Ψυχωση και αισθημα κατωτεροτητας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
    Panos_019
    Guest

Ψυχωση και αισθημα κατωτεροτητας

Καλησπέρα.Πασχω από ψυχωση και τον τελευταίο καιρό βιωνω έντονα το αίσθημα κατωτεροτητας.Νιωθω μηδενικό απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους με αποτέλεσμα να κομπλαρω και να στεναχωριεμαι.Νιωθω ότι δεν έχω αξία σαν άνθρωπος μετά απο αυτό και ότι όλα άλλαξαν.Το παιχνίδι παίζεται με νέα δεδομένα πλέον που δεν μπορώ να αποδεχθώ και να αντιμετωπίσω με επακόλουθο να μένω στάσιμος εδώ και ενάμιση χρόνο.Εσεις οι παλαιότεροι πως αντιμετωπισατε αυτό το συναίσθημα που με τρώει μέρα με τη μέρα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Panos_019 View Post
    .Εσεις οι παλαιότεροι πως αντιμετωπισατε αυτό το συναίσθημα που με τρώει μέρα με τη μέρα;
    δεν το εχω αντιμετωπισει, περισσοτερο προσπαθω να μην δειχνω οτι ειμαι κατωτερος των αλλων.
    μικροτερος εκανα βαρη με πολυ καλα σωματικα αποτελεσματα αλλα δεν μπορω να πω οτι για καποιον λογο βελτιωθηκε η αυτοπεπιθηση μου.

Senior Member
    Φτιαξε τισ προσδοκιεσ σου αν περιμενεισ να μαμησεισ τσαμπα περιμενεισ αν περιμενεισ να κανεισ λεφτα τσαμπα περιμενεισ αν εισαι αντρασ ενταξει καλα εισαι αν εισαι γυναικα ειναι δυσκολο αν εισαι αντρασ ειναι ευκολο θα πασ γυμναστηριο κ θα βρεισ μια καφετερια να πινεισ καφε θελει κινηση κι εξω με τουσ ανθρωπουσ για να καταλαβεισ οτι ειναι ενα εμποδιο που παλευεται αρκει να προσπαθησεισ αν δεν προσπαθησεισ θα κανεισ μαλακιεσ θελει κινηση λιγο λιγο να το χτισεισ απο την αρχη αν εισαι γυναικα δεν ξερω ακριβωσ αλλα ειναι πιο δυσκολο φανταζομαι

Senior Member
    Μην ξεχνασ οτι οι πιο πολλεσ γυναικεσ εχουν θεμα μετα τα 40 και την παλευουν πρεπει να βρεισ την ακρη σου κ πρεπει να προσπαθησεισ ασ πουμε εγω δουλευω για να εχω παρεα κ για να εχω αυτοεκτιμηση μεροκαματο 15 ευρω κι οτι κανω

Senior Member
    Σκεψου οτι ειναι ασθενεια του εγκεφαλου κ καπωσ πρεπει να στρωσει το θεμα ενα παλιο αμαξι αν συντηρηθει σωστα παει 50 χρονια με την κανονικη συντηρηση παει 20 χρονια

Panos_019
    Guest
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Σκεψου οτι ειναι ασθενεια του εγκεφαλου κ καπωσ πρεπει να στρωσει το θεμα ενα παλιο αμαξι αν συντηρηθει σωστα παει 50 χρονια με την κανονικη συντηρηση παει 20 χρονια
    Γειά σου ελις άντρας είμαι και πέραν αυτού έχω κοινωνική φοβία εκπτωση επικοινωνιακων δεξιοτητων και έχω γίνει ακοινωνητος λόγω αυτού.Να δουλέψω μπορώ αλλά δε μπορώ μόνο να δουλεύω και μετά να μην κάνω τίποτα με πιάνει καταθλιψη.οπως καταλαβαινεις δεν εχω παρέα εδώ που είμαι επειδή έμαθαν ότι αρρωστησα και με έκαναν πέρα και νιώθω ότι η αρρώστια με αχρηστεψε ως ένα βαθμο.Πρεπει να βρω την άκρη όπως λες αλλά δε ξέρω πως και γκόμενά δύσκολα θα βρω πιστεύω θα καταλάβει ότι κάτι παίζει και γειά σας

Panos_019
    Guest
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    δεν το εχω αντιμετωπισει, περισσοτερο προσπαθω να μην δειχνω οτι ειμαι κατωτερος των αλλων.
    μικροτερος εκανα βαρη με πολυ καλα σωματικα αποτελεσματα αλλα δεν μπορω να πω οτι για καποιον λογο βελτιωθηκε η αυτοπεπιθηση μου.
    Γειά σου Νίκο.απο άποψη ψυχωσης πως εισαι τωρα;βελτιώνεσαι με τον καιρο;εγώ δεν βλέπω φως και στεναχωριεμαι

Senior Member
    Η κοινωνικη φοβια ξεπερνιεται αν διαβασεισ τη βρετανικη προπαγανδα η ελληνικη με την ψυχη που νοσει δεν περπαταει μια χαρα ειναι η ψυχουλα μσσ ο εγκεφαλοσ εχει θεμα εγω εχω φοβερεσ επικοινωνιακεσ δεξιοτητεσ εφαμιλλεσ του εξωτερικου το θεμα ειναι οι αντρεσ που πανε με τα κομματα και τον θεουλη γυναικα για λιγο βρισκεισ αντρικη παρεα δε βρισκεισ γτ ολοι ειναι του κρατουσ γτ θα μαθεισ οταν μεγαλωσεισ

Senior Member
    Ελληνασ ειμαι αλλα ευρωπαιοσ αυτα που λεει το κρατοσ για τισ γυναικεσ δε συμφωνω οι αντρεσ ειναι του κρατουσ τεχνολογια δε θελω παραπανω αμαξια ενταξει εργαλεια ενταξει στρατοσ σχετικα παλευετε κ δουλεια ενταξει παλευετε

Senior Member
    Οι γυναικεσ ειναι ισεσ πρωτον ειναι αναλογα με τουσ αντρεσ κ δευτερον αν αφησουμε τουσ αντρεσ ελευθερουσ οπωσ ειναι οι γυναικεσ θα δουμε οτι ειναι ισοι με την προπαγανδα εχω θεμα με τιποτα αλλο

Senior Member
    Μπειτε στο schizofreneia.com ενα αλλο φορουμ να δειτε ποσο καλυτεροι ειμαστε το θεμα ειναι ο χειρισμοσ του ασθενη που στο εξωτερικο ειναι ισοσ εδω παει αλλιωσ

Senior Member
    Μετα την ψυχωση η αυτοπεποιθηση παει περιπατο.
    Γινεσαι εντονα αυτοπαρατηρητικος.
    Λογω του οτι τα αρνητικα συναισθηματα ειναι εντονα κ η λειτουργικοτητα με τα οποια συμπτωματα οχι τοσο καλη δημιουργειται εντονη κριτικη φωνη.

Εγω σταδιακα βελτιωθηκα κανοντας πραγματα που μου αρεσουν κ βελτιωνοντας δεξιοτητες.
    Σταδιακα καθαριζει το μυαλο κ μπορεις να γινεις πιο αυθορμητος κ πιο κοντα στις ιδιοτητες της προσωπικοτητας σου.

Και γω ενιωθα αδειο δοχειο. Εκει που επιχειρηματολογουσα κ ειχα αποψη μετα δεν ειχα πεποιθησεις.
    Ειχα χασει κ το χιουμορ μου.

Τωρα ειμαι πολυ καλα. Τα επανεκτησα κ εχω δρομο ακομα για αυτοπεποιθηση. Αλλωστε δεν ειναι κατι σταθερο, παντα υπαρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Senior Member
    παντως νομιζω τα μεγαλοποιεις. Αν στον 1,5 χρονο οδηγεις κ εργαζεσαι δεν ειναι σοβαρο σε συγκριση με αλλες περιπτωσεις.
    Αλλα φυσικα ειναι σοβαρο ουτως η άλλως λογω της φυσης της παθησης.

Πχ πολλοι ασθενεις δεν σηκωνονται απο το κρεβατι ουτε μπορουν να κανουν μπανιο κ δεν εχουν βασικες δεξιοτητες αυτονομιας.

Σου προτεινω να ξεκολλησεις απο το μονιμο θεμα "Γεια σας πασχω απο ψυχωση εδω και 1,5 χρονο..."κ να αφοσιωθεις στα πραγματα που μπορεις να κανεις κουτσα στραβα.
    Τα πραγματα θα παρουν τον δρομο τους κ θα ειναι προς το καλυτερο αν δεν αναμασας τα ιδια κ τα ιδια κανοντας πραγματα κ μενοντας σε κινηση κ μια ρουτινα.

Panos_019
    Guest
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Μετα την ψυχωση η αυτοπεποιθηση παει περιπατο.
    Γινεσαι εντονα αυτοπαρατηρητικος.
    Λογω του οτι τα αρνητικα συναισθηματα ειναι εντονα κ η λειτουργικοτητα με τα οποια συμπτωματα οχι τοσο καλη δημιουργειται εντονη κριτικη φωνη.

Εγω σταδιακα βελτιωθηκα κανοντας πραγματα που μου αρεσουν κ βελτιωνοντας δεξιοτητες.
    Σταδιακα καθαριζει το μυαλο κ μπορεις να γινεις πιο αυθορμητος κ πιο κοντα στις ιδιοτητες της προσωπικοτητας σου.

Και γω ενιωθα αδειο δοχειο. Εκει που επιχειρηματολογουσα κ ειχα αποψη μετα δεν ειχα πεποιθησεις.
    Ειχα χασει κ το χιουμορ μου.

Τωρα ειμαι πολυ καλα. Τα επανεκτησα κ εχω δρομο ακομα για αυτοπεποιθηση. Αλλωστε δεν ειναι κατι σταθερο, παντα υπαρχουν περιθώρια βελτίωσης.
    Είμαι στον ενάμιση χρόνο ανναρωσης και δεν έχω δει διαφορά αντιθέτως έγινα τεμπελης που δεν ήμουν με καταθλιψη και χαμηλό iq(αυτό παρατηρώ εγω)οι γιατροί λένε αλλά.Εχω χάσει την οποία εξυπνάδα είχα μετά την 2η υποτροπη και δεν έχω το χιούμορ μου που χάθηκε μεσοπελαγα και την δυνατότητα δημιουργίας άποψης για κάποιο ζήτημα.Νιωθω ότι έχω ξεχάσει βασικά πράγματα από την ζωη το πως λειτουργούν οι άνθρωποι έχω μια μπερδεμενη εικόνα στο μυαλο μου για τον κόσμο δεν εχω καθαρή αντιληψη του τι γινεται και όλο αυτό με κάνει να νιώθω στόκος.Πιστευω πως έχω κάψει εγκεφαλικα κυτταρα και έπαθα ζημια σοβαρή και δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου έτσι και έχω τρομάξει πολύ.

Senior Member
    Ετσι ακριβως ημουν κ γω φίλε Πάνο.
    Κ οπως εσυ εψαχνα διαρκως να βρω ομοιοπαθουντες. Πολλες φορες δεν εβρισκα κοινες εμπειριες.
    Ειναι συνδυαστικα το χιουμορ κ οι αποψεις. Στην ψυχωση μπλοκαρονται κυριες λειτουργιες του μυαλου κ αν εχεις κ μαυριλες νιωθεις κουμπωμενος για χιουμορ.

Συνεχισε να ενημερωνεσαι.
    καποια στιγμη θα ερθουν παλι στην επιφανεια. κ διαβαζε κατι χιουμοριστικο.
    Σε μερικους αλλαζει η αισθηση του χιουμορ.
    Θελει υπομονη παντως
    εχε ελπιδα

Για μενα καθε μερα ηταν κ ενα καινουριο κουσουρι γι αυτο καταλαβαινω την αναγκη σου να τα εκφρασεις.
    Ηταν σαν να ειχα εναν μακρυ καταλογο που δεν ειχε τελειωμο απο συμπτωματα κ επιπτωσεις.
    τα κομματια ενωνονται σιγα σιγα κ καποιοι γινομαστε φοινικες κ αναγεννιομαστε κ γιατι οχι η εμπειρια πιθανον να σε κανει κ πιο ενσυναισθητικο κ ωριμο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Page 1 of 3 123 LastLast