"Καλημερα,αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι για μένα καλή..." - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 93
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Sunny View Post
    Καλημέρα και καλό Σάββατο
    Είμαι η Sunny.Καποιοι ίσως με ξέρετε από threads άλλων κατηγοριών.Θα ήθελα το χρόνο σας γιατί βρίσκομαι πραγματικά σε πολύ δύσκολη κατάσταση.Οσοι έχουν την ευγενή καλοσυνη,ας απαντήσουν.
    Ξέρω ότι θα ακουστεί χαζό και μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε :"Ωχ..Πού να καθόμαστε τώρα να ασχολούμαστε μ' αυτήν την παρανοϊκή." Αλλά το θεμα που με έχει αγχωσει σε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ βαθμό είναι η..Λυσσα..Ας το πάρω όμως από την αρχή..

Το προηγούμενο Σάββατο βρήκαμε στη γειτονιά μου(Βόρεια Προάστια Αθηνων,το ξεκαθαριζω για να ελεγξετε την επικινδυνοτητα της περιοχης ως προς τη λύσσα)με την παρέα μου ένα αδέσποτο γατάκι σε άσχημη κατάσταση στην άκρη του πεζόδρομου.Αναζητησαμε υπηρεσίες για την περίθαλψή του(ασχολίαστο το γεγονός ότι καμία δημόσια υπηρεσία για ζώα δε διανυκτερευει...)και βρήκαμε 2 ιδιωτικά νοσοκομεία ζώων.Υστερα από κινητοποίηση μιας φιλοζωης από ομάδα στο fb όπου κοινοποιησαμε το περιστατικο,το νοσοκομειο ειδοποιηθηκε και μεταφέραμε με εξοδα ολων το ζωο εκεί.Σημειωτεον ότι δεν το αγγίξαμε με γυμνά χέρια πάρα μόνο με μια πετσετα και το τοποθετησαμε σε ένα αυτοσχεδιο κλουβι.Το γατάκι στις πρώτες προσπάθειές μας να το τυλιξουμε γρυλισε αλλά δεν εμφάνισε κάποια αδικαιολόγητα επιθετική συμπεριφορά.Ειχε ήπιους σπασμούς και δεν ειχε σαλια ή αφρους.Ο κτηνίατρος μας διαβεβαίωσε απ'την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιας απειλής προς εμάς τους ίδιους.Η εξέταση του γιατρού έδειξε υποθερμια(κάτι που δε συμβαίνει στη λυσσα),μια φρέσκια πληγή η οποία χαρακτηρίστηκε απ'τον ίδιο ασημαντη(άλλωστε αν ηταν απο λυσσα δε θα πεθαινε τοσο γρηγορα το ζωντανο),ικανοτητα αντιδρασης σε τεστ ευαισθησιας των ποδιων του αλλα με αδυναμια να σταθεί σε αυτα(δλδ μερική παραλυση).Μας είπε ότι πρέπει να του γίνουν περαιτερω εξετάσεις.Ημασταν σε αναμονή μέχρι την επόμενη μέρα όπου τα νέα έλεγαν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.Του έγινε ακτινογραφία(που δεν έδειξε σπάσιμο που να δικαιολογεί την παράλυση)και βιοχημικές εξετάσεις,οπότε και ρώτησα ξανα(τη δεύτερη γιατρό που το παρακολουθούσε καθώς υπήρξε αλλαγή βάρδιας)για το ενδεχόμενο λυσσας και μου είπαν και από εκεί,όχι.Τελικα,το επόμενο βράδυ από όταν πήγαμε το γατάκι ειδοποιηθηκαμε ότι πέθανε από τοξικωση.Η τοξικωση μπορεί να είναι φολα,κάποιο ποντικοφαρμακο(στην περίπτωση του οποίου ο θάνατος αργεί να επελθει)(εχουμε ξαναχασει στη γειτονια ζωο απο ποντικοφαρμακο)και γενικα οτιδήποτε τοξικο μπορει να καταναλωσει ενα ζωο οπως απορρυπαντικο κλπ. Οντας ταραγμένη τη στιγμή της ανακοίνωσης δε ρώτησα περαιτέρω πληροφορίες οπως π.χ το πως δεν ηξεραν απ'την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται γι'αυτό.Ετσι, την επομένη της ανακοίνωσης ξανακαλεσα.Αυτή τη φορά ήταν πάλι διαφορετικοί γιατροί και μου είπαν ότι αν υπήρχε περιπτωση λυσσας θα μας είχαβ ειδοποιήσει για να προφυλαχτουμε.Η γενικοτερη φοβια μου πυροδοτειται απ'το γεγονος οτι η γειτονια μου φιλοξενει αρκετες νυχτεριδες.Γι'αυτο και επικοινωνησα και με τον παθολόγο μου ο οποίος μου ειπε οτι απλως και μονο η παρουσια νυχτεριδων(π.χ το να πετάξει κοντά σου)δεν είναι επικίνδυνη και ότι πρέπει αποκλειστικά να υπάρξει επαφή με δάγκωμα ή γδαρσιμο απο το μολυσμένο ζώο για να κολλήσεις λυσσα.Ανακουφιστηκα λοιπόν προσωρινά αλλά να'μαι τις τελευταίες μέρες κυριευμενη απ'το ενδεχόμενο η τοξικωση(που εχει κοινα κλινικα σημεια με τη λυσσα)να αποπροσανατολισε τους γιατρους ή να μη μας ειπαν την αληθεια φοβουμενοι τις συνεπειες.Διαβασα ότι πέρα απ'την παρακολούθηση ενός ύποπτου για λύσσα ζώου η επιβεβαίωση της νόσου γίνεται μόνο με εξέταση του εγκεφάλου του νεκρού ζώου σε ειδικό εργαστήριο.Μπορει να μην ήρθαμε σε κανενός είδους επαφή με γυμνά χέρια με το ζωο αλλά τι κι αν βρισκόμενοι στον ίδιο χώρο μαζί του(στο αυτοκινητο,οποτε και κοιταγα συχνα μεσα στο κλουβακι για να δω αν ειναι καλα)ενω το μεταφέραμε κολλήσαμε κάτι??(Διάβασα ότι η μετάδοση της λύσσας αερογενως γίνεται μόνο σε σπήλαια με πολλές λυσσασμενες νυχτεριδες)

