Results 46 to 60 of 172
Thread: κουραστικες εμμονες σκεψεις
-
31-08-2020, 00:07 #46
Λες και θα χαθεί το οξυγόνο από την ζωή αν δεν έχουμε σχέση...
Είδαμε τι πάθαμε και με τις αγάπες...
Οφείλεις να δεις την υγεία σου Δημήτρη.
Μέτα που σκέφτηκα τι πέρασα εγώ, το πήρα πιο σοβαρά τώρα, και στο λέω μην το πάθεις και εσύ..
Οι ιδεοληψιες έχουν πολλή πονηριά..
Συγνώμη, αν ήμουν λίγο απότομη..
- 31-08-2020, 00:14 #47
Μάλλον έφυγε από το φόρουμ τρέχοντας ο Δημήτρης, ήμουν λίγο σκληρή αλλά έπρεπε..
Εύχομαι ότι καλύτερο με υγεία κυρίως!
Καλό σας βράδυ!
31-08-2020, 00:45 #48
Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα ή σχέση αλλά οι εμμονές.αν δεν ήταν η σχέση θα έβρισκε κάτι άλλο να τον βασανίζει. Συνήθως σ αυτή την ηλικία φουντώνουν οι ιδεοληψίες. Εγώ είχα σημάδια απ τα δεκατρία μου αλλά έλεγα βλακειες μη δίνεις σημασία κ ήμουν λειτουργική, στα 23 ουσιαστικά με πήγαν στον ψυχίατρο γιατί δεν έβγαινα ούτε απ το δωμάτιο μου. Η ασθένεια πάντα έρχεται ύπουλα σιγά σιγά μέχρι να σε καταντήσει αναπηρο
31-08-2020, 05:58 #49
Ναι παιδιά απλα πηγα για ύπνο καταλαβαίνω ειμαι πολυ καλύτερα σήμερα για κάποιο λογο με βοηθάει η προσευχή πολυ δλδ για παράδειγμα τωρα τις περνάω απαρατήρητες τι σκέψεις αυτες κι θα το διατηρήσω.. Γτ αν το αφήσω να με παίρνει απο κατω κι σε ολα τα θέματα οχι μονο σε αυτό θα αρχίσω να σκέφτομαι αρνητικά και παλι απο την αρχη ολα απο το μυαλο ξεκινάνε.. Τωρα πχ λεω μα γιατί να σκέφτομαι τόσο ασήμαντα και να τα κανω μεγαλα
31-08-2020, 07:47 #50
Να σκέφτεσαι πως δεν υπάρχει λόγος να κανείς τετοιες σκέψεις και να τις αντικρούεις. Να σκέφτεσαι τα θετικά στοιχεία. Να λες πως δεν υπάρχει λόγος να κάνω αυτές τις σκέψεις. Αυτό χρειάζεται και αρκετή προσπάθεια και από εσένα, σε συνδυασμό και με τον χρόνο.
Πολλές φορές το μυαλό μας φουσκώνει κάποιες καταστάσεις, από μικρές τις κάνει να φαίνονται μεγάλες.
Πολύ καλά κάνεις που έχεις την προσευχή μέσα στην ζωή σου. Να συνεχίσεις να προσεύχεσαι..
31-08-2020, 08:58 #51
Αυτό ακριβώς το έθεσες τοσο εύστοχα
Τα μικρα (ενας απλος φιλικος καφές πχ) το μυαλό τα κάνει μεγάλα φαντάσου να ηταν κιολας.. Ναι πιστεύω ναι προσεύχομαι αν και στις μέρες μας σκέφτεσαι να το πεις γτ κοροϊδεύουν.. Αλλα εγω εχω δει βελτίωση και βοήθεια πολλές φορες κανένα δεν αφήνει ο Θεός αβοήθητο αν βλέπει προσπάθεια
31-08-2020, 10:01 #52
Μπράβο σου Δημήτρη χαίρομαι πολύ με αυτά που είπες!
Είναι παιχνίδια του μυαλού, φτάνει όσο τους δώσαμε σημάσια τους δώσαμε.
Ναι συμφωνώ, ο Θεός είναι πατέρας μας, και έχει μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο.
Αυτό είναι μεγάλο φάρμακο, και όσο προσπαθεί ο άνθρωπος να πλησιάσει τον Θεό και να τον αφήσει στην ζωή του, τότε όλα αποκτούν άλλο νόημα.
Έχεις μήπως πνευματικό;
Και ο πνευματικός είναι μεγάλο πράγμα! Εγώ είδα μεγάλη βοήθεια από τον πνευματικό μου. Τόσο φοβισμένη που είχα πάει κοντά του, μου έδωσε τόση αγάπη και με βοήθησε και βοηθάει πολύ!
31-08-2020, 10:18 #53
Ναι φυσικα έχω γενικα πιστεύω μου λείπει διάλογος... Και ασχολίες οπως είπες... Ε ναι αν τα καλοσκεφτείς ολα ειναι ασήμαντα στον κόσμο αυτό και πολλοί στο φόρουμ εδω πχ αν εκαναν πνευματική ζωη οσο γίνεται τοτε θα υπήρχαν λιγότερα προβλήματα δεν λέω για σοβαρές ψυχικές ασθένειες αλλα κατάλαβες και βέβαια οσο προσπαθείς να πλησιάζεις το θεό τοσο πόλεμο αόρατο βέβαια θα εχεις αυτό εχω καταλάβει
31-08-2020, 10:26 #54MarilouGuestΚαλημερα!
Δημήτρη μπράβο σου για όλα αυτα που σκέφτεσαι και πολύ περισσότερο που δεν διστάζεις πλέον να δηλώνεις αυτο που έχεις βρει μέσα απο την προσευχή!
Δεν έχεις να δωσεις σε κανέναν εξηγήσεις για το τι κάνεις .
Και το κυριότερο μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε χλευάζει για όλο αυτο. Είναι επιτελούς καιρός κάποιο να αρχίσουν να δέχονται οτι πολλοί άνθρωποι έχουν βρει ηρεμία μέσα από την προσευχή και ας τους ενοχλει.
Όσο για το θέμα σου δεν μπορώ εγώ να σου πω απόλυτα να χωρίσεις ή όχι ...Έξω απο τον χορό όλοι εμείς πολύ εύκολα αποφασίζουμε για τις ζωές των άλλων...Κάπου στα δικά μας τα χάνουμε και τα κάνουμε μαντάρα καμιά φορά...
Αυτό που θα σου πω είναι να βρεις την ψυχική σου ηρεμία και να δώσεις χρόνο σε όλο αυτο ειδικά αν νομίζεις οτι αξίζει!
Ο,τι καλύτερο!
31-08-2020, 10:34 #55
Ναι να συζητάς, να μιλάς, να εκφράζεις τις σκέψεις σου, στην κοπέλα σου, σε αδέλφια, σε πιστούς και καλούς φίλους, στην μητέρα, στον πατέρα σου αν φυσικά μπορείς.
Και εγώ μπορώ αμάν θες να συζητώ μαζί σου.
Και ο πνευματικός βοηθάει πολύ, ο κάθε άνθρωπος αναπαύεται σε κάποιον πνευματικό. Και εκεί γίνεται διάλογος, και θα σε συμβουλεύει. Θα λες τις ανησυχίες σου. Κι αν αποφάσισες να κάνεις πνευματική ζωή και να εξομολογεισαι. Μέγαλη θεραπευτική ικανότητα έχει εξομολόγηση.
Το πιστεύω.. οι ασθένειες αυτές, που έχουν να κάνουν με το ψυχικό κόσμο του ανθρώπου θεραπεύονται και κοντά στον Χριστό.
Ο αόρατος πόλεμος είναι γεγονός όταν ξεκινήσει ο άνθρωπος να φτιάχνει τη σχέση του με Τον Θεό.
Ασχολίες, θα ήταν ωραία να έχουν να κάνουν με την φύση. Ποδηλασία, περπάτημα, κολύμπι, κηπουρική, βόλτα με το σκυλάκι, μπάσκετ...
31-08-2020, 10:50 #56
Ασχολίες δύσκολο γτ εχω υποχρεώσεις με το στρατό δνε προλαβαίνω
Οσο για τη συζήτηση δε θελω γιατί νιώθω οτι τους ζαλιζω συνέχεια με τα ιδια αλλα εγω ετσι νιώθω καλύτερα οκ...
Σε ευχαριστώ που θες να συζητάμε το εκτιμάω.. Ναι ξεκινησα να εξομολογουμαι απο το λύκειο.. Ηρεμώ οταν συζητάω δεν εχω προβλημα ρε παιδια ουτε ψυχοπαθής ειμαι απλα εχω κάποιες χαζες σκέψεις οκ ο μονος ειμαι? Δεν είμαι στον κόσμο μου και αναίσθητος
31-08-2020, 10:52 #57
31-08-2020, 10:54 #58
Καταλαβαίνω, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανησυχες σκέψεις. Μια χαρά είσαι! Δεν έκανα τίποτα, να είσαι καλά!
31-08-2020, 11:03 #59MarilouGuest
31-08-2020, 11:18 #60
Μπορεί να μην νιώθετε οτι κάνατε κατι αλλα εγω μεσα απο αυτή τη συζήτηση ειλικρινα νιώθω πολυ ξεκούραστα ψυχικά και ομορφα ανάλαφρα δλδ κι ας πιστεύετε οτι δεν είπατε κατι σημαντικό για μενα ηταν.... Δείτε το αλλο θέμα που ειχα ανοίξει παλιότερα και θα καταλάβετε γτ σταμάτησα να γράφω πως με αποκαλεσε ενα άτομο και πως συμπεριφερθηκε με μενα οτι κι αν ειπα οτι κι αν σκέφτομαι ο καθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός πες τη γνώμη σου κοσμια