τι μετρα θα παιρνατε αν γινοσασταν πρωθυπουργος ? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 123
    Senior Member
    Καλα βρε Ελισαβετ,
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
    μονο εγω το βλεπω ? αν θελεις , ναι , ειμαι ρατσιστης , δεν θελω κακοποια στοιχεια στην χωρα μου , να μου λειπουν .....δεν ξερω τι σβηστηκε , ουτε γω......και μενα οι αποψεις σου με βρισκουν εντελως αντιθετο ............. ειπα , μια χωρα σε υφεση, το τελευταιο που χρειαζεται ειναι εξτρα φτηνα εργατικα χερια , σκεφτομαι σαν οικονομολογος , οχι σαν ανθρωπιστης , που αγαπαει την χωρα του , αν δεν καταλαβαινεις απο οικονομικα , δεν φταιω γω .......ετσι σκεφτομαι, το συμφερον της χωρας μου ,λες καποιος που εχει στον ηλιο μοιρα να εκπατριζεται ? λυπαμαι που διαφωνουμε , αλλα δεν μπορω ναλλαξω αποψη , ολη η σκληρη μαφια εχει πλακωσει στην Ελλαδα , και δεν το θελω αυτο........
    δεν εχει νοημα η κουβεντα , αφου διαφωνουμε ριζικως ........ουτε θελω να σε πεισω , ουτε μπορεις να με πεισεις ......
    Last edited by Macgyver; 14-02-2020 at 19:31.

Senior Member
    Σου εξηγώ ότι δεν έχει σχέση με τα οικονομικά αυτό που λες. Υπάρχουν χιλιάδες οικονομολογοι που διαφωνούν με αυτό που λες....ούτε αυτοί ξέρουν οικονομικά βρε Μακ και ξέρεις μόνο εσύ που τυχαίνει να έχεις αυτές τις απόψεις;;;;

Τελοσπαντων, δεν την συνεχίζω την κουβεντα γιατί γίνεσαι προσβλητικός και μου κάνει εντύπωση γιατί ποτέ δεν ήσουν πριν, και δεν θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Σου εξηγώ ότι δεν έχει σχέση με τα οικονομικά αυτό που λες. Υπάρχουν χιλιάδες οικονομολογοι που διαφωνούν με αυτό που λες....ούτε αυτοί ξέρουν οικονομικά βρε Μακ και ξέρεις μόνο εσύ που τυχαίνει να έχεις αυτές τις απόψεις;;;;

Τελοσπαντων, δεν την συνεχίζω την κουβεντα γιατί γίνεσαι προσβλητικός και μου κάνει εντύπωση γιατί ποτέ δεν ήσουν πριν, και δεν θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας.
    Εγώ πάντως που πήρα σπούδασα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΕΚΠΑ) και μάλιστα πρόσφατα συνέχισα και πήρα πτυχίο και τα έχω φρέσκα (Οικονομική Πολιτική π.χ.) συμφωνώ με τον Μακ. Σε μία χώρα πτωχευμένη οι μετανάστες ωθούν τις αμοιβές στους μισθούς πολύ χαμηλότερα και καταποντίζεται η αξία της εργασίας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Εγώ πάντως που πήρα σπούδασα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΕΚΠΑ) και μάλιστα πρόσφατα συνέχισα και πήρα πτυχίο και τα έχω φρέσκα (Οικονομική Πολιτική π.χ.) συμφωνώ με τον Μακ. Σε μία χώρα πτωχευμένη οι μετανάστες ωθούν τις αμοιβές στους μισθούς πολύ χαμηλότερα και καταποντίζεται η αξία της εργασίας.
    Ακριβως Κασσανδρα , το καθε κρατος ειναι μια μεγαλη επιχειρηση , ημουν επιχειρηματιας, και σκεφτομαι σαν τετοιος , τωρα δεν ειμαι πια , αλλα εδιωξα 4 ατομα , γιατι με εβλαπταν , φαντασου να μεπιανε το λυπησιαρικο , και ναλεγα ' α, τους καημενους , που θα βρουνε δουλεια ? ' , θα τοχα κλεισει το μαγαζι προ πολλου, .............αν σε προσεβαλλα Ελισαβετ, ζητω συγγνωμη, δεν ηταν αυτη η προθεση μου , αλλα δεν εισαι επιχειρηματιας, και δεν σκεφτεσαι σαν τετοια , λογικο.......ναι, Ελισαβετ, δεν ημουν ετσι πριν γιατι βλεπω πλεον τι γινεται στην Μυτιληνη και στην Σαμο, τις συμμοριες που λυμαινονται την Αθηνα ....................., το 65% αποδοκιμαζει την πολιτικη του Κουλη στο μεταναστευτικο, συμφωνα με ενα επισημο γκαλλοπ , σε 4,000 ατομα ......

Senior Member
    .
    δεν μενδιαφερει η αποψη των αλλων, ενας επιχειρηματιας πρεπει να παιρνει ενιοτε σκληρες αποφασεις .......
    Επιχειρηματιας ειμαι, και σκεφτομαι σαν τετοιος .......δεν ειμαι πολιτικος .....

Και χωρίς να ξέρεις οικονομικά, βλέπεις όλοι οι έμποροι στην Λαϊκή στους πάγκους τους έχουν πακιστανούς. Τους παίρνουν γιατί τους δίνουν μισθούς πολύ χαμηλούς. Αυτοί μπορούν να δουλέψουν με τόσο χαμηλούς μισθούς διότι μένουν δέκα άντρες σε ένα σπίτι και περισσεύουν λεφτά και τα στέλνουν στις πατρίδες τους (άλλη οικονομική ζημιά για την χώρα). Εκεί έχουν μεγάλη αξία. Ένας έλληνας όμως δεν μπορεί να ζήσει και να συντηρήσει σπίτι με τα λεφτά αυτά. Ο εργοδότης θα κάνει αυτό που τον συμφέρει και ο διπλά χαμένος είναι ο έλληνας πολίτης διότι και δεν βρίσκει δουλειά και όταν βρίσκει θα είναι ένας μισθός όχι πολύ παραπάνω από του πακιστανού.
    Το ίδιο γίνεται και με τα χωράφια και τις αγροτικές εργασίες. Λένε όλοι οτι οι Έλληνες δεν πάνε να δουλέψουν και πηγαίνουν μόνο οι αλλοδαποί. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια διότι έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια ένας φαύλος κύκλος σ αυτόν τον τομέα της οικονομίας. Καταρχάς, πριν χρόνια οι έλληνες εργάτες έκαναν τις αγροτικές δουλειές. Σιγά σιγά έρχονταν οι αλλοδαποί και πρόσφεραν εργασία με πολύ χαμηλότερη αμοιβή. Οι αγρότες που προσλάμβαναν αλλοδαπούς είχαν την ευχέρεια να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές στον έμπορο λόγω της μείωσης του κόστους εργασίας και επομένως και του προϊόντος προς πώληση. Βλέποντας και οι άλλοι αγρότες έκαναν το ίδιο και έτσι στο τέλος ο έμπορος έπαιρνε από τους παραγωγούς σε χαμηλότερες τιμές το προϊόν χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το πουλάει φθηνότερα στον καταναλωτή. Και όποιος αγρότης δεν έπαιρνε πακιστανούς στα χωράφια του με χαμηλή αμοιβή δεν μπορούσε να επιβιώσει γιατί δεν μπορούσε να πουλήσει στον μεσάζοντα με χαμηλή τιμή. Έτσι, σιγά σιγά μόνο πακιστανοί επικράτησε να δουλεύουν στα χωράφια. Υπάρχουν δε περιοχές που κοιμούνται πολλοί μαζί σε παραπήγματα κοντά στους αγρούς. Στην Καλαμάτα που μένουν οι γονείς της νύφης μου οι πακιστανοί έχουν αντικαταστήσει ακόμη και τους τσιγγάνους που παραδοσιακά σ αυτή την περιοχή δούλευαν στα χωράφια με αποτέλεσμα ακόμη και οι χαμηλά αμοιβόμενοι τσιγγάνοι να λιμοκτονούν τα τελευταία χρόνια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    δεν μενδιαφερει η αποψη των αλλων, ενας επιχειρηματιας πρεπει να παιρνει ενιοτε σκληρες αποφασεις .......
    Επιχειρηματιας ειμαι, και σκεφτομαι σαν τετοιος .......δεν ειμαι πολιτικος .....
    Θα προτιμούσα πανω απ όλα και πριν απο όλα ( επιχειρηματιες, οικονομολογοι, ελευθεροι επαγγελματιες, δημ. υπαλληλοι κτλ κτλ ) να είμαστε Ανθρωποι. Αλλα αυτό είναι απλα η δική μου θεώρηση των πραγμάτων.
    Σκληρές αποφάσεις που μεταφράζονται σε ζωές ανθρώπων για το κέρδος μου δεν θα θελα να πάρω.

Senior Member
    Σκληρές αποφάσεις που μεταφράζονται σε ζωές ανθρώπων για το κέρδος μου δεν θα θελα να πάρω.
    Μην ξεχνας Ελισαβετ οτι ειμαι , η ημουνα επιχειρηματιας , και αυτο απαιτει σκληρες ενιοτε αποφασεις , που αφορουν ατυχως οικογενειες ολοκληρες ........ και σαν επιχειρηματιας , θα παρω ζορικες αποφασεις , δεν ειμαι και τοκογλυφος , ουτε εκμεταλλευτης , αλλα πανω απ ολα το κερδος ειναι.......αν θες να εισαι επιχειρηματιας .....

Senior Member
    ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , συμφωνω σε ολα .....τα βλεπω κι εγω ....

Senior Member
    Μην ξεχνας Ελισαβετ οτι ειμαι , η ημουνα επιχειρηματιας , και αυτο απαιτει σκληρες ενιοτε αποφασεις , που αφορουν ατυχως οικογενειες ολοκληρες ............
    Aλλα οντας επιχειρηματιας , οχι εκμεταλλευτης , ζουν οικογενειες απο σενα , μην το παραβλεπουμε αυτο ........

Επίσης, όσον αφορά τις αγροτικές εργασίες, για να δουλέψει ένας Έλληνας θα πρέπει να είναι ντόπιος, να μένει στην περιοχή. Διαφορετικά, θα πρέπει να πληρώσει ξενοδοχείο, φαγητό έξω, οπότε θα πρέπει να βγάλει και από την τσέπη του. Δεν μπορεί π.χ. ένας Αθηναίος να δουλέψει σε χωράφια στο Άργος διότι θα πάρει 50 ευρώ και θα ξοδέψει 60 για διαμονή και διατροφή, χώρια τα οδοιπορικά.

Senior Member
    αν εχει σπιτι στο αργοσ κι ειναι απο εκει αλλα πηγε αθηνα για δουλεια δεν του κατσε μενει αθηνα και πηγαινοερχεται μακαρι να παιρνε 50 ευρω 40 θα παρει κ πολλα ειναι εγω αυτη τη δουλεια κανω τρωω μονο το βραδυ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    θεσ να σου πω τι κανουν οι ανθρωποι για να δουλεψουν δε σ λεω γτ θα σε πεσουν τα μαλλια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Και χωρίς να ξέρεις οικονομικά, βλέπεις όλοι οι έμποροι στην Λαϊκή στους πάγκους τους έχουν πακιστανούς. Τους παίρνουν γιατί τους δίνουν μισθούς πολύ χαμηλούς. Αυτοί μπορούν να δουλέψουν με τόσο χαμηλούς μισθούς διότι μένουν δέκα άντρες σε ένα σπίτι και περισσεύουν λεφτά και τα στέλνουν στις πατρίδες τους (άλλη οικονομική ζημιά για την χώρα). Εκεί έχουν μεγάλη αξία. Ένας έλληνας όμως δεν μπορεί να ζήσει και να συντηρήσει σπίτι με τα λεφτά αυτά. Ο εργοδότης θα κάνει αυτό που τον συμφέρει και ο διπλά χαμένος είναι ο έλληνας πολίτης διότι και δεν βρίσκει δουλειά και όταν βρίσκει θα είναι ένας μισθός όχι πολύ παραπάνω από του πακιστανού.
    Το ίδιο γίνεται και με τα χωράφια και τις αγροτικές εργασίες. Λένε όλοι οτι οι Έλληνες δεν πάνε να δουλέψουν και πηγαίνουν μόνο οι αλλοδαποί. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια διότι έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια ένας φαύλος κύκλος σ αυτόν τον τομέα της οικονομίας. Καταρχάς, πριν χρόνια οι έλληνες εργάτες έκαναν τις αγροτικές δουλειές. Σιγά σιγά έρχονταν οι αλλοδαποί και πρόσφεραν εργασία με πολύ χαμηλότερη αμοιβή. Οι αγρότες που προσλάμβαναν αλλοδαπούς είχαν την ευχέρεια να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές στον έμπορο λόγω της μείωσης του κόστους εργασίας και επομένως και του προϊόντος προς πώληση. Βλέποντας και οι άλλοι αγρότες έκαναν το ίδιο και έτσι στο τέλος ο έμπορος έπαιρνε από τους παραγωγούς σε χαμηλότερες τιμές το προϊόν χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το πουλάει φθηνότερα στον καταναλωτή. Και όποιος αγρότης δεν έπαιρνε πακιστανούς στα χωράφια του με χαμηλή αμοιβή δεν μπορούσε να επιβιώσει γιατί δεν μπορούσε να πουλήσει στον μεσάζοντα με χαμηλή τιμή. Έτσι, σιγά σιγά μόνο πακιστανοί επικράτησε να δουλεύουν στα χωράφια. Υπάρχουν δε περιοχές που κοιμούνται πολλοί μαζί σε παραπήγματα κοντά στους αγρούς. Στην Καλαμάτα που μένουν οι γονείς της νύφης μου οι πακιστανοί έχουν αντικαταστήσει ακόμη και τους τσιγγάνους που παραδοσιακά σ αυτή την περιοχή δούλευαν στα χωράφια με αποτέλεσμα ακόμη και οι χαμηλά αμοιβόμενοι τσιγγάνοι να λιμοκτονούν τα τελευταία χρόνια.
    ΟΙ τιμές των προιόντων δεν έπεσαν επειδή οι αγρότες έβαζαν αλλοδαπούς εργάτες και μείωναν με αυτόν τον τρόπο το κόστος. Οι τιμές των προιόντων έπεσαν γιατί πλέον ζούμε στο 2020 και είμαστε μέλη της ΕΕ και τα προιόντα μπορούν να μετακινούνται ανάμεσα στις χώρες και θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικά. ΌΤαν φέτος πχ κάναμε εισαγωγή πάμφθηνες ελιές Ισπανίας η δική μας τιμή της ελιάς καταποντίστηκε. Οι αλλοδαποί εργάτες φταίνε και γιαυτό;;;;;

Αν είχατε οποιαδήποτε σχέση με αγροτική περιοχή θα ξέρατε ότι αν υπαρχει αυτή την στιγμή αγροτική παραγωγή οφείλεται αποκλειστικά στην ύπαρξη ξένων εργατών.

Senior Member
    Aλλα οντας επιχειρηματιας , οχι εκμεταλλευτης , ζουν οικογενειες απο σενα , μην το παραβλεπουμε αυτο ........
    Συγγνώμη Μακ αλλά δεν ζουν από σένα. Ζουν επειδή εργάζονται. Σου προσφέρουν εργασία (σε σένα και στον κάθε επιχειρηματία) και ως αντάλλαγμα πληρώνονται. Δεν τους κάνει κανείς χάρη. Και μάλιστα με την εργασία που προσφέρουν ο επιχειρηματίας βγάζει περιουσίες και αυτοί ξεροκόμματα.

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast