Results 121 to 135 of 154
-
25-08-2019, 13:07 #121
- 25-08-2019, 13:12 #122
25-08-2019, 13:24 #123
Επίσης να ενημερώσω εδώ μέσα πως το χαρτάκι με τις πληροφορίες του φαρμάκου (για ΟΛΑ τα φάρμακα)δεν το έχουν βάλει για ντεκόρ και ούτε είναι καλό να το πετάμε ειδικά όταν είναι καινούριο το φάρμακο για τον οργανισμό του εκάστοτε ανθρώπου(γνώμη μου για να μην παρεξηγηθω)
Μέσα σε αυτό υπάρχουν αντενδείξεις που μπορεί να μην γνώριζε ο ιατρός για τον ασθενή του όπως επίσης και παρενέργειες οι οποίες είναι σοβαρές που χρειάζονται ακόμα και επείγουσα νοσηλεία σε περιπτώσεις που δηλαδή αισθανθείς κάτι και δεν το ψάξεις γιατί λες παρενέργεια απλή είναι θα περάσει και το αφήνεις και αυτό διογκώνεται καθώς τα επίπεδα του φαρμάκου ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα καθώς παίρνεις και άλλη δόση και μετά άλλη
Και δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένο άτομο γενικά το λέω.
25-08-2019, 13:43 #124
25-08-2019, 14:55 #125
3μερες το πηρα το brintellix και δεν το ξαναπερνω....... σηκοθηκα χτες το βραδυ και δεν μπορουσα να κουνησω ουτε τα ποδια ουτε τα χερια.... δεν ξαναπερνω αντικατα8λιπτικα.... τσακοθηκα και με την κοπελα μου επιδει δεν ειχα ορεξη για σεξ.... οποτε απο εδω και περα αλλαγη τροπου ζωης και δεν ξαναπερνω αντικατα8λιπτικα.... καλητερα ημουν πριν......
25-08-2019, 15:27 #126
25-08-2019, 16:12 #127
δεν θα παθεις τπτ ρε συ... εμενα μου ειπε ο γιατρος αν νιοσω κατι θα το καταλαβω απο την αρχη.... και πραγματι δεν ειναι ιδεα μου... το πηρα με πολυ θετικη σκεψη το χαπι και ελεγα θα γινω καλα... αλλα οταν αρχισα να νιοθω εντονη αδυναμια και ζαλαδες και στο τελος να μην μπορω να ελενξω τα χερια μου.... εκει τρομαξα..... αυτο ουτε με κριση πανικου δεν το ειχα παθει...
τα αντικατα8λιπτικα δεν βγαζουν σοβαρα στερητικα... πρεπει να τα περνεις για πανω απο 3μηνες για να σου κανουν διαφορα στερητικα τα οποια δεν ειναι και τπτ σε σχεση με αυτα του xanax..... το οποιο το περνω τωρα αλλα περνω και cbd και θα το σταματησω πολυ σταδιακα.... ας παρει και χρονια...... αντικατασταση με αλλη βενζοδιαζεπινη δεν θελω..... απλα θα αλλαξω τροπο ζωης.... δεν θα πινω πολλους καφεδες... θα κοψω εντελος την ζαχαρη και γενικα αντε να βαλω και μια βιταμινη B12 επιδει δεν τρωω και φρουτα/λαχανικα πολυ...
εισαι ομως απολυτα σιγουρη οτι ειναι η ημικρανια απο το zoloft?
παρε ενα τηλ τον γιατρο σου...
