθω εδω και πολλα χρονια να φυγω,προσφατα ξανασταθηκα στα ποδια μου μετα απο λαθος φαρμακευτικη αγωγη και ψαχνω για δουλεια

Banned
    αυτα ειναι τα αρνητικα του να εισαι ενα γνωστο προσωπο εμενα τουλαχιστον ηταν η μοιρα μου αυτη αλλα οπως ελεγα οπιος εχει τα γενια εχει και τις τσατσαρες εγω το εχω συνηθισει αλλα δεν ειμαι και τοσο φιλικος με τους ενοχλητικους

Banned
    πολες φορες πχ οταν πηγαινω σε μερη πολυτελειας αντιλαμβανομαι οτι καπιοι με αναγνωριζουν απλα δεν εχω καταλαβει ακομα για πιο λογο πρεπει να κρυβομαι εγω στη θεση σου πχ θα καθομουν κανονικα και δε θα με ενδιεφερε τι θα πουν γι αυτο λεω ο τροπος που μεγαλωνουν οι ανθρωποι τους προκαλει αισθηματα μειονεξιας

το να νοσηλευεσαι οστοσο δεν ειναι και τοσο κολακευτικο και εφοσον υπαρχουν ατομα παντου σιγουρα καπιος θα σε δει οπου και αν πας

Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    πολες φορες πχ οταν πηγαινω σε μερη πολυτελειας αντιλαμβανομαι οτι καπιοι με αναγνωριζουν απλα δεν εχω καταλαβει ακομα για πιο λογο πρεπει να κρυβομαι εγω στη θεση σου πχ θα καθομουν κανονικα και δε θα με ενδιεφερε τι θα πουν γι αυτο λεω ο τροπος που μεγαλωνουν οι ανθρωποι τους προκαλει αισθηματα μειονεξιας

το να νοσηλευεσαι οστοσο δεν ειναι και τοσο κολακευτικο και εφοσον υπαρχουν ατομα παντου σιγουρα καπιος θα σε δει οπου και αν πας
    Μειονεξεια;οχι ακριβως κι εγω καθομε οταν ομως ο αλλος ουρλιαζει διπλα σου στο τελος παθαινεις πονοκεφαλο.Δεν κρυφτηκα ουτε κλειδωθηκα σε κανενα σπιτι απλα θυμωνω γιατι εχω καθε δικαιωμα να βγαινω και να μην με ενοχλουν σε ελευθερη χωρα μας παραμυθιαζουν οτι ζουμε

Banned
    αμα εχεις κουμπια και τα βρισκουν αυτο συμβαινει ενα διαστημα πχ οτι νομιζαν οτι με ενοχλει το εκαναν συνεχεια μεχρι που βαρεθηκαν

Senior Member
    Όσο "τσιμπάς" πάντως τόσο θα σε προκαλούν. Αν αδιαφορείς, σταδιακά θα το κόψουν.

Φαίνεται ότι δαιμονοποιείς την πόλη καταγωγής σου. Επειδή έχω γνωρίσει πολλά μέρη κατά καιρούς λόγω δουλειάς, παντού υπάρχουν οι ηλίθιοι που θα βρίσκουν να λένε. Μην νομίζεις ότι άμα πας αλλού δεν θα βρεθεί κάποιος τριμάλαξ να σχολιάσει. Τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις πως δεν θα σε νοιάζει, αφού τους άλλους δεν μπορείς να τους αλλάξεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σου λέω να μείνεις εκεί που είσαι. Αν αισθάνεσαι ασφυκτικά και θεωρείς ότι η ζωή σου θα ήταν αλλού καλύτερη, κάνε την με ελαφρά. Όσο πιο πολλά μέρη κι ανθρώπους γνωρίζεις και όσο πιο πολλές εμπειρίες αποκτάς, τόσο πιο πολύ μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι αλλιώς τις καταστάσεις. Πάντως μη σου κάνει εντύπωση αν μετά από χρόνια αναθεωρήσεις κάποιες απόψεις για τον τόπο σου και τους ανθρώπους εκεί...

Member
    Όσο "τσιμπάς" πάντως τόσο θα σε προκαλούν. Αν αδιαφορείς, σταδιακά θα το κόψουν.

Φαίνεται ότι δαιμονοποιείς την πόλη καταγωγής σου. Επειδή έχω γνωρίσει πολλά μέρη κατά καιρούς λόγω δουλειάς, παντού υπάρχουν οι ηλίθιοι που θα βρίσκουν να λένε. Μην νομίζεις ότι άμα πας αλλού δεν θα βρεθεί κάποιος τριμάλαξ να σχολιάσει. Τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις πως δεν θα σε νοιάζει, αφού τους άλλους δεν μπορείς να τους αλλάξεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σου λέω να μείνεις εκεί που είσαι. Αν αισθάνεσαι ασφυκτικά και θεωρείς ότι η ζωή σου θα ήταν αλλού καλύτερη, κάνε την με ελαφρά. Όσο πιο πολλά μέρη κι ανθρώπους γνωρίζεις και όσο πιο πολλές εμπειρίες αποκτάς, τόσο πιο πολύ μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι αλλιώς τις καταστάσεις. Πάντως μη σου κάνει εντύπωση αν μετά από χρόνια αναθεωρήσεις κάποιες απόψεις για τον τόπο σου και τους ανθρώπους εκεί...
    Σας ευχαριστω ολους που αφιερωσατε χρονο να μου απαντησατε οι δικοι μου δεν με πιστευουν,μου εχουν απαγορευσει να μιλαω γιαυτο και μου λενε να σκυβω το κεφαλι.Ξερω και θελω να πιστευω οτι θα σταμαυησουν αν και το φερνουν γυρω γυρω ρωτανε συγγενεις μου μαθαινουν καποιο νεο το πετανε στην κουβεντα για να τσιμπησω οχι δεν αντιδρω.Καποιοι προσπαθουν να παρουν καποια βιαια αντιδραση απο μενα λεγανε ξερω γω να δουμε ποσο θα αντεξει δεν θα ερθει να μας βαρεσει η κατι τετοιο.Ειναι γνωστο οτι γνωριζω πολεμικες τεχνες και πολλοι γουσταρουν τσαμπουκαδες και αμα γινει τιποτα αυτοι θα βγουν λαδι.Ειμαι εγκρατης σημερα πχ που βγηκαμε δεν ανοιξε ρουθουνι ειναι αναλογα το μερος και τα ατομα που θα πετυχουμε

