ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 1157
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1157 of 1380 FirstFirst ... 15765710571107114711551156115711581159116712071257 ... LastLast
Results 17,341 to 17,355 of 20693
    Αυτά που λέω τώρα σε άλλους μακάρι να χα κάποιος να μου τα λέγανε στα 16, στα 18, στα 20 μου. Μα και να μου τα λεγαν - ίσως που και που κάποιοι κάτι να μου λεγαν - πιθανόν ο πυρήνας του χαρακτήρα μου να χε ήδη διαμορφωθεί από πάρα πολύ πιο πριν κι έτσι να μην άλλαζα.
    Μάλλον επειτα στη ζωή αυτο που προκύπτει είναι τη συνειδητοποίηση του ποιο είμαστε και που στεκόμαστε, η οποία ωθεί το άτομο να αλλάξει εκει που νιώθει ότι υστερεί, όμως ο πυρήνας του χαρακτήρα του ήδη έγινε συμπαγής κι έτσι το άτομο δεν κατορθώνει να αλλάξει αυτα που επιθυμεί να αλλάξει στη ζωή του, απλά επιτυγχάνει μόνο κάποιες βελτιώσεις και μέχρι εκει.
    γιάννης

Μαράζι. Η διαίσθηση μου δεν πέφτει έξω. Καταλαβαίνω την αξία που μου δίνει κάποιος και την εμπιστοσύνη που μου έχει. Άμα σου συμβεί αυτό μετά παλεύεις άσκοπα να πείσεις. Οπότε βρες άλλα πράγματα να κάνεις που σε ευχαριστούν...

Η διαίσθηση επίσης με αποτρέπει από αλλαγές στη ζωή κι αυτό όχι αυθαίρετα. Αν μεσα μου η σκέψη περί αλλαγής συνοδεύεται από πανικό ή λύπη και όχι πηγαίο ενθουσιασμό και χαρά τότε σημαίνει πως δεν πρέπει να επιλέξω ή να μην κάνω αυτό που αποτελεί την αλλαγή. Το μεσαίο, δλδ από την πρόκληση για αλλαγή έως τα συναισθήματα που προείπα είναι οι προηγούμενες εμπειρίες και γνώσεις που έχω, η ικανότητα μου επεξεργασίας δεδομένων ζωής και η αξιολόγηση με βάση αυτά, της πρόκλησης, λες και όλη η νοητική αυτη εργασία και το αποτέλεσμα της γίνονται στιγμιαία, δλδ αυτόματα. Αυτό τον τρόπο νοητικής διεργασίας μου τον είχε αναφέρει και μια ψυχολόγος παλιά.

Ουδέποτε είχα πραγματικούς φίλους αλλά μόνο παρέες ως κολλιτσίδας ή ως παρακαλάκιας ή συναναστροφές με άτομα περιπτώσεις. Έτσι, ανακάλυπτα είτε υποκατάστατα παρέας/φιλίας είτε δραστηριότητες. Το πρόβλημα είναι εκεί που νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις κάποιου, όπου έστω κάποιοι υπήρχαν πάντα...

Ανακαλύψτε στη ζωή σας όσο πιο νωρίς γίνεται τις πραγματικές σας δυνατότητες. Όσοι έχετε παιδιά δώστε τους ή φέρτε τα σε επαφή με ερεθίσματα ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να αναπτύξουν οξυδέρεκια. Έτσι όχι μόνο θα γνωρίσουν αλλά και θα διευρύνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.
    γιάννης

Senior Member
    για σασ που δεν ξερετε οι φιλοι μου με φορτωσαν με 320 πρωσοπικοτητεσ με τη βοηθεια τησ τεχνολογιασ και επειδη υπαρχει θεοσ μου δωσανε καφε και τισ εβγαλα οποιοσ θελει μπορει να ερθει να με δει ενα φτωχαδακι του θεου ειμαι που οι πλουσιοι παιζουν μαζι του και να με φανε δεν εχω να χασω τιποτα αυτα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    για σασ που δεν ξερετε οι φιλοι μου με φορτωσαν με 320 πρωσοπικοτητεσ με τη βοηθεια τησ τεχνολογιασ και επειδη υπαρχει θεοσ μου δωσανε καφε και τισ εβγαλα οποιοσ θελει μπορει να ερθει να με δει ενα φτωχαδακι του θεου ειμαι που οι πλουσιοι παιζουν μαζι του και να με φανε δεν εχω να χασω τιποτα αυτα
    Γεια σου Έλις...χερομε που σε ξανά βλέπω στο φόρουμ..
    Έχεις χαθεί τελευταία....ελπίζω να είσαι καλά..

Banned
    πριν ακουσω καπιον το βασικο πραγμα που σκεφτομαι ειναι σε τι ειναι καλυτερος μου και αυτοι που σκεφτομαι ειναι καλυτεροι στο να εχουν μια απιστευτη οργανωση στο να δουλευουν τους αλλους με ψεματα και τρικ και γι αυτο το λογο θεωρουν τους εαυτους τους σπουδαιους

Banned
    μαλιστα τωρα τελευταια τα προσαρμωσαν και σε οτι σκεφτομαι γιατι νομιζουν οτι ετσι θα γινουν πιο πειστικοι οσο εχω γινει αλτσαχαιμερ οπως νομιζουν τοσο καιρο που δε μιλαγα δεν ειχαν παρει καν χαμπαρι με την ευφυια που τους διακρινει οτι περιμενα να περασει ο καιρος για να δουν τα αποτελεσματα απ τις απιθανες εξυπναδες τους

Σημασία έχει ότι αντιλαμβάνεσαι τα ψέματα και τα τρικ τους. Το ζήτημα είναι να τα αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα, δλδ πριν επιδοθείς σ αυτό στο οποίο το ψέμα και το τρικ αφορά, διότι αν το αντιληφθείς έπειτα σημαίνει ότι σου έμεινε η ζημιά.
    Όπως εμάς ο νους μας είναι βυθισμένος σε ψυχολογικής φύσης σκέψεις, αυτοί έχουν κατευθύνει το νου τους στο πως να ξεγελάσουν τον άλλο.
    γιάννης

Όταν κάποτε είπα κάποιας ότι πολλοί με εμπιστεύονται λέγοντας μου τα προβλήματα τους, αυτή μου απάντησε ότι σου τα λένε επειδή θέλουν κάποιον να τα πουν.

Ξέρετε πως σταματάω κάποιον από το να με παίρνει τηλέφωνο για να μου τα πρήσει με τα δικά του για να ξεθυμάνει?

Ξέρω πως ο τρόπος είναι να του κόψω τη φόρα είναι να του πω "μου γίνεσαι φορτικός, δεν με ενδιαφέρουν τα δικά σου, έχω κι εγω τα δικά μου" είτε ήπια είτε απότομα για να με πιο αποτελεσματικός. Ξέρω όμως ότι θα τον διώξω μακριά μου, θα ξεκόψουμε άμα του μιλήσω με τετοιον τροπο, στην καλύτερη περίπτωση θα ψυχρανθούμε.
    γιάννης

Banned
    το θεμα ειναι οτι αδυνατω να συνενοηθω με τους γυρω μου σε αυτη τη περιπτωση που τους ειναι αδυνατο να καταλαβουν οτι καταλαβαινω αλλιως δε θα ειχα ασχοληθει καν με αυτο

Banned
    οταν δημιουργειται μια εποχη με βαση το φως αυτο σημαινει οτι η εποχη αυτη θα αποκαληψει στους ανθρωπους τις αιτιες των προβληματων τους που πριν δεν ειχαν προσεξει εφοσον φυσικα ειναι προθυμοι να τις δουν αν δεν ειναι προθυμοι να τις δουν ειναι σα να διαλεγουν το αντιθετο

ισως καποιοι εχουν παρατηρισει ειδη οτι εχουν αρχισει να καταλαβαινουν οτι επειρεαζονται απο οτι κανουν πχ το να πιει καπιος για μια μερα δε σημαινει τιποτα αλλα το να πιει για 4 χρονια αυτο θα καθορισει τη ζωη του

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    το θεμα ειναι οτι αδυνατω να συνενοηθω με τους γυρω μου σε αυτη τη περιπτωση που τους ειναι αδυνατο να καταλαβουν οτι καταλαβαινω αλλιως δε θα ειχα ασχοληθει καν με αυτο
    Το ότι καταλαβαίνεις μπορείς να τους το αποδείξεις με διάφορους τρόπους πχ λέγοντας όχι σε κάτι που σου ζητάνε, πηγαίνοντας εσύ πρώτος εκεί που σκοπεύουν να πάνε, προλαβαίνοντας μια κατάσταση που θέλουν να δημιουργήσουν κλπ. Δεν χρειάζεται να μπλέκεις σε άσκοπες συζητήσεις πχ άμα ο σκοπός είναι να σε ξεγελάσουν θα συνεχίσουν να σου αραδιάζουν ψέματα και δικαιολογίες ότι κι αν τους πεις.

Όταν αδυνατούν να σε καταλάβουν σταματάς τη συζήτηση εκεί. Αν συνεχίσεις, αν δεν εχουν καλή διάθεση να σε καταλάβουν, τότε είναι χάσιμο χρόνου.
    γιάννης

Banned
    εδω και καρο τους ειχα στειλει ενα σωρο τελεξ οτι δε θα πετυχουν τιποτα με τη τακτικη που ακολουθουν και ουτε προκειται να πιστεψω τιποτα με στημενες παραστασεις οτι συμβαινει δε το βλεπουν μονο αυτοι οπως νομιζουν μαζι το βλεπουμε

Banned
    το οτι ειναι χασιμο χρονου το ξερω απλα περιμενω να γινουν τα νευρα τους αγνωριστα μηπως και το καταλαβουν και αυτοι

Banned
    σε αυτη τη ζωη ειναι αδυνατο να αποδειξεις το κακο γιατι ολα σχεδον ευνοουν τη συνομωσια

Κάποτε δυο καλοί σοφοί φίλοι μου είπαν: Αν γίνεις επαναστάτης θα πεινάσεις.

Δλδ θα σε μισήσουν, θα σε διαβάλλουν, θα διωχθείς, θα σε εξουθενώσουν, θα χάσεις τη δουλειά σου, δεν θα έχεις να φας.

Επαναστάτες δεν είναι αυτοί που εκφράζουν έντονες ή συγκρουσιακές διαφωνίες ή επιδίδονται σε κάποιες πράξεις αντίδρασης αλλά ταυτόχρονα η ασφαλής τους θέση παραμένει ανεπηρέαστη, δηλδ έχουν άθικτη την καλή τους ζωή, διαθέτουν πλάτες προστασίας και οι θιγόμενοι ουσιαστικά όχι μόνο δεν τους πολεμάνε αλλά ούτε καν τους αγγίζουν. Γι αυτό παρατάτε να θεωρείται ως επαναστάτες κάποιους που σας προβάλλουν ως τέτοιους.

Δυστυχώς, αν θες να επιβιώσεις, ως μάλλον αδύνατος, θα πρέπει να βρεις τον τρόπο, να προσαρμοστείς, να εναρμονιστείς με όλες τις γύρω σου κατεστημένες καταστάσεις, κυρίως να βρεις πως μπορείς να τις αξιοποιήσεις προς όφελος σου κι αν δεν σε εκφράζουν απλά λέγε πλαγίως που και που αλλά εκ του ασφαλούς κάποια καλή κουβέντα για προβληματισμό κι έτσι για να νιώθουν ότι δεν είσαι εύκολη λεία.

Το να προσποιείσαι τον επαναστάτη είναι χειρότερο. Μάλλον αυτους που προσποιούνται τους παίρνουν για δυναμικούς και εύστροφους με ικανότητες και στο τέλος τους προωθάνε. Μάλλον βρήκανε τον τρόπο να παίξουν κατάλληλα με το σύστημα προς ωφέλεια τους.
    γιάννης