Results 16 to 30 of 31
-
14-03-2022, 12:35 #16
Άμα πιστεύεις ότι θα ξαλαφρωσεις να του τα πεις ,πες τα. Αλλά σε περίπτωση που αυτός δεν σε αφήσει να του μιλήσεις; πως είσαι τόσο σίγουρη ότι μετά από τόσα χρόνια και στη περίπτωση που έχει προχωρήσει τη ζωή του, θα θέλει να πιάσει αυτή την ψυχοφθόρα κουβέντα η οποία ανήκει στο παρελθόν;
Μπορεί κάλλιστα να σου πει " δεν θέλω να μιλήσουμε, ότι έγινε έγινε, όλα ανήκουν στο παρελθόν και δεν θέλω να σκαλιζω τα περασμένα" . Εσύ τι θα κάνεις; Μήπως γίνεις χειρότερα;
Η λες να του τα στείλεις σε μήνυμα και αν το διαβάσει;
Πάντως να ξέρεις ότι πολύ πιθανο αυτά που θες να πεις να τα ξέρει και ο ίδιος τόσα χρόνια. Έδω ήρθε ένας ολόκληρος χωρισμός, λες να μην ξέρει ότι πονεσες, ότι απογοητευτηκες;
Ή θα του πεις το ακομα χειρότερο δεν μπορώ να σε ξεπεράσω;
Εσύ ξέρεις, ότι σε κάνει να νιώσεις καλύτερα
- 14-03-2022, 13:21 #17
Καταλαβαίνω τον πόνο σου, αλλά γιατί θέλεις να πας να του ξύσεις παλιές πληγές; Τι σου φταίει; Δεν τον εμπιστευόσουν και εμπιστευόσουν λόγια τρίτων χώρισες (εσύ το διάλεξες) και τώρα από το πουθενά θες να πας να μπεις στην ζωή του έστω για μία φορά, έστω για μία ώρα; Κρίμα να τον βάλεις να ζήσει μια τέτοια διαδικασία. Και αν έχει κάποια σχέση να τον βάλεις ενδεχομένως να δώσει εξηγήσεις στη νυν γιατί αποφάσισε η πρωην μετά απο χρόνια να τον πάρει τηλέφωνο και να τον συναντήσει; Ασε τον άνθρωπο στην ησυχία του, κρίμα είναι.
14-03-2022, 14:31 #18
14-03-2022, 14:31 #19
Είπες τη μαγική λέξη ... ΣΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΡΙΤΟΙ.
Τα γνωστά καθίκια συγγενείς της ελληνικής οικογένειας. Πρώτα τα αδέλφια.
ΚΙ εμένα χάλασε το εργένικο σπίτι μου που περνάγαμε καταπληκτικά .
ΜΑς έκανε και περάσαμε πολύ λιγότερο όμορφα από όσο μπορούσαμε τα χρόνια της σχέσης και αρραβώνα.
Μας χάλασε τη μέρα του γάμου.
Μας χάλασε το γαμήλιο ταξίδι .
Μας χάλασε τα μισά από τα σαββατοκύριακα των πρώτων χρόνων γάμου.
Μας χάλασε τη μέρα που γλεντάγαμε μια μεγάλη αγορά.
Όλα αυτά το καρκίνωμα η κουνιάδα μου, η τρισκαταραμένη .
Τυχερός όποιος μπορεί να διαολοστείλει τους τρίτους από τη ζωή του και να μην τους ξαναδεί ποτέ του.
14-03-2022, 14:37 #20
Όταν λέω επικοινωνία εννοώ ναι μήνυμα κι αν το διαβάσει, σαφέστατα μετά απο τόσο καιρό δεν θα επιδίωκα ούτε συνάντηση ούτε τίποτα.
Για αυτό και δεν με νοιάζει η οποιαδήποτε απάντηση κι ούτε θα εισβάλλω στη ζωή του.
Δεν ξέρω τι ξέρει και τι δεν ξέρει, δικιά μου ανάγκη είναι κι αν αποφασίσω να το κάνω για μένα θα είναι, ούτε για αυτόν, ούτε για να συζητήσουμε κάτι ούτε για να πετύχω κάτι παραπάνω..
Thanks για τις απαντήσεις σου, είναι πραγματικά βοηθητικές και είναι πράγματα τα οποία σκέφτομαι κι εγώ για αυτό και αυτή η επικοινωνία έχει αργήσει τόσο πολύ..
