Results 61 to 75 of 93
Thread: Υποκρισία παντού/"πρέπει"
-
29-10-2019, 13:34 #61favvelGuest
ναι θα μπορούσε να κάνει και αυτό, εγώ αυτό κάνω, αλλά όπως έγραψα δεν το θεωρώ λύση ούτε το επικροτώ γιατί δεν ωφελεί καμία απ' τις δύο μεριές. Θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το δρόμο ως πιο συμβατό με τα συναισθήματά της για ένα διάστημα ίσως μέχρι να ωριμάσει μέσα της η ιδέα πως κανείς δεν είναι τέλειος και πως όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, απλά κάποιοι είναι πιο ανθεκτικοί ενώ άλλοι βράζουν πιο εύκολα.
Μπορεί όμως και να μην αποδεχθεί ποτέ την πραγματικότητα. Αν δεν το κάνει μια ζωή θα βασανίζεται.
Στην κοινωνία επιβιώνουν οι σκληροί και οι δυνατοί. Ας μην κρυβόμαστε. Όσοι είναι πιο ρομαντικοί και διατηρούν κάτι από τα ιδανικά που κάποτε έφτιαξαν με το κεφάλι τους, αυτοί είναι που μια ζωή χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο και βασανίζονται.
Θα μου πεις πως κάτι τέτοιο είναι χαζό, πως δεν έχει λογική. Έχει λογική όμως από την άποψη ότι αυτοί οι ρομαντικοί δεν απέρριψαν τις αρχές τους και τα ιδανικά τους για χάρη μιας δουλειάς, για χάρη της επιβίωσης γενικότερα.
Οπότε υπάρχει μια καθαρή συνείδηση.
Όλοι ξέρουμε ότι θα πεθάνουμε. Απλά υπάρχουν αυτοί που παλεύουν και προσπαθούν μια ζωή να φτιάχνουν πράγματα ξεχνώντας το πρόσκαιρο του βίου τους, και υπάρχουν και οι άλλοι που έχοντας κατά νου την ματαιότητα των πραγμάτων, ζουν μέσα στον κόσμο και ταυτόχρονα και έξω από αυτόν είτε κάνοντας όνειρα που ξέρουν πως δεν θα πραγματοποιηθούν είτε ζώντας αντιδραστικά και παρασιτικά κάποιες φορές μόνο και μόνο για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους προς τους άλλους που ζουν χωρίς ιδανικά κατά βάσιν, αφού τα ιδανικά είναι οι ιδέες στην απόλυτή τους μορφή και δύσκολα ακολουθούνται σε μια κοινωνία ανθρώπων όπου ο πρώτος κανόνας για την συνέχιση της ύπαρξής της είναι ο συμβιβασμός.
Η πιο λογική και πιο δύσκολη λύση για μένα είναι να γίνει κανείς μέρος του συστήματος, δηλ να το αποδεχθεί και να το πολεμήσει εκ των έσω. Να προσπαθήσει να υπηρετήσει τα ιδανικά του έχοντας μια θέση ισχύος. Γιατί από μια θέση παρασιτική μόνο να φωνάζει μπορεί και να διαμαρτύρεται κατά της σκληρότητας του ξενιστή του ο οποίος όμως τον ταΐζει κιόλας, να μην το ξεχνάμε αυτό.
Δηλ ο ξενιστής σου δίνει κάτι που έχεις ανάγκη για τη σωματική σου επιβίωση και σου παίρνει κάτι απ' την ελευθερία σου γιατί αυτός ορίζει το πώς θα ζεις.
Τίποτα δεν είναι χωρίς κόστος σε μια κοινωνία. Και κανείς δεν είναι απόλυτα ελεύθερος επίσης.
Απλά όλοι προσπαθούμε και τείνουμε προς το καλύτερο.
- 29-10-2019, 20:09 #62
φαβελ αγαπη μου θα στα πω εσενα για να καταλαβει η wonderer την αληθεια για τα κουτσομπολια και τισ συμβουλεσ μονο αυτο θα πω και θα ξετυλιχτει το κουβαρι και μετα παει μονο του
εγω ειχα μια παρεα 4 καταπληκτικα αγορια και 2 -3 κοριτσια βγαιναμε καναμε συζητουσαμε περνουσαμε καλα ολα ηταν τελεια μεχρι που αποφασισαν να παντρευτουν και να κανουν παιδια δεν ξεραν δε ρωταγανε δεν ξεραν να μη στα πολυλογω η παρεα διαλυθηκε τατου στην καρδια και παμε παρακατω εγω διαλυθηκα πηγα σε γιατρο και απο το ιντερνετ βρηκα κατι αλλουσ γιωταδεσ κι εγω γιωτασ ειμαι αρχιζω τουσ κουτσομπολευω οι γιωταδεσ αταραχοι ουτε τουσ ενοιαζε συνεχιζω βρισκω παρεα κατι μπαρμανια και σερβιτορεσ και τουσ λεω ολη την ιστορια τησ ζωησ τησ δικιασ μου και των κολητων μου 7 χρονια πινουμε καφε με αυτα τα παιδια και τουσ λεω ιστοριεσ και μαθαινω προσφατα οτι οι γιωτα 5 ειναι οι μοναδικοι που δε χρειαζετε να πανε στρατο ειναι ηδη ετοιμοι αρα πωσ πανε τα κουτσομπολια με τουσ καλυτερουσ χειροτερουσ και ποτε μιλαμε αυτο θα το βρειτε και το συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι αυτο το μπουρδελο ειναι κραταρα στρατο οταν ξεκινησα γιωτα 1 και τωρα γιωτα 5 εγω τουσ ελεγα θελω να γινω ανθρωποσ δεν τουσ ελεγα κατι αλλο αυταΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-10-2019, 20:57 #63
για τα γιωτομπαλλα τωρα εγω βγηκα σχεδον γιωτομπαλλο απο το στρατο βγαινω δουλευω και σε 2-3 χρονια ημουν τελειωσ αχρηστοσ το ερωτημα ειναι αν ξερεισ την αληθεια μπορεισ να λειτουργησεισ με τιποτα τωρα εγω εκανα μια επανεκπαιδευση οσο ημουν μονοσ και λειτουργω στα φυσιολογικα πλαισια αυτο θεωρειτε αδυνατο αφου πετυχα αυτο εκανα μια εκπαιδευση στα κοριτσια 4 ολοι εμεισ οι 5 κινουμαστε στη σφαιρα του αδυνατου και αν ενωθουμε κανουμε παπαδεσ συνολικα απο τα 7 χρονια τα 2-3 ειμασταν ενωμενοι αν δεν εγιναν παπαδεσ ελατε και πειτε με μαλακα αλλα εγιναν και ειναι ολο αυτο για ταινια αυτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-10-2019, 21:00 #64
για τισ φιλιεσ λεει αμα πανε 7 χρονια πανε για παντα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-10-2019, 22:03 #65
Πραγματικά κουράστηκα, είμαστε πάντα μόνοι μας. Ταυτότητα έχουμε μέχρι να αρχίσει να μας σέρνει η ζωή, μετά δεν έχουμε. Δεν έχουμε επιλογές, όχι. Σου πέφτουν καταστάσεις και αποφάσεις που δεν πήρες ποτέ εσύ, μα ΠΡΕΠΕΙ να τις δεχτείς. Είμαστε φοβερά αδύναμοι να αλλάξουμε πράγματα, δε γίνεται. Να σου πω ένα μυστικό; Ό,τι και να κάνεις, κάποιος πάνω γελά. Θα κάτσεις να βασανίζεσαι για το ΤΙΠΟΤΑ. Θα πονάς, θα ματώνεις, μα να σου πω κάτι; Κανείς δε θα σε βλέπει. Και να μιλήσεις, να φωνάξεις, κανείς δε θα ακούσει. Ίσως κάποιος ακούσει την κραυγή σου, μα σύντομα θα την ξεχάσει, θα φύγει. Κανείς δε θα σε θυμάται καν. Όλα για το τίποτα. Τίποτα κακό δε μου έχει συμβεί, μα δε δουλεύει πια το κεφάλι μου. Σύντομα κάποιος κάπου θα πει και θα γράψει ό,τι είπα και εγώ, μα τι σημασία έχει; Θα σβηστεί η δική μου σκέψη και ύπαρξη λες και δεν υπήρχε ποτέ. Ένα ηλίθιο τίποτα. Είμαι ένα τίποτα. Πάντα θα είμαι ένα μόνο του τίποτα. Μα γιατί; Γιατί; Εύχομαι να μην είχα υπάρξει ποτέ. Κάποιος γελά ψηλά, γιατί αν έρθει το τέλος σου, ήταν όλα για το τίποτα. Δεν έχεις κανέναν έλεγχο. Θέλω να κλάψω για ώρες απόψε, θέλω να κλαίω όλο το βράδυ. Μα δεν μπορώ, δεν έχω ούτε δάκρυ. Θέλω να πάρω λίγα περισσότερα παυσίπονα απόψε.
29-10-2019, 22:12 #66
Πολύ ποιητικά όλα αυτά. Έπαθα πλάκα σε σημείο που δεν μπορώ να τα καταλαβω
29-10-2019, 22:14 #67
Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από κανέναν.
29-10-2019, 22:16 #68
Ποτέ κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει. Ποιος να το κάνει ούτως ή άλλως και γιατί; Είμαστε εγωκεντρικοί όλοι. Κανείς δε νοιάζεται πέρα από το εγώ του.
29-10-2019, 22:18 #69
Νιώθετε την ανάγκη να ειρωνεύεστε ακόμη και εδώ. Δείχνετε πως έχω δίκιο.
29-10-2019, 22:19 #70
Κοίτα επειδή εσύ ίσως μπορείς να εκφράζεις καλύτερα αυτά που νοιώθεις δεν σημαίνει οτι δεν νοιώθουν και οι άλλοι άνθρωποι.καταλαβαινω τι θες να πεις αλλά απλά δεν θα τα έλεγα έτσι όπως εσύ. Μην Τσαντίζεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς να πουν τίποτα με το βλέμμα η με μια κίνηση τα λένε ολα
29-10-2019, 22:20 #71
Άνθρωποι; Πού είναι; Γιατί είμαι πάντα μόνη μου;
29-10-2019, 22:25 #72Πες το μου και αυτόGuestΕίσαι πολύ μικρή για να θεωρείς ότι θα είσαι πάντα μόνη.
Και γιατί δεν προσπαθείς να βγάλεις τα θετικά από όλο αυτό?
Βρες τι σου αρέσει εσένα σαν wanderer, αγάπησε τον ευατο σου, βρες ένα χόμπι που σου αρέσει, βγες μια βόλτα μόνη σου, ψώνισε κάτι που σου αρέσει, δες τις ταινίες που θέλεις, άκουσε την μουσική που σου αρέσει.. Επωφελήσου από όλο αυτό.
29-10-2019, 22:26 #73
Μπορεί να είναι κ επιλογή σου. Και ποιος σου είπε ότι είναι κακό να είσαι μόνη; όταν λες μόνη δεν έχεις καν συναναστροφη με άλλους ανθρώπους; η απλά νοιώθεις ότι δεν νοιώθεις κάτι πιο ουσιαστικό να πεις μαζί τους;
29-10-2019, 22:26 #74
Δεν υπάρχει νόημα σε τίποτα.
29-10-2019, 22:29 #75
Εννοώ πως όλα είναι ψεύτικα όσο δεν πάει.