Results 16 to 30 of 36
Thread: Ταχυκαρδία με το που ξυπνάω!
-
14-02-2020, 11:06 #16
- 14-02-2020, 11:16 #17
Στα λέω με πολυ ενδιαφέρον κ κατανόηση όλα αυτά... Είμαι 32 κ παλευω με όλα αυτά από τα 18 το άγχος με έχει χτυπήσει παντου προσφατα έζησα κ εγώ ένα δυσκολο γεγονός κ κάπως αποφάσισα να λειτουργώ πθο ψυχραιμα... Από τη στιγμή ο κάπως ξεχνιεσαι το πρωί κ σ περνάει κάνε ότι είναι δυνατόν για σένα για την οικογένεια σ για όλους...
14-02-2020, 14:03 #18ntintiGuest
14-02-2020, 15:04 #19
Καλησπέρα, ήθελα να γράψω 2 λόγια γιατί αυτό το άγχος όταν ξυπνάς το έχω περάσει και εγώ και πράγματι σε τρομάζει. Εμένα ανέβαινε η πίεση και οι παλμοί.
Έτρεχα σε καρδιολόγους στην αρχή, μέχρι που ένας παθολόγος μου είπε ότι η πίεση της καρδιάς επηρεάζετε και από άλλους παράγοντες εκτός από την ίδια την καρδιά.
Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει και σιγά σιγά προσπάθησα ακόμα και όταν ανέβαινε η πίεση να μην αγχώνομαι και με τη βοήθεια ζάναξ πέρασε σιγά σιγά.
Επίσης έκοψα τον καφέ και γενικά ότι μπορούσε να με αγχώσει.
Αν είναι από άγχος, μπορεί να ξεπεραστεί, προσπαθείς να εξαντλήσεις όλες τις επιλογές και αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε αν δεν αντέχεις πας σε αντικαταθλιπτικά με τη βοήθεια ενός καλού ψυχιάτρου.
14-02-2020, 15:20 #20
14-02-2020, 15:24 #21
Να σου πω την αλήθεια έχω τρομερό άγχος και κούραση ψυχολογική που πλέον έχει επιρεασει το σώμα μου. Το νιώθω είναι ξεκάθαρο. Κρατιέμαι να μην κάνω χρήση ζαναξ. Έχει χρειαστεί και έχω πάρει 0.25 την ελάχιστη δηλ. Αλλά προσπαθώ να μην το παίρνω καθόλου. Αν είναι να ξεκινήσω κάτι προτιμώ με τη συμβουλή ψυχιάτρου ολοκληρωμένη αγωγή.
Έχεις ηρεμήσει από ότι καταλαβαίνω εσύ ε?
14-02-2020, 15:30 #22ntintiGuestΑπό καρδιά και εγώ μια χαρά μόνο ένα μικρό φύσημα όπως πολλοί....
Αγωγή με αντικαταθλιπτικά ξεκίνησα και είμαι στην μικρότερη δόση όπου και θα παραμείνω για ένα εξάμηνο και μετά βλέπουμε .
Αγχολυτικό πήρα μέχρι να ξεκινήσει η δράση του αντικαταθλιπτικόυ και τώρα το διέκοψα τελείως σταδιακά ,άλλωστε αυτά δεν είναι για πολυ καιρό να τα πέρνεις ....
14-02-2020, 15:32 #23
14-02-2020, 15:34 #24
Κοίτα να δεις κ μένα ο πρώτος γιατρος δε μ έδωσε χάπια γτ λέει δν έχει πρόβλημα η καρδιά μ είπε να το παλεψω μόνη μ όταν όμως είδα κ από είδα ι άλλος γιατρός μ έδωσε ένα χάπι αγχολυτικο κυρίως απλά μπλοκάρει την αδρεναλίνη κ χτυπάει πιο ήρεμα η καρδιά... Το ζαναξ είναι σε άλλη κατηγορία κ είναι κάπως εθιστικό το κονκορ το ιντεραλ τέτοιας κατηγορίας είναι πιο ήπια βέβαια πάντα με τη καθοδήγηση γιατρου...
14-02-2020, 15:39 #25ntintiGuestΚάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στις αγωγές .....
Εγώ είμαι ήδη κοντά στον ενάμιση μήνα και τώρα άρχισα λίγο να ξαναβρίσκω τον εαΥτό μου.
Κανείς πολύ υπομονή στην αρχή γιατί είναι δύσκολα ,μπορεί να σου βγάλει η αγωγή πιο έντονα συναισθήματα από αυτα που είχες πριν ,μέχρι να αρχίζει να φτιάχνει επίπεδα στον οργανισμό σου και να δουλέψει...
Μπορεί πάλι να χρειαστείς στην πορεία να αλλάξεις δοσολογιες ,φάρμακα ....
Γενικά αυτό που μου έλεγε και ο γιατρός μου ισχύει, κάθε οργανισμός είναι ένα πείραμα ,ξεκινάς με πολύ υπομονήκαι βλέπεις πως αντιδρας ...
Το μόνο σίγουρο είναι να βρεις ένα καλό γιατρό να του έχεις εμπιστοσύνη και να ξεκινήσετε παρέα μόνο με αυτόν και κανέναν άλλον εξωγενή παράγοντα την αγωγή!
14-02-2020, 15:41 #26
Συνήθως
Πρόκειται απλά για φυσιολογική αύξηση της αδρεναλίνης, καθώς ο οργανισμός πρέπει να ενεργοποιηθεί, και να περάσει από την υπνικη κατάσταση, σε δραστηριότητα, ώστε να αντιμετωπίσει τις πρώτες προκλήσεις τις ημέρας.
Έτσι ο καρδιακος ρυθμος επιταχύνεται, η πίεση ανεβαίνει, το ζάχαρο αίματος επίσης κλπ.
Σε ένα φυσιολογικό νευρικό σύστημα, όλα αυτά δεν τα αντιλαμβανομαστε, αλλά απλά αισθανόμαστε ξύπνιοι και δραστήριοι.
Σε ένα αποδυναμομενο, όλα αυτά τα αισθανόμαστε πολύ πολύ έντονα, και μας αναστατώνουν!
Αφού κάνετε κάποιες βασικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, μην ασχοληθείτε άλλο, και βρείτε την αιτία που είστε με τόσο ευαίσθητο νευρικό σύστημα.
14-02-2020, 15:59 #27
14-02-2020, 16:05 #28
14-02-2020, 18:26 #29
Μερικές διευκρινήσεις για αυτά που είπα αλλά και γιατί ξέρω ότι είναι καλό να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για σένα, άλλωστε και εγώ και πολλοί από εδω έχουμε περάσει κάτι αντίστοιχο.
Όπως είπες και εσύ το άγχος και η ψυχολογική κούραση σου προκαλεί σωματικά συμπτώματα, αυτά με τη σειρά τους αυξάνουν ακόμα πιο πολύ το άγχος και δημιουργείτε ένας φαύλος κύκλος.
Για να σταματήσουν τα σωματικά συμπτώματα και να βγεις από αυτή τη κατάσταση πρέπει να μειωθεί το άγχος όσο γίνεται, εάν το καταφέρεις αλλάζοντας κάποια πράγματα στη ζωή σου, με ψυχοθεραπεία ή με κάποιο τρόπο αυτό είναι το καλύτερο, διότι μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Αυτό θέλει κάποιο χρόνο, και αν γίνεται υπομονή και κατανόηση από τους δικούς σου.
Αξίζει να το προσπαθήσεις, αλλά αν κάνεις ότι μπορείς και πάλι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, τότε η λύση είναι τα αγχολυτικά όπως το ζάναξ για άμεση ανακούφιση του άγχους και τα αντικαταθλιπτικά που έχουν αποτέλεσμα μετά από 1 μήνα περίπου.
Για να πάρεις αυτά τα φάρμακα πρέπει να βρεις ένα ψυχίατρο που θα σε εξετάσει και θα κρίνει ότι πρέπει να στα δώσει και θα σε παρακολουθεί από την πρώτη μέρα.
Είναι καλό να βρεις ένα γιατρό που θα τον εμπιστεύεσαι και θα έχεις καλή συνεργασία μαζί του, ειδικά στην αρχή που ξεκινάς φάρμακα.
Τέλος να σου πω ότι και εγώ είμαι καλά τώρα και πολλοί άλλοι που το πέρασαν, και εσύ μπορείς να το ξεπεράσεις.
Εννοείται ότι πρέπει να κοιτάς γενικά την υγεία ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.
14-02-2020, 18:52 #30
Ξέρετε τι γίνετε? Πηγαίνω στο γιατρό νιώθω καλύτερα και μετά από λίγο πάλι ξανά τα ίδια. Τελευταία επίσκεψη στον καρδιολόγο έγινε τον 11ο του 2019. Τώρα λοιπόν έχω βάλει στο μυαλό πως κάτι έχει αλλάξει και κάτι συμβαίνει. Το μυαλό παίζει παιχνίδια που δεν μπορώ να κουμαντάρω. Μέσα σε ούτε 3 μήνες πιστεύω πως κάτι σοβαρό έχω και όλο αυτό γίνεται φαύλος κύκλος.