25-08-2019, 16:40 #128
Άκη εγώ έχω ξεκινήσει πολλά φρούτα και παίρνω και ωμέγα τρία λιπαρά. Τώρα για το cbd είχα δοκιμάσει αλλά 3% όμως μου έφερνε υπερένταση. Εσύ πόσες σταγόνες παίρνεις ; Ο γιατρός σου ,σου είπε ότι θα φανεί από τις πρώτες μέρες; Εγω αλλά έχω ακούσει ,ότι αργούν να δράσουν κλπ . Βέβαια μετά τις δύο εβδομάδες κάτι φαίνεται . Εγώ όμως δεν είδα καλό Άκη μου. Ξενιτιναχτηκα στον πονο! Τι να πω;
25-08-2019, 16:43 #129
Nickirkas η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ψάξεις και να βρεις ένα γιατρό τον οποίο αυτόν εμπιστεύεστε,,,, και εννοείται αυτό με τα κλειστά μάτια δεν γίνεται να ισχύει επειδή αν γίνεται αυτό τότε σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι ψυχίατρο,,,, πχ εγώ πριν κανένα μήνα είχα κάποια ψυχοσωματικα και επερνα τηλ την ψυχίατρο και τν έλεγα έχω αυτό έχω το άλλο έχω το πάρα άλλο και τν λέω θα ξαναπάω σε γιατρούς όπου και πήγα,,, αυτοί μου έλεγε γιαννη είμαι 100%σιγουροι ότι αυτά είναι ψυχοσωματικα δεν έχεις τπτ,,, αν μπορούσα εγώ τότε να τν εμπιστευτώ με κλειστά μάτια πολύ απλά δεν θα πήγαινα για εξετάσεις βασικά δεν θα χρειαζομουν ψυχίατρο ούτε χάπια ούτε τπτ θα ήμουν καλά,, εγώ αυτό που εννοώ είναι ότι όταν εγώ έχω αρχίσει μια αγωγή εδώ και 1 μήνα λεμε παράδειγμα,,, και γράψω εγώ εδώ μέσα και μου πεις εσύ όχι δν ειναι σωστό αυτό μου πει ο άλλος ούτε αυτό είναι σωστο αυτό είναι λάθος,,, γιατί εμείς εδώ μέσα δν γνωριζόμαστε καν δεν ξέρουμε τη περίπτωση είμαστε, άρα για την μένα αυτή την στιγμή αυτός καλώς ή κακώς που ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνω είναι η ψυχίατρος μου,,, για εσένα ο δικός σου και πάει λέγοντας.
25-08-2019, 16:49 #130
ξεκινας με 1 σταγονα την ημερα και καθε μερα ανεβαζεις και μια ακομα μεχρι να δεις που ειναι οκ...
εγω περνω 10% τωρα... 12 σταγονες την ημερα... ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος....
υπερενταση φερνει λιγο στην αρχη αν ξεκινήσεις αποτομα... γιαυτο πας ανα σταγονα
καλο θα ηταν να το παρεις ξανα... βοηθαει στης ημικρανιες.... και οχι μονο....
θα ήθελα να σε ρωτήσω.... παίρνεις κάποιο άλλο φάρμακο εκτος του zoloft?
25-08-2019, 16:58 #131
Έτσι το έκανα κι εγώ αλλά μετά φοβήθηκα να ανέβω . Ίσως ξαναπροσπαθήσω . Έπαιρνα zanax 0,25 αλλά το διεκοψα γιατί μου έβγαζε υπερένταση όταν δεν το έπαιρνα . Άκη να σου στείλω μηνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες για το cbd?
25-08-2019, 17:59 #132
Γειά σου,
Έπαθα την λεγόμενη νευρική εξάντληση (burn out) , από την συνεχή υπερβολικη ανησυχία στην δουλειά μου!
(Πολλές ευθύνες, ευαίσθητος χαρακτήρας, αναλάμβανα όλα τα λάθη που έκαναν υφιστάμενοι μου, επειδή λυπόμουν να τους απολύσω κλπ. Νόμιζα στα 27μου, ότι ήταν απλό να αναλάβω δνων σύμβουλος σε εταιρεια πολυεθνικής στην Ελλάδα όπως μου προτάθηκε τότε ! )
Μέσα σε μερικά χρόνια, άρχισα να έχω αϋπνίες , πονοκεφάλους, ανορεξία, μυική και πνευματική εξάντληση, αποφυγή κοινωνικών επαφών, και τελικά ένα πρωινό δεν είχα την δύναμη ούτε να σηκωθώ από το κρεβάτι!
Ευτυχώς είχα την αμέριστη υποστήριξη των γονιών και αδελφών μου, και απέφυγα τα χειρότερα μέχρι να βρω την άκρη.
Επίσης, την κατανόηση της εταιρείας μου, μέχρι να μπορέσω να επανέλθω, χωρίς μάλιστα περικοπή της μισθοδοσίας μου όλο αυτό τον καιρό. Σε αυτο τουλάχιστον ήμουν τυχερός!
Πάντως, με το φάρμακο του ψυχιάτρου συνηλθα ( και τότε η αναζήτηση ψυχιατρικής συμβουλής και μόνο, σε καθιστουσε κοινωνικά απόβλητο!), αλλά αντιμετώπισα το πρόβλημα της διακοπής του.
Για αυτό, τα φάρμακα σε αρκετές περιπτώσεις βοηθούν, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα και καλό είναι να ενημερώνεστε από διάφορες αξιόπιστες πηγές, να φιλτραρετε και να κρίνετε.
Σήμερα με το Internet έχετε αυτά τα περιθώρια, πριν 30 χρόνια ήταν πολύ δύσκολο για μας να το κάνομε.
Καλή συνέχεια και προσεκτικά.
25-08-2019, 20:49 #133
25-08-2019, 20:56 #134
Καλό αυτό ρώτα και εμένα που παίρνω effexor..kai xanax για Χρόνια!.(+άλλα).τα στερητικά για εμένα αλλά και από πολλούς είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο..ΔΕΝ θέλεις να το ζήσεις αυτό παρόλο που δεν σημαίνει πως για τον
οργανισμό σου ο εθισμός στις βενζοδιαζεπίνες δεν μπορεί να είναι ισχυρότερος και δυσκολότερος να αντιμετωπιστεί,αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο..Last edited by nickirkas; 25-08-2019 at 21:22.
25-08-2019, 21:11 #135
Παρενέργειες side effects της ουσίας sertraline aka Zoloft
Sexual dysfunction (men: delayed
ejaculation, erectile dysfunction; men and women: decreased sexual desire,
anorgasmia)
• Gastrointestinal (decreased appetite,
nausea, diarrhea, constipation, dry mouth)
• Mostly central nervous system (insomnia
but also sedation, agitation, tremors,
headache, dizziness)
• Note: patients with diagnosed or
undiagnosed bipolar or psychotic disorders
may be more vulnerable to CNS-activating
actions of SSRIs
• Autonomic (sweating)
• Bruising and rare bleeding
• Rare hyponatremia (mostly in elderly
patients and generally reversible on
discontinuation of sertraline)
• Rare hypotension
What to Do About Side Effects
• Wait
• Wait
• Wait
• If sertraline is activating, take in the
morning to help reduce insomnia
• Reduce dose to 25 mg or even 12.5 mg
until side effects abate, then increase dose
as tolerated, usually to at least 50 mg/day
• In a few weeks, switch or add other drugs
How to Stop
• Taper to avoid withdrawal effects
(dizziness, nausea, stomach cramps,
sweating, tingling, dysesthesias)
• Many patients tolerate 50% dose reduction
for 3 days, then another 50% reduction for
3 days, then discontinuation
• If withdrawal symptoms emerge during
discontinuation, raise dose to stop
symptoms and then restart withdrawal
much more slowly
Αν χρειαστείς βοήθεια στην μετάφραση πες μου.Μην προτιμήσεις το google translate.
Πηγή ιατρικό βιβλίο stahl's essential Psychopharmacology 803 σελίδων
που δεν είναι για ασθενείς αλλά για τους ιατρούς.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να σε έβλεπε ιατρός κι ας μην πήγαινες στον ίδιο..Last edited by nickirkas; 25-08-2019 at 21:29.