Δεν αντέχω την κριτική και φοβάμαι την απορριψη - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 110
    george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Lemonpie5 View Post
    Φυσικά, και σπούδαζα κιολας
    Το αστείο είναι ότι το άτομο που το είπε δεν κάνει τίποτα όλη μέρα και ασχολείται μόνο με τον γκομενο. Ποιος δεν έχει "τίποτα ιδιαίτερο στη ζωή του" και έχει μια βαρετή ζωή?
    Ποιον ρωτάς; Εμάς; Εσύ να το δεις που το άφησες να σε επηρεάσει. Μια σχέση δεν είναι η ζωή μας. Μια σχέση απλά ειναι ενα συμπλήρωμα στην ζωη μας. Για να είμαστε όμως με ενα άνθρωπο πρέπει πρώτα να είμαστε καλα με τον εαυτό μας. Σε αγχωνει η απόρριψη που μπορεί να δεχτείς απο ενα άντρα που σου αρέσει αλλα δεν σκέφτεσαι πως μπορεί με την συμπεριφορά που εχεις μπορεί να απορρίψεις εσυ τον άλλον. Ολοι λιγο πολύ τρεμουμε στην ιδέα της απόρριψης αλλα δεν θα ζουμε σε μια γυάλα για να μην μας απορρίψουν.

Senior Member
    Φυσικά, και σπούδαζα κιολας
    Το αστείο είναι ότι το άτομο που το είπε δεν κάνει τίποτα όλη μέρα και ασχολείται μόνο με τον γκομενο. Ποιος δεν έχει "τίποτα ιδιαίτερο στη ζωή του" και έχει μια βαρετή ζωή?
    Εντάξει τότε ήταν απλα άκυρο.. Αλλα λίγο πολυ τέτοια σχόλια τα ακουμε ολοι. Γιατί το πήρες τόσο βαριά;
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

george1520
    Guest
    Εγώ επειδή είχα παιδεία από το σπίτι μου και δεν ήμουν γίδι ήξερα να φέρομαι και να μην προσβάλω τους άλλους. Όμως κάποιοι δεν το εκτίμησαν και έτσι απαντάω αναλόγως.
    Αν ήμουν το ίδιο με αυτές θα έλεγα "γιατί δεν βρίσκεις μια δουλειά?" "Γιατί δεν ξεκινάς δίαιτα?" Αλλά ακόμα και τώρα έχω την αγωγή να μην το κάνω, ενώ θα μπορούσα να τις πονέσω
    Ξέρω πως είναι. Όταν ο αλλος βρει το "κενο" απο την ζωή σου και στο αναφέρει συνέχεια είτε για να σου δείξει οτι αυτός είναι καλα σε αυτόν τον τομέα είτε για να σε προβληματίσει (δηλαδή να το αναφέρει για το καλο σου). Κάποτε είναι και ο τρόπος που τα λεει κάποιος. Καλα έκανες και δεν απαντούσες με το ιδιο ύφος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Εντάξει τότε ήταν απλα άκυρο.. Αλλα λίγο πολυ τέτοια σχόλια τα ακουμε ολοι. Γιατί το πήρες τόσο βαριά;
    Γιατί δεν είχα αυτοπεποίθηση καθόλου και μου είχαν πέσει πολλά μαζεμένα. Και έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ ότι το άτομο αυτό έχει δικιο

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ποιον ρωτάς; Εμάς; Εσύ να το δεις που το άφησες να σε επηρεάσει. Μια σχέση δεν είναι η ζωή μας. Μια σχέση απλά ειναι ενα συμπλήρωμα στην ζωη μας. Για να είμαστε όμως με ενα άνθρωπο πρέπει πρώτα να είμαστε καλα με τον εαυτό μας. Σε αγχωνει η απόρριψη που μπορεί να δεχτείς απο ενα άντρα που σου αρέσει αλλα δεν σκέφτεσαι πως μπορεί με την συμπεριφορά που εχεις μπορεί να απορρίψεις εσυ τον άλλον. Ολοι λιγο πολύ τρεμουμε στην ιδέα της απόρριψης αλλα δεν θα ζουμε σε μια γυάλα για να μην μας απορρίψουν.

Ακριβώς μια σχέση δεν είναι η ζωή μας
    Το διαπίστωσα όταν έκανα κι εγώ σχέση και είχα κι άλλα να κάνω και προτιμούσα να ασχοληθώ πχ με τη γυμναστική μου παρά να είμαι όλη την ώρα με το τηλέφωνο σκουλαρίκι με τον γκόμενο μου
    Ίσως επειδή δεν ήμουν ερωτευμένη , αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα ήθελα να ασχολούμαι όλη μέρα με τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου και να παραμελώ τη δική μου, όπως έκαναν αυτές οι κοπέλες. Και τώρα τα αποτελέσματα είναι να έχουν παρατήσει τελείως τον εαυτό τους

Senior Member
    Γιατί δεν είχα αυτοπεποίθηση καθόλου και μου είχαν πέσει πολλά μαζεμένα. Και έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ ότι το άτομο αυτό έχει δικιο
    Και εμένα μου την έχουν πει πολλες φορες και για σχέσεις και για δουλειά που δεν εχω αλλα δε το εχω παρει κατάκαρδα.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

george1520
    Guest
    Ακριβώς μια σχέση δεν είναι η ζωή μας
    Το διαπίστωσα όταν έκανα κι εγώ σχέση και είχα κι άλλα να κάνω και προτιμούσα να ασχοληθώ πχ με τη γυμναστική μου παρά να είμαι όλη την ώρα με το τηλέφωνο σκουλαρίκι με τον γκόμενο μου
    Ίσως επειδή δεν ήμουν ερωτευμένη , αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα ήθελα να ασχολούμαι όλη μέρα με τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου και να παραμελώ τη δική μου, όπως έκαναν αυτές οι κοπέλες. Και τώρα τα αποτελέσματα είναι να έχουν παρατήσει τελείως τον εαυτό τους
    Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Ακόμη και αν είναι λάθος. Αφού βλέπεις λοιπόν πως μια σχέση δεν ειναι ολη μας η ζωή τότε να μην φοβάσαι την απόρριψη.

Θα ήταν καλό να αρχίσεις πρώτα απο το κομμάτι που αφορά τους φίλους σου. Πιστεύεις πως είσαι ενα άτομο που μπορεί να φοβάται κάποιος να προσελκύσει;

Senior Member
    Δεν νομίζω, πιάνω εύκολα κουβέντα . Το θέμα είναι να μην ειπωθεί κάτι που δεν θα μου αρέσει. Από εκεί και πέρα θα θέλω να ξεκοψω.

george1520
    Guest
    Δεν νομίζω, πιάνω εύκολα κουβέντα . Το θέμα είναι να μην ειπωθεί κάτι που δεν θα μου αρέσει. Από εκεί και πέρα θα θέλω να ξεκοψω.
    Είναι μια κατάσταση που την γνωρίζω πολύ καλά γιατί την έχω περάσει. Αφού βλέπεις πως όλο αυτό δεν σε βοηθάει, μίλησε σε ένα καλό ψυχολόγο. Θα δεις διαφορά στον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και μετά τους αλλους

Senior Member
    Ποιος ο λογος να βασανίζεσαι αμα οι αλλοι λενε κατι επιτηδες για να σε κανουν να νοιωσεις ασχημα; Εκτος αν πικαρεσαι εσυ χωρις λογο.

Senior Member
    Ε όσο και να λες δεν με νοιάζει κάποια στιγμή επηρεάζεσαι. Δεν τα είχα καλά με τον εαυτό μου και τα πίστευα αυτα

george1520
    Guest
    Ε όσο και να λες δεν με νοιάζει κάποια στιγμή επηρεάζεσαι. Δεν τα είχα καλά με τον εαυτό μου και τα πίστευα αυτα
    Γιατί δεν τα είχες καλά με τον εαυτό σου; Αυτό ψάξε πρώτα. Γιατί ήσουν τόσο ευάλωτη; Γιατί να επηρεαστείς τόσο με τα αρνητικά σχόλια; Προσπάθησε να είσαι πιο ανοιχτή στους ανθρώπους, μην χτίζεις τοιχους. Μην επιτιθεσαι.

Member
    Δεν ξέρω αν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη η μοναξιά δεν είναι λύση έχω περάσει παρόμοια.Πρεπει να μιλήσεις σε κάποιον και να χτίσεις αυτοπεποίθηση η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν.Δωσε ευκαιρίες στους γύρω σου να σε γνωρισουν

Junior Member
    Όσοι έχουν ξαναδιαβάσει ποστ μου ξέρουν ότι πέρασα ασχημη εφηβεία (έως και την ηλικία των 21-22) λόγω κριτικής από φίλες και από συγγενικά πρόσωπα. Επίσης δεν έχω κάνει ποτέ κάποια σοβαρή σχέση και είμαι 24. Οι εμπειρίες μου περιορίζονται σε μερικά φασωματα και μια σχέση πολύ σύντομη (για το παιδί αυτο δεν ένιωθα απολύτως καμία ελξη και δεν άντεξα να το συνεχίσω).
    Δεν είχα λάβει ποτέ πραγματικη αγάπη από φίλες ή από αγόρι. (Μόνο κοπλιμεντα περί εμφάνισης κυρίως)
    Σε μερικά χρόνια κατάφερα να διώξω από κοντα μου τους πάντες γιατί μπουχτισα και έτσι έχω μόνο έναν φίλο και μια φιλη με τους οποίους βγαίνω αραιά και που. Αμφιβάλλω δλδ αν θεωρούνται φίλοι. Περνάω καλά μαζί τους αλλά δεν θέλω να δεθω περισσότερο.
    Πέρα από αυτό , επειδή μου είχε καρφωθεί ότι δεν είμαι ικανή να κάνω σχέση (έτσι υπονοουσαν οι γύρω μου) άρχισα να ασχολούμαι σχολαστικά με την εξωτερική μου εμφανιση. Νιώθω πιο όμορφη και σέξι από ποτέ και πάντα φροντίζω για το κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να εισπράξω ποτέ απόρριψη από άντρα, μετά από τόσα χρόνια που φοβόμουν να κάνω κίνηση. Παντού με φλερτάρουν και μάλιστα δύο τύποι που μου το έπαιζαν δύσκολοι τώρα μου στέλνουν και τους γράφω και ξαναστελνουν και ξανά μάνα τους γράφω ή απαντάω για να δείχνω τα μηνύματα σε έναν τύπο που βγαίνω και ζηλεύει όταν τα βλέπει. Τους χρησιμοποιώ κατά κάποιο τρόπο και χαίρομαι που γύρισε ετσι ο τροχός. Βλέπω τη δύναμη που μου δίνει η εξωτερική μου εμφανιση, η οποία είναι πολύ καλύτερη από των κοριτσιών που με έκριναν. Δεν έχω μεγάλο κύκλο αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα χαμογελάσω και θα φλερτάρω και ακόμα και σε μελλοντικό εργασιακό χώρο/παρέα (αν βρω ποτέ) πάλι θα το κάνω για να δω αν περνάει η μπογιά μου. Στην παραλία μου αρέσει να τσεκαρω αν με κοιτάνε και χαίρομαι που ανταλλάσσω ματιές και χαμόγελα. Με έναν τύπο που μου το παίζει ιστορία επίσης παίζω και χαίρομαι όταν βλέπω ότι ζηλεύει ή μου στέλνει μηνύματα τα ξημερώματα.
    Δεν θέλω να νιώσω ποτέ απόρριψη από άντρα και φοβάμαι μην συμβεί αυτό, γιατί δεν ξέρω πως θα το διαχειριστώ. Έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να είμαι αρεστή και θα μου στοιχίσει. Θα σκεφτώ ότι είμαι αποτυχημένη και διάφορα τέτοια. Είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον και δεν θέλω να γίνει.
    Επίσης δεν δέχομαι σχόλια. Ακόμα και σε μια δουλειά που ήμουν , είχε γίνει μια κακή συνεννόηση και ενώ δεν εφταιγα εγώ μου την είπε το αφεντικό (βέβαια μετά κατάλαβε τι έγινε και είπε συγγνώμη) αλλά εγώ στραβωσα και παραιτήθηκα. Δεν μπορώ να μου την λέει ο ένας και ο άλλος το σιχαθηκα αυτό. Ούτε από δικούς μου ανθρώπους δεν θέλω σχόλια. Μου το έχουν πει κιόλας ότι φοβούνται πλέον να μου μιλήσουν. Ε ας με φοβούνται πια, κακό είναι?

Ξέρω ότι τα παραπάνω θα μου στοιχισουν στην κοινωνική μου ζωή, στη δουλειά μου και στις σχέσεις μου. Έχω συμβιβαστεί με το γεγονός πως δεν θα κάνω εύκολα σχέση και φιλίες (καλά για τις φίλες δεν με ενδιαφέρει και πολύ , να είμαι ειλικρινής)
    Δεν ξέρω γιατί τα γράφω και το σκοπό έχει το θέμα, απλά κάποιες φορές ενώ είμαι αρκετά ευτυχισμένη με όσα έχω καταφέρει (βλέπω τον θαυμασμό πολλών γνωστών και πραγματικά νιώθω περήφανη) αναρωτιέμαι "από εδώ και πέρα τι?" Δλδ δεν έχω ιδέα για το πώς θα είμαι σε λίγα χρόνια.
    Ολα ωραία! Πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις πολύ εγωισμό όμως και ότι πλησιάζει τον ναρκισσισμό. Δεν λέω όλοι μας θέλουμε να αρέσουμε και να μας επιθυμούν όλα είναι εικόνα βλέπεις και ας υπάρχει κενό στα εσωτερικά χαρίσματα. Μπορείς να υπερασπίζεις τον εαυτό σου εφόσον έχεις δίκιο κόσμια και όχι να γίνεσαι αυτοκαταστροφική για μια παρατήρηση η μια κακία. Τον να μην σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου είναι ψυχοφθόρο για τους γύρω σου αλλά περισσότερο για εσένα. Τώρα για την εμφάνιση δεν έχω να πω κάτι σίγουρα υπάρχουν ομορφότερες κοπελιά και με τη φθορά του χρόνου δεν θα είσαι πάντα αυτή που δηλώνεις. Εχε αυτό στο νού. Ισως σε βοηθήσει να δαμάσεις κάπως τον εγωισμό και να σταματήσεις να τον ταίζεις.

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by Maximos11 View Post
    Ολα ωραία! Πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις πολύ εγωισμό όμως και ότι πλησιάζει τον ναρκισσισμό. Δεν λέω όλοι μας θέλουμε να αρέσουμε και να μας επιθυμούν όλα είναι εικόνα βλέπεις και ας υπάρχει κενό στα εσωτερικά χαρίσματα. Μπορείς να υπερασπίζεις τον εαυτό σου εφόσον έχεις δίκιο κόσμια και όχι να γίνεσαι αυτοκαταστροφική για μια παρατήρηση η μια κακία. Τον να μην σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου είναι ψυχοφθόρο για τους γύρω σου αλλά περισσότερο για εσένα. Τώρα για την εμφάνιση δεν έχω να πω κάτι σίγουρα υπάρχουν ομορφότερες κοπελιά και με τη φθορά του χρόνου δεν θα είσαι πάντα αυτή που δηλώνεις. Εχε αυτό στο νού. Ισως σε βοηθήσει να δαμάσεις κάπως τον εγωισμό και να σταματήσεις να τον ταίζεις.
    Ναρκισσισμό είναι δύσκολο να έχει η συγκεκριμένη κοπέλα....απλά παλιότερα οι συνθήκες ήταν τέτοιες που άφησε η ίδια πολύ χώρο στους έξω...να την κρίνουν και να την κοροϊδεύουν και τη τραυμάτισε αυτο και της δημιούργησε ανασφάλεια...Τώρα θέλει να γίνει όπως αυτές που την έκριναν γτ κατάφερε μέσα σε όλο αυτό να δει πράγματι τον εαυτό της ως κατώτερο και εκείνες ως ανώτερες και ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει και θέλει να τους μοιάσει ......προσπαθεί να δείχνει με αυτοπεποίθηση και αυτό ίσως είναι μια αρχή όμως την πραγματική αυτοπεποίθηση και σιγουριά την έχουμε όταν βαδίζουμε σταθερά στα πόδια μας

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast