Έχω φτάσει σε αδιέξοδο - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 71
    Senior Member
    Νομιζω δεν εισαι παραλογη επειδη ουτε εγω θελω επαφες με πρωην απλα προσεχε να του το λες με καλο τροπο αλλιως κινδυνευεις να τον νευριασεις με απροβλεπτα αποτελεσματα φυσικα κ δεν ειναι ευχαριστο αυτο που συμβαινει

Senior Member
    Άρα επανερχόμαστε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι επαφές με την πρώην αλλά η ανασφάλεια μέσα στη σχέση και τα μεταξύ σας. Αν αισθανόσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη κι ότι όλα πάνε καλά, δεν θα σε ενοχλούσε η επαφή με την πρώην. Το θέμα είναι όπως προσπάθησα να πω σε ένα σωρό προηγούμενα μηνύματα, ότι δεν τα πας καλά και δεν είσαι σίγουρη για τον άνθρωπό σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Εγώ ξέρω ότι για να δημιουργήσεις μια υγιή σχέση θέλει υπευθυνότητα και όχι παιδιαρισματα. Όταν κρατάς επαφές με πρώην από επιλογή δημιουργεί μόνο αρνητικά συναισθήματα και φέρνει προβλήματα, όπως πχ εδώ της φίλης. Με την πρώην κόβεις, εάν δεν μπορείς μείνε με την πρώην. Δεν φταίει σε τίποτε ο άλλος η η άλλη να κάθεται να μυρίζει τα νύχια του τι παίζει με την/τον πρώην. Εγώ προσωπικά δεν θα πάρω και ούτε θα το κάνω ποτέ, αν εσάς σας πει ο σύντροφός σας που τον θέλετε ότι έχει επαφές με μια δύο πρώην φιλικά και πείτε μπράβο τι κοινωνικός και καλός που είσαι, δε μου πέφτει λόγος, μαζί σας.
    κατ αρχας, πριν μας ειπες οτι οποιος κραταει φιλικη σχεση με τον πρωην, πιθανον να ειναι διαταραγμενος, πραγμα που εμενα μου φαινεται παραλογο συμπερασμα, για να το πω κομψα.

σε αυτο που λες τωρα, εχω να πω, οτι το να εχεις μια απλα φιλικη σχεση χωρις να υποκρυπτονται ερωτικα απωθημενα, με τον/την πρωην, αν και σπανιο, ειναι και υγιες και πολυ ωριμο (επειδη μιλησες για παιδιαρισματα)
    παιδιαρισματα ειναι το να κανεις οτι δεν υπαρχει ενας ανθρωπος που μπορει να συντροφευε επι χρονια στην ζωη σου και δεν εχεις μαλωσει, δεν σε προδωσε, δεν τον προδωσες, απλα τελειωσε η ερωτικησ χεση. δεν παυεις να τον εκτιμας αυτον τον ανθρωπο.
    το προβλημα ξεκιναει οταν ο νεος συντροφος δεν αισθανεται καλα με αυτο και ανησυχει.
    επειδη ανησυχει ο συντροφος, δεν σημαινει οτι η φιλικη σχεση ειναι προβληματικη. η ΝΕΑ σχεση ειναι που δεν εχει εμπιστοσυνη, ειτε γιατι ειναι νεα και δεν εχει δημιουργηθει ακομα, ειτε γιατι υπαρχουν κι αλλες περιεργες ενδειξεις στην συμπεριφορα του, και ΑΥΤΟ ειναι το αληθινο προβλημα, και οχι η φιλια με την πρωην.

αυτο δεν σημαινει οτι το αγνοουμε..
    και ο φιλος της κοπελας, αλλαξε την σταση του και δεν βγαινει πλεον με την παλια παρεα για να μην χαλιεται εκεινη.
    ενα τηλεφωνο για ευχες στις γιορτες δεν ειναι φιλια, ουτε λεμε οτι κραταμε επαφες αν λεμε ενα χρονια πολλα.
    εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις με τις πρωην σου, αλλα οχι και να μας βγαλεις τρελους επειδη δεν χωρισαμε σκοτωμενοι με τους πρωην και τους εκτιμαμε ακομα. δεν πεσαμε ολοι σε περιπτωσαρες στην ζωη μας...

Senior Member
    Παρτακηδες είναι να μην πω τίποτα πιο διαταραγμένο. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο φάση, και αυτή τη νοοτροπία τους θα την βλέπεις παντού.
    Τα τυπικά εφόσον τον εκτιμάς σαν άνθρωπο όταν τον συναντήσεις κάπου νομίζω είναι μια χαρά ανθρώπινη συμπεριφορά, αν θέλετε πιο στενή σχέση ας μένατε μαζί αντιμετωπίζοντας τα οποία εμπόδια, αλλά ποιος παρτακιας θα ασχοληθεί με εμπόδια? Ούτε καν ένα χωρισμό που πονάει δεν μπορεί να αντεξεί και εφευρισκει μέσες λύσεις τάχα μου ανθρωπιάς και ενδιαφέροντος.
    Σαν τύπο του θέματος, τάχα μου με ενδιαφέρεις και ειμαι ειλικρινής που σου λέω ότι μιλάω με πρώην κτλ και από πίσω σιγά μη.παντρευτω οποία ερωτεύομαι. Ο ορισμός του παρτακια που έχει αράξει έχει βολευτεί στη κοπέλα και εντάξει μωρέ μια χαρά μέχρι να βρούμε τίποτα να ερωτεύθουμε και αν τυχόν με στείλει θα κρατήσω και καμια επαφή μη τυχόν μου πέσει βαρύ και ποιος ζοριζεται τωρα

Senior Member
    Παρτακηδες είναι να μην πω τίποτα πιο διαταραγμένο. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο φάση, και αυτή τη νοοτροπία τους θα την βλέπεις παντού.
    Τα τυπικά εφόσον τον εκτιμάς σαν άνθρωπο όταν τον συναντήσεις κάπου νομίζω είναι μια χαρά ανθρώπινη συμπεριφορά, αν θέλετε πιο στενή σχέση ας μένατε μαζί αντιμετωπίζοντας τα οποία εμπόδια, αλλά ποιος παρτακιας θα ασχοληθεί με εμπόδια? Ούτε καν ένα χωρισμό που πονάει δεν μπορεί να αντεξεί και εφευρισκει μέσες λύσεις τάχα μου ανθρωπιάς και ενδιαφέροντος.
    Σαν τύπο του θέματος, τάχα μου με ενδιαφέρεις και ειμαι ειλικρινής που σου λέω ότι μιλάω με πρώην κτλ και από πίσω σιγά μη.παντρευτω οποία ερωτεύομαι. Ο ορισμός του παρτακια που έχει αράξει έχει βολευτεί στη κοπέλα και εντάξει μωρέ μια χαρά μέχρι να βρούμε τίποτα να ερωτεύθουμε και αν τυχόν με στείλει θα κρατήσω και καμια επαφή μη τυχόν μου πέσει βαρύ και ποιος ζοριζεται τωρα
    Εγώ καταλαβαίνω ΓΙώργο πως δεν έχεις κάνει μακροχρόνια σχέση( δεν θυμάμαι αν το χεις αναφέρει αλλά θα εκπλαγώ αν πεις πως έχεις κάνει.)
    Ποια εμπόδια να αντιμετωπίσεις μαζί; Αν σου τελειώσει ο έρωτας δεν υπάρχει εμπόδιο να νικήσεις, μόνο να κοροιδεύεις τον εαυτό σου μπορείς και να βολεύεσαι σε μια σχέση νεκρή που χετε γίνει σαν αδερφάκια και παριστάνετε το ζευγάρι. Και ποιες μέσες λύσεις; Απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά με τον εαυτό σου και προσπάθεια για να καταφέρεις να παραβλέψεις τα εγωιστικά σου συναισθήματα και να καταφέρεις να κρατήσεις φιλικές επαφές με μια πρωην σχέση σου απ ότι να πατήσεις απλά χ και να κάνεις πως δεν υπάρχει.

Εντωμεταξύ ακόμα και στο θέμα των παιδιών που αναφέρεις, πώς νομίζεις ότι θα το καταφέρει αυτό κάποιος με την δική σου λογική και σκέψη απλά και μόνο επειδή έχει παιδιά. Δηλαδή αν εγώ έχω στο κεφάλι μου πως με τον πρωην μας συνέδεε απλά το ερωτικό στοιχείο και τώρα που αυτό τέλειωσε δεν μας συνδέει τίποτα άλλο, πώς ξαφνικά θα καταφέρω να κρατήσω μια νορμαλ επαφή μαζί του επειδή μπορεί να έχω παιδί/παιδιά;

Senior Member
    Όχι μακροχρόνια όσο φαντάζομαι ότι εννοείς δεν έκανα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήθελα να παντρευτώ, πράγμα που δεν το έκρυβα από τις κοπέλες και όπως καταλαβαίνεις έληγε συνήθως κάπου στον χρόνο. Νομίζεις δεν ένοιωθα με κάποιες την ανάγκη να κρατήσω επαφή? στο χρόνο που ακόμη υπάρχει και το ερωτικό κομμάτι? Δεν το έκανα όμως γιατί είναι λίγο παρτακικο και ανήθικο να λες έμμεσα σε κάποια που βλέπεις ότι ήταν σωστή και προσπαθουσε, δεν σε παντρευομαι άλλααα θέλω να κρατήσω επαφή μαζί σου επειδή είσαι αξιόλογος άνθρωπος. Όχι φιλαράκο, η μένεις και προχωράς με αυτόν τον αξιόλογο άνθρωπο η θα πάρεις την ευθύνη και θα υποστείς το οποίο βάρος του χωρισμού. Οι πρώην είναι πρώην, αυτό για εμένα είναι νόμος, είτε 2 μηνες μαζί είτε 20 χρονια.
    Λες να μη ξέρω πόσο πιο εύκολος είναι ένας χωρισμός όταν είναι διαθέσιμος ο άλλος για 2-3 χρονάκια για επικοινωνία σαν... φίλος? Για την πάρτη του ο καθενας κρατάει επικοινωνία για να μην ποναει ο ιδιος, οχι για τον αλλο.

Senior Member
    Όχι μακροχρόνια όσο φαντάζομαι ότι εννοείς δεν έκανα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήθελα να παντρευτώ, πράγμα που δεν το έκρυβα από τις κοπέλες και όπως καταλαβαίνεις έληγε συνήθως κάπου στον χρόνο. Νομίζεις δεν ένοιωθα με κάποιες την ανάγκη να κρατήσω επαφή? στο χρόνο που ακόμη υπάρχει και το ερωτικό κομμάτι? Δεν το έκανα όμως γιατί είναι λίγο παρτακικο και ανήθικο να λες έμμεσα σε κάποια που βλέπεις ότι ήταν σωστή και προσπαθουσε, δεν σε παντρευομαι άλλααα θέλω να κρατήσω επαφή μαζί σου επειδή είσαι αξιόλογος άνθρωπος. Όχι φιλαράκο, η μένεις και προχωράς με αυτόν τον αξιόλογο άνθρωπο η θα πάρεις την ευθύνη και θα υποστείς το οποίο βάρος του χωρισμού. Οι πρώην είναι πρώην, αυτό για εμένα είναι νόμος, είτε 2 μηνες μαζί είτε 20 χρονια.
    Λες να μη ξέρω πόσο πιο εύκολος είναι ένας χωρισμός όταν είναι διαθέσιμος ο άλλος για 2-3 χρονάκια για επικοινωνία σαν... φίλος? Για την πάρτη του ο καθενας κρατάει επικοινωνία για να μην ποναει ο ιδιος, οχι για τον αλλο.
    Νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει τι λέμε. Προσωπικά με κανέναν πρώην δεν κράτησα επαφή αμέσως μετά που χωρίσαμε. Σαφώς και πρέπει να περάσεις τα στάδια του χωρισμού που περιλαμβάνουν και θυμό και θλίψη και πένθος και και... Το αν θα κρατήσετε επαφή ή όχι φαίνεται σε βάθος χρόνου και όταν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ έχουν περάσει όλα αυτά τα στάδια και έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα μέσα τους. Το να χωρίζεις και αμέσως μετά να λες α θέλω να μείνουμε φίλοι, ναι είναι σα να ψάχνεις μια εύκολη λύση ώστε να μην βιώσεις τον χωρισμό ή να τον περάσεις πιο ανώδυνα. Σε καμιά περίπτωση δεν μιλώ γιαυτό.

george1520
    Guest
    Ρε παιδιά οκ. Κρατάς επαφές με πρώην. Φιλικές. Και αυτό είναι ξεκάθαρο ανάμεσα σας. Πόσο ξεκάθαρο όμως είναι για την νέα σου σχέση; Πως θα νιώθει άνετα ο άλλος; Ασφάλεια;

Senior Member
    Διαβάζω από χτες εδώ και δεν καταλαβαίνω το γιατί... ΓΙΑΤΊ δηλαδή πρέπει να υπάρχει "φιλία" ανάμεσα σε πρώην. Δεν καταλαβαίνουν ότι την τωρινή τους σχέση την καταρρακωνουν με αυτό το "ανοιχτό" τους μυαλό;;

Senior Member
    Όταν η σχέση είναι έτσι όπως πρέπει να είναι και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα κανείς δεν καταρρακώνεται. Δηλαδή τι; Αν ο άλλος για να νιώσει ασφάλεια θέλει να μην μιλάς με κανέναν του αντίθετου φύλου σημαίνει πως εσύ πρέπει να το κάνεις γιατί αλλιώς δεν σέβεσαι την σχέση σου;

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Όταν η σχέση είναι έτσι όπως πρέπει να είναι και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα κανείς δεν καταρρακώνεται. Δηλαδή τι; Αν ο άλλος για να νιώσει ασφάλεια θέλει να μην μιλάς με κανέναν του αντίθετου φύλου σημαίνει πως εσύ πρέπει να το κάνεις γιατί αλλιώς δεν σέβεσαι την σχέση σου;
    Μη το παίρνεις στο άλλο άκρο... Δεν είναι το ίδιο. Τον τρόπο σκεψης που έχεις εσύ(και οι άλλοι από ότι βλέπω) πάνω σε αυτό το θέμα δεν την έχουν όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παράλογοι οι άλλοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Όχι. Άλλο να μιλάς με ανθρώπους του αντίθετου φύλου και άλλο να κρατάς φιλίες με πρώην. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει φιλία βγαλμένη από ερωτική σχέση. Γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατάς επαφές. Ότι έζησε κανείς σε μια σχέση του είναι η προσωπική του ζωή αλλά μέχρι εκεί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ρε παιδιά οκ. Κρατάς επαφές με πρώην. Φιλικές. Και αυτό είναι ξεκάθαρο ανάμεσα σας. Πόσο ξεκάθαρο όμως είναι για την νέα σου σχέση; Πως θα νιώθει άνετα ο άλλος; Ασφάλεια;
    Μια χαρά ασφάλεια έχουν νοιώσει εμένα οι σχέσεις μου πάντως. Αν σε άλλους δεν λειτουργεί έτσι, μην ακυρώνετε ότι σε εμάς λειτουργεί. Και να μην κολλάμε και σε μία μόνο μία πτυχή από αυτά που είπε η κοπέλα, διότι είναι εμφανέστατο ότι το πρόβλημα στην σχέση της είναι βαθύτερο και εσείς πάτε να το ρίξετε απλά στις επαφές με την πρώην. Είναι άνθρωποι που δεν ταιριάζουν σε πολλά ή δεν βρίσκουν ισορροπίες ή έχουν ανασφάλειες κι όμως κάθονται μέσα σε σχέσεις και τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα και κολλάνε σε λεπτομέρειες αντί να λύσουν τα μεγάλα. Γίνεται δηλαδή τόσο καιρό να μην έχει καταλάβει η θεματοθέτρια ότι ο φίλος της βλέπει αλλιώς την σχέση τους και θέλει άλλα πράγματα από εκείνη ή να εθελοτυφλεί ότι τον περισσότερο καιρό αντί να περνάνε ωραία ζούνε μέσα στις εντάσεις;

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Μια χαρά ασφάλεια έχουν νοιώσει εμένα οι σχέσεις μου πάντως. Αν σε άλλους δεν λειτουργεί έτσι, μην ακυρώνετε ότι σε εμάς λειτουργεί. Και να μην κολλάμε και σε μία μόνο μία πτυχή από αυτά που είπε η κοπέλα, διότι είναι εμφανέστατο ότι το πρόβλημα στην σχέση της είναι βαθύτερο και εσείς πάτε να το ρίξετε απλά στις επαφές με την πρώην. Είναι άνθρωποι που δεν ταιριάζουν σε πολλά ή δεν βρίσκουν ισορροπίες ή έχουν ανασφάλειες κι όμως κάθονται μέσα σε σχέσεις και τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα και κολλάνε σε λεπτομέρειες αντί να λύσουν τα μεγάλα. Γίνεται δηλαδή τόσο καιρό να μην έχει καταλάβει η θεματοθέτρια ότι ο φίλος της βλέπει αλλιώς την σχέση τους και θέλει άλλα πράγματα από εκείνη ή να εθελοτυφλεί ότι τον περισσότερο καιρό αντί να περνάνε ωραία ζούνε μέσα στις εντάσεις;
    Έχω σχολιάσει αυτά που λέτε και όχι το θέμα της κοπέλας. Είναι η άποψη μου πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ακόμη και λάθος να ακούγεται..

Από που βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν περνάω καλά ? Ίσα ίσα περνάω καλά μαζί του και αυτό είναι το θέμα αν δεν περνούσα καλά μαζί του στην καθημερινότητα θα είχα φύγει προ πολλού .Απλα αυτά είναι τα θέματα που έχουμε που με προβληματίζουν με στεναχωρούν και δεν ξερω αν θέλω να συνέχισω μαζί του .Περα από αυτές τις εντάσεις δηλαδή δεν υπάρχει κτ άλλο.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast