Results 76 to 90 of 113
Thread: Πως να διαχειριστω την αδιαφορια
-
26-02-2020, 01:12 #76
Εγώ λοιπόν ζητώ συγγνώμη που μην γνωρίζοντας το επάγγελμα σου, μου φάνηκε εξωφρενικό να ζητά την γνώμη της μαμάς για το σπίτι που θα μείνει με την γυναίκα του. Εχεις δίκιο σε αυτό, παρασύρθηκα χωρίς να σκεφτώ το ενδεχόμενο που ανέφερες που όντως είναι λογικό αν είσαι αρχιτέκτονας να θέλει την γνώμη σου.
Τα υπόλοιπα δεν τα δέχομαι. Δεν κατηγόρησα τον πατέρα της κοπέλας για βιαστή, το έφερα ως παράδειγμα απλά για να δείξω πως ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξέρει τους λόγους που ένα παιδί απομακρύνεται απτους γονιούς του.
Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πάντως κάτι. Κατηγορείς εμάς τώρα εδώ και υπονοείς ότι και στον θάνατο μπορεί να έφτανες με αυτά που σου είπαμε αν δεν είχες πάρει τα αντικαταθλιπτικά σου. Με τον ίδιο πλάγιο τρόπο το κάνεις που κατηγόρησες και τον γιο για την ασθένεια σου και την νοσηλεία σου, μόλις έμπλεξε με κακές παρέες. Είναι άψογο δείγμα χειριστικότητας.
- 26-02-2020, 01:26 #77
Με βαζεις στη διαδικασια να σου πω πως την καταθλιψη την φορτωθηκα οταν κακοποιηθηκα στην ηλικια των 9 απο συγγενικο προσωο.Δεν κατηγορησα το παιδι μου.Η οποια δυσκολη καταδταση αναζωπυρωνει οτι υποβοσκει.
Το παιδι μου δεν φταιει για την κατασταση μου ,ουτε τα συμπεθερια μου που αν κ απλοι ανθρωποι ειναι εντιμοι κ φροντισαν παρα τα περιορισμενα τους οικονομικα να σπουδασουν 2 κορες στο Αριστοτελειο.
Τους σεβομαι ,ουτε τους θεωρησαμε κατωτερους.Ειμαστε ανθρωποι που δεν βλεπουν πορτοφολια αλλα καρδιες.
Αλλωστε υπαρχουν κ οι παππουδες της νυφης μας που αν κ κοντα στα 90 ουτε αυτους παει να δει.Μια αδελφη ευγενεστατη που ακομη δεν την καλεσε στο σπιτι της.
Τι να σας πω αλλο.Τερμα η ιστορια,κουραστηκα κ μαλιστα δεν θελω καμια αλλη απαντηση.
Πηγα για μαλλι κ βγηκα κουρεμενη.
Κ μπραβο στο γιο μου που απο 15 χρονων δουλευε τα καλοκαιρια κ χαιρομουν με την εργατικοτητα του.Αν τωρα τον αγει κ τον φερει η γυναικα του αυτο δεν το γνωριζω.Τα φαινομενα μιλουν κ δεν ειμαι η μονη που τα βλεπω.
Πολλα ειπαμε,ακρη δεν θα βγει,κακως που εγραψα.
Να ειστε καλα ολοι σας καλα.Ζητω συγγνωμη εφαγα απο τον χρονο σας.
26-02-2020, 01:33 #78
26-02-2020, 01:50 #79
Όταν λέω ότι κοιτάω τις πράξεις κάποιου και όχι το παρελθόν, δεν έχω ενσυναισθηση. Το ότι βλέπω ότι θέλετε να δημιουργήσετε μια υγιή και φιλικη σχέση του ζευγαριου με εσας, ανεξατρητως αν κανετε κσποια λαθη, δεν σας συναισθανομαι, δεν μπαίνω στη θέση σας, θα πρέπει μάλλον να ανατρέξω στα παιδικά σας χρόνια να κρίνω αν θα σας συναισθανθω.
26-02-2020, 02:04 #80
Καταλαβαίνω πως το λες, αλλά δεν θες να καταλάβεις κι εσύ ότι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να δει τους γονείς του, αντικειμενικά δεν παλεύεται σε στενές διαπροσωπικές σχέσεις, και όταν λέω δεν τον θέλω στη ζωή μου εννοώ για σύντροφό. Επειδή ενσυναισθηση έχω περίσσια, έχω συσχετισθεί με τέτοιο ατομο, η απόρριψη των γονιών της έγιναν και των δικών μου πριν καν τους γνωρίσει, του κολλητού μου, των φίλων μου και γενικώς με τον καιρό σε όσους έλεγα καλημερα η τους κοίταξα. Οπότε και έβαλα σύντομα ένα τέλος παρόλο που γαμηθηκα για κάποιους μήνες επειδή όπως κατάλαβες απο τα λεγομενα της ολλανδεζας δεν μπόρεσα να συναισθανθω το παρελθόν της.
26-02-2020, 08:47 #81george1520GuestΓιώργο ένα άτομο αν δεν θέλει να δει τους γονείς του ή τους απομακρύνει θα έχει τους λόγους του... Κάτι θα έκαναν και τους έκανε πέρα.. Είσαι στο φόρουμ τόσο καιρό, έχεις δει τόσα παραδείγματα και ακόμη πιστεύεις πως ένας άνθρωπος που τους κάνει στην άκρη δεν είναι σωστός? Όσο για το παράδειγμα που έδωσες δεν στέκει εδώ.. Δεν ξέρουμε γιατί η κοπέλα σου έκανε τους δικούς της στην άκρη και γιατί γενικά φέρθηκε ετσι.. Σίγουρα πάλι έχουν μερίδιο ευθύνης για την συμπεριφορά της οι γονείς της...
Έχω δει παιδιά που έμειναν δίπλα από τους γονείς τους όταν πέρασαν ένα σοβαρό θέμα υγείας, ενώ είχαν χίλια δικιά να μην τους ξανά μιλήσουν.. Και τους έβγαλα το καπέλο.. Αν όμως δεν το έκαναν δεν θα τους κατηγορουσα γιατί για μένα κι αυτό δεν θα ήταν λάθος..
26-02-2020, 09:20 #82
Δεν μπορώ να καταλάβω σχόλια του τύπου τον τύλιξε κτλ γιατί δεν τα εχω ζήσει αλλά σίγουρα υπάρχουν.. Και δεν τα βλέπω να αλλάξουν σύντομα..
Πάντως πιο έξαλλη μπορεί να με κάνει το να επεμβαίνει κάποιος για το τι θα κάνω με τους γονείς μου (αν θα τους μιλήσω κτλ) παρά όλα τα άλλα..Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
26-02-2020, 09:50 #83
Τι να σου πω...
Εμένα αδελφική μου φίλη έχει περίπου τέτοια σχέση με τους δικούς της. Γλυκύτατο πλάσμα, από τους πιο καλούς ανθρώπους που ξέρω. Με τους δικούς μου γονείς, μια χαρά σχέση, στην κηδεία του πατέρα μου αν κάποιος δεν μας ήξερε θα νόμιζε πως είναι κι αυτή κόρη του. Με τους γονείς του συντρόφου της, μένουν στην ίδια πολυκατοικία, επίσης έχει άριστες σχέσεις, τους αγαπά και τους σέβεται όπως κι εκείνοι. Και ξέρω πολύ καλά πως τους νιώθει σαν δική της οικογένεια που δεν είχε ποτέ.
Οπότε γιαυτό δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που λες. Εσύ μιλάς για άρρωστες καταστάσεις και γενικεύεις και νομίζεις πως όλοι είναι έτσι.
26-02-2020, 10:40 #84
Ξαναλέω ότι αναφέρομαι σε περίπτωση συμβίωσης - γαμου - οικογενειας όπου εκεί δεν υπάρχει μόνο συναίσθημα και η ενσυναίσθηση. Γνωρίζω μια περίπτωση που έζησα, μια από ξάδερφό και από ότι βλέπω και στο παράδειγμα έδω, πχ η γυναίκα του κατάλαβα ότι είναι σκληρή και αυτό που βγάζει τώρα προς τα έξω είναι ενός ανθρώπου σκληρού και κατά την γνώμη μου ισως αθελα της κακού χαρακτήρα. Σαφώς και θα σταθώ σε έναν άνθρωπο στο τι βλέπω τώρα και όχι στο παρελθόν.
26-02-2020, 10:51 #85george1520GuestΚανω 2 χρόνια ψυχοθεραπεία και ευτυχώς πλέον δεν είμαι επιφανειακος.. Όταν δω ένα άνθρωπο σκληρό λέω "σίγουρα κάτι θα πέρασε" και τον πλησιάζω (αν αυτό θέλω) με όμορφο τρόπο.. Γιατί κάποτε ήμουν και εγώ έτσι.. Σκληρός και απόλυτος. Τότε είχα την ανάγκη να με αποδεχτούν έτσι όπως είμαι.. Όλους τους ανθρώπους που με εκτίμησαν τότε με τον χαρακτήρα που είχα τώρα που άλλαξα τους έχω πολυ ψηλά!
Last edited by george1520; 26-02-2020 at 11:10.
26-02-2020, 11:20 #86
θα σταθεισ στο τωρα ποσο μικροσ εισαι η ιστορια καθε ανθρωπου δηλαδη αν ησουν ο κολλητοσ μου που τον εχω για μπουφο πηρε πλουσια γυναικα παλι μπουφοσ ειναι τι εγινε αλλαξε εγινε εξυπνοσ οχι αγαπητε μου μπουφοσ ειναι αυτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
26-02-2020, 11:32 #87
μα δεν αμφιβαλλω, αλλα εσεις καταλογιζετε στην νυφη το οτι το παιδι σας δνε θελει να ερθει χωρις εκεινην.
το προφανες ομως ειναι οτι ειναι δικη του επιθυμια να μην ερχεται μονος του.
απορω γιατι αποφευγετε να σκεφτειτε το προφανες,αλλα σε δευτερη σκεψη η απαντηση ειναι γιατι θελετε πασει θυσια να κατηγορησετε την νυφη σας για την σχεση που εχετε με το παιδι σας.
ουτε εκεινον, ουτε τον εαυτο σας, που ειστε οι υπευθυνοι γι αυτην την σχεση..
και στα παρακατω μηνυματα φανηκε ξεκαθαρα η σταση σας να κατηγορειτε και να ενοχοποιειτε τριτους για τον τροπο που εσεις σκεφτεστε.
αν σας πουνε κατι που δεν σας αρεσει, τους κατηγορειτε οτι σας ωθουν στην αυτοκτονια... ποιοι;;;; 5 αγνωστοι που σας ειπαν την αποψη τους και μαλιστα απο περιστατικα που μονη σας διηγηθηκατε, ακριβως οπως τα θελατε. φανταστειτε να μας τα ελεγαν και οι εμπλεκομενοι τι θα ακουγαμε!
φανταζομαι τι εμμεσους ψυχολογικους "εκβιασμους" ασκειτε στο παιδι σας και δεν θελει να σας αντιμετωπισει μονος του. μηπως το πνιγετε με την τοση αδυναμια που του εχετε και δεν αντεχει αλλο; καπως οπως σας εδειξε το 18χρονο που το φοβηθηκατε;
26-02-2020, 11:55 #88
Το ιδιο ακριβως εκανε και η θεματοθετρια, τα είδε όλα αυτά στη νυφη και θέλησε να την πλησιάσει με ωραίο τρόπο γιατί και αυτή δεν πέρασε ζάχαρη, τουλάχιστον έτσι το ένοιωθε. Το ιδιο είδε και ο σύζυγός της και την πλησίασε. Το ιδιο θα ειδε και η νυφη στον συζυγο. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι καθόλου ωραίο, είναι τοξικό. Οι στενες σχεσεις δεν χτιζονται με λυπηση, γιατι οταν οποιοσδηποτε καταλαβει οτι τον συμπονεις και τον λυπασαι και αρα αυτος θεωρει τον εαυτο του σε καλυτερη μοιρα και γι αυτό είσαι μαζί του στην ουσία, θα σε κάνει πέρα γιατί θα νοιώσει πιο χάλια, ούτε που θα καταλάβουν για ποτέ θα κατηγορεί ο ένας τον άλλο για αχαριστία και θα έχουν δίκιο και οι δύο Οπότε ξανακαταληγω, άλλο γνωστός και άλλο πολύ στενός μου σε επίπεδο συμβίωσης, μην τα συγχέουμε.
26-02-2020, 12:10 #89george1520GuestΜάλλον δεν διάβασες το σχόλιο που έκανε στην πρώτη συνάντηση που είχε με την νύφη της.
Με την φράση "πλησιάζω όμορφα" δεν εννοώ δωροδοκω για να έρχονται να με βλεπουν, να ασχολούνται μαζί μου κτλ. Καταλαβαίνω πως πίσω από μια "άσχημη" συμπεριφορά κρύβονται πολλά οπότε δεν μένω μόνο σε αυτό..
Ο λόγος που σχολίασα είναι επειδή θεωρώ λάθος να επέμβει και να
" συμβουλέψει" την νύφη της να φερθεί διαφορετικα στους γονείς της.. Δεν της πέφτει λόγος.. Και να στο πω όσο πιο ωμά γίνεται? Αν είχα την δύναμη να κάνω τους δικούς μου στην άκρη θα ήμουν ευτυχισμένος.. Για σένα μπορεί να είναι σκληρό.. Για μένα είναι η αλήθεια μου!
26-02-2020, 13:19 #90
Καλημερα σας
Ευχαριστω ξανα για τις τοποθετησεις σας.
Μου ειναι αδυνατον να γραψω αναλυτικα τα παντα μεχρι κ την λεπτομερεια που κανει τη διαφορα.
Ας πουμε πως εκανα πολλα φαλτσα αλλα βρε παιδια οταν ειπα τρομαξα οταν μου ειπε το κ το,δεν θα εαναλαβω,τι καταλαβατε,πως την εβαλα στο στοχαστρο;Τι θα πει ανακατευτηκα τι θα κανει με τους γονεις.Ερχεται κ μου λεει ,τι να κανω,μου ειπαν αυτο κι αυτο.Τι να της πω τοτε,δικοι σου ειναι κανε οτι θελεις?της ειπα ει δυνατον να τα βρει με τους γονεις της οπως κ τα βρηκε.Κι ενω οι γονεις της ειπαν το γιο μου αχρηστο κι εμας τυχαρπαστους δεν τους εκλεισα την πορτα.Ο γιος μου δεν τους ηθελε κ δεν τους θελει ακομη αλλα με το ζορι παει κ τους βλεπει κ τρωει κ μαζι τους.
Ειχε μια πολυ καλη δουλεια αλλα εφευγε 2-3 μερες το μηνα στο εξωτερικο.Κλαμα η γυναικα του.Μου ελεγε τη λυπαμαι κ τελικα εφυγε απο την εταιρια.Βρηκε αμεσα αλλη ,τωρα κ γι αυτην γκρινιαζει γιατι λειπει αρκετες ωρες.Τον ζητησαν απο τη Βουδαπεστη αλλα αυτη μου ειπε πως αν πανε εκει θα βρει καμια κουκλαρα κ θα μπλεξει.
Ε πια τι αλλο να πω.Ο γιος μου την αγαπαει τρελα,τη λυπαται,τι ,ισως σιγουρα κ τα δυο.
Γιατι δηλαδη ,ολες οι γυναικες ειναι το ιδιο?
Κ στην τελικη τι ρωτησα βρε παιδια?να διαχειριστω την αδισφορια,οχι να αναλυσουμε τις εμπειριες που ειχαμε στη μητρα της μανας μας.
Κ την αδιαφορια την αντιμετωπιζεις με αδιαφορια.Η καλοσυνη κ τα παρακαλια μονο χειροτερα κανουν τα πραγματα κ παιρνουν τα μυαλα αερα.
Τωρα πειτε παλι αυτα που ηδη ειπατε.
Σημερα μιλησα με τον ψυχιατρο μου στη Χαγη.Μου εστειλε ενα κειμενο,το οποιο μετεφρασα απο τα Ολλανδικα.
Δεν θελω να σας το στειλω αν κ το σκεφτηκα.
Πηρα τις αποφασεις μου.Εδω κ μια βδομαδα δεν επικοινωνησα με το γιο μου κ περασαν 3 βδομαδες που δεν πηρα τη νυφη μου.Αυτη σκασιλα της,ο γιος μου μας παιρνει καθε μερα κ ρωτα τι εχετε,τι συμβαινει.
Ας καταλαβουν τι συμβαινει,τερμα η επαιτια.
Θα με πειτε παλι σκληρη ,χειριστικη κ ο,τι αλλο αλλα εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε.Ισως παλι εσεις να μην εχετε τοξικους ανθρωπους διπλα σας κ το ευχομαι ολοψυχα.