Μήπως το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι ούτε οι γονείς σου έχουν συμφιλιωθεί με το γεγονός;; Η γενιά τους αν και δεν ξέρω πόσο ετών είσαι είχε έλλειψη γνώσεων για την ψυχική υγεία. Ως γονείς πάντα θα επιθυμούν να είσαι γερή δυνατή μαχιμη. Δυστυχώς και οι γονείς δεν ξέρουν πως να φερθουν. Πιστεύω πως ως χώρα ακόμα είμαστε πίσω στην κατανόηση. Δεν θα ξεχάσω ένα περιστατικό. Πέτυχα παλιά συμμαθήτρια μπλα μπλα πέρασε κάποιος που λόγω σεμιναρίου μου είχε φανεί αρκετά έξυπνος και αυτό που βρηκε να μου πει ήταν πως νοσηλευθηκε. Είχε ύφος υποτιμητικό. Θυμάμαι πως της απάντησα ότι "και τι έγινε; όπως νοσηλευομαστε για μια σωματική πάθηση έτσι είναι και η ψυχική " Πάγωσε ξενέρωσε γύρισε τη μούρη της αλλού. Εκείνος προσπαθούσε να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο παρόλο που κάτι αμαθεις κουτσομπολευαν. Τον θαύμασα ακόμα περισσότερο. Μπορεί λοιπόν εκεί που είσαι να υπάρχει άτομο που δεν το ξέρεις αλλά να παίρνει αγωγή και να σε θαυμάζει που δεν κομπλάρεις και βγαίνεις. Να λυπάσαι τους αμαθεις. Όσοι κοροϊδεύουν μια πληγή κάποια άλλη μορφη πληγής κάποτε εμφανίζεται στη ζωή τους. Τότε καταλαβαίνουν πόσο αναίσθητοι ήταν. Δεν έκανες έγκλημα. Δεν ενοχλείς κανέναν. Έχουν έλλειψη Ανθρώπινης παιδείας και συμπεριφοράς. Ναι υπάρχει στίγμα αλλά όσοι κακολογούν δείχνουν πόσο χαμηλό επίπεδο έχουν. Κοπέλα με νοητική στέρηση κυκλοφορεί με τη μαμά της. Όλοι υποκρίνονται και της λένε γεια σου αλλά με το που φεύγουν παίρνουν τον μορφασμο της αηδίας. Αυτό τι δείχνει;;; Ελειψη παιδείας στο διαφορετικό και φόβο!!!! Ελπιζω να έγινα κατανοητή πως το πρόβλημα δεν είμαστε όσοι νοσουμε ή έχει χρειαστεί να νοσηλευτουμε. Το πρόβλημα είναι πως η κοινωνία μας λατρεύει να μισεί το διαφορετικό. Μέχρι -να το ξανά πω- να συμβει σε εκείνους κάτι μη τέλειο.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Μήπως το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι ούτε οι γονείς σου έχουν συμφιλιωθεί με το γεγονός;; Η γενιά τους αν και δεν ξέρω πόσο ετών είσαι είχε έλλειψη γνώσεων για την ψυχική υγεία. Ως γονείς πάντα θα επιθυμούν να είσαι γερή δυνατή μαχιμη. Δυστυχώς και οι γονείς δεν ξέρουν πως να φερθουν. Πιστεύω πως ως χώρα ακόμα είμαστε πίσω στην κατανόηση. Δεν θα ξεχάσω ένα περιστατικό. Πέτυχα παλιά συμμαθήτρια μπλα μπλα πέρασε κάποιος που λόγω σεμιναρίου μου είχε φανεί αρκετά έξυπνος και αυτό που βρηκε να μου πει ήταν πως νοσηλευθηκε. Είχε ύφος υποτιμητικό. Θυμάμαι πως της απάντησα ότι "και τι έγινε; όπως νοσηλευομαστε για μια σωματική πάθηση έτσι είναι και η ψυχική " Πάγωσε ξενέρωσε γύρισε τη μούρη της αλλού. Εκείνος προσπαθούσε να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο παρόλο που κάτι αμαθεις κουτσομπολευαν. Τον θαύμασα ακόμα περισσότερο. Μπορεί λοιπόν εκεί που είσαι να υπάρχει άτομο που δεν το ξέρεις αλλά να παίρνει αγωγή και να σε θαυμάζει που δεν κομπλάρεις και βγαίνεις. Να λυπάσαι τους αμαθεις. Όσοι κοροϊδεύουν μια πληγή κάποια άλλη μορφη πληγής κάποτε εμφανίζεται στη ζωή τους. Τότε καταλαβαίνουν πόσο αναίσθητοι ήταν. Δεν έκανες έγκλημα. Δεν ενοχλείς κανέναν. Έχουν έλλειψη Ανθρώπινης παιδείας και συμπεριφοράς. Ναι υπάρχει στίγμα αλλά όσοι κακολογούν δείχνουν πόσο χαμηλό επίπεδο έχουν. Κοπέλα με νοητική στέρηση κυκλοφορεί με τη μαμά της. Όλοι υποκρίνονται και της λένε γεια σου αλλά με το που φεύγουν παίρνουν τον μορφασμο της αηδίας. Αυτό τι δείχνει;;; Ελειψη παιδείας στο διαφορετικό και φόβο!!!! Ελπιζω να έγινα κατανοητή πως το πρόβλημα δεν είμαστε όσοι νοσουμε ή έχει χρειαστεί να νοσηλευτουμε. Το πρόβλημα είναι πως η κοινωνία μας λατρεύει να μισεί το διαφορετικό. Μέχρι -να το ξανά πω- να συμβει σε εκείνους κάτι μη τέλειο.
    Σευχαριστω για ολα οσα ειπες εγω θεωρω οτι ειναι ολα αυτα συν οτι ψαχναν ευκαιρια να μου την πουνε ολα αυτα τα χρονια που ημουν εξω απο καλουπια και ειδικα γκευ κοπελα out σε μικρη πολη ξινιζει.Οι γονεις μου ειναι ολα αυτα συν δεν θελουν μπελαδες και με την συμπεριφορα τους δειξανε δειλια.Μολις εγινε αυτο με την γειτονια με διωξανε απο το σπιτι για να μην ασχολουμε λεει με την γειτονια οποτε οι αλλοι πηραν το μηνυμα οτι ξεσπιτωθηκα για χαρη τους και οτι τους φοβαμε (αυτο το λενε συχνα).Εγω εβγαινα καθε μερα ημουν στα μαγαζια ετρωγα ψωνιζα ολα μονη και το απολαμβανα ομως τωρα παω παλι αλλα σε καποια καφε η μαγαζια οχι γιατι οταν ο σερβιτορος η ο μαγαζατορας με σχολιαζει δεν του δεινω τα λεφτα μου.

Θέλεις να γράψεις εδώ από που δέχθηκες μπουλινγκ;; Αναφέρεσαι στο πως άρχισαν να φέρονται εκεί μόλις έμαθαν το γεγονός; Να υποθέσω είχες φύγει σπούδασες έπιασες δουλειά και εκεί οι συνθήκες ήταν αφόρητες;
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Page 1 of 3 123 LastLast