Οριακή μου αγάπη Vol. 2 - Page 81
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 81 of 114 FirstFirst ... 3171798081828391 ... LastLast
Results 1,201 to 1,215 of 1696
    Senior Member
    Ηλιε, κι εγώ νομίζω ότι έχω cptsd (δεν μου έχει διαγνωστεί αλλά το συμπέρανα από τις συζητήσεις εδώ) και πράγματι ένας λόγος που δεν μπορώ να τον αφήσω είναι ότι μέσα από τη σχέση μου με αυτόν μαθαίνω τον εαυτό μου. Φροντίζω όμως να υπάρχει απόσταση και να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση για να μην περάσω τον πόνο που όλοι περιγράφετε.
    Για τα υπόλοιπα νομίζω ότι έχεις δίκιο και ειδικά στο θέμα του φλερτ. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν οριακοί που δεν φλερτάρουν γενικώς. Και νομίζω πως, είτε της το επιτρέπει είτε όχι, εκείνη φλερτάρει ήδη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ήλιος μεγάλος και ζεστός View Post
    Dpath Καλησπέρα και από μένα. Εχω αρκετά "οριακά στοιχεία " στη δομή της προσωπικότητάς μου τα οποία μεγεθυνθηκαν μετά τη συναναστροφή μου με μια τέτοια κοπέλα σε σημείο φυσικά που τα ανακάλυψα και για πρώτη φορά. Είναι αλήθεια αυτό που λενε, το ότι η συναναστροφη με έναν τέτοιο άνθρωπο σε κάνει να μαθαίνεις τον εαυτό σου. Μέσα από απίστευτο πόνο φυσικά. Μετά από κυκλικές εναλλαγές της φάσης του πένθους, της οργής, της άρνησης ειμαι στη φάση της αποδοχής, ίσως και της κατανοησης και συμπάθειας της παθολογίας τους για πρώτη φορά σε τέτοιο σημείο. Δε μου έχει διαγνωστεί επίσημα κάτι τέτοιο, παρά μόνο cptsd το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με τη bpd. Ακόμα θα ήθελα καποιες επιπλέον γνώμες βέβαια γιατί έχω υποψιουλες.

Έχω γράψει παλιότερα ότι έχω νιώσει έστω και αε κάποιο βαθμό το πώς νιώθουν οι οριακοι σε πολλά από αυτά που αναφέρουν οι ίδιοι. Ακόμα έχω μια επιφύλαξη για το ότι δεν ειμαι οριακός, έστω και σε έναν ήπιο βαθμό. Στο ζουμί τώρα.
    Ταυτίστηκα με κάποια από αυτά που σου είπε η γυναίκα σου και ίσως μπήκα λίγο στη τωρινή ψυχικη της κατάσταση. Από τα λίγα που μας είπες θα σου πω τη δικιά μου γνώμη.
    Είναι προφανές κατα τη γνώμη μου ότι υπάρχει έντονο το συνεξαρτητικο στοιχείο από τη μεριά της. Επιπλέον τα δύο παιδιά και η μέτρια οικονομική κατάσταση το επιτείνει ακόμα πιο πολύ. Η γυναίκα σου θέλει να φύγει αλλά δε μπορεί ψυχικά και πρακτικά. Φυσικά δεν αποκλείω και το δέσιμο της με σένα ειδικά μετά από 15 χρόνια σχέσης.Εσύ τώρα αν θέλεις να είσαι μαζί της πρέπει να αποδεχτείς ότι είναι έτσι η κατάσταση στο μυαλό της και να χαλαρώσεις τα λουριά αποστασιοποιωντας λίγο τις προσδοκίες και το ερωτικό σου δέσιμο μ αυτήν. Αλλά να της κάνεις κατανοητό ότι θα είσαι εκεί δίπλα της πάντα. Αυτό να ξέρεις σημαίνει ότι μπορεί και να κάνει φλερτ ή κάποια περιστασιακή γνωριμία για να "ανασανει" και να επιβεβαιωθεί. Ειναι ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει λίγο η κατάσταση στο σπίτι. Ξέρω ότι ειναι σχεδόν αδυνατο να δεχτεί κάποιος κάτι τέτοιο. Εχει πει ότι κάτι τέτοιο είναι κόκκινη γραμμή για σενα. Η γυναίκα σου δεν θα γίνει καλύτερα και δεν θα ηρεμήσει αν δεν ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. Χρόνια ψυχοθεραπεία
    Η άλλη λύση που προτείνω κι εγώ είναι να τη βοηθήσεις να χωρίσετε...Σταδιακά και σαν τους ανθρώπους. Όχι μαχαίρι. (το οποίο μαχαίρι είναι η ειδικότητα τους παρεμπιπτόντως).Να της κάνεις κατανοητό ότι πρέπει να γίνει έτσι για το καλό όλης της οικογένειας και ότι πρέπει ο καθένας να σταθεί στα πόδια του και να προχωρησει τη ζωή του. Με λίγα λόγια να είσαι εκεί γι αυτήν αλλά να βάζεις τα όρια σου όλο και πιο πολύ και να ξεκαθαρίσεις ότι έχεις δικιά σου ανεξάρτητη ζωή πια. Προϋπόθεση φυσικά να αποσυνδεθείς συναισθηματικά και να μη περιμένεις τίποτα πια από αυτήν. Το ξερω ότι απ έξω όλα είναι εύκολα και ότι μπορεί να λέω μπούρδες[/QUOTE
    .

Σε ευχαριστώ πολύ για τη θέση σου.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφόμενα σου. Θα πρέπει να υλοποιήσω ένα από τα παραπάνω δύο. Ωστόσο παραμένει το βασικό ζητούμενο να μπορέσω να αποσυνδεθω συναισθηματικά μαζί της είτε υλοποιήσω την πρώτη, είτε τη δεύτερη επιλογή.
    Σε ευχαριστώ και πάλι για τα σπουδαία που έγραψες και κρατάω την διαπίστωση σου ότι δεν υπάρχει επιστροφή.

Γενικά η φάση της υποτίμησης δεν αλλάζει?
    Last edited by Dpath; 19-08-2021 at 16:53.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dpath View Post
    .

Σε ευχαριστώ πολύ για τη θέση σου.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφόμενα σου. Θα πρέπει να υλοποιήσω ένα από τα παραπάνω δύο. Ωστόσο παραμένει το βασικό ζητούμενο να μπορέσω να αποσυνδεθω συναισθηματικά μαζί της είτε υλοποιήσω την πρώτη, είτε τη δεύτερη επιλογή.
    Σε ευχαριστώ και πάλι για τα σπουδαία που έγραψες και κρατάω την διαπίστωση σου ότι δεν υπάρχει επιστροφή.

Γενικά η φάση της υποτίμησης δεν αλλάζει?
    Ναι, αλλάζει αλλά εγώ έχω την αίσθηση ότι περάσατε από επεισόδια μικρουποτίμησης στο παρελθόν (ίσως να μην τα κατάλαβες όλα) και τώρα ήρθε το μεγάλο επεισόδιο, που δύσκολα αλλάζει πια.

Quote Originally Posted by Epsilon View Post
    Ναι, εννοείται θέλουν πάντα κάποιον δίπλα τους. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσον μπορούν να αντικαταστήσουν τον σύζυγο με τη μάνα.
    Αν νιώσουν ότι δεν ανταποκρίνεται το ταίρι τους σε αυτά που θέλουν, και νιώθουν μόνες, μπορούν να το αντικαταστήσουν προσωρινα ή επ' αόριστον αν όχι με κάποιον άλλο σύντροφό, τότε με το λεγόμενο favourite person τους, ο οποίος/α υποτιμάται και εξιδανικευεται επίσης. Π.χ. Σε περίπτωση νέας γνωριμίας, ή ομαλής εξέλιξης της σχέσης με τον σύντροφό τοτε το favourite person υποτιμάται και ξεχνιέται και είναι σε αναμονή μέχρι να " ενεργοποιηθεί " ξανά. Συνήθως τα favourite persons είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και εξαρτημένα από την έγκριση-φιλία του οριακου. Υποβόσκει πέρα από τον θαυμασμό, κι ένας μικρός έρωτας από τη μεριά του fp. Τα fp λειτουργούν και ως flying monkeys. Αυτό είδα από τη δικιά μου εμπειρία αλλά και από πάρα πολλές άλλες που έχω διαβάσει.

Επισης θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτά που γράφω δεν τα λέω με διάθεση κατηγορίας. Μπορεί παλιότερα να το έκανα αλλά είχα πολλή οργή. Επειδή διαβάζουν και πάσχοντες αυτό το θρεντ, θέλω να τους πω ότι καταλαβαίνω ότι αυτές οι συμπεριφορές γίνονται ως μια προσπάθεια επιβίωσής τους. και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι "εντάξει " και ντομπρες αυτές οι συμπεριφορές τους. Αποδοχή δεν σημαίνει αυτόματα και συγχώρεση. Πόνεσα απίστευτα πολυ χωρίς να το αξιζω και μάλιστα νιώθω ότι δεν θα πάρω ποτέ την αναγνώριση αυτού του πόνου.Παρ'όλα αυτά αναγνωρίζω το μοτίβο και την αγωνία τους γιατί κάποια τα περνάω κι εγώ.
    Last edited by Ήλιος μεγάλος και ζεστός; 19-08-2021 at 18:39.

Senior Member
    Αν νιώσουν ότι δεν ανταποκρίνεται το ταίρι τους σε αυτά που θέλουν, και νιώθουν μόνες, μπορούν να το αντικαταστήσουν προσωρινα ή επ' αόριστον αν όχι με κάποιον άλλο σύντροφό, τότε με το λεγόμενο favourite person τους, ο οποίος/α υποτιμάται και εξιδανικευεται επίσης. Π.χ. Σε περίπτωση νέας γνωριμίας, ή ομαλής εξέλιξης της σχέσης με τον σύντροφό τοτε το favourite person υποτιμάται και ξεχνιέται και είναι σε αναμονή μέχρι να " ενεργοποιηθεί " ξανά. Συνήθως τα favourite persons είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και εξαρτημένα από την έγκριση-φιλία του οριακου. Υποβόσκει πέρα από τον θαυμασμό, κι ένας μικρός έρωτας από τη μεριά του fp. Τα fp λειτουργούν και ως flying monkeys. Αυτό είδα από τη δικιά μου εμπειρία αλλά και από πάρα πολλές άλλες που έχω διαβάσει.

Επισης θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτά που γράφω δεν τα λέω με διάθεση κατηγορίας. Μπορεί παλιότερα να το έκανα αλλά είχα πολλή οργή. Επειδή διαβάζουν και πάσχοντες αυτό το θρεντ, θέλω να τους πω ότι καταλαβαίνω ότι αυτές οι συμπεριφορές γίνονται ως μια προσπάθεια επιβίωσής τους. και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι "εντάξει " και ντομπρες αυτές οι συμπεριφορές τους. Αποδοχή δεν σημαίνει αυτόματα και συγχώρεση. Πόνεσα απίστευτα πολυ χωρίς να το αξιζω και μάλιστα νιώθω ότι δεν θα πάρω ποτέ την αναγνώριση αυτού του πόνου.Παρ'όλα αυτά αναγνωρίζω το μοτίβο και την αγωνία τους γιατί κάποια τα περνάω κι εγώ.
    Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει κάτι τέτοιο.

Senior Member

Λοιπόν, όπως τα λες, νομίζω ότι εγώ είμαι περισσότερο favorite person ή παίζω με επιτυχία αυτό το ρόλο, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι αυτό κυρίως θέλει από μένα. Θα ξέρεις ότι όσοι έχουμε cptsd από ένστικτο προσαρμοζόμαστε σε αυτά που θέλουν οι άλλοι (αυτό το κάνουν και οι οριακοί, βέβαια). Αλλά νομίζω ότι είναι πιο ασφαλές να είσαι fp παρά το επίσημο ταίρι τους, έτσι δεν είναι; Εγώ νιώθω καλύτερα σε αυτή τη θέση. Ερώτηση, οι flying monkeys τι ακριβώς είναι; Το έχω ξαναδει αλλά δεν το κατάλαβα καλά.
    ΥΓ: τον πρώτο καιρό αναρωτιόμουν κι εγώ μήπως είμαι οριακή και εφτασα να ρωτήσω και τον ψυχίατρό μου σχετικά. Μου είπε ότι εφόσον αναρωτιέμαι είναι βέβαιο ότι δεν είμαι. Γι αυτό δεν πιστεύω να είσαι οριακός. Εχουμε πολλά κοινά στοιχεία μαζί τους, αλλά διαφορετικό πυρήνα.

Senior Member
    Επίσης για το ότι μας διαβάζουν και πονάνε... Ναι, το καταλαβαίνω αλλά κι εμείς πονάμε και παιδευόμαστε και σπάμε το κεφάλι μας να τους καταλάβουμε και προσπαθούμε να τους κάνουμε όλα τα χατίρια για να νιώθουν καλά. Να μην τα συζητάμε ή να τα στρογγυλοποιούμε και εδώ για να νιώθουν καλύτερα;

Senior Member
    Επίσης για το ότι μας διαβάζουν και πονάνε... Ναι, το καταλαβαίνω αλλά κι εμείς πονάμε και παιδευόμαστε και σπάμε το κεφάλι μας να τους καταλάβουμε και προσπαθούμε να τους κάνουμε όλα τα χατίρια για να νιώθουν καλά. Να μην τα συζητάμε ή να τα στρογγυλοποιούμε και εδώ για να νιώθουν καλύτερα;
    Πιστεύω ότι είμαστε εδώ για να νιώσουμε καλύτερα οριακοι ή μη. Δεν πρέπει θεωρούνται οι θέσεις τους καθενός μας ως κριτικές. Συναισθήματα και αγωνίες εκφράζουμε.
    Τέλος τα άτομα με οριακό χαρακτήρα δεν πρέπει να τα βλέπουμε με θετική ή αρνητική οπτική, παρά σαν μια δύσκολα διαχειρισιμη πραγματικότητα.

Senior Member
    Πιστεύω ότι είμαστε εδώ για να νιώσουμε καλύτερα οριακοι ή μη. Δεν πρέπει θεωρούνται οι θέσεις τους καθενός μας ως κριτικές. Συναισθήματα και αγωνίες εκφράζουμε.
    Τέλος τα άτομα με οριακό χαρακτήρα δεν πρέπει να τα βλέπουμε με θετική ή αρνητική οπτική, παρά σαν μια δύσκολα διαχειρισιμη πραγματικότητα.
    Α, μη νομίζεις. Μας έχουν επιτεθεί στο παρελθόν για όσα λέμε. Γι αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει διευκρίνηση ο Ήλιος. Και τώρα απορώ πως δεν έχει εμφανιστεί κάποιος-α οριακός-ή να μας την πει. Το παίρνουν πολύ βαριά ό,τι και να πούμε γι αυτούς.

Senior Member
    Αν νιώσουν ότι δεν ανταποκρίνεται το ταίρι τους σε αυτά που θέλουν, και νιώθουν μόνες, μπορούν να το αντικαταστήσουν προσωρινα ή επ' αόριστον αν όχι με κάποιον άλλο σύντροφό, τότε με το λεγόμενο favourite person τους, ο οποίος/α υποτιμάται και εξιδανικευεται επίσης.
    Καλημέρα, Ήλιε (ήθελα να το γράψω αυτό!)

