Results 46 to 60 of 74
Thread: Σεξουαλικές σκέψεις
-
18-06-2020, 19:55 #46
Εγώ θέλω να ρωτήσω, πως μπορώ να ξέρω εάν έχω ΙΔΨ; Πρέπει να μου το πει ψυχίατρος- ψυχολόγο η μπορούμε να το καταλάβουμε και μόνη μας;
- 18-06-2020, 20:15 #47
Να ρωτήσω κάτι; Φοβάσαι να μοιραστείς τις κάκες σκέψεις; Δηλαδή να πείς οτι υπάρχουν σκέψεις στο μυαλό και εικόνες σεξουαλικές παράλογες (δεν ξέρω τι σκέψεις εχεις, παράδειγμα δίνω) και αμφιβάλω μην είμαι ομοφυλόφιλος (πάλι παράδειγμα δίνω αλλά ειναι πολύ κλασσικό στην ΙΔΨ).
Νομίζω αν είχε γνώσεις στο οτι πρόκειται για μία διαταραχή, δεν θα έπρεπε να φοβάσαι. Είναι σαν να μου λές οτι φοβάμαι μην με παρεξηγήσει η γυναίκα μου που θα της πώ οτι έχω κρίσεις πανικού. Ειναι διαταραχές και δεν φταις εσύ!
18-06-2020, 20:19 #48
18-06-2020, 22:52 #49
Εγώ έχω ΙΔΨ
Μου ερχονται βλασφημες σκεψεις για το Θεο, την Παναγια και ορισμενους Αγίους.
Μου ερχονται και σκεψεις για καποιους Αγιους προστυχες και σεξουαλικου περιεχομενου.
Για παραδειγμα οτι καποιοι Αγιοι (ΔΕΝ θα πω ονοματα για να μη γραψω τοσο κακα πραματα) ριχνανε παρτούζα και οτι ο τάδε Αγιος έκανε σεξ με τον ταδε Αγιο ή οτι οι ταδε Αγιοι ειναι ομοφυλοφιλοι (και παλι ΔΕΝ λεω ονοματα). Μου ερχεται και στο μυαλο "γαμωτο......" για το Χριστο, την Παναγια και για ορισμενους Αγιους. Θα δωσω ενα αλλο παραδειγμα...στις 15 Αυγουστου, οταν ο ιερεας ευλογεί τους άρτους και διαβάζει τα ονοματα, λεει το Θεοτόκε Παρθένε και κάποια στιγμή λέει "Ευλογημένη συ εν γυνεξή" και οταν λεει το "ευλογημενη", πριν προλαβει να πει το " συ εν γυνεξή", μου έρχεται στο μυαλό "Ευλογημένη *******". ΔΕΝ έχω καμία πρόθεση να βρίσω την Παναγία ουτε κανεναν αλλο Αγιο. Με 3 ιερεις το εχω συζητησει αυτο και οι 2 μου εχουν πει οτι ειναι του διαβολου και ενας απο αυτους τους δύο, μου εχει πει οτι αν νηστεύω τις μέρες που πρέπει, θα με βοηθήσει. Όταν το συζήτησα με την ψυχίατρο μου, μου είπε οτι εχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ΔΕΝ την πιάνει το seropram που έπαιρνα τοτε και μου το αλλαξε σε Ladose αλλα οι ψυχαναγκασμοι, παραμενουν ιδιοι και καποιες περιοδους, αυξανονται. Τελευταια φορα που πηγα στην ψυχιατρο, μου ειπε οτι θα μου αλλαξει το φαρμακο αλλα ηθελε να εχει εποπτεια για τουλαχιστον 1 μηνα και το πανεπιστημιο εκλεισε λογω του κορωνοϊού κι εφυγα απο τον τοπο που σπουδάζω και ΔΕΝ μου το άλλαξε. Άλλο πράμα που κάνω ειναι οταν κανω μπανιο, να κλεινω το θερμοσιφωνο για να μην παθω ηλεκτροπληξια αλλα τσεκαρω πολλες φορες οτι το εχω κλεισει πριν μπω στη μπανιερα.
Μια περιοδο που πηγαινα στην ψυχολογο, οταν γυρναγα σπιτι, μου ερχοταν ενα αγχος και κατι σκεψεις "πως και δεν τη βίασα? Πως και δεν τη σκοτωσα? Πως και δεν τη χτυπησα" και με επιανε φοβος οτι μπορει να το εκανα. Τωρα τελευταια με πιανουν κατι φοβοι οτι θα βιαιοπραγησω στην αδερφη μου ή στη μάνα μου, ενώ ΔΕΝ εχω καμία πρόθεση να κάνω ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα που σας εγραψα...
Έχω ψάξει και το βίο (ζωή) του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης και ξέρω οτι ήταν επίσκοπος στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και τον ειχαν συκοφαντήσει και εξορίστηκε και οταν θυμάμαι αυτό, μου έρχεται στο μυαλό "καλά του έκαναν οι συκοφάντες" ενώ ΔΕΝ χαίρμαι ΚΑΘΟΛΟΥ που τον συκοφαντησαν...μου ερχονται διαφορα παλαβα
Δεν θα πω περισσοτερα γιατί Δεν νιωθω καλα...και αυτα που ειπα ηταν κατορθωμα!!!
18-06-2020, 23:13 #50
αα και ούτε η ψυχολόγος ούτε η ψυχίατρος ΔΕΝ με βοηθησαν στην ΙΔΨ.
Με εχουν βοηθησει σε αλλα πραματα αλλα στην ΙΔΨ όχι!
19-06-2020, 00:10 #51
19-06-2020, 00:26 #52
Μπράβο σου που εχεις το θάρρος να τα πεις! Για μένα είναι πολύ δύσκολο να τα ξεστομίσω, πολύ σκοτεινές σκεψεις.
Ξέρεις όμως ότι σε όλους τους ανθρώπους έρχονται αυτές οι σκέψεις απλά όσοι έχουμε ΙΨΔ τις ερμηνεύουμε ότι σημαίνουν κάτι για εμας, και κολλάμε, γι αυτό και μας φοβίζουν τόσο πολύ.
Μήπως δεν έχεις βρει το σωστό ψυχολόγο ή ψυχίατρο να σε βοηθήσει; Εχεις ψάξει για κάποιο βιβλίο αυτοβοηθειας πχ;
19-06-2020, 00:36 #53
Εντάξει αυτό που λές με ξελαφρώνει. Το είχα ακούσει σε ένα ντοκιμαντέρ κάπου οτι όλοι κάνουν τετοιου είδους σκέψεις απλά οι άνθρωποι με ΙΔΨ δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις σκέψεις. Άρα μέχρι να ξεφύγει το θέμα και γίνει ψυχαναγκαστικό, ως ένα βαθμό είναι και 'φυσιολογικό' (να σκάνε παράλογες, παράνομες, βλάσφημες σκέψεις στο μυαλό του ανθρώπου). Αυτό που λες στο έχει πει κάποιος ειδικός;
19-06-2020, 00:41 #54Πες το μου και αυτόGuestΟι θρησκευτικές ιδεοληψίες είναι παρα παρα πολυ συχνές. Η θρησκεία είναι μια επινόηση του ανθρώπου για να έχει κάτι να ελπίζει και να περιμένει, οχι για να έχει έναν κριτή και έναν δικαστή όλη μέρα στο κεφάλι του.
Σίγουρα είναι κατι που πρέπει να συζητήσεις με ψυχολόγο-ψυχίατρο . Ασε τους ιερείς και τους παπάδες.. Η δουλειά τους ειναι η εκκλησία, οχι η ανάλυση της ψυχολογίας του ανθρώπου. Ο καθένας στον τομέα του.
19-06-2020, 11:06 #55
Βιβλία αυτοβοήθειας ειχα παρει καποτε αλλα ΔΕΝ αφορουσαν την ΙΔΨ. Αφορουσαν την καταθλιψη και την κοινονικοποίηση...
Οσοι μου λετε μπραβο για το.θαρος που τα μοιραστηκα, μη νομίζετε οτι ειναι και οτι πιο ευκολο για 'μένα... Και αυτά που είπα ηταν μεγαλο κατόρθωμα!!! Την ΙΔΨ την ειχα απο πολύ μικρός...μια περίοδο μου ερχοταν στο μυαλό "δόξα τον αντίχριστο" (για οσους Δεν ξερουν, ειναι αυτος που λεει η αποκάλυψη οτι θα έρθει στη Γη και θα θέλει να μας σφραγίσει με το 666), ενώ μισώ πάρα πολύ τον αντίχριστο και το σατανά και ΔΕΝ εχω ΚΑΜΙΑ προθεση να τους δοξασω. Επειδή όσοι δεχτούν το.σφραγισμα του, η μάνα μου, μου είχε πει οτι θα πάνε στην κόλαση και θα βασανίζονται αιώνια και αν σφραγιστεις με αυτό, τελειωσε ΔΕΝ υπάρχει συγχώρεση και πας στην κόλαση, νομιζα ότι ήμουν τελειωμένος και δεν πήγαινα στην εκκλησία γιατί νόμιζα οτι Δεν είχε νόημα γιατί έτσι κι αλλιώς Δεν θα συγχωρεθω...
Μου έρχονται και σκεψεις οτι ο Θεός ειναι ομοφυλόφιλος ή οι τάδε Άγιοι ειναι ομοφυλόφιλοι (ΔΕΝ μπορώ να πω ονόματα)...
Αν σκεφτώ με το μυαλό μου εναν Άγιο, θα μου έρθει τις περισσότερες φορές στο μυαλό "που να μείνει ανάπηρος" ενω ΔΕΝ εχω ΚΑΜΊΑ προθεση να καταραστω ουτε να βλαστιμησω ουτε να βρίσωLast edited by STORM LORD2; 20-06-2020 at 12:37.
19-06-2020, 13:25 #56
αα και ξεχασα να σας πω σε εσας που σας ταλαιπωρει η ΙΔΨ οτι αν ερχεστε σε δυσκολη θεση να τα βγαλετε απο μεσα σας, μπορειτε να αρχισετε απο τις πιο ευκολες ιδεοληψιες και σιγα σιγα να λετε τις πιο δυσκολες... Οταν εχουμε το γορδιο δεσμο να λυσουμε, ξεκιναμε απο τους πιο ευκολους κομπους και σιγα σιγα λυνουμε τους πιο δυσκολους
19-06-2020, 14:21 #57
19-06-2020, 14:27 #58
19-06-2020, 14:54 #59
19-06-2020, 15:01 #60