Results 1 to 15 of 19
-
12-09-2020, 11:48 #1
Ο φιλος και η νεα του σχεση που δεν θελω καμια επαφη.
Η ιστορια ειναι απλη..Ο φιλος μου που κανουμε παρεα 15 χρονια σχεδον εκανε πολυ παρεα με μια κοπελα και ενα αγορι που ειχαν σχεση παλιοτερα αλλα πλεον ειναι μονο φιλοι. Η ζωη τα εφερε ετσι και ο φιλος μου τα εφτιαξε με την κοπελια παροτι εβγαιναν ολοι μαζι συνεχεια και ηξερε οτι ο αλλος την γουσταρει ακομα κλπ κλπ. Οταν μου το ειπε , μου ειπε χαρακτηριστικα οτι δεν εχει ξανανιωσει ετσι και το εκανε γιατι βαρεθηκε να σκέφτεται τι θα πουν οι γυρω του κλπ οποτε κοιταξε την παρτουλα του χωρις κανενα ηθικο ενδοιασμο.Προφανως το μεταξυ τους παρεακι εσπασε.Το προβλημα μου ειναι οτι ποτε ο συγκεκριμενος ανθρωπος που ξερω τοσα χρονια δεν περιμενα να κανει κατι τετοιο! Να τονισω οτι εχω βρεθει στην απεναντι πλευρα της ιστοριας ( φιλος δικος μου να παει με την κοπελα μου) !Αμεσως ενιωσα οτι δεν μπορω να τον εμπιστευομαι , αυτο ειναι το πρωτο θεμα. Το δευτερο θεμα και στο οποιο ζηταω μια γνωμη ειναι οτι μου λεει να βγουμε με την κοπελια του και οντας παθοντας , με ατομα που δεν εχουν ηθικους φραγμους δεν θελω πολλα πολλα.Εχει αρχισει και ψιλιαζεται ο φιλος μου οτι το αποφευγω καθε φορα που ζηταει να βγουμε ολοι μαζι. Και ρωτω. Πρεπει να του το πω οτι δεν θελω επαφες με την κοπελα ?Δεν μπορω να λεω δικαιολογιες συνεχεια..Αλλα φοβαμαι πως αν το μαθει θα ξενερωσει μαζι μου
- 12-09-2020, 11:55 #2
Γιατί παίρνεις θέση σε κάτι που δεν σε αφορά όμως; Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις το μέρος κάποιου γιατί δεν είναι κάτι που έχει σχέση με εσένα. Δεν χρειάζεται να κρίνεις τόσο αυστηρά τον φίλο σου για τις επιλογές του.
12-09-2020, 12:07 #3
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το κόλλημα ότι τα έφιαξε κάποιος με ένα πρόσωπο με το οποίο παλιά τα είχε κάποιος άλλος. Αν τα έφιαξε παράλληλα ενόσω είχαν σχέση, είναι άλλο πράγμα.Αλλά αν τα φιάξανε όσο ήταν ελεύθεροι, που είναι το θέμα, δεν έχω καταλάβει.
Και τι αφορά τον κάθε άσχετο (π.χ. εσένα) τι κάνει ο καθένας στα γκομενικά του; Και γιατί είναι αιτία να κάνεις πέρα έναν άνθρωπο που στην μεταξύ σας σχέση είναι εντάξει;
Αν πάλι για τον α η β λόγο δεν θες να κάνεις παρέα με την κοπέλα του φίλου σου, δεν κάνεις παρέα με το ζόρι, αλλά σέβεσαι και την επιλογή αυτουνού και δεν πας να του πεις κουβέντες και να την μειώσεις. Επιλογή του είναι, δεν σε αφορά. Απλά βλέπεις τον φίλο σου μόνο του. Αν έχεις χαλαστεί και με τον φίλο σου, με το ζόρι δεν γίνεται, αλλά γιατί έχεις χαλαστεί για κάτι που δεν είναι δική σου δουλεια και δεν είναι καν ηθικά μεμπτό και έχεις φτάσει σε σημείο να μην θέλεις να τον βλέπεις;
Τι σχέση έχει η περίπτωση του φίλου σου με την δική σου;
12-09-2020, 12:42 #4
Δεν εχω χαλαστει με τον φιλο μου, απλα εχασα την εμπιστοσυνη μου γιατι δεν πιστευα οτι θα εκανε κατι τετοιο.Ουτε τον κρινω , το ζητημα μου ειναι οτι θελει να γνωρισω την κοπελα γιατι την γουσταρει πολυ κλπ. Ρε παιδια μην με βγαζεται τρελο. Απλα δεν μαρεσει η παστα των ανθρωπων που μπροστα στο δικο τους συμφερων καταπατανε ηθικες αξιες.Τον φιλο μου προφανως θα τον καταλαβω αλλα δεν σημαινει οτι συμφωνω κιολας με αυτο.Οποτε απο τι στιγμη που θελει να τα λεμε ολοι μαζι κλπ εγω δεν γουσταρω. Αυτο που ρωταω ειναι αν πρεπει να του το πω η να συνεχισω να βρισκω δικαιολογιες καθε φορα που μου λεει να βγουμε με αυτην...
12-09-2020, 17:21 #5
Να του το πεις με ωραίο τρόπο χωρίς κατηγορίες.
Ποιες ηθικές αξίες καταπάτησε όμως, για πες;
12-09-2020, 17:39 #6
Ας πουμε οτι βγαινεις εσυ για αρκετο καιρο με μια φιλη σου και ενα αγορι οπου αυτοι οι 2 εχουν παρελθον. Και η φιλη σου ακομα τον γουσταρει και ερχεται σε εσενα και λεει τον πονο της.Ειναι σωστο να πας εσυ να κανεις το οτιδηποτε μαζι του?
12-09-2020, 17:56 #7
Εξαρτάται την περίπτωση. Αν είναι πρόσφατο όχι. Αν έχει περάσει καιρός κι αυτή είναι κολλημένη για τους δικούς της λόγους, είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί την έχει ξεπεράσει κι αυτή δεν το έχει αποδεχτεί, αν προκύψει έλξη με αυτόν και είναι αμοιβαία, θα έκανα κάτι μαζί του, γιατί όχι; Θα το συζητούσα και με την φίλη ότι κάτι πάει να γίνει βέβαια και θα το στάθμιζα και από την αντίδρασή της, αλλά η ζωή προχωράει, τι να γίνει. Αν μία φίλη διέγραφε ότι φιλία είχαμε ως τότε μόνο για αυτό το γεγονός τι να σου πω. Το νόμισμα έχει δύο όψεις πάντα.
Γενικά δεν μου έχει τύχει ανθρώπους που τους ξέρω φιλικά κάποιον καιρό, ακόμα κι αν δεν είναι στενή φιλία, να ξυπνήσω μία μέρα και να τους δω ερωτικά. Προσωπικά ότι έχω κάνει με κάποιον, φαίνεται από την αρχή που πάει το πράγμα. Αλλά αν υποθέσουμε ότι ξαφνικά συνέβαινε αυτό που περιγράφεις, σε γενικές γραμμές δεν πιστεύω ότι είναι ηθικά μεμπτό.
Ο καθένας που τα φιάχνουμε μπορεί να υπάρχουν πρώην να τον γουστάρουν ακόμα, τι να γίνει δηλαδή;
12-09-2020, 18:08 #8MarilouGuestΟι καλοι λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ετσι δεν λένε?
Σε αυτές τις μπερδεμένες σχέσεις καλό είναι να υπάρχει εξήγηση απο την αρχή ...ξέρεις φίλη μου συνεβει αυτό και αυτό..
Θα καταλάβω την στάση σου αν δεν αντέχεις να συνεχίσεις να έχεις σχέσεις μαζί μου.
Δεν λέω οτι θα επιδιώξω κάτι τέτοιο...αλλα αν γίνει?
Με τα συναισθήματα δεν μπορεί να είναι κανένας προβλέψιμος ,μπορεί να σου έρθουν απο εκεί που δεν το περιμένεις ...
Για φαντάσου να ζεις σε μια μικρή κοινωνία που ολοι πάνω κάτω γνωρίζονται ...τι θα γινόταν ?
13-09-2020, 00:53 #9
Καταλαβαίνω πως νιώθεις και σίγουρα θα μπορούσε στο μέλλον να σου το κάνει κι εσένα αυτό. Θα πει χωρίστε άρα είναι ελεύθερη άρα μπορώ. Όμως κι εγώ δεν το βλέπω ηθικό. Με πρώην φίλων με πρώην αδερφών η ξαδερφων ποτε
13-09-2020, 00:55 #10
Αλλά μη λες τίποτα δε θα σου βγει σε καλό. Απλά απόφυγε τον με τροπο
13-09-2020, 10:42 #11
πρωτα απ ολα, αν καταλαβα καλα, κατηγορεις και την κοπελα.
η κοπελα σε τι φταιει;;
χωρισμενη και ξεκαθαρη ηταν.
δεν επρεπε να ξανακανει σχεση, επειδη την γουσταρε ακομα ο πρωην;;;
κι επειτα, δεν καταλαβα κατι.
λες οτι εκανε παρεα μαζι τους. δεν μας ειπες οτι ηταν ο κολλητος του αγοριου κι εν τελει τα εφιαξε με την κοπελα. τι ηταν τελικα;; φιλος και των δυο, η κολλητος του αγοριου;
διοτι, αν ηταν και των δυο, δεν οφειλει συγνωμη σε κανεναν. χωρισμενοι ηταν. αν ο τυπος γουσταρε ακομα αλλα περιοριζοταν στον ρολο του φιλου, ας απομακρυνοταν. δεν ειναι κηδεμονας του ο αλλος.
αν ομως ηταν κολλητος του, το μονον που οφειλε ηταν να του το πει, οτι αναπτυχθηκε κατι δυνατο κι οχι της πλακας και θα το προχωρησει. και στην συνεχεια, αν μεν στραβωσει ο φιλος να απομακρυνθουν, αν δεν τον νοιαζει, ολα καλα.
αν χωνοταν σε σχεση, θα σου ελεγα αλλα πραγματα. εκει θα ηταν σιγουρα θεμα συμπλεγματος και ανταγωνιστικοτητας να χωθει σε γυναικα φιλου του. εκτος αν ειναι τοσο χαλιας και τοσο απελπισμενος που δεν γυρναει να τον κοιταξει καμια και δεν ειχε αλλη ελπιδα να βρει γυναικα, οποτε τον λυπομαστε για τα χαλια του, και κατανοουμε την απελπισια του, αλλα παρεα, δεν τον κανουμε.. ;)
13-09-2020, 13:36 #12
Απορώ που απαντάτε έτσι. Δηλαδή με τα άτομα που κάνουμε παρέα μόλις χωρίζει ο ένας παίρνει σειρά ο επόμενος; Α χώρισα μου πέρασε τώρα ναι φιλενάδα παρτόν κάνε τη δουλειά σου κ μένα μου αρέσει ένας δικός σου πρώην. Αλαξοκωλιες μεταξύ φιλων
13-09-2020, 14:27 #13
Εσυ έχεις επαφές και με τον πρώην της κοπέλας;Γιατί από ότι κατάλαβα μόνο με τον νυν έχεις όποτε δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει το ηθικό δίλλημα.Καθενας κάνει τις επιλογές του και στο κάτω κάτω δεν έχει διαπράξει έγκλημα ο φίλος σου.Προφανως αισθάνεται πράγματα για την κοπέλα.
13-09-2020, 15:30 #14
13-09-2020, 17:42 #15