Και σα να μην έφτανε αυτό έχοντας πάει χθες για μπάνιο στη θάλασσα και μενοντας βρεγμένη μέχρι να επιστρέψω στο σπιτι μου το βράδυ(αυτό έγινε γιατί χρειάστηκε να μεταφερθω σε Κέντρο Υγείας λόγω τσιμπηματος τσουχτρας όπου πάνω στον πανικό μου μη γνωρίζοντας τι είναι αυτό που με τσίμπησε γιατί ήταν βραδυ έφυγα για το Κέντρο σουμπιτη με το βρεγμένο μαγιο),σήμερα έχω πονοκέφαλο,συνάχι και δέκατα(διάβασα βέβαια ότι αυτά ίσως και να τα προκαλεί το τσίμπημα τσουχτρας).Ομως κάποια από αυτά τα συμπτώματα είναι πρώιμα σημάδια της λυσσας!!!Αλλά πώς,εφόσον διάβασα ότι εκδηλώνονται 3-8 εβδομάδες μετά της έκθεση στον ιό κι εμείς βρισκόμαστε στην 1η?! Φοβάμαι πάρα πολύ για τη σωματική και την ψυχική μου υγεία και δε μπορώ να περιμένω απλώς τις μέρες να περάσουν για να δω αν τελικά θα πεθάνω ή όχι.Μπορει και να μην έχω τοποθετήσει στη σωστή κατηγορία το thread μου αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν εδώ άτομα που μπορεί να με καταλάβουν.

Παρακαλω για τη γνώμη και τη βοήθειά σας.Οποιαδηποτε στήριξη είναι αυτή τη στιγμή ανεκτίμητη.
    δεν μπορω να καταλαβω (η μαλλον μπορω), γιατι κανει αυτους τους ακροβατισμους το μυαλο σου για να καταληξεις στην λυσσα, και δεν σκεφτεσαι το ΠΡΟΦΑΝΕΣ.
    πηγες με το βρεγμενο μαγιω και κρυολογησες. γι αυτο και τα συμπτωματα...
    πως σου εχει κολλησει ετσι η λυσσα; εχει νοσησει κανεις δικος σου απο λυσσα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sunny View Post
    Καλημέρα Μαρτίν!!
    Συγγνώμη που θα σου χαλάσω τα όνειρα αλλά παρότι το ποτάκι μου το πίνω, δεν είμαι γερό ποτήρι. ;)
    Πιθανότατα να είναι απλά σπυράκια απ'τον ιδρώτα γιατί παρατήρησα ότι έχω κι άλλα(μικρά,ανεπαίσθητα είναι ούτως ή άλλως).Εκτος αν με τσίμπησαν 10 νυχτεριδες μαζί!!Χαχαχαχα!
    μηπως ειναι ακριβως στην μεση της πλατης και ειναι τα σημαδια που αφηνει το κουμπωμα του σουτιεν;

Senior Member
    @george1520
    Είναι σε σημείο που μπορώ να δω γι'αυτό και αγχώθηκα.

Senior Member
    Γειά @Remedy
    Όχι,δεν έχει συμβεί σε κανένα άτομο που ξέρω.Μυαλο ομως είναι αυτό και μπορεί να κάνει παράλογες σκέψεις όταν είσαι κουρασμένος ψυχικά.
    Μπορεί να είναι και απ'αυτό τα σημαδακια.Αν και το σουτιεν που φορουσα χθες δεν ακουμπαει σ'εκεινο το σημειο.Δεν ξέρω..

Senior Member
    Καλησπέρα σας, φίλοι μου.Πώς είστε?
    Ήθελα να μοιραστώ ότι αισθάνομαι αρκετά καλύτερα και όποτε μου έρχονται σκέψεις σχετικά με τη φοβία μου για τη λυσσα, καταφέρνω να τις αντιμετωπίσω με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.Καθως και περνάω διαστήματα κατά τα οποία νοιώθω πολύ καλα!Σ'αυτό έχουν συνδράμει καθοριστικά τα καινούρια πράγματα που εχω κάνει για τον εαυτό μου.
    Όμως!Μ'έχει πιάσει μια ακόμα ανησυχία και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.Αν θέλετε ακούτε,αν θέλετε γράφετε επίσης.Ευχαριστω όπως και να'χει.

Παρατήρησα λοιπόν χθες δύο σπυράκια δίπλα δίπλα στο χέρι μου.Το μυαλό μου λοιπόν αυτομάτως πήγε σε τσιμπήματα νυχτεριδας καθώ ένα απόγευμα νωρίς ενώ κοιμόμουν άκουσα έναν ήχο στο δωμάτιό μου, ο οποίος όμως μπορούσα να διακρίνω ότι ήταν εντόμου.Τωρα λοιπόν σκεφτομαι: πρωτον,πες οτι δεν κατάλαβες οτι σε τσίμπησε νυχτεριδα δεν θα την έβρισκες πουθενά μέσα στο σπίτι ή μήπως συνομωτησε το σύμπαν για να δραπετεύσει χωρίς να τη δεις?(χαχαχα),δεύτερον μοιάζουν με απλά σπυράκια(όπως αυτά που έχω ξαναβγαλει)και δεν είχαν και πληγή από όσο ειδα,τρίτον σκέφτηκα να επισκεφθώ ένα φαρμακείο για να ζητήσω τη γνώμη ενός πιο ειδικού αλλά μόνο στη σκέψη ντρεπομαι(Πόσο μάλλον να πάω σε νοσοκομείο ή γιατρό γι'αυτό το λογο!Επίσης δεν ειναι λυση αυτη καθε φορα που θα εντοπιζω κατι "υποπτο".Και τέλος το γεγονός και μόνο ότι ντρέπομαι,από όσο έχω διαβάσει και από άλλες περιπτώσεις αρρωστοφοβιας,δείχνει σε μεγάλο βαθμό ότι ο φόβος μου είναι μη ρεαλιστικός και ότι το καταλαβαίνει εν μέρει αυτό το μυαλό μου.).

Ελπίζω να μη σας κούρασα.Πώς σας φαίνονται όλα αυτά?

george1520
    Guest
    Το μυαλό μας κάνει σενάρια και δεν ηρεμεί όταν η ψυχολογία μας δεν είναι στα καλύτερα της. Ακόμη και αν δεν είναι λογικα όλα όσα σου συμβαίνουν το μυαλό επιμένει.
    Έγινε κάτι αυτές τις μέρες;

Senior Member
    Γεια σου @george1520 .
    Η αλήθεια είναι πως δε μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο που να έγινε.Ισως επειδή το μυαλό μου ήταν πολύ ήρεμο and I was enjoying life για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, αναζήτησε τώρα μια νέα αιτία για να με αναστατώσει, γιατί σου λέει "Πολύ καιρό έμεινες ήρεμη!"... Ή μπορεί να αποτελεί ξέσπασμα του οργανισμού μου από συσσωρευμένο άγχος προηγούμενης περιόδου.

Κρίνεις πως δεν υπάρχει λόγος ρεαλιστικής ανησυχίας?

george1520
    Guest
    Σήμερα δεν είμαι και στα πάνω μου για να σου δώσω και την τοπ συμβουλή. Θα σου πω την γνώμη μου ομως. Ή μάλλον θα σε ρωτήσω.

1) πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μπήκε νυχτερίδα μέσα στο σπίτι; και να σε δάγκωσε (της χρωστούσες λεφτά);
    2) Περιγράφεις ένα περιστατικό και ταυτόχρονα μας λες και ότι το σενάριο είναι απίθανο (δεν την είδες κάπου).
    3) όλες οι σκέψεις σου είναι γύρο από την λύσσα. Αυτό απο μόνο του θα μπορούσε να ήταν ένας λόγος για να μην ανησυχείς.
    4) τι κόλλημα έπαθε ο εγκέφαλος με την λύσσα. Σονι και καλά να πιασεις λύσσα;
    5) τα σπυριά είναι απλά σπυριά. Αν σε δάγκωνε τρύπες θα έβρισκες.
    6) σε δάγκωσε, δεν την είδες, δεν πόνεσε. Ποια είναι τέλος πάντων? Ο κασπερ;

Senior Member
    @george1520
    Χαχαχαχαχα!! Σε ευχαριστώ που με έκανες να αισθανθω καλύτερα. :)
    Καταλαβαίνω την έλλειψη ρεαλισμού στις σκέψεις μου.Απλως κάποιες φορές αισθάνομαι την ανάγκη να τις μοιραστώ και να με συμβουλέψει κάποιος πιο ψύχραιμος που είναι έξω από την κατάσταση.
    Όπως και να'χει, η παρέμβαση σου είναι πολύτιμη και θα προσπαθήσω να βρω τρόπους να το πολεμήσω και αυτή τη φορά.Ελπιζω επίσης να αισθανθείς πολύ καλύτερα σύντομα.

george1520
    Guest
    Χρειάζεσαι απλά κάποιον να σου πει αυτό που ήδη γνωρίζεις για να ηρεμήσεις. Το ξέρω, το έχω νιώσει και σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Χρειάζεσαι απλά κάποιον να σου πει αυτό που ήδη γνωρίζεις για να ηρεμήσεις. Το ξέρω, το έχω νιώσει και σε καταλαβαίνω απόλυτα.
    η βεβαίωση είναι το μεγαλυτερο λάθος που μπορεις να κάνεις σε κάποιον που έχει ιψδ, γιατι το μυαλο θα ανακουφιστει για λιγο και θα ψαξει για την επομενη αμφιβολια ,το βήμα για να αρχίσεις να το ξεπερνάς είναι να δεχτείς το γεγονος οτι μπορεί και να ηταν νυχτεριδες δεν εγινε τιποτα..κανεις δεν πέθανε απο νυχτεριδες και τιποτα κακο δεν εγινε...

george1520
    Guest
    Εγώ είπα την γνώμη μου με βάση τα γεγονότα που ανάφερε η ίδια.

Senior Member
    @eleni.p
    Συμφωνώ εν μέρει σ'αυτό που λες γιατί η ενασχόληση με το θεμα εντείνει τελικά το πρόβλημα των ιδεοψυχαναγκαστικων.
    Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ όμως σ'αυτήν την περίπτωση.Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και το να λες σε κάποιον "Ε και τι έγινε μωρέ να ήταν νυχτεριδες στο σπίτι σου και να σε τσίμπησαν?Δε θα πάθεις κάτι." είναι τεράστιο λάθος αν βέβαια γνωρίζεις ότι πολλές νυχτερίδες μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες που αν δεν προληφθούν εγκαίρως οδηγούν σε βασανιστικο θάνατο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Εγώ είπα την γνώμη μου με βάση τα γεγονότα που ανάφερε η ίδια.
    Δε σε κατηγόρησα απλά είπα ότι δεν πρέπει να δίνουμε βεβαίωση

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by eleni.p View Post
    Δε σε κατηγόρησα απλά είπα ότι δεν πρέπει να δίνουμε βεβαίωση
    Βεβαίωση; πιθανότητες είναι. Αν της έλεγα Αχ καλέ και να σε δάγκωσε τι θα πάθεις? Στο μυαλό της υπάρχει πάντα το σενάριο της λύσσας. Είτε από νυχτερίδα, είτε από σκύλο κτλ. Έχει αναφέρει στο θέμα ότι οι νυχτερίδες της περιοχής της έχουν λύσσα. Αν της πω και να σε δάγκωσε τι θα πάθεις σε τι θα την βοηθήσει? Απλά θα φουσκωσω το σενάριο που έχει φτιάξει το μυαλό της και μετά τι; να αρχίσει να σκέφτεται και την λύσσα; αν και αυτό σκέφτεται, άσχετα αν δεν το είπε.

Εγώ καταθεσα την άποψη μου με βάση αυτά που πιστεύω. Οι πιθανότητες να σε δαγκώσει μια νυχτερίδα είναι μηδαμινές. Πόσο μάλλον να είσαι σπίτι. Πόσο μάλλον να μην το καταλάβεις ότι σε δαγκωσε.

Εγώ προσωπικά όταν ειχα ένα σενάριο στο μυαλό μου(τέτοιου είδους) και ήξερα πως είναι χαζό ήθελα απλά κάποιο να με ακούσει και να μου πει αυτό που ήδη ξέρω.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast