Τελικά ποια είναι η λύση;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34

Τελικά ποια είναι η λύση;

Θεωρώ πώς το να παίρνει κανείς φάρμακα για χρόνια, με εξαίρεση ίσως κάποιες περιπτώσεις, είναι λάθος. Τα φάρμακα πρέπει να τα λαμβάνει κανείς για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ταυτόχρονα κάνοντας και άλλα πράγματα που θα βοηθήσουν τον άνθρωπο στην διαχείριση του προβλήματός του, άγχος, κατάθλιψη κτλ. Νομίζω πως για να σπάσει κανείς τον κύκλο πρέπει σταδιακά να αλλάξει ριζικά τον εαυτό του. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Ρε παιδιά υπάρχουν ολιστικοί θεραπευτές που που να είναι και ψυχίατροι-ψυχολόγοι και να ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες;

Δηλαδή είναι κρίμα στον 21ο αιώνα ακόμη να ασχολούμαστε αυστηρά με την Δυτική ιατρική.

Senior Member
    Νομιζω πρεπει να δοκιμασεις αυτο που πιστευεις, υστερα να πετυχει και αφου εχει πετυχει να το μοιραστεις μετα μαζι μας για να το δοκιμασουν κι αλλοι. Ετσι κερδίζετε η γνωση

Quote Originally Posted by worryfree View Post
    Νομιζω πρεπει να δοκιμασεις αυτο που πιστευεις, υστερα να πετυχει και αφου εχει πετυχει να το μοιραστεις μετα μαζι μας για να το δοκιμασουν κι αλλοι. Ετσι κερδίζετε η γνωση
    Συμφωνώ. Αναμείνατε στο ακουστικό, χαχα.

Quote Originally Posted by ThelwNaEimaiKala View Post
    Θεωρώ πώς το να παίρνει κανείς φάρμακα για χρόνια, με εξαίρεση ίσως κάποιες περιπτώσεις, είναι λάθος. Τα φάρμακα πρέπει να τα λαμβάνει κανείς για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ταυτόχρονα κάνοντας και άλλα πράγματα που θα βοηθήσουν τον άνθρωπο στην διαχείριση του προβλήματός του, άγχος, κατάθλιψη κτλ. Νομίζω πως για να σπάσει κανείς τον κύκλο πρέπει σταδιακά να αλλάξει ριζικά τον εαυτό του. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
    Μπορεις να μας πεις πως στο καλο επιτελους θα μπορεσουμε να αλλαξουμε ριζικα τον εαυτο μας?συμφωνω απολυτα για τα φαρμακα,και εγω προσωπικα δεν τα θελω.

Senior Member
    Πρώτα πρέπει να εντοπίσεις τι είναι αυτά που είναι υπεύθυνα για το συνεχές άγχος σου...

Για μένα ήταν κυρίως το υπερβολικό εργασιακο άγχος και οτι εύκολα συμβιβάζομουν με καταστάσεις και ανθρώπους, που δεν μου ταίριαζαν, γιατί ήμουν ευγενής υπεύθυνος και ευαίσθητος ...

Όταν έφτασα σε νευρική εξάντληση και σε αδιέξοδο από την φαρμακευτική αγωγή,
    άλλαξα ριζικά τον τρόπο ζωής μου ,και αποφάσισα να ζήσω όπως εγώ θέλω, ανεξάρτητα από κοινωνικά πρότυπα έστω και αν ήμουν η εξαίρεση στον κοινωνικό και οικογενειακό μου περίγυρο...

Είπα στην εταιρεία μου ότι για να παραμείνω, θα εργάζομαι 4 ώρες αντί για 8 ,και θα ασχολούμαι μόνο με τους πελάτες που αξίζει να ασχοληθώ, και μπορώ να προσφέρω.
    Ο μισθός μου είναι αδιάφορος..

Διέκοψα την τοξική σχέση που είχα χωρίς πολλές εξηγήσεις..

Κάνω λίγες παρέες, και μόνο με ανθρώπους που με κάνουν να αισθάνομαι άνετα.

Λέω συχνά όχι σε ότι δεν μου αρέσει, και προτιμώ την μοναξιά από την συνεχή βαβούρα..

Καταλαβαίνω ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι για όλους..
    Όμως εγώ έτσι σώθηκα, έκοψα τα φάρμακα, και τώρα για 10 χρόνια έχω μια ισορροπημένη ζωή, χωρίς άγχος και ικανοποιημένος..

Senior Member
    Κωστα απλα να επισημάνω οτι το burn out δεν θεωρείται ψυχικη διαταραχη οπως πχ η ΓΑΔ οποτε μπορει οι προτασεις και οι συμβουλές σου να ειναι απόλυτα σωστες για καποιον που εχει burn out ωστοσο δεν σημαινει οτι αν της εφαρμοσει ενας ανθρωπος με ΓΑΔ οτι θα δουλεψουν

Senior Member
    Γειά σου,
    Συμφωνώ μαζί σου ..

