Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 126
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 126 of 374 FirstFirst ... 2676116124125126127128136176226 ... LastLast
Results 1,876 to 1,890 of 5608
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Ρεμ και Χαρλευ,ειλικρινά δεν έχετε κάποιον γνωστό σας που να την έκανε για εξωτερικό και δεν ξέρετε πως γίνεται?
    Εγω έχω δυο φίλους πρώην συμμαθητες...Τα κανόνισαν όλα μέσω ιντερνετ...Η μια πήγε στο Καταρ και δουλεύει αεροσυνοδός στην Qatar airways και ο άλλος πήγε Ελβετία και δουλεύει σε φαρμακευτική...Μεσω ιντερνετ βρήκαν δουλειά και σπίτι.
    Μόνοι τους,χωρίς να έχουν κανέναν!
    ρε συ... αλλο να πηγαν επειδη βρηκαν δουλεια. δεν εκφραστηκες σωστα. ειπες ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΕ.
    χωρις ΚΟΝΕ, σημαινει ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. μια ετοιμη δουλεια ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΕ. ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ...
    τωρα ετσι κλεινονται οι δουλειες. απο το ιντερνετ. που, το προβλημα;

Senior Member
    Σκέφτομαι πόσο σημαντική είναι η αλλαγή περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση διαταραχών όπως η κατάθλιψη και οι κρισεις πανικού...Σε βγάζει από την λούπα στην οποία έχεις βαλτώσει και σου δίνει διαφορετική οπτική και περσπέκτιβ για την πραγματικότητα.
    Συμφωνώ. Εγώ είμαι στο φάσμα του αυτισμού και όλη η βαβούρα της πόλης, τα άπειρα ερεθίσματα,
    θόρυβοι, πολυκοσμία, ατέλειωτα στενά και δρόμοι, κτίρια, είναι ένα χαοτικό συνονθύλευμα πραγμάτων
    που με ζαλίζει. Εδώ με δυσκολία αντέχω τα φόρουμ. Έχω διαπιστώσει σε μένα την ίδια πόσο τεράστια διαφορά
    μου κάνει ψυχικά να φεύγω.

Senior Member
    και συμφωνώ.
    δηλαδή πρέπει να έχεις και μια προσωπικότητα που να μπορεί να προσαρμόζεται και να κοινωνικοποιείται εύκολα. πρέπει να μάθεις πρώτα τα μικρά και μετά θα κάνεις τα μεγάλα. και τί προσόντα χρειάζονται για να βρει κανείς δουλειά στην Καταρ εργουέις; ή σε φαρμακευτική του εξωτερικού; αυτό προϋποθέτει έναν τρόπο ζωής από πίσω δραστήριο και ενεργό, συγχρονο. εγώ δεν ταυτιζομαι με τα πραδειγματά σου.
    μου κάνει καλό κι εμένα να φεύγω, καθαρίζει και