Ταχυκαρδία με το που ξυπνάω! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elpida33 View Post
    Ισωσ σ κάνει καλό να μιλήσεις να δεις αν υπάρχει κάτι ο σε αγχώνει...οσο κ αν λέμε δν υπάρχει κάτι σε κάποιους μασ η ζωή κ μόνο μασ αγχώνει χωρίς προφανείς λόγους ίσως βρείτε μια άκρη έστω μια συνάντηση ίσως σ κάνει καλο
    Χρόνια έχω θέμα με αγχωδη διαταραχή. Αλλά το θέμα της καρδιάς δεν φτιάχνει. Ήμουν καλά για καιρό και μετά από ένα τραγικό συμβάν ξανακυλησα άσχημα. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

Senior Member
    Στα λέω με πολυ ενδιαφέρον κ κατανόηση όλα αυτά... Είμαι 32 κ παλευω με όλα αυτά από τα 18 το άγχος με έχει χτυπήσει παντου προσφατα έζησα κ εγώ ένα δυσκολο γεγονός κ κάπως αποφάσισα να λειτουργώ πθο ψυχραιμα... Από τη στιγμή ο κάπως ξεχνιεσαι το πρωί κ σ περνάει κάνε ότι είναι δυνατόν για σένα για την οικογένεια σ για όλους...

ntinti
    Guest
    Quote Originally Posted by ΖΜΕ View Post
    Καλημέρα σε όλους. Όπως έχω ξαναγράψει ταλαιπωρουμαι από έκτακτες χρόνια. Τους τελευταίους μήνες έχω πάλι κρίσεις άγχους πολύ έντονες. Χαρακτηριστικά ξυπνάω με φόβο και άγχος. Κάθε μέρα! Εκτός Σαββατοκύριακο που είναι εδώ ο άντρας μου και αισθάνομαι καλύτερα και ασφαλής. Το θέμα λοιπόν είναι ότι κάποιες μέρες ξυπνάω με ταχυκαρδία. 95 παλμοί και σήμερα με 110.Με πιάνει πανικός. Σηκώνομαι και ξεκινάω να ετοιμάσω τα παιδιά πρωινό κλπ και συνερχομαι. Προφανώς απασχολώ το μυαλό μου και το ξεχνάω? Πριν ρωτήσετε να σας πω πως χρόνια με παρακολουθεί καρδιολόγος και η καρδιά είναι μια χαρά. Τις υπερκοιλιακες τις διορθωσαμε με κατάλυση. Όμως ο πανικός δεν φεύγει. Το να ξυπνάς με αυξημένους παλμούς είναι τόσο άσχημο συναίσθημα!! Δεν μπορώ να πιστέψω πως η καρδιά είναι οκ και πως τα κάνει όλα το μυαλό!! Θα τρελαθώ στο τέλος. Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά μόνο εδώ νιώθω πως μπορώ να μιλήσω. Οι δικοί μου δεν ξέρουν τίποτα από το ζόρι που τραβάω. Μόνο στον άντρα μου μιλάω αλλά και αυτός έχει κουραστεί να με βλέπει έτσι. Και το ξέρω πως του είναι δύσκολο
    Μια από τα ίδια πριν την αγωγή ,ακόμα και καφέ να φτιάξω το πρωί μου φαινόταν βουνό από το άγχος και την ταχυκαρδία....
    Ενάμιση μήνα τώρα μετα από αγωγή άρχισα να ηρεμώ και να μην ξυπνάω από ταχυκαρδία ......

Senior Member
    Καλησπέρα, ήθελα να γράψω 2 λόγια γιατί αυτό το άγχος όταν ξυπνάς το έχω περάσει και εγώ και πράγματι σε τρομάζει. Εμένα ανέβαινε η πίεση και οι παλμοί.
    Έτρεχα σε καρδιολόγους στην αρχή, μέχρι που ένας παθολόγος μου είπε ότι η πίεση της καρδιάς επηρεάζετε και από άλλους παράγοντες εκτός από την ίδια την καρδιά.
    Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει και σιγά σιγά προσπάθησα ακόμα και όταν ανέβαινε η πίεση να μην αγχώνομαι και με τη βοήθεια ζάναξ πέρασε σιγά σιγά.
    Επίσης έκοψα τον καφέ και γενικά ότι μπορούσε να με αγχώσει.

Αν είναι από άγχος, μπορεί να ξεπεραστεί, προσπαθείς να εξαντλήσεις όλες τις επιλογές και αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε αν δεν αντέχεις πας σε αντικαταθλιπτικά με τη βοήθεια ενός καλού ψυχιάτρου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ntinti View Post
    Μια από τα ίδια πριν την αγωγή ,ακόμα και καφέ να φτιάξω το πρωί μου φαινόταν βουνό από το άγχος και την ταχυκαρδία....
    Ενάμιση μήνα τώρα μετα από αγωγή άρχισα να ηρεμώ και να μην ξυπνάω από ταχυκαρδία ......
    Να σε ρωτήσω και εσένα όταν λες αγωγή εννοείς χάπια για την καρδιά η αγχολυτικό? Και αν είναι για την καρδιά υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τα παίρνεις? Διότι όπως έγραψα πιο πάνω εμένα κάνεις καρδιολόγος - αρρυθμιολογος δεν μου δίνει

Senior Member
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post
    Καλησπέρα, ήθελα να γράψω 2 λόγια γιατί αυτό το άγχος όταν ξυπνάς το έχω περάσει και εγώ και πράγματι σε τρομάζει. Εμένα ανέβαινε η πίεση και οι παλμοί.
    Έτρεχα σε καρδιολόγους στην αρχή, μέχρι που ένας παθολόγος μου είπε ότι η πίεση της καρδιάς επηρεάζετε και από άλλους παράγοντες εκτός από την ίδια την καρδιά.
    Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι συμβαίνει και σιγά σιγά προσπάθησα ακόμα και όταν ανέβαινε η πίεση να μην αγχώνομαι και με τη βοήθεια ζάναξ πέρασε σιγά σιγά.
    Επίσης έκοψα τον καφέ και γενικά ότι μπορούσε να με αγχώσει.

Αν είναι από άγχος, μπορεί να ξεπεραστεί, προσπαθείς να εξαντλήσεις όλες τις επιλογές και αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε αν δεν αντέχεις πας σε αντικαταθλιπτικά με τη βοήθεια ενός καλού ψυχιάτρου.
    Να σου πω την αλήθεια έχω τρομερό άγχος και κούραση ψυχολογική που πλέον έχει επιρεασει το σώμα μου. Το νιώθω είναι ξεκάθαρο. Κρατιέμαι να μην κάνω χρήση ζαναξ. Έχει χρειαστεί και έχω πάρει 0.25 την ελάχιστη δηλ. Αλλά προσπαθώ να μην το παίρνω καθόλου. Αν είναι να ξεκινήσω κάτι προτιμώ με τη συμβουλή ψυχιάτρου ολοκληρωμένη αγωγή.
    Έχεις ηρεμήσει από ότι καταλαβαίνω εσύ ε?

ntinti
    Guest
    Να σε ρωτήσω και εσένα όταν λες αγωγή εννοείς χάπια για την καρδιά η αγχολυτικό? Και αν είναι για την καρδιά υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τα παίρνεις? Διότι όπως έγραψα πιο πάνω εμένα κάνεις καρδιολόγος - αρρυθμιολογος δεν μου δίνει
    Από καρδιά και εγώ μια χαρά μόνο ένα μικρό φύσημα όπως πολλοί....
    Αγωγή με αντικαταθλιπτικά ξεκίνησα και είμαι στην μικρότερη δόση όπου και θα παραμείνω για ένα εξάμηνο και μετά βλέπουμε .
    Αγχολυτικό πήρα μέχρι να ξεκινήσει η δράση του αντικαταθλιπτικόυ και τώρα το διέκοψα τελείως σταδιακά ,άλλωστε αυτά δεν είναι για πολυ καιρό να τα πέρνεις ....

Senior Member
    Από καρδιά και εγώ μια χαρά μόνο ένα μικρό φύσημα όπως πολλοί....
    Αγωγή με αντικαταθλιπτικά ξεκίνησα και είμαι στην μικρότερη δόση όπου και θα παραμείνω για ένα εξάμηνο και μετά βλέπουμε .
    Αγχολυτικό πήρα μέχρι να ξεκινήσει η δράση του αντικαταθλιπτικόυ και τώρα το διέκοψα τελείως σταδιακά ,άλλωστε αυτά δεν είναι για πολυ καιρό να τα πέρνεις ....
    Α οκ λέω και εγώ χωρίς πρόβλημα καρδιακό γιατί να παίρνεις φάρμακο. Μετά από ποσό καιρό ένιωσες καλύτερα?

Senior Member
    Κοίτα να δεις κ μένα ο πρώτος γιατρος δε μ έδωσε χάπια γτ λέει δν έχει πρόβλημα η καρδιά μ είπε να το παλεψω μόνη μ όταν όμως είδα κ από είδα ι άλλος γιατρός μ έδωσε ένα χάπι αγχολυτικο κυρίως απλά μπλοκάρει την αδρεναλίνη κ χτυπάει πιο ήρεμα η καρδιά... Το ζαναξ είναι σε άλλη κατηγορία κ είναι κάπως εθιστικό το κονκορ το ιντεραλ τέτοιας κατηγορίας είναι πιο ήπια βέβαια πάντα με τη καθοδήγηση γιατρου...

ntinti
    Guest
    Α οκ λέω και εγώ χωρίς πρόβλημα καρδιακό γιατί να παίρνεις φάρμακο. Μετά από ποσό καιρό ένιωσες καλύτερα?
    Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στις αγωγές .....
    Εγώ είμαι ήδη κοντά στον ενάμιση μήνα και τώρα άρχισα λίγο να ξαναβρίσκω τον εαΥτό μου.
    Κανείς πολύ υπομονή στην αρχή γιατί είναι δύσκολα ,μπορεί να σου βγάλει η αγωγή πιο έντονα συναισθήματα από αυτα που είχες πριν ,μέχρι να αρχίζει να φτιάχνει επίπεδα στον οργανισμό σου και να δουλέψει...
    Μπορεί πάλι να χρειαστείς στην πορεία να αλλάξεις δοσολογιες ,φάρμακα ....
    Γενικά αυτό που μου έλεγε και ο γιατρός μου ισχύει, κάθε οργανισμός είναι ένα πείραμα ,ξεκινάς με πολύ υπομονήκαι βλέπεις πως αντιδρας ...

Το μόνο σίγουρο είναι να βρεις ένα καλό γιατρό να του έχεις εμπιστοσύνη και να ξεκινήσετε παρέα μόνο με αυτόν και κανέναν άλλον εξωγενή παράγοντα την αγωγή!

Senior Member
    Συνήθως
    Πρόκειται απλά για φυσιολογική αύξηση της αδρεναλίνης, καθώς ο οργανισμός πρέπει να ενεργοποιηθεί, και να περάσει από την υπνικη κατάσταση, σε δραστηριότητα, ώστε να αντιμετωπίσει τις πρώτες προκλήσεις τις ημέρας.

Έτσι ο καρδιακος ρυθμος επιταχύνεται, η πίεση ανεβαίνει, το ζάχαρο αίματος επίσης κλπ.

Σε ένα φυσιολογικό νευρικό σύστημα, όλα αυτά δεν τα αντιλαμβανομαστε, αλλά απλά αισθανόμαστε ξύπνιοι και δραστήριοι.

Σε ένα αποδυναμομενο, όλα αυτά τα αισθανόμαστε πολύ πολύ έντονα, και μας αναστατώνουν!

Αφού κάνετε κάποιες βασικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, μην ασχοληθείτε άλλο, και βρείτε την αιτία που είστε με τόσο ευαίσθητο νευρικό σύστημα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Συνήθως
    Πρόκειται απλά για φυσιολογική αύξηση της αδρεναλίνης, καθώς ο οργανισμός πρέπει να ενεργοποιηθεί, και να περάσει από την υπνικη κατάσταση, σε δραστηριότητα, ώστε να αντιμετωπίσει τις πρώτες προκλήσεις τις ημέρας.

Έτσι ο καρδιακος ρυθμος επιταχύνεται, η πίεση ανεβαίνει, το ζάχαρο αίματος επίσης κλπ.

Σε ένα φυσιολογικό νευρικό σύστημα, όλα αυτά δεν τα αντιλαμβανομαστε, αλλά απλά αισθανόμαστε ξύπνιοι και δραστήριοι.

Σε ένα αποδυναμομενο, όλα αυτά τα αισθανόμαστε πολύ πολύ έντονα, και μας αναστατώνουν!

Αφού κάνετε κάποιες βασικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, μην ασχοληθείτε άλλο, και βρείτε την αιτία που είστε με τόσο ευαίσθητο νευρικό σύστημα.
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Την αιτία την ξέρω. Έχω επίγνωση της κατάστασης όλης. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως θα περάσει. Ήθελα να το παλέψω μόνη αλλά βλέπω δεν γίνεται με τίποτα. Έτσι αναγκάζομαι να πιέζω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου δυστυχώς.

Senior Member
    Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στις αγωγές .....
    Εγώ είμαι ήδη κοντά στον ενάμιση μήνα και τώρα άρχισα λίγο να ξαναβρίσκω τον εαΥτό μου.
    Κανείς πολύ υπομονή στην αρχή γιατί είναι δύσκολα ,μπορεί να σου βγάλει η αγωγή πιο έντονα συναισθήματα από αυτα που είχες πριν ,μέχρι να αρχίζει να φτιάχνει επίπεδα στον οργανισμό σου και να δουλέψει...
    Μπορεί πάλι να χρειαστείς στην πορεία να αλλάξεις δοσολογιες ,φάρμακα ....
    Γενικά αυτό που μου έλεγε και ο γιατρός μου ισχύει, κάθε οργανισμός είναι ένα πείραμα ,ξεκινάς με πολύ υπομονήκαι βλέπεις πως αντιδρας ...

Το μόνο σίγουρο είναι να βρεις ένα καλό γιατρό να του έχεις εμπιστοσύνη και να ξεκινήσετε παρέα μόνο με αυτόν και κανέναν άλλον εξωγενή παράγοντα την αγωγή!
    Ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι γρήγορα να αισθανθείς ακόμα καλύτερα. Το ίδιο εύχομαι σε όλους! Μαζί και εγώ..

Senior Member
    Μερικές διευκρινήσεις για αυτά που είπα αλλά και γιατί ξέρω ότι είναι καλό να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για σένα, άλλωστε και εγώ και πολλοί από εδω έχουμε περάσει κάτι αντίστοιχο.
    Όπως είπες και εσύ το άγχος και η ψυχολογική κούραση σου προκαλεί σωματικά συμπτώματα, αυτά με τη σειρά τους αυξάνουν ακόμα πιο πολύ το άγχος και δημιουργείτε ένας φαύλος κύκλος.

Για να σταματήσουν τα σωματικά συμπτώματα και να βγεις από αυτή τη κατάσταση πρέπει να μειωθεί το άγχος όσο γίνεται, εάν το καταφέρεις αλλάζοντας κάποια πράγματα στη ζωή σου, με ψυχοθεραπεία ή με κάποιο τρόπο αυτό είναι το καλύτερο, διότι μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Αυτό θέλει κάποιο χρόνο, και αν γίνεται υπομονή και κατανόηση από τους δικούς σου.

Αξίζει να το προσπαθήσεις, αλλά αν κάνεις ότι μπορείς και πάλι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, τότε η λύση είναι τα αγχολυτικά όπως το ζάναξ για άμεση ανακούφιση του άγχους και τα αντικαταθλιπτικά που έχουν αποτέλεσμα μετά από 1 μήνα περίπου.

Για να πάρεις αυτά τα φάρμακα πρέπει να βρεις ένα ψυχίατρο που θα σε εξετάσει και θα κρίνει ότι πρέπει να στα δώσει και θα σε παρακολουθεί από την πρώτη μέρα.
    Είναι καλό να βρεις ένα γιατρό που θα τον εμπιστεύεσαι και θα έχεις καλή συνεργασία μαζί του, ειδικά στην αρχή που ξεκινάς φάρμακα.

Τέλος να σου πω ότι και εγώ είμαι καλά τώρα και πολλοί άλλοι που το πέρασαν, και εσύ μπορείς να το ξεπεράσεις.
    Εννοείται ότι πρέπει να κοιτάς γενικά την υγεία ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post
    Μερικές διευκρινήσεις για αυτά που είπα αλλά και γιατί ξέρω ότι είναι καλό να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για σένα, άλλωστε και εγώ και πολλοί από εδω έχουμε περάσει κάτι αντίστοιχο.
    Όπως είπες και εσύ το άγχος και η ψυχολογική κούραση σου προκαλεί σωματικά συμπτώματα, αυτά με τη σειρά τους αυξάνουν ακόμα πιο πολύ το άγχος και δημιουργείτε ένας φαύλος κύκλος.

Για να σταματήσουν τα σωματικά συμπτώματα και να βγεις από αυτή τη κατάσταση πρέπει να μειωθεί το άγχος όσο γίνεται, εάν το καταφέρεις αλλάζοντας κάποια πράγματα στη ζωή σου, με ψυχοθεραπεία ή με κάποιο τρόπο αυτό είναι το καλύτερο, διότι μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Αυτό θέλει κάποιο χρόνο, και αν γίνεται υπομονή και κατανόηση από τους δικούς σου.

Αξίζει να το προσπαθήσεις, αλλά αν κάνεις ότι μπορείς και πάλι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, τότε η λύση είναι τα αγχολυτικά όπως το ζάναξ για άμεση ανακούφιση του άγχους και τα αντικαταθλιπτικά που έχουν αποτέλεσμα μετά από 1 μήνα περίπου.

Για να πάρεις αυτά τα φάρμακα πρέπει να βρεις ένα ψυχίατρο που θα σε εξετάσει και θα κρίνει ότι πρέπει να στα δώσει και θα σε παρακολουθεί από την πρώτη μέρα.
    Είναι καλό να βρεις ένα γιατρό που θα τον εμπιστεύεσαι και θα έχεις καλή συνεργασία μαζί του, ειδικά στην αρχή που ξεκινάς φάρμακα.

Τέλος να σου πω ότι και εγώ είμαι καλά τώρα και πολλοί άλλοι που το πέρασαν, και εσύ μπορείς να το ξεπεράσεις.
    Εννοείται ότι πρέπει να κοιτάς γενικά την υγεία ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.
    Ξέρετε τι γίνετε? Πηγαίνω στο γιατρό νιώθω καλύτερα και μετά από λίγο πάλι ξανά τα ίδια. Τελευταία επίσκεψη στον καρδιολόγο έγινε τον 11ο του 2019. Τώρα λοιπόν έχω βάλει στο μυαλό πως κάτι έχει αλλάξει και κάτι συμβαίνει. Το μυαλό παίζει παιχνίδια που δεν μπορώ να κουμαντάρω. Μέσα σε ούτε 3 μήνες πιστεύω πως κάτι σοβαρό έχω και όλο αυτό γίνεται φαύλος κύκλος.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast