Results 16 to 30 of 71
Thread: Self-conscious λόγω φαλάκρας
-
29-12-2019, 14:24 #16
Η εμφυτευση δεν πετυχαινει στις μεγαλες καραφλες και θελει και πολλα λεφτα. Εγω οταν ημουν 21 λουστηκα με ενα σαμπουαν παντεν και μου εμειναν οι τουφες στο χερι. Δεν αφησα ομως να με επηρεασει γιατι ετσι κι αλλιως δεν εθχα κοινωνικες συναναστροφες με γυναικες. Εκεινοι που τα χανουν σταδιακα αισθανονται οτι γερνανε, οτι ειναι σημαδι γηρανσης, αποδυναμωσης και απωλειας του ανδρισμου.
- 29-12-2019, 15:02 #17
O λόγος που δεν απάντησα ποτέ είναι επειδή μάλλον υποσυνείδητα δεν κατέτασσα τον εαυτό μου στους φαλακρούς, αλλά σε μια ενδιάμεση, πιθανότατα ανύπαρκτη μεταβατική κατάσταση. Επίσης ένιωθα (και νιώθω) πως αν αντιδράσω σε αυτές τις συζητήσεις θα φανώ υπέρμετρα ανασφαλής και συμπλεγματικός. Η άνεση και η σιγουριά με την οποία πρόσβαλε τους φαλακρούς όμως με κρατούσε πάντα παραλυμένο, σα να μην είχα τίποτα να αντιτάξω σε αυτή την "αλήθεια" που πρεσβεύει. Σαν οτιδήποτε άλλο να είναι λόγια παρηγοριάς και βολικά ψεύδη στον άρρωστο. Δεν νιώθω πως είμαι έτοιμος να μπω σε μια τέτοια συζήτηση, αν και ίσως θα έπρεπε.
Εμφύτευση όπως ανέφερα και πριν δεν έκανα λόγω οικονομικών αλλά και αμφιβολίας για την ποιότητα του αποτελέσματος (έχοντας δει αρκετές αποτυχημένες περιπτώσεις).Last edited by baldman35; 29-12-2019 at 15:32.
29-12-2019, 15:04 #18
29-12-2019, 15:08 #19
Οσα γράφεις είναι πιθανότατα αληθή. Δεν διαφωνώ κάπου. Ωστόσο ο αστερίσκος εδώ είναι πως στο θέμα των μαλλιών φαίνεται να υπάρχει ένα consensus, μια συνολική ενιαία στάση των περισσοτέρων, πως η απώλεια μαλλιών είναι αρνητική - πάντα μιλώντας για έναν άνδρα πριν τη μέση ηλικία.
Και ίσως να είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό το ότι παρά την politically correct εποχή που ζούμε και που η κριτική των ιδιαιτεροτήτων καυτηριάζεται και καταδικάζεται κατά κανόνα, παραμένει ok το να σχολιάζεις αρνητικά και να σατιρίζεις τους φαλακρούς άνδρες. Το έχετε παρατηρήσει αυτό;
29-12-2019, 15:16 #20
Η ανάλυση που κάνεις πραγματικά πρέπει να είναι κοντά στην αλήθεια. Τα έχω σκεφθεί αυτά τα ενδεχόμενα, ωστόσο δεν αποκλείω 100% και την κακόβουλη σκέψη από μεριάς κάποιων (ίσως για να καλύψουν δικές τους ανασφάλειες; Ποιος ξέρει...)
Η αλήθεια βέβαια είναι πως έχω καταβάλλει αρκετή προσπάθεια για να πείσω τον εαυτό μου πως είναι όλα εντάξει με τη φαλάκρα και πως η ζωή συνεχίζεται, όπως κι έγινε. Δε σκότωσα όμως όλα τα μικρόβια όπως φαίνεται και κάποια με τρώνε ακόμα από μέσα.
29-12-2019, 15:23 #21
Χαίρομαι που το λες ωμά, καθώς έτσι παίρνω μια επιβεβαίωση πως δεν ήμουν (είμαι) τρελός που με προβλημάτιζε το θέμα αυτό τόσα χρόνια. Πράγματι δε μου ταιριάζει το ξύρισμα λόγω σχήματος κρανίου. Η αυτοπεποίθηση υπάρχει, αλλά υπονομεύεται καθημερινά από αυτή την αίσθηση, πως κάτι τόσο σημαντικό για την κοινωνία λείπει από μένα. Υπερβολικό; Πιθανότατα.
Σε δερματολόγο πήγα χρόνια πριν και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για κληρονομική φαλάκρα. Αρα λύση δεν υφίσταται πέρα από εμφύτευση με τεράστιο κόστος και πολύ αμφίβολα αποτελέσματα.
Trivia: όταν με εξέτασε ο δερματολόγος στα 22 που άρχισα να χάνω λίγα μαλλιά μου είπε: "Συλλυπητήρια, θα γίνεις φαλακρός". Μάλλον ήταν κι αυτός της ωμής σχολής...
29-12-2019, 15:28 #22
Η οικογένεια βοηθάει πάρα πολύ στο να μειώσει τη σημασία του θέματος για μένα. Αν ήμουν εργένης θα ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά τα πράγματα και μάλλον πολύ σοβαρότερα, καθώς θα υπήρχε και η πίεση της εύρεσης συντρόφου. Ασχετα από το τι λένε πολλές φορες ανοιχτά, πιστεύω πως οι γυναίκες δίνουν τεράστια σημασία στην εμφάνιση και ειδικά στο μαλλί του συντρόφου τους.
Τώρα για τους ανύπαντρους, με όλα τα εμφανισιακά προσόντα, τι να πω; Εν μέρει ίσως να είναι κι επιλογή τους ή και ο χαρακτήρας τους ασύμβατος με τη δέσμευση της οικογένειας. Εχω τέτοια άτομα στο περιβάλλον μου με γυμνασμένο σώμα και full μαλλί που δείχνουν να προτιμούν την εργένικη ζωή από τη δέσμευση της οικογένειας. Ισως να μην είναι αποτυχία λοιπόν η απουσία οικογένειας πάντα.
29-12-2019, 15:32 #23george1520GuestΥπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για το "θέμα" σου που δεν έκανες;
29-12-2019, 15:38 #24
Mόνο δύο πράγματα που μπορώ να σκεφθώ στα γρήγορα:
1) να το φιλοσοφήσω περισσότερο με εσωτερική δουλειά στον εαυτό μου (πιθανόν να βοηθήσει)
2) να καταστήσω σαφές σε όσους σχολιάζουν την φαλάκρα (γενικά) πως με ενοχλούν αυτές οι συζητήσεις (πιθανότατα δε θα βοηθήσει αφού αυτές οι συζητήσεις θα γίνονται πίσω από την πλάτη μου και ίσως πιο στοχευμένα απέναντι μου - αφού θα έχω δείξει αδυναμία και κόμπλεξ).
29-12-2019, 15:40 #25george1520Guest
29-12-2019, 15:46 #26
Φιλε μου, σου γραφω απο κατω οτι δεν ειναι το παν. ναι παιζει ρολο αλλα μεχρι εκει.
Εγω θα σου προτεινα να αρχισεις να κοιτας για εμφυτευση. Πουθενα στην ζωη σου και τιποτα δεν ειναι εγγυημένο. Εαν βεβαια εχεις την οικονομικη ανεση.
Απο τοτε δεν εχεις ξαναπαει σε δερματολογο?
29-12-2019, 15:47 #27
baldman35 ναι το έχω παρατηρήσει αλλά έχω παρατηρήσει επίσης ότι έχετε πιο πολύ πρόβλημα εσείς οι ίδιοι που έχετε απώλεια μαλλιών (συμπεριλαμβανω εδώ τον πατέρα μου, τον αδερφό μου) παρα αυτοί που συναναστρεφεστε.. Και αν μέσα σ αυτούς υπάρχει και ένας μαλακας που έχει "φάει" κόλλημα και συνέχεια στο χτυπάει δεν είναι ανάγκη να φας και εσύ κόλλημα.
Και να σε ρωτήσω κάτι :αν οι γύρω σου σου χτυπαγανε κάποιο άλλο (κατά τη γνώμη σου) ελάττωμα θα σε επιρεαζε το ίδιο ή όχι;
29-12-2019, 15:49 #28
29-12-2019, 15:50 #29
Να σε ρωτησω και κατι αλλο τα εχεις ξυρισει ποτε? η απλα φανταζεσαι οτι δεν σου παει?
Συνηθως το ξυρισμενο με λιγο γενάκι παει.
29-12-2019, 15:52 #30
Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική άνεση για να πάω σε ένα αξιόπιστο κέντρο μεταμοσχεύσεων με εξελιγμένες μεθόδους και για πολλά τριχοθυλάκια που θα χρειαστώ - λόγω πολύ μεγάλης έκτασης αραίωσης. Σε δερματολόγο πήγα άλλη μία φορά στα 28 για να ρωτήσω για θεραπείες και σαμπουάν. Με εξέτασε και μου πρότεινε κάποια ακριβά σκευάσματα και σαμπουάν - χωρίς κανένα αποτέλεσμα δυστυχώς. Επιβεβαίωσε κι αυτός πως πρόκειται για κλασική κληρονομική φαλάκρα.