14-03-2022, 14:41 #21
Δεν θέλω να ξύσω ούτε πληγές ούτε τίποτα και ούτε να χαλάσω την ησυχία του και την προσωπική του ζωή.
Ούτε τηλέφωνο, ούτε συνάντηση ούτε τίποτα δεν επιδιώκω, για μια γραπτή επικοινωνία απο την οποία δεν περιμένω καμία απάντηση και τίποτα παραπάνω μιλάω.
Αλλά σκέφτομαι και την δικιά μου ανάγκη κι αν αποφασίσω να επικοινωνήσω θα είναι ξεκάθαρα για το αν θα με κάνει εμένα να νιώσω καλύτερα κι όχι για να του δημιουργήσω πρόβλημα.
Άλλωστε ένα μήνυμα δεν νομίζω οτι θα βάλει τέτοιες φυτιλιές στη όποια σχέση κι αν υπάρχει τώρα στη ζωή του κι ούτε είναι αυτός ο σκοπός μου..
14-03-2022, 14:49 #22
Σε νιώθω, είναι οτι χειρότερο να προσπαθείς για κάτι και να έρχονται όλοι και να δίνουν μια κλωτσιά να το στέλνουν στο διάολο..
Εμένα δεν ήταν ακριβώς η οικογένεια (αν και αυτοί δεν έλεγαν και τα καλύτερα) αλλά κυρίως ''φίλοι''.
Αυτό η ελληνική αντιμετωπιση των πραγμάτων : δεν έχω ζωή, ζηλεύω οπότε ας χωθώ στη δικιά σου τη ζωή να τη χαλάσω.
Κι άλλα πολλά που είχαν να κάνουν με τα δικά τους μικροαστικά πρότυπα αντιλήψεων για τις γυναίκες, τις σχέσεις μπλα μπλα..
Σε μια σχέση η οποία είναι ήδη βασανισμένα τα λόγια και οι ενέργειες τρίτων μπορούν να επηρεάσουν πιο εύκολα όσο δυνατος κι αν είσαι κι όσο κι αν το προσπαθείς όλα αυτα δηλητηριάζουν..
Σου εύχομαι κουράγιο και μακριά απο την ''αθάνατη ελληνική οικογένεια''..
14-03-2022, 14:56 #23
Καλησπέρα! Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε περάσει σχέσεις που μας άφησαν ένα "γιατί" και με πόσα πράγματα που θέλαμε να πούμε αλλά δεν τα είπαμε. Όμως η ζωή προχωρά. Έχουν περάσει 4 χρόνια που χώρισες από εναν άνθρωπο που ενδεχομένως οι συγκυρίες δεν σας ήθελαν μαζί. Δεν έχει νόημα να εξακολουθείς να το ψάχνεις και να τυραννάς τον εαυτό σου και το μέσα σου μένοντας προσκολλημένη σε μια κατάσταση. Επίσης, μια πιθανή επανεμφάνισή σου, μπορεί να αναστατώσει, εκτός απο εκείνον, και την τωρινή σχέση που μπορεί να έχει. Δεν είναι κάπως άδικο και για τη νέα σχέση; Να εμφανιστεί ξαφνικά μια πρώην μετά απο 4 ολόκληρα χρόνια και να πει τι; Τι θα αλλάξει; Κάνε μια προσπαθεια να μιλήσεις σε έναν ειδικό, ώστε να αρχίσεις σιγά-σιγά να ενδυναμώνεσαι. Το λέω με κάθε καλή πρόθεση ως παθούσα που πέρασα 3σιμη χρονια κενά, κολλημένη σε μια παρόμοια ιστορία.
14-03-2022, 15:07 #24
Δεν έχω σκοπό να αναστατώσω κανέναν ούτε αυτόν ούτε την όποια σχέση υπάρχει. Για τη δική μου ανάγκη μιλάω, που ίσως είναι εγωιστική και παράλογη αλλά δεν ξέρω, την αισθάνομαι έντονα.
Το ξέρω οτι ο ειδικός είναι η μόνη λύση..
Πες μου αν θες την δική σου εμπειρία και με ποιο τρόπο λυτρώθηκες..
14-03-2022, 15:53 #25
Οι φίλοι , άλλο αγκάθι κι αυτοί . Συχνά είναι ίδια καθίκια με τους συγγενείς, απλά μερικές φορές είναι λιγότερο δύσκολο να απαλλαγεί κανείς από δαύτους. Με παλιότερη σχέση , στο πανεπιστήμιο , μας είχαν χωρίσει "φίλοι" . Εχθρούς δεν είχαμε. Όταν έχεις τέτοιους "φίλους" ... δεν χρειάζονται .
