Results 736 to 750 of 753
-
01-06-2020, 22:14 #736
οι sapiusexual είναι διαφορετικοί?
είχες γράψει σε ένα ποστ πως θέλεις να βρεις κάποιο αγόρι που να κάνει ότι θέλεις εσύ
εγώ λέω να κοιτάξεις και μικρότερους σε ηλικία από εσένα
- 03-06-2020, 15:25 #737Miliva21Guest
Sapiosexual
Asexual
Demisexoual
Σαβουροσεξουαλ ...σκατοσεξουαλ
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάζετε ετικέτες............σε τι μπορεί να ωφελήσει η ετικέτα σχετικά με τον άνθρωπο και τη σεξουαλικότητα του....;;
Βρήκαμε μια ετικέτα και τη πετάμε όλοι παίζοντας τους ειδήμονες....
Άνθρωποι είμαστε ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός και τα γούστα μας μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη όπως όλοι αλλάζουν με τη πάροδο του χρόνου ως άνθρωποι... και ως προσωπικότητες .....
Λέει η άλλη ότι είναι επιλέκτικη και δεν θέλει να κάνει σεξ δεξιά και αριστερά...Την είπαμε ασεξουαλ ότι μπορεί να είναι μετά ντεμισεξουαλ και καθόμαστε και ψάχνουμε και αναρωτιόμαστε λες και είναι κάτι αφύσικο ή περίεργο....λες και η θέματοθετρια δεν μπορεί να είναι σήμερα επιλεκτική και αύριο που θα απελευθερωθεί σεξουαλικά να τους παίρνει δέκα δέκα....
Δηλαδή έλεος...........
03-06-2020, 16:33 #738
03-06-2020, 22:04 #739
Δεν είναι ετικέτες, όχι όλα. Πολλές φορές μπορεί να ακούσουμε κάτι και να ταυτιστούμε, δεν είναι κακό.
Εγώ χαίρομαι. Αν όντως νιώθει demisexual θα καταλάβει τον εαυτό της καλύτερα. Πολλές φορές δεν ξέρουμε τον εαυτό μας, και μπερδεύομαστε, δεν ξέρουμε τι θέλουμε.
Εγώ μόνο καλό βλέπω σε αυτό.
04-06-2020, 00:35 #740
05-06-2020, 11:33 #741Miliva21GuestΚαταρχάς ότι αφορά τα σεξουαλικά δεν είναι μόνιμο.....Όλα αλλάζουν .....και κατά δεύτερον η ετικετοποιηση δε βοηθάει πραγματικά
Τα γούστα είναι υποκειμενικα....
Εξάλλου δεν μπορώ να καταλάβω γτ θεωρείται περίεργο το να είναι εκλεκτικος κάποιος στα σεξουαλικά του και να μη θεωρείται "άρρωστο" το να κάνει σεξ κάποιος η κάποια με όποιον η οποια βρεθεί μπροστά του ......
Ποιος ορίζει τι είναι φυσιολογικό Και τι όχι;;; οι κοινωνικές νόρμες που κάθε φορά επιβάλλουν και ως υγιές η αφύσικο κάτι διαφορετικό;;;;
Οι άνθρωποι πάντα ήταν οι ίδιοι σε όλες τις εποχές.....Στην αρχαιότητα ήταν φυσιολογική η πανγαμια μετά που μπούκαρε η θρησκεία ηταν άρρωστο να συνάπτονται αφθονες σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους......τώρα με τον καταναλωτισμό και την αντικειμενοποιηση των σχέσεων έγινε πάλι μόδα η πανγαμια
Αυτό τι πάει να πει; ότι άλλαξε η βιολογία του ανθρώπου και οι ανάγκες του;;;
Η ότι οι κοινωνικές νόρμες μας κατευθύνουν και ορίζουν κάθε φορά τι είναι άρρωστο και τι όχι..;
Σε κάποια εποχη μπορεί να επανέλθει και πάλι ο συντηρητισμός στις σεξουαλικές σχέσεις (ευχομαι όχι) Αλλά μπορεί να συμβεί..Και αυτοί που έχουν αίμα στις φλέβες τους και θέλουν να χαρούν το σεξ να κρίνονται ως άρρωστοι και περίεργοι
Γι αυτο νομίζω πως σαν κοινωνία πρέπει κάποια στιγμή να απελευθερωθούμε ουσιαστικα και οχι μονο στα λογια...και να φιλτραρουμε τις κοινωνικές νόρμες και όχι να τις καταπινουμε χωρίς δεύτερη σκέψη
Οι περισσότεροι το παίζουν απελευθερωμένοι και προοδευτικοί όμως από τη στιγμή που κάποιος ενστερνίζεται τις κοινωνικές νόρμες...Τις επιβάλλει στον εαυτό του και στους άλλους και κρίνει τους γύρω του με βάση "το ισχύον προτυπο" αυτοι τότε για μένα δεν είναι καθόλου φιλελεύθεροι ούτε επαναστατικοι ......υπακούουν απλά στους κοινωνικούς κανόνες ...
Αυτό σημαίνει πως αν στις τοτε συντηρητικά επιβαλλόμενες κοινωνίες ήταν επαναστατικό το να είσαι ελεύθερο πνεύμα και σεξουαλικά ατίθασος...
Στις σημερινές σεξουαλικά επιβαλλόμενες απελευθερωμένες κοινωνίες μαντέψτε ποιοι κάνουν τη μαγκιά και τη διαφορά......λογικά αυτοί που ξέρουν να πατάνε φρένο στον πανηδονισμο και να σκέφτονται διαφορετικά...
Just food for thought ....
Για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο και να βλέπουμε σφαιρικά γτ έχουμε γίνει πολύ προβατάκια
Και μια ζωή πρόβατα θα είμαστε....
05-06-2020, 13:02 #742
τα γουστα ειναι προσωπικα, αλλα δεν αλλαζουν.
οι σεξουαλικες προτιμησεις διαμορφωνονται σε σχεδον παιδικη ηλικα, και παντως στην μετεφηβικη ηλικια ειναι πληρως διαμορφωμενες.
αυτο που αλλαζει ειναι οι εμπειριες.
ναι, μπορει καποιος να μην εχει εμπειριες και αργοτερα να αποκτησει ειτε λιγες , ειτε πολλες.
οι προτιμησεις του ομως δεν θα αλλαξουν.
ενας ομοφυλοφιλος, δεν θα γινει ετεροφυλοφιλος μετα απο καποια χρονια (ουτε με καποια θεραπεια, ασφαλως).
ενας ασεξουαλ , οχι σε εμπειριες, αλλα σε προτιμηση ασεξουαλ, να μην του αρεσει το σεξ δηλαδη, δεν θα τρελαινεται για το σεξ μετα απο 5 χρονια. δεν εννοω να το στερειται και μετα να το βρει, λεω αν δεν του ΑΡΕΣΕΙ, αν δενε χει επιθυμια για σεξ.
05-06-2020, 16:58 #743
Ο καθένας θεωρεί σωστά ή λάθος κάποια πράγματα, ανάλογα με τα πιστεύω του και πως θέλεις ο ίδιος να λειτουργεί
Εγώ είμαι μοναγαμικός. Εγώ θέλω σεξ μόνο σε σχέση. Δεν συμφωνώ με το ελεύθερο σεξ. Τι να κάνουμε τώρα. Δεν θα κρίνω κάποιον αρνητικά, απλά θα του πω την άποψή μου, αν την ζητήσει.
Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι οπισθοδρομικός. Ακριβώς όπως το είπε η προλαλήσασα. Ποιος ορίζει το σωστό? Εγώ θεωρώ το δικό μου σωστό, ο άλλος το δικό του. Προφανώς, καλό είναι να βρίσκουμε άτομα με κοινά πιστεύω.
05-06-2020, 18:49 #744
εσύ milivia είσαι απελευθερωμενη?
05-06-2020, 20:27 #745Miliva21GuestΑυτό που έμαθα στη σχολή κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και με σόκαρε είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει σεξουαλικο προσανατολισμό
Δεν το είχα ξανακούσει...Δεν το ήξερα και όμως καθηγητές μας το έλεγαν
Προφανώς και μπορεί να μην αλλάζουν αλλά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο 60 χρονών...Όχι για τη θέματοθετρια που είναι 25 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ερωτικά...Και δεν ξέρει τον εαυτό της σε αυτό το κομμάτι
05-06-2020, 20:36 #746Miliva21GuestΜα αυτό εννοώ που λέω να απελευθερώθουμε ως κοινωνία
Να αφήνουμε χώρο στο καθένα να κάνει ότι τον εκφράζει χωρίς να βάζουμε ταμπέλες..
Γιατί το τι είναι "φυσιολογικό" αλλαζει μόνο από το τη κοινωνία και από τη "μοδα" που επιβάλλει κάποια πρότυπα .....
Δεν βοηθαει ούτε να κρίνουμε τους άλλους ούτε να βάζουμε εμείς οι ίδιοι ετικέτες στον εαυτό μας και να αυτοπροσδιοροζομαστε ως "παράξενοι" "άρρωστοι" επδ δεν ακολουθούμε την τάση....
Η δύναμη της μάζας και των "επιβαλλόμενων" κανόνων είναι αρκετά ισχυρή ...οι ανθρωποι είναι μιμητικα όντα και πάνε στη κατεύθυνση ίδια για να είναι όλοι μαζί ....αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι ο καλύτερος δρόμος είναι εκεί που πάει ο πολύς κόσμος...η μαζα....
Και οι ταμπέλες αυτό κάνουν ....τονιζουν την επικρατούσα "μοδα"" και δεν βοηθούν ουσιαστικά τους ανθρώπους
06-06-2020, 09:05 #747
ως προς την πραξη μονο.
με την εννοια οτι μπορει πχ ενας ανθρωπος να ελκυεται απο το δικο του φυλο αλλα να μην εχει κανει ποτε αντιστοιχες σχεσεις και καποια στιγμη να το κανει κι απο εκει και περα, να κανει τετοιες σχεσεις.
αλλα η ελξη υπηρχε απο πολυ νεαρη ηλικια. δεν δημιουργηθηκε στα 30 ξερω γω... υπηρχε και στα 16.
δεν το πιστευω οτι ενας ανθρωπος στα 25 δεν ειναι διαμορφωμενος σεξουαλικα μεσα του. αλλο αν δεν εχει ξεκινησει τις εμπειριες του. αλλα ειναι διαμορφωμενες οι προτιμησεις του. ασχετως αν δεν εχει κανει σεξ.
06-06-2020, 13:16 #748
Εγω σκεφτομαι σοβαρα να αλλαξω προτιμησεις.
06-06-2020, 13:29 #749
06-06-2020, 19:18 #750