Επειδή με έκανες να ψάξω τα περί favorite person, νομίζω πως με περιγράφει πλήρως πχ αυτό το άρθρο. Σε ευχαριστώ γιατί αρχίζει να ξεκαθαρίζει στο μυαλό μου τι θέλει από μένα. Πάντως, υποτίμηση δεν έχω νιώσει καθόλου, το αντίθετο είμαστε στην εξιδανίκευση. Λέει και εδώ για "idolize". Aυτό με ανησυχεί, γιατί φοβάμαι μην έρθει η υποτίμηση ανά πάσα στιγμή. Αλλά ίσως με τα fp δεν έρχεται τόσο εύκολα, ακριβώς επειδή δεν είμαστε το επίσημο ταίρι, ούτε στην καθημερινότητά τους.

https://themighty.com/2018/06/im-a-f...lity-disorder/

Senior Member
    Καλημέρα, Ήλιε (ήθελα να το γράψω αυτό!)

Επειδή με έκανες να ψάξω τα περί favorite person, νομίζω πως με περιγράφει πλήρως πχ αυτό το άρθρο. Σε ευχαριστώ γιατί αρχίζει να ξεκαθαρίζει στο μυαλό μου τι θέλει από μένα. Πάντως, υποτίμηση δεν έχω νιώσει καθόλου, το αντίθετο είμαστε στην εξιδανίκευση. Λέει και εδώ για "idolize". Aυτό με ανησυχεί, γιατί φοβάμαι μην έρθει η υποτίμηση ανά πάσα στιγμή. Αλλά ίσως με τα fp δεν έρχεται τόσο εύκολα, ακριβώς επειδή δεν είμαστε το επίσημο ταίρι, ούτε στην καθημερινότητά τους.

https://themighty.com/2018/06/im-a-f...lity-disorder/
    Και η τιμωριτικη σιωπή συνεχίζεται.
    Πώς πρέπει να το χειριστώ?

Senior Member
    Και η τιμωριτικη σιωπή συνεχίζεται.
    Πώς πρέπει να το χειριστώ?
    Δες το quora. Με έχει βοηθήσει σαν site. Ελπίζω να είναι καλά τα αγγλικά σου (τα δικά μου είναι μέτρια αλλά το παλεύω με αυτόματη μετάφραση).
    https://www.quora.com/When-a-person-...ss-that-occurs

Senior Member
    Κι αυτό: https://www.quora.com/Why-do-borderl...way-to-respond

The silent treatment is just one of the many manipulative and controlling maneuvers BPD s employs. Along with the false accusations and incorrect interpretations any normal human thing you do that they perceive as a slight. Like taking a sip of coffee and smiling. Could be perceived as you plotting to leave the relationship. Remember everything is about them!

The best response to the silent treatment is to find a counselor who works on core damage and co dependent behavior. From this you will learn why you find a one sided, loveless and abusive relationship to be all you deserve. Accordingly follow the BPD s lead by showing her what the silent treatment looks like. Go no contact!

Do not worry about them. They are survivors. You will be replaced before you leave and you will be forgotten.

Senior Member
    Αλλος απαντάει διαφορετικά: Best course of action just be positive, let them know your there when they are ready to talk and that you still love them.

Senior Member
    Αλλος: For the first half of your question, I have no idea except that silent treatment is an expression of anger and a desire to hurt. If the person was indifferent, they’d just move on, tell you to get lost. As to the best way to respond, move on. I’ve experienced this and my response was to presume I’d done something wrong. I tried to “fix” things even though I’d done nothing wrong. It didn’t get better.

Page 81 of 114 FirstFirst ... 3171798081828391 ... LastLast