Σου λένε να μην του στείλεις μήνυμα , για να μη χαλάσεις άλλη σχέση , να μην πληγώσεις την τώρα κοπέλα του (αν έχει και είναι σηημαντική) και άλλα παρόμοια. Διαφωνώ. Όλοι ίσοι είμαστε στην τελική. Δεν αξίζεις λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη. Με δεδομένο ότι όπως λες, είχες άλλους μετά από αυτόν και έκανες και σεξ με άλλους, δεν είναι ότι δεν μπόρεσες να τον αντικαταστήσεις με άλλους και τον θυμάσαι . Δείχνεις ότι ήταν σημαντικός για σένα και αυτό που είχατε ήταν ξεχωριστό . Οπότε ένα μήνυμα , αξίζει να το στείλεις . Να εξηγείς αυτά που θες να πεις στην τελική. Θα σου φύγει το βάρος. Έχω δει να κάνει καλό αυτό σε ανθρώπους. Κι ας μην προσφέρει συνέχεια στο μέλλον , ας πήγε το μήνυμα πολύ αργά. Δεν πειράζει . Στείλει κάποιο pm σε social , email ... ό,τι βρίσκεις εύκολο για να δώσεις τις εξηγήσεις που εσύ θεωρείς ότι πρέπει να δωθούν .
Μετά η συνέχεια εξαρτάται από αυτόν και την τύχη . Αν δεν υπάρξει καμία απάντηση , δεν μπορεί να γίνει κάτι . Ποτέ δεν ξέρεις όμως.
Σε κάθε περίπτωση , κοίτα να ζεις και να περνάς καλά. Μην αφήσεις τίποτε να σε αρρβστήσει και να σε βλάψει .
14-03-2022, 16:18 #26
Λυτρώθηκα με την πάροδο του χρόνου, κάνοντας πράγματα για εμένα και φυσικά πηγαίνοντας σε ειδικό που με διέγνωσε με αντιδραστική κατάθλιψη. Κια φυσικά όταν γνώρισα τον άνθρωπό μου και μετέπειτα σύζυγο.Είμαι σίγουρη οτι τα κακά ήταν περισσότερα απο τα καλά και κάπως έχεις εξιδανικεύσει αυτη τη σχέση. Αυτό δηλαδή έκανα εγώ, είχα εξιδανικεύσει μια σχέση που δεν μου πρόσφερε κανένα καλό συναίσθημα. Προσπάθησε να πας παρακάτω και δεν χρωστάς καμία εξολογόγηση. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και καιρός να το αφήσεις πίσω σου.
14-03-2022, 16:38 #27
Thanks για το μοίρασμα..
Κάνω πράγματα για μένα, πάντα έκανα και καλά περνάω γενικά αλλά είναι το αγκάθι μου..
Και υπάρχουν μεγάλες περίοδοι που δεν με απασχολεί και παρατηρώ οτι ξαναγυρνάει όταν συμβαίνουν άσχημες καταστάσεις στη ζωή μου ή όταν υπάρχει στη ζωή μου ένας άνθρωπος που με ενδιαφέρει και προσπαθεί να με πλησιάσει συναισθηματικά.. Εκεί κατευθείαν κλείνομαι και απομακρύνομαι ακόμα κι αν με ενδιαφέρει με αποτέλεσμα να κάνω πισωγυρίσματα συναισθηματικά αλλά και να χάνω ανθρώπους απο τη ζωή μου..
Την όποια εξομολόγηση σκέφτομαι δεν θα την έκανα επειδή την χρωστάω σε κανέναν παρα μονο για δικιά μου ανάγκη, ίσως είναι λάθος δε ξέρω αλλά ίσως αν πω οσα θέλω και απεμπλακώ απο την εσωτερική πίεση που μου προκαλούν να ηρεμήσω.
Το ξέρω οτι έχω εξιδανικεύσει κατα πολύ τη κατάσταση και οτι ο ειδικός θα βοηθήσει να τα ξεδιαλύνω και σίγουρα είναι στα πλάνα μου..
Σου εύχομαι τα καλύτερα και να νιώθεις πάντα δυνατή!
14-03-2022, 16:45 #28
Ακριβώς αυτό, οι ''φίλοι''.
Πάντως πραγματικά δεν με ενδιαφέρει η απάντηση ούτε επιδιώκω κάτι μελλοντικά ούτε να χαλάσω τη προσωπική του ζωή.
Δεν σκέφτομαι ούτε κατινίστικα ούτε εκδικητικά, δεν ήμουν ποτέ τέτοιος άνθρωπος και ούτε θα γίνω.
Για αυτό έχω εξαφανιστεί και τον έχω αφήσει ήσυχο να ζήσει όπως καταλαβαίνει.
Αλλά όπως τα λές κι εγώ δεν θεωρώ οτι μια τέτοια εξομολόγηση σε εναν άνθρωπο που ήταν πολύ σημαντικός για μένα και θεωρώ κι εγώ για αυτόν θα ήταν τόσο μεγάλο λάθος και θα επηρέαζε την προσωπική του ζωή και τον άνθρωπο που μπορεί να υπάρχει στη ζωή του.
Ούτε θα εμφανιστώ πουθενά ούτε τίποτα και σίγουρα μπορεί να είναι άτοπο μετά απο τόσο καιρό αλλά η ανάγκη μου αυτή είναι.
Εσύ πως το διαχειρίστηκες όλο αυτό? Και τη σχέση και τον περίγυρο και τη δικιά σου θέση απέναντι τους.
14-03-2022, 16:57 #29
Αν στείλεις κάποιο μήνυμα σε social ή email , εφόσον όλα αυτά είναι προσωπικά ,δεν γίνεται αντιληπτό από κανέναν άλλο. Τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι όλα αυτά τα μέσα για ενήλικες, που δεν βρίσκονται υπό παρακολούθηση ή κηδεμονία ! Μια τέτοια ενέργεια δεν χαλάει τίποτε. Αν οποιοσδήποτε το χαρακτηρίσει κατινιά ή εκδικητικότητα, μάλλον είναι καλή ευκαιρία έστω και αργά να τον βγάλεις από τη ζωή σου. Αποτελεί κίνδυνο και ενόχληση .
Οι πιθανές αντιδράσεις, είναι πολλές. Αρνητική αντίδραση δεν δικαιολογείται σε κάτι τόσο απλό και ανώδυνο . Αν έχει φτιάξει κάποια πολύ δυνατή σχέση , μπορεί να μην απαντήσει , να μείνει εκεί που είναι αλλά και πάλι να νοιώσει μια δικαίωση του παρελθόντος. Αν όμως δεν έχει τίποτε ή τίποτε σοβαρό , μπορεί να επικοινωνήσει . Τότε θα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία. Εφόσον απομακρυνθείτε από τα σκουλήκια που δημιουργούσαν προβλήματα (αν αναφερθώ σε σκουλήκια που είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν, θα γράψω κείμενο όσοι οι άθλιοι του ουγκώ, την πλήρη έκδοση).
Σημαντικό όμως είναι , ό,τι κάνεις, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε βλάψει προσωπικά. Να μπορείς να το δεχτείς. Να μην πληγωθείς δηλαδή. Αν προκύψει κάτι θετικό δηλαδή καλώς, να το ζήσεις και να πας μπροστά. Αν όμως όχι , με αποκλειστικά δική του υπαιτιότητα πλέον , να πας μπροστά, γερή και υγιής, χωρίς να κοιτάξεις ξανά πίσω.
14-03-2022, 17:47 #30
Thanks για τις απαντήσεις σου, πραγματικά είναι πολύ βοηθητικές και ανθρώπινες!
Πάντως δεν επιδιώκω κάτι, ούτε θετικό ούτε αρνητικό για αυτό και δεν με ενδιαφέρει η οποιαδήποτε απάντηση και η οποιαδήποτε αντίδραση.
Δεν νομίζω οτι δηλαδή μπορεί να με πληγώσει κάτι παραπάνω ή να γίνει κάτι που θα με βλάψει παραπάνω.
Απλά σκέφτομαι εγωιστικά σαν δική μου ανάγκη και αν αποφασίσω να το κάνω αποκλειστικά εκεί θα αποσκοπεί.
Ούτε για να δικαιώσω αυτόν, ούτε για να επηρεάσω τη ζωή του, ούτε για να πληγώσω κάποιον άνθρωπο. Στη τελική υπεύθυνοι είμαστε εμείς για τον εαυτό μας και για τις πράξεις και τις επιλογές μας.
Κι ας αποφασίσω κάποια στιγμή να κάνω αυτό που θέλω για μένα χωρίς να σκεφτώ τους άλλους γιατί αυτά με φάγανε!
Να είσαι καλά και σου εύχομαι να βρίσκεις πάντα τη δύναμη να διαχειρίζεσαι το οτιδήποτε παρουσιάζεται στη ζωή σου!