Results 121 to 135 of 292
Thread: Ισως η δυσκολότερη απόφαση μου
-
21-02-2021, 08:41 #121
δεν θα αλλαξει το πως νοιωθεις απεναντι της.
αυτο που θα αλλαξει, ειναι οτι θα καταλαβει ποσο σοβαρο ειναι το προβλημα σας για σενα.
λες οτι η ιδια νομιζει οτι ειναι δικο σου το προβλημα και οχι του γαμου.
αρα, δεν ξερει ΚΑΝ τι σκεφτεσαι.
ξερει μονο οτι εχεις ζορι...
ειπες οτι θελεις να πας σε ενα κατα το δοκουν ηρεμο και συναινετικο διαζυγιο με καλες σχεσεις με ολους.
ε πως θα γινει αυτο, αν δεν ξερει καν γιατι χωριζετε;;;;
πρεπει να επικοινωνησετε.
να καταλαβει ακριβως τι σου συμβαινει. οχι οτι εχεις ζορια με την δουλεια..
αν εχεις φτασει στο σημειο να κλαις, σιγουρα παιζει και καταθλιψη.
αυτο δεν σημαινει οτι αν φυγει η καταθλιψη θα σου αρεσει ο γαμος σου, η θα ξαναερωτευθεις την γυναικα σου.
σημαινει ομως οτι θα εισαι πιο αισιιοδοξος και πιο δυναμικος στο να βρισκεις λυσεις, εκει που τωρα βλεπεις μονο προβληματα.
επομενως, ειναι σιγουρο για μενα οτι χρειαζεσαι εναν ψυχ να βοηθησει..
- 21-02-2021, 09:55 #122MarilouGuest
Καλημέρα !
Όντως το έχει πιάσει λάθος και πολύ μάλιστα .
Αδιαφορία εκφράζει για εμένα όλο αυτό και για εσένα αλλά και για την μετέπειτα συνέχιση το γάμου σας .
Και γενικά από όλα αυτά τα στοιχεία που συνέχεια εκφράζεις νομίζω η γυναίκα σου τα έχει παρατησει ολα στην τύχη τους .
Κακα τα ψέματα το ερωτικό στοιχείο σε μια σχέση πηγάζει πρωτίστως από εκείνη .Αυτή είναι που μέσα από τις εκφράσεις της ,την οποία εμφάνιση της και πολύ περισσότερο την επιθυμία της κρατάει τον άντρα σε εγρήγορση και φυσικά όταν ο άντρας ανταποκρίνεται με τον ανάλογο τρόπο σε αυτή ,αυτό δεν πρόκειται να χαθεί όσα χρόνια και να περάσουν !
Μεθοδικότητα χρειάζεται και αυτό και το κυριότερο η πηγή όλου αυτού του ερωτισμού πρέπει να μην προέρχεται από εξωτερικό παράγοντα.
Μάλλον από την ημέρα που έγινε μητέρα η γυναικα σου άλλαξαν και οι προτεραιότητες της .
Ίσως βέβαια να κυριαρχεί και το στοιχείο της κούρασης από μεριά της .
Αν βλέπει και εκείνη ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση ,ίσως έχει κουραστεί ή πολύ απλά έχει χάσει το ενδιαφέρων της για να κρατήσει τον γάμο ζωντανό .
O γάμος θέλει συνέχεια δουλειά και επαγρυπνιση.
Δεν θέλει πολύ μια στρεσογόνα κατάσταση που βιώνει ο ένας από τους δύο ,ένας εξωτερικός παράγοντας να σε κάνει να παρεκλεινεις από αυτόν .
Καλώς ή κακώς γάμοι που κρατάνε πολλά χρόνια κρύβουν πολύ δουλειά από πίσω τους και κυρίως προσωπική δουλειά του καθενός .
Πάντα γίνονται προσπάθειες ,ποτέ δεν επαναπαυεσαι .
Μακάρι να ξέραμε όλοι εμείς οι μακροχρόνια παντρεμένοι από την αρχή τι διάδρομη έπρεπε να ακολουθήσουμε ώστε να μην είμαστε κατά περιόδους με διάφορα θεματακια που προκύπτουν από την καθημερινότητα ώστε να μην επηρεάζεται η δομή του .
Όλοι μαθαίνουμε μέσα σε αυτόν και μπορούμε να ξεπεράσουμε οτιδήποτε προκυπτει αρκεί να υπάρχει θεληση αγάπη ,ερωτισμός βασικότατο στοιχείο και φυσικά σεβασμός .
Μόνο όταν προσβαλεται ο σεβασμός και ο έρωτας έχει τελειώσει ...
Είναι το μόνο εύκολο να διαλύσεις ένα γάμο ειδικά μετά από αρκετά χρόνια .
Εγώ πλέον μετά από τόσα χρόνια το μόνο που λέω είναι να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι
Να μιλάμε να εκφραζομαστε για το οτιδήποτε .
Να ζητάμε ότι θέλουμε πρώτα από τον σύντροφό μας το οτιδήποτε,να μην θυμώνουμε και αν αυτός δεν μπορεί να μας το προσφέρει ,δεν μπορεί να μας καλύψει τότε βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε .
Οι περισσότεροι γάμοι ρουτινιαζουν και βυθίζονται από την έλλειψη επικοινωνίας και ερωτισμού !
Μαγκιά για εμένα όμως είναι να τον κρατήσεις και το κυριότερο να τον κρατάς χωρίς να έχεις προσβάλει πρώτων το σώμα σου ,τον ευατο σου και κατα δεύτερων των άνθρωπο σου .
Οπότε καθαρά προσωπική μου άποψη όσοι δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν μακροχρόνιες σχέσεις ας ψάξουν πρώτα στον ευατο τους να δούνε τι φταίει και μετά να ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους ..
Το μόνο εύκολο για κάποιον τρίτο που βλέπει ένα μακροχρόνιο γάμο να κρατάει και να έχει γερές βάσεις παρά τους εξωτερικούς παράγοντες είναι να τον υποτιμάςι λέγοντας ότι ποταπό τους κατέβει γιατί πολύ απλά αυτοί δεν είναι ικανοί μάλλον να κάνουν κάτι τέτοιο.
Κοινώς εδώ κολλάει γάντι η παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια"
Όταν ένα γεγονός δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε έχει να κάνει καθαρά με το ότι εμείς δεν είμαστε ικανοί να το πετύχουμε .
Και για να μην παρεξηγηθω τα τελευταίο το λέω γενικά και όχι για εσένα προσωπικά black.. γιατί πολις λόγος εδώ μέσα για τους μακροχρόνιους γάμους που κάποιοι επειδή τα βλέπουν αυτά με το κυαλι τα έχουν τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο στο μικρό τους μυαλουδακι σε τέτοιο σημείο που να μην τους ενοχλεί το γεγονός ότι αυτοί δεν μπορούν να το καταφέρουν με σεβασμό και αγάπη πάντα !
Κοινός όταν κάτι δεν μπορείς να το πετύχεις απλά το θαυμάζεις και δεν το υποτιμάς ,γιατί αν προσπαθείς να υποτιμήσεις ένα τέτοιο θεσμό το μόνο που κάνεις είναι να υποτιμάς τον ίδιο σου τον ευατο και την ικανότητα να το πετύχεις
21-02-2021, 13:03 #123
Καλά τα λέει η συμφορουμίτησα, μην υποτιμήσεις τον ιερό θεσμό του γάμου σε καμία περίπτωση και κάνε ότι είναι δυνατόν για να μην χωρίσεις, αν χρειαστεί να καταπιείς φωτιές, σπαθιά , να δουλέψεις πολύ και αν δεις ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα να δουλέψεις ακόμα περισσότερο.
Να κάνεις διαλογισμό μαζί με την σύντροφο σου και μπορεί να σου ξαναέρθει μετά από 15 χρόνια η όρεξη, η ανθρώπινη φύση είναι ατελής.
Το 50% των γάμων στην Ευρώπη καταλήγουν σε διαζύγιο, αυτό δείχνει την σαπίλα του πρώτου κόσμου.
Στην Ελλάδα είναι μόνο 30% γιατί δεν τους παίρνει οικονομικά συνήθως να χωρίσουν, ευτυχώς το χαμηλό μας ΑΕΠ συμβάλει στην μείωση των διαζυγίων.
Μην κυλιστείς στον βούρκο των διαζευμένων, μην έχεις όνειρα για σχέσεις και έρωτες μετά τα 40. Θα αντιμετωπίσεις κυρίως καμένες καταστάσεις, άγχος , ξεχωριστές ζωές.
Κάτσε εκεί που είσαι καλά, μην κάνεις όνειρα τρελά....
Η πραγματικότητα είναι μία κατάσταση του μυαλού, στους γάμους και στις φυλακές μπορεί να νοιώσεις καλύτερα από ότι στο δάσος που φανταζόσουν ότι θα ζήσεις ελεύθερος και τα βράδια είναι εχθρικό, γεμάτο λύκους.Last edited by mantelas nelson; 21-02-2021 at 13:34.
21-02-2021, 14:08 #124
Σέβομαι την άποψη σου και εν μέρει την ενστερνίζομαι αλλά έχω κάποιες ενστάσεις.
Δηλαδή αν φτάσω 60 πχ χρονών και αποτύχει όλη αυτή η κατάποση σπαθιών κτλ, θα έχω να λέω ότι προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα; Ζωή είναι αυτή; Δεν νομίζω ότι έχω τέτοια υπομονή. Και στα 60 μου τι θα κάνω; Τουλάχιστον τώρα έχω ελπίδες να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Τότε;
Και επίσης γιατί να μην κάνω όνειρα; Να παραιτηθώ της ζωής από τώρα;
Κατανοώ απόλυτα τι εννοείς και πίστεψε με τα έχω σκεφτεί ήδη αυτά. Αλλά φοβάμαι ότι μια μέρα θα με μουτζώνω για όλα αυτά που δεν έκανα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να με μουτζώνω για όλα αυτά που έκανα.
21-02-2021, 14:37 #125
Φίλε είναι λογικές οι σκέψεις σου. Στις έχω ξαναπεί και εγώ προσωπικά. Εφόσον δεν είστε καλά μαζί, θεωρώ ότι καλό είναι να το ληξετε. Ο ίδιος μας λες ότι είσαι δυστυχισμένος. Τι να γίνει. Απλά η πρώτη φορα δέν σας έκατσε. Αν ξαναπροσπαθήσει με άλλα άτομα, ίσως φτιάξετε τη ζωή σας. Επίσης, με βάση αυτά που μας λες, δεν νομίζω ότι η γυναίκα σου δεν έχει σκεφτεί το διαζύγιο. Απλά πολλές φορές σε ανάλογες φάσεις, το θέμα είναι ποιος θα το ξεστομίσει πρώτος στα σοβαρά. Στη θέση σου εγώ θα το έκανα. Μην χάσεις αλλά χρόνια στη δυστυχία, έστω και αν αυτή είναι μέσα στην οικογένεια σου. Αν πας εξήντα, μετά οι πιθανότητες να ξαναφτιαξετε τη ζωή σου, θα είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Άσε που, όπως είναι τα πράγματα, θα περάσεις και άλλα είκοσι χρόνια αυτής της κατάστασης, κάτι το οποίο, αν κρίνω από αυτά που μας λες, δεν αντέχεις με τίποτα. Βάλε προτεραιότητες. Εφόσον, απ' ότι βλέπω τόσο εγώ, όσο και άλλοι συμφορουμιτες, έχετε πάρει και οι δύο τις αποφάσεις σας, πρέπει να δρομολογήσεις κάποια πράγματα. Πχ πήγαινε σε ένα δικηγόρο για τις λεπτομέρειες και μετά κάνε μια ουσιαστική συζήτηση με τη γυναίκα σας για το διαζύγιο.
Νομίζω το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι να είσαι αναβλητικος. Να περιμένεις ότι μέσω ενός θαύματος η και οτιδήποτε άλλου μπορείς να σώσεις το γάμο σας, να υπάρξει ερωτική επιθυμία κτλ. Νομίζω δεν γίνεται. Ειδικά μετά από τέσσερα χρόνια. Αν ήταν, θα είχε γίνει τον πρώτο καιρό. Τώρα νομίζω είναι αργά. Επίσης, να σε ρωτήσω κάτι. Αν επειαρνες διαζύγιο την πρώτη φορά που το σκέφτηκες, πως πιστεύεις ότι θα ήταν τώρα τα πράγματα? Μήπως θα ήταν καλύτερα? Μήπως θα είχες ξαναφτιάξει τη ζωή σου με μια άλλη γυναίκα με την οποία πραγματικά θα ήσουν ευτυχισμένος?
21-02-2021, 14:38 #126
Ο έρωτας είναι κάτι ιδεώδες.
Ο γάμος είναι κάτι πραγματικό.
Η σύγχυση
του ιδεώδους με το πραγματικό
δεν μένει ποτέ ατιμώρητη.
- Βόλφγκανγκ Γκαίτε
Ότι και να κάνεις, θα το μετανιώσεις.
- Σωκράτης.
21-02-2021, 14:42 #127
Δεν εκτιμαμε αυτα που εχουμε κ θελουμε αλλα καλυτερα αλλα καλυτερα δεν υπαρχουν
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-02-2021, 14:44 #128
Συγγνώμη γιατί κάποιος μετά τα σαράντα δεν πρέπει να κάνει όνειρα για γάμους η σχέσεις? Εσύ από τη μια μας λες στο ποστ σου ότι τα πάντα είναι υποκειμενικά, άρα υπάρχουν ;πείρας περιπτώσεις, και από την άλλη μας λες ότι κανένας μετά τα σαραντα δεν παίζουν σχέσεις, κάτι το οποίο δείχνει ότι παίρνεις μια αντικειμενική πραγματικότητα, η οποία είναι κάπως αυθαίρετη.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα? Ας πάρουμε τη γυναίκα του θεματοθετη. Αν βρει τώρα που είναι σαραντα, έναν πχ τριανταρη που γουστάρει μόνο σαραντάρες, δεν μπορεί να κάνει μια σχέση?
21-02-2021, 14:49 #129
Παιδιά συγγνώμη, τι είτε στο θεματοθετη? Να κάτσει δυστυχισμένος, σε ένα γάμο, ο οποίος κατά δική του δήλωση έχει λήξει και από τις δύο πλευρές, δεν υπάρχει ερωτικό στοιχείο, δεν είναι ευτυχισμενοι και δεν έχουν καμία επικοινωνία? Ενώ μπορεί να βρει μια άλλη γυναίκα με την οποία να είναι πραγματικά ευτυχισμένος? Η τουλάχιστον να το προσπαθήσει? Συγγνώμη, αλλά η λογική σας είναι να μην προσπαθούμε για τίποτα, γιατί μπορεί να αποτύχουμε? Ε τότε και τα παιδιά να μην δίνουν πανελλήνιες γιατί μπορεί να αποτύχουν. Να μην ανοίγει ποτέ καμία επιχείρηση γιατί μπορεί να χρεοκοπήσει. Να μην οδηγεί κάνεις, γιατί μπορεί να τρακάρει.
Υγ. Συγγνώμη, να παρανόηση το ποστ σου, σε περίπτωση που δεν εννοουσες αυτο
21-02-2021, 15:31 #130MarilouGuest
Εδώ δεν μιλάς για οποιαδήποτε σαραντάρα ..
Μιλάς για μια γυναίκα που δεν θέλει να λήξει ένα γάμο για τους δικούς της λόγους,εθελοτυφλη και το κυριότερο μιλάς για μια σαραντάρα με παιδιά σε μικρή ηλικία ,τα οποία είναι άμεση προτεραιότητα της .
Αυτές οι ανάγκες καλύπτονται πρώτα και μετά οι δικές της ...
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και πολύ περισσότερο για τον τριανταρη που δεν έχει ιδέα τι πάει να πει όλο αυτό ...
Ξέρεις πολλές που βγαίνουν από ληγμενους γάμους και η έννοια τους είναι να βρουν μικρότερους και όχι πως θα να ηρεμήσουν ώστε να είναι καλά πρώτα με τα παιδιά τους και μετά με τους πιτσιρικάδες ?
Μπερδεύουμε καταστάσεις και προτεραιότητες γυναικών .
Αν μιλούσες για μια γυναίκα ελεύθερη από υποχρεώσεις των παιδιών τους θα ήταν διαφορετικά .
Εκεί θα μιλούσαμε σε άλλη βάση και με διαφορετικά δεδομένα νομίζω ...
21-02-2021, 16:02 #131
Συμφωνώ με την Μαριλου η γυναίκα είτε σαράντα είτε νεότερη πρώτο της μέλημα είναι τα παιδιά της ειδικά όταν αυτά είναι μικρά και όχι οι σύντροφοι..Για τους άνδρες είναι διαφορετικά..Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα..Το θέμα είναι ότι όταν μένεις σε μια τελειωμένη κατάσταση και προσπαθείς να κανείς τα πίκρα γλυκά για τα παιδιά ή τα οικονομικά κλπ το σίγουρο είναι ότι θα είσαι νευρικός,θα σου φταίνε όλα και θα είσαι δυστυχισμένος..
21-02-2021, 16:31 #132
Κατσε βρε που θα πασ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-02-2021, 00:37 #133
Μαριλου, δεν είμαστε σίγουροι αρχικά για το γεγονός ότι αυτή δεν θέλει να λήξει το γάμο. Συγγνώμη, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω διαβάσει ότι έχει γράφει, οπότε ;ν ειπώθηκε κάτι τέτοιο και το έχασα, σόρρυ. Πάντως νομίζω και η ίδια κάτι θα έχει καταλάβει από όλα αυτά που γίνονται. Απλά έχει λίγο τον ωχαδερφισμό του θεματοθετη και πάνε από κεκτημένη ταχύτητα σε ένα γάμο που έχει λήξει σκεπτόμενοι αυτό που γράφει ο Έλις, έλα μωρέ που θα πας, δεν βαριέσαι, ωχου...
Επίσης, ναι ξέρω παντρεμένη που χώρισε και τελικά τα έφτιαξε με ένα μικρότερο και μάλιστα τώρα είναι παντρεμένοι με τον μικρότερο και θέλουν και παιδί. Δηλαδή ένας χωρισμένος με παιδιά η μία χωρισμένη με παιδιά δεν έχει ποτέ δικαίωμα να ξαναφτιάξει τη ζωή της?
Εννοείται πάντα προτεραιότητα της θα είναι τα παιδιά. Δεν θα έχουν όμως την αποκλειστικότητα. Μπορεί κάλλιστα να ξαναφτιάξει τη ζωή της.
Επίσης, είπα κάτι συγκεκριμένο. Ο βασικότερος λόγος που συμβούλευσα το θεματοθετη να λήξει το γάμο του ειν;ι ότι ήδη είναι δυστυχισμένοι και οι δύο εκεί μέσα. Ναι, κάποιος παντρεμένος που είναι καλά σε όλους τους τομείς δεν θα χρειαστεί διαζύγιο. Εδώ όμως έχουμε το αντίθετο. Το γεγεονςο ότι δεν είναι καλά τους οδηγεί στο διαζύγιο. Και μετά το διαζύγιο ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ, μπορούν κάλλιστα να ξαναφτιαξουν τις ζωές τους. Πόσα ζευγάρια η άνθρωποι δεν έχουν ξαναπαντρευτεί η δεν έχουν συνεχίσει τις ζωές τους? Προσωπικά έχω τρία τέσσερα παραδείγματα. Δηλαδή η ζωή τελειώνει σε έναν αποτυχημένο γάμο?
Χαριτολογώντας θα έλεγα ότι και οι διαζευγμένοι έχουν ψυχη
22-02-2021, 08:54 #134
22-02-2021, 09:13 #135
εχω μια απορια , θεματοθετη.
οταν γεννηθηκε το δευτερο παιδι, την απομακρυνση ΑΡΧΙΚΑ την ξεκινησε η γυναικα σου, με τις πολλες υποχρεωσεις με τα παιδια και το νεογεννητο, Η απομακρυνθηκες εσυ, επειδη την εβλεπες πιο πολυ σαν μανα , αλλα οχι σαν ερωμενη;