Results 91 to 105 of 163
Thread: SURVIVORS ενωθείτε !
-
22-02-2020, 19:20 #91
Ναι, όπως έχω διαβάσει είναι σε όλα μαύρο ή άσπρο, δεν υπάρχει διαβάθμιση με γκρι.
Γι' αυτό εξιδανικεύουν και μετά υποτιμούν, πάνε από το 10 στο 0 και τούμπαλιν.
- 22-02-2020, 19:47 #92
22-02-2020, 21:46 #93
23-02-2020, 00:58 #94
Το διάβασα και το ξαναδιάβασα. Ακου τι έκανες, άθελά σου. Του έβαλες ένα όριο. Οι οριακοί ναι μεν επιμένουν να γίνει το δικό τους, ναι μεν καταπατούν τα όριά σου όσο μπορούν, αλλά ταυτόχρονα μέσα τους θέλουν και επιθυμούν να τους βάζουν κάποια όρια οι άλλοι. Με ένα τρόπο που να είναι κοντά τους αλλά όχι πολύ κοντά, αλλά να μην φεύγουν κιόλας.
Επειδή τότε τα είχατε ακόμα, όντως θεωρούσε ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο και έτσι υποχώρησε και δέχτηκε τη δική σου μέθοδο.
23-02-2020, 01:19 #95
Την διαφοροποίηση του άλλου ο οριακός την εκλαμβάνει συναισθηματικά ως συνολική ακύρωση του εαυτού και κατ' επέκταση λόγο εγκατάλειψης. Απαιτεί εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς το να διαφωνήσεις και να εκφράσεις διαφορετική άποψη σε κάποιο θέμα. Σαφώς και αυτό σχετίζεται με την οριοθέτηση, διότι η κάθε οριοθέτηση μεταφράζεται σε διαφοροποίηση και άρα ακύρωση. Λένε ότι το πιο απλό τεστ για να καταλάβει κάποιος αν έχει να κάνει με οριακό ή νάρκισσο είναι να του πει "όχι".
23-02-2020, 01:49 #96
23-02-2020, 03:16 #97
Διαβαζω το ποστ και αυτο που καταλαβαινω,ειναι μια ψυχιατρικη κουβεντα απο πελατες.Μια μονιμη φαση ανταγωνισμου με υποτιθεμενους ασθενεις,για να νιωσουμε καλυτεροι.
Αυτο που ειμαι πλεον σιγουρος οτι ισχυει,ειναι οτι ολοι εχουμε οριακα στοιχεια,οπως και ναρκισιστικα κτλ.Το προβλημα ειναι οτι οσοι απο εμας κανουμε ψυχοθεραπεια και κουβαλαμε το δικο μας σταυρο ,να μη προσπαθουμε να ταμπελωνουμε εναν ανθρωπο,επειδη ταλαιπορουμαστε απο τη συμπεριφορα του γιατι κι´αυτος ταλαιπορειται απο τη δικια μας.
Εχετε δαιμονοποιησει πρωην,νυν και υποψηφιους συντροφους και καιτε μαγισσες στο βωμο της "νορμαλ" κοινωνιας που ζουμε.
Προσωπικα δεν εχω γνωρισει ανθρωπο μη διαταραγμενο,αν εχετε γνωρισει εσεις μαλλον δεν ειστε καλοι γιατροι.Κοιταξτε τον καθρεφτη λιγο καλυτερα.
23-02-2020, 09:02 #98
Καλημέρα φίλε μου.
Είναι σαν να μας λες το εξής: "αν πάμε σε οφθαλμίατρο και κοιταχτούμε όλοι, όλοι μα όοοοολοι μπορεί να έχουμε έστω και λίγο μυωπία. Αρα, είμαστε όλοι τυφλοί και ας μην βάζουμε ταμπέλες".
Μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει διαβάθμιση από την ελάχιστη μυωπία ως τη μέτρια μυωπία ως τη σοβαρή μυωπία και ως την τύφλωση ή νομίζεις ότι είναι όλα το ίδιο;
23-02-2020, 10:11 #99
Ναι στην πορεία αυτό έγινε όλο και πιο έντονο και ξεκάθαρο. Ήταν σαφές πως ήθελε να του βάζω όρια, τα ζητούσε σε αρκετά θέματα. Σε όποια περίπτωση το έκανα, με κατηγορούσε στην συνέχεια ότι κάνω την μανά του και του φέρομαι σαν παιδί, σε όποια αρνιόμουν να το κάνω το εκλάμβανε ως απόρριψη. Μου ζήτησε ας πούμε κάποια στιγμή να πάω μαζί του στο καζίνο. Είχε καταστρώσει ένα καταπληκτικό σχέδιο που θα κέρδιζε σίγουρα αρκεί να κρατούσε συγκεκριμένα όρια που είχε αποφασίσει και ήθελε να πάω μαζί ώστε να μπορέσει να κρατήσει αυτά τα όρια. Φυσικά αρνήθηκα γιατί θεωρώ το καζίνο μαλακία και γιατί δεν ήμουν διατεθειμένη να παίξω αυτόν τον ρόλο. Αυτό ήταν λόγος για εκείνον να κάνει ολόκληρη ιστορία μετά, ότι δεν τον νοιάζομαι, δεν τον εμπιστεύομαι κτλ κτλ
Είναι σα να ηθελε μόνιμα ένα λουρί, αυτός να το πολεμάει και εγώ να το σφίγγω. Κι επειδή εγώ αρνιόμουν να το κάνω γιατί είμαι εντελώς άλλης φιλοσοφίας και υπερ της ελευθερίας μέσα σε μια σχέση, αυτός φρίκαρε.
Φαντάζομαι ότι ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ με μια γυναίκα που θα μπορούσε και θα ήθελε να παίξει αυτό τον ρόλο του "δεσμοφύλακα". Δεν ξέρω κάτα πόσο θα ήταν ισότιμη η σχέση, αλλά μόνο έτσι θα είχε πιθανότητες να κρατήσει.
23-02-2020, 11:36 #100
Αυτό ακριβώς περιγράφουν τα βιβλία και λένε ότι γι' αυτό ταιριάζουν με νάρκισσους. Οι νάρκισσοι έχουν άκαμπτα όρια, οπότε κάνουν το δεσμοφύλακα, χωρίς να το επιδιώξουν. Αυτό τους βγαίνει.
Η δεύτερη περίπτωση είναι να ταιριάξουν με ευαίσθητα άτομα (caretakers) , τα οποία άτομα όμως συνεχώς οπισθοχωρούν ως προς τα όριά τους, οπότε οι borberline τους τσακίζουν.
Αυτά τα διάβασα σε αυτό το βιβλίο, το οποίο το προτείνατε στις παλιές σας συζητήσεις εδώ μέσα και το έχω ξεκοκαλίσει: https://www.politeianet.gr/books/978...kotitas-281263
23-02-2020, 11:50 #101
edit λόγω αποχώρησης από το forum
Last edited by silver and gold; 26-02-2020 at 10:59. Reason: edit
23-02-2020, 12:02 #102
Βασικα αυτο το σχεδιο που ειχε ο πρωην σου βρε ελισαβετ, βασιζοταν τουλαχιστον στους νομους των πιθανοτητων η εστω της πραγματικοτητας; Η ηταν κρυψινους γυρω απο αυτο;
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
23-02-2020, 12:07 #103
Πιστεύεις ότι δεν θα υπήρχε ένα όριο στο μέχρι πού θα δεχόσουν να φτάσεις; Εννοώ, μπορεί το καζίνο να είναι κάτι όχι τόσο σημαντικό για σένα και να σκεφτόσουν...σιγά ας πάω, αλλά δεν θα υπήρχε ένα δικό σου όριο κάπου; Να πεις μέχρι εδώ φτάνω, αυτό όσο κι αν το ζητάς δεν θα το κάνω!
Για μένα ας πούμε στο θέμα με το καζίνο, κι αυτό του εξήγησα, υπήρχε ένας βασικός λόγος για τον οποίο δεν ήθελα να το κάνω. Αν πήγαινα και τον έβλεπα να ξεφεύγει και να χρειάζεται εμένα ή οποιονδήποτε άλλον να τον σταματήσει, αυτό θα ήταν το απόλυτο ξενέρωμα. Θα έχανα κάθε εκτίμηση/σεβασμό/θαυμασμό που του είχα ως τότε.
Δεσμοφύλακας δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι, με έλεγε για πλάκα μπατσόνι πχ επειδή προσπαθούσα να κρατήσω ένα όριο στις ώρες που κοιμόμασταν γιατί αν δεν το έκανα δεν θα κοιμόμασταν ποτέ, αλλά προσωπικά έχω την τάση να κάνω την μαμά. Είμαι προστατευτική γενικά με αυτούς που αγαπώ, μου αρέσει να τους φροντίζω και να τους προσέχω. Επειδή αυτό ήταν κάτι που το είχα εντοπίσει και ήθελα να το αλλάξω σε μένα, έκανα μεγάλη προσπάθεια μαζί του να μην το κάνω.
23-02-2020, 12:15 #104
Όχι δεν ήταν κρυψίνους σε αυτά, είχε γενικά θεωρίες για όλα με έναν απίστευτο ενθουσιασμό, σχεδόν παιδικό που μου άρεσε. Έτσι και σε αυτό μου είχε αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο του, βασιζόταν όντως σε νόμους πιθανοτήτων αλλά παρόλα αυτά συνέχιζα να θεωρώ την ιδέα κάκιστη. Μην ξεχνάς πως ήταν πρώην χρήστης, μέχρι εκεί μου έκοβε, ήξερα πως ήταν ευάλωτος σε εθισμούς και στο να αντικαθιστά έναν εθισμό με έναν άλλο. Επίσης ήξερα πως το θέμα του καζίνο το φοβόταν κι ο ίδιος. Αν δεν το φοβόταν θα μου το είχε πει απτην αρχή, το είχε αποκρύψει οτι πήγαινε, κι αναγκάστηκε να το αποκαλύψει κάποια στιγμή αργότερα στην σχέση που ζορίστηκε.
Εξάλλου η δική μου άποψη πάνω στον τζόγο είναι πως δεν μπορείς να κερδίσεις το καζίνο. Δεν είναι όλοι οι άλλοι ηλίθιοι και εσύ ο έξυπνος που θα πας να τους πάρεις τα λεφτά. Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να στα παίρνει. Εξαιρέσεις βέβαια πάντα υπάρχουν, αλλά εξαιρέσεις.
23-02-2020, 12:37 #105
Τι θα τον μείωνε στα μάτια σου; Υπάρχει κάτι; Ή για σένα δεν υπάρχει τίποτα που να τον μειώνει αρκεί να συνεχίσει να σε θέλει;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολλοί, είναι σαν να μην έχουν δικά τους θέλω σε μια σχέση, σα να αρκεί που τους θέλει ο άλλος για να τον θέλουν κι αυτοί. Πιστεύεις ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία;