Results 76 to 90 of 93
Thread: να πω και εγω το πονο μου...
-
12-08-2020, 10:19 #76
Αυτο ειναι που λες ειναι η αλήθεια. Δεν μπλεκομαι εκείνος μου εκανε συζήτηση και του την εκοψα κιολας αφου ειπα μια φορά τη γνωμη μου. Ακολουθω τις συμβουλές που μου εχετε δωσει ειναι η αλήθεια. Απλα νιωθω πικρια. Ναι ας εκανα λαθος συμπεριφορές αλλα ας τις δεχτει οπως δεχόμουν τις δικες της..
- 12-08-2020, 10:21 #77
Η πικρια που με εκανε να νιωσω με κανει να σκέφτομαι ετσι. Οπως εχω πει στο παρελθόν η παλια κολλητη της φεροταν πιο ασχημα. Την κοροιδευε πισω απο τη πλατη της και την κουτσομπόλευε... Δεν της φερθηκε ποτέ ετσι ουτε της ειπε αυτά τα λογια που ειπε σε μενα. Εσυ πως θα ενιωθες αν ησουν στη θεση μου?
12-08-2020, 10:48 #78
12-08-2020, 10:54 #79
12-08-2020, 11:07 #80
12-08-2020, 11:08 #81
Το θέμα είναι ότι ενώ νιώθεις όλα αυτά, ενώ μιλάς έτσι για την φίλη σου συνεχίζεις να ασχολησε μαζί της.
Εγώ δεν θα έφτανα στο σημείο που το πήρες εσύ, όταν δεν μου φέρονται καλά απλά φεύγω. Η απουσία κάνει περισσότερη ζημιά αλλά και καλό σε αυτόν που φεύγει, όταν η σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι άσχημη.
13-08-2020, 11:51 #82MeditationGuestΕίναι φυσιολογικό να νιώθεις πικρια. Απλά πήρες το μαθήμα σου ότι καλό είναι να μην έχουμε μόνο έναν φίλο και να τα περιμένουμε όλα από αυτόν. Και επίσης ότι χρειάζεται να δίνουμε στους άλλους τον χώρο τους και να μην έχουμε πολλές απαιτήσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Πάρε τον χρόνο σου. Αλλά άφησε την. Δεν έχει να σου προσφέρει κάτι. Με αυτή τη συμπεριφορά θα μπορούσες άνετα να είχες ξενερώσει και να μην της ξαναμιλουσες ποτέ. Το να περιμένεις ακόμα να σε κατανοήσει και να φερθεί σωστά είναι χάσιμο χρόνου. Γίνε ανεξάρτητη και προσπάθησε να κάνεις νέους φίλους οσο δύσκολο και αν σου φαίνεται
13-08-2020, 12:06 #83
Φυσικά έχω βιώσει αδικίες. Φυσικά έχω απομακρύνει ανθρώπους από τη ζωή μου, όπως και άλλοι έχουν απομακρύνει εμένα με άσχημο τρόπο. Κοίτα, δεν σου επιτίθεμαι. Προσπαθώ να σου πω να πας παρακάτω. Κάποια πράγματα δε γίνονται με το ζόρι. Για κάποια άλλα ίσως χρειαστεί να ωριμάσουν οι συνθήκες. Να δουν καθαρά οι άνθρωποι τι έκαναν λάθος. Είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά στη ζωή ισχύει το "ουδείς αναντικατάστατος"
13-08-2020, 13:30 #84
Αληθινες σχεσεις χωρις ανταποδοση και εκτιμηση για τα θετικα, δεν υπαρχουν. Σχεσεις ειναι, οχι μονοδρομα φιλανθρωπικα συμβολαια.
Απο την αλλη οπως σου εγραψαν ηδη, οταν εισπραττεις τετοιες συμπεριφορες, οσο σκληρο και αν ειναι πρεπει να κανεις μια επαναξιολογηση του αλλου και της σχεσης σας και να κοψεις περα. Στην τελικη αξιζει τον κοπο να θρηνεις για κατι που αποδειχτηκε ψευτικο, με σαθρα θεμελια; Απο ενα σημειο και μετα μοιαζει με εξαρτηση που δεν μπορεις ακομα να θεραπευσεις οταν μεσα σου παραμενεις προσκολλημενος σε κατι τοσο ξεκαθαρα βλαπτικο. Μεχρι και επιβεβαιωση αυτου απο τριτον εχεις. Σε επιπεδο λογικης δε χρειαζεσαι κατι αλλο για να προχωρησεις μεσα σου - ειναι καθαρα θεμα συναισθηματικης επεξεργασιας."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
13-08-2020, 13:44 #85
Το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό το λογικοφανές επιχείρημα.
Εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά που την παραβλέπουμε συνήθως.
Όταν δίνω σε κάποιον αγάπη, ψυχή, χρόνο κ.λ.π. το κάνω επειδή φτιάχνω εικόνα το άτομο αυτό να είναι χαρούμενο, υγιές, ευτυχισμένο. Το πιό πιθανό είναι οτι θα έχω ανταπόδοση. Αλλά δεν ε σ τ ι ά ζ ω εκεί.
Αντίστοιχα, όταν πάω σε ένα κατάστημα και ψωνίζω κάτι, δεν κάνω εικόνα το χαρούμενο μαγαζάτορα, αλλά τον εαυτό μου.
Και στις δυο περιπτώσεις έχω ανταπόδοση. (Εντάξει, στην πρώτη δεν είναι εξασφαλισμένη). Στην πρώτη περίπτωση φέρομαι σαν άνθρωπος, στη δεύτερη σαν έμπορος. Όταν δίνω κάτι στον άλλο με σκοπό να πάρω, τότε φέρομαι σαν έμπορος. Η διαφορά είναι στο κίνητρο. Και είναι μεγάλη!
13-08-2020, 13:52 #86
Δε θα βρεις ειδικο η αρθρο ψυχολογιας που να μην επισημαινει την ανταποδοση σαν θεμελιωδες χαρακτηριστικο των υγειων σχεσεων. Και φυσικα οταν λειπει ενα θεμελιωδες στοιχειο η σχεση ειναι αρρωστη και πολυ καλα κανει και παραπονιεται κανεις και ψαχνει λυσεις η ακομη καλυτερη, την εξοδο... Απ΄τον τροπο που το περιγραφεις μαλλον εσυ εισαι που βλεπεις την ανταποδοση και κατ' επεκταση τις σχεσεις με κυνισμο και οικονομικους ορους.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
13-08-2020, 13:56 #87
13-08-2020, 14:01 #88
Πραγμα στο οποιο δεν "εστιαζεις" δεν ειναι θεμελιωδες (με κενα στη λεξη η χωρις). Τη συγκριση με τον εμπορο εσυ την εκανες οποτε λιγο δυσκολο να καταλαβω και κατι αλλο. Σε καθε περιπτωση αν θελεις μπορεις να περιγραψεις εκ νεου το συλλογισμο σου (ωστε να τον κατανοησω κι εγω...) αν το να απαντησεις επι της ουσιας στην προηγουμενη αναρτηση μου δεν ειναι πρωτη σου επιλογη. :)
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
13-08-2020, 14:21 #89
ΟΚ, να προσπαθήσω.
Ας πούμε οτι βγαίνεις με την κοπέλα σου με σκοπό να της κάνεις πρόταση γάμου. Την ώρα που της δίνεις το δαχτυλίδι σκέφτεσαι "θα χαρεί; θα δεχτεί" ή "τι ωραία, θα πηδήξω απόψε". Αυτό εννοούσα με τη λέξη "εστιάζω". Δεν είπα οτι δεν είναι υγιές να περιμένεις ανταπόδοση, είπα οτι σε νοιάζει και η ευτυχία του άλλου.
Έστω τώρα οτι βγαίνεις με κάποια για one night stand και της χαρίζεις ένα δαχτυλίδι για να τη ρίξεις στο κρεβάτι (ας πούμε οτι είσαι γέρος και δεν σου κάθεται αλλιώς). Θα σε νοιάξει αν θα χαρεί η κοπέλα ή θα σκεφτείς "τώρα θα μου κάτσει";
Κάποιος βλέπει τους άλλους σαν εργαλεία για τη δική του καλοπέραση. Κάποιος άλλος αντλεί απόλαυση από το να δίνει, όση και από το να παίρνει. Και οι δυό μπορεί να σου παραπονεθούν οτι δεν παίρνουν αρκετά από τη σχέση τους, Η διαφορά είναι οτι ο πρώτος θα την κάνει με ελαφρά για να βρει άλλο κορόιδο, ενώ ο δεύτερος θα μείνει και θα το παλέψει όσο μπορεί.
14-08-2020, 22:16 #90
αγαπα την φιλη σου με τα ελατωματα της! Οπως και αυτη πρεπει να κανει προς εσενα. Η φιλιες αναμεσα σε δυο ανθρωπους αν δεν υπαρξη δοκιμασια ωστε να δεις αν αντεχη,αν ειναι πραγματικη δεν μπορεις να ξερεις εαν θα ειναι στα δυσκολα διπλα σου.
Το θεμα ειναι μερικες φορες εγωιστικο, και εκει χαλαν πολλες φιλιες, προσωπικα οταν γνωριζω οτι ενας πολυ καλος μου φιλος εχει καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο που δεν ειναι καλο, που ομως δεν αλλαζει εχω κατσει και το εχω "ζυγησει" με τα θετικα του, Αν για τα δικα μου δεδομενα υπερτερουν οι αρετες του σαν φιλος και σαν ανθρωπος μενω φιλος του, εαν οχι το αντιθετο.Το ιδιο νομιζω κανουν κι για μενα οι φιλοι μου -παρα το οτι εχω πολλες παραπανω αρετες - η φιλια ειναι
και αναγκαια αλλα και πρεπει να δινουμε χωρις να περιμενουμε ανταποδωση αμεση.Συμφωνω οτι οι σχεσεις των ανθρωπων πρεπει να ειναι ανταποδοτικες για να ειναι υγειες αλλα οχι με μετριτη!!
Η φιλια αναμεσα σε δυο ανθρωπους μπορει να παψει απο μια χαζομαρα! απο μια βλακια παρεξηγηση, προσωπικα εχω χασει φιλο μου διοτις νομιζε οτι την επεφτα στην κοπελα του!, ηταν λαθος του να με κανει στην ακρη επειδη μπορει να καναμε χαβαλε με την κοπελα του, εξαλου ηταν αρκετα ομορφη, ηταν και κοπελα οπου δεν ηθελε δεσμευσεις, εξαλου και στις προηγουμενες σχεσεις της ειχε υπαρξει μη πιστη σεξουαλικος, το γνωριζε ο φιλος μου αυτο! αρα το οτι εβγαινα μαζι της, η οτι την ειχα καλεσει σπιτι μου ,οι δυο μας δεν καταλαβα πωτες για πιο λογο να με κουτσομπολευει σε ολο τον κοινωνικο μας κυκλο! και μαλιστα να με προδωσει λεγωντας στην τοτες κοπελα μου οτι δεν την βλεπω σοβαρα κι αλλα τετοια!! αυτη η ιστορια μπορει λογο του νεαρου της ηλικιας μας-ειμασταν κοντα στα 20 - να με ξενεροσαι παρα πολυ! να μου εβγαλε ενα ασχημο ονομα στην παρεα! Ακομα περιμενω συγνωμη του.
Απο τοτες , προσπαθω οπωτες υπαρχει καποια παρεξηγηση με καποιον φιλο μου να του το κανω κουβεντα, διοτις μπορει αυτο που εμας να ειναι κατις απλο, κατι μη παρεξηγησημο για καποιον αλλον να ειναι μεγαλο ηθικο θεμα!, η το αναποδο, δλδ κατις που εμενα με ενοχλει παρα πολυ, ενδεχετε για τον αλλον να ειναι απλο, αστειο! Η συζητηση λοιπον υπαρχει στους ανθρωπους για να μας βοηθαει σε ολα αυτα!