Απλά ήθελα να πω μια επιλογή που με έβγαλε απο το δικό μου αδιέξοδο.

Αυτό,
    για την περίπτωση που ισως κάποιος βρει κάτι χρήσιμο, για να βελτιώσει και την δική του κατάσταση..

Καλό μεσημέρι

Quote Originally Posted by Panos_mch View Post
    Μπορεις να μας πεις πως στο καλο επιτελους θα μπορεσουμε να αλλαξουμε ριζικα τον εαυτο μας?
    Πιστευεις 1 δισεκατομμυριο πράγματα (είτε σου ειναι συνειδητο αυτο είτε όχι) .Πως λοιπόν θα αλλαξεις ριζικά τον εαυτό σου? Ξεκίνα να πιστευεις διαφορετικά πραγματα (προτείνω θετικά....αυτη την φορα).

Παραδείγματα πραγματων που πιστευείς χωρίς καμία αμφιβολία..... θανατος=αρνητικο, ψυχική αρρωστια=αρνητικο,αλλαγή αυτων των 2 πεποιθήσεων=αδυνατο,επικιν δυνο,μη ωφέλιμο.

Θες να αλλάξεις ριζικα? Αλλαξε τα πιστευο σου ριζικά!!!!!

HarleyQuinn
    Guest
    Κοίτα παιδί μου, για τις ψυχιατρικές ασθένειες αλλά και και για τις πιο απλές ιατρικές δεν έχει βρεθεί ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Θεραπεία θα ήταν να σου δώσουν μια αγωγή και μετά να γινόσουν καλά. Το να παίρνεις φάρμακα για επαόριστον δεν είναι θεραπεία. Αυτό είναι η ιατρική. Δεν ξέρει να θεραπεύει τίποτε, μόνο συγκρατεί τους ασθενείς ζωντανούς με φάρμακα αλλιώς η φύση θα μας είχε αποτελειώσει. Όπως πχ τους διαβητικούς, τους καρδιακούς κτλ. Μην ελπίζεις να ιατρευτείς σε ασθένειες που δεν έχει βρεθεί ακόμη η θεραπεία.

Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Κοίτα παιδί μου, για τις ψυχιατρικές ασθένειες αλλά και και για τις πιο απλές ιατρικές δεν έχει βρεθεί ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Θεραπεία θα ήταν να σου δώσουν μια αγωγή και μετά να γινόσουν καλά. Το να παίρνεις φάρμακα για επαόριστον δεν είναι θεραπεία. Αυτό είναι η ιατρική. Δεν ξέρει να θεραπεύει τίποτε, μόνο συγκρατεί τους ασθενείς ζωντανούς με φάρμακα αλλιώς η φύση θα μας είχε αποτελειώσει. Όπως πχ τους διαβητικούς, τους καρδιακούς κτλ. Μην ελπίζεις να ιατρευτείς σε ασθένειες που δεν έχει βρεθεί ακόμη η θεραπεία.
    Aυτό κάπου το έχω ξανακούσει, έχει μια βάση. Ωστόσο επειδή έχουμε νου, ο θεός, η ζωή, το σύμπαν, όπως θες πες το, μας έχει προσφέρει κάποια εργαλεία για να αποκωδικοποιήσουμε την φύση στο μέτρο του δυνατού για δικό μας όφελος και των άλλων έμβιων όντων. Συνεξελισσόμαστε μαζί με το σύμπαν γιατί και εμείς ως άνθρωποι εμπεριέχουμε το σύμπαν μέσα μας. Όπως δεν μπορούμε να διαφύγουμε από τον θάνατο, έτσι έχουμε το εγγενές δικαίωμα να ζούμε πραγματώνοντας την αληθινότητά μας, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Τώρα για το ''ποια είναι η λύση''; το θέμα δεν είναι μόνο να είμαστε καλά τώρα αλλά να είμαστε καλά και στο μέλλον. Δηλαδή ακόμη και αν τώρα είμαστε καλά με ψυχοθεραπείες, με φάρμακα κτλ, ακόμη και αν τώρα φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε ''ανάγκη'' ψυχοθεραπείες και φάρμακα, σε ένα 1 σε 2 σε 5 χρόνια θέλετε όταν συμβεί το δύσκολο γεγονός στη ζωή μας, πάλι θα κατρακυλήσουμε. Ο στόχος για μένα δεν είναι μόνο να είμαι καλά τώρα αλλά να είμαι καλά και ΜΕΤΑ ούτως ώστε να μπορώ να διαχειριστώ το όποιο πρόβλημα, τουλάχιστον ικανοποιητικά και να μην καταρρεύσω. Άρα εκεί πρέπει να επικεντρωθώ και να κάνω ότι χρειάζεται να κάνω.

Junior Member
    Καλησπέρα σε όλους!
    Είμαι ο G PANT ετών 48+ και θέλω να μοιραστώ μαζί σας το σοβαρό πρόβλημά μου.
    Έχω διαγνωστεί από τον Ψυχίατρο μου με Αγχώδη Διαταραχή. Από μικρός ήμουν αγχώδη άτομο. Από το 2020 μετά από μια τραυματική εμπειρία με την υγεία μου έχει πάθει στον Θεό η κατάσταση μου. Έφτιαξα για περίπου 1,5 χρόνο αλλά τώρα και πάλι τα ίδια. Μου έχει δώσει αντικαταθλιπτικό ESPOZA 20mg (Εξιταλοπραμη) το οποίο παίρνω εδώ και 57 ημέρες. Μου έχουν πει ότι αυτά πιάνουν μετά τους δύο μήνες και βάλε. Κάνω παράλληλα και ψυχοθεραπεία και προσπαθώ (όσο μπορώ να έχω θετικές σκέψεις και να αλλάζω πράγματα στην ζωή μου) όμως είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία ή από γνωστό του? Σας ευχαριστώ!

HarleyQuinn
    Guest
    Quote Originally Posted by ThelwNaEimaiKala View Post
    Τώρα για το ''ποια είναι η λύση''; το θέμα δεν είναι μόνο να είμαστε καλά τώρα αλλά να είμαστε καλά και στο μέλλον. Δηλαδή ακόμη και αν τώρα είμαστε καλά με ψυχοθεραπείες, με φάρμακα κτλ, ακόμη και αν τώρα φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε ''ανάγκη'' ψυχοθεραπείες και φάρμακα, σε ένα 1 σε 2 σε 5 χρόνια θέλετε όταν συμβεί το δύσκολο γεγονός στη ζωή μας, πάλι θα κατρακυλήσουμε. Ο στόχος για μένα δεν είναι μόνο να είμαι καλά τώρα αλλά να είμαι καλά και ΜΕΤΑ ούτως ώστε να μπορώ να διαχειριστώ το όποιο πρόβλημα, τουλάχιστον ικανοποιητικά και να μην καταρρεύσω. Άρα εκεί πρέπει να επικεντρωθώ και να κάνω ότι χρειάζεται να κάνω.
    Αυτό σου εξήγησα. Η ιατρική δεν έχει πετύχει ακόμη το στόχο, να μας θεραπεύει, γι' αυτό σου λέει θα παίρνεις ladose πχ για όλη σου τη ζωή. Αν ήταν στο στάδιο της θεραπείας, θα σου έδινε μια αγωγή 1 μήνα ας πούμε και μετά θα γιατρευόσουν από το αγχος για πάντα. Κανείς δεν θεραπεύεται από τις ψυχιατρικές ασθένειες, δεν υπάρχει καμία θεραπεία σε καμία ψυχιατρική ασθένεια μέχρι τώρα αλλά τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τα φάρμακα που μας κάνουν καλύτερα (αν και αυτό είναι λίγο τρίκι διότι μας δημιουργούν παρενέργειες, άλλα από εκεί) και συμμαζεύεται κάπως το πράγμα. Στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε.

Quote Originally Posted by G PANT View Post
    Καλησπέρα σε όλους!
    Είμαι ο G PANT ετών 48+ και θέλω να μοιραστώ μαζί σας το σοβαρό πρόβλημά μου.
    Έχω διαγνωστεί από τον Ψυχίατρο μου με Αγχώδη Διαταραχή. Από μικρός ήμουν αγχώδη άτομο. Από το 2020 μετά από μια τραυματική εμπειρία με την υγεία μου έχει πάθει στον Θεό η κατάσταση μου. Έφτιαξα για περίπου 1,5 χρόνο αλλά τώρα και πάλι τα ίδια. Μου έχει δώσει αντικαταθλιπτικό ESPOZA 20mg (Εξιταλοπραμη) το οποίο παίρνω εδώ και 57 ημέρες. Μου έχουν πει ότι αυτά πιάνουν μετά τους δύο μήνες και βάλε. Κάνω παράλληλα και ψυχοθεραπεία και προσπαθώ (όσο μπορώ να έχω θετικές σκέψεις και να αλλάζω πράγματα στην ζωή μου) όμως είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία ή από γνωστό του? Σας ευχαριστώ!
    Φίλε και γω εσιταλοπράμη των 20 παίρνω. Βλέπεις μια διαφορά, αλλά οι κρίσεις πανικού δεν θεραπεύονται με φάρμακα.

Page 1 of 3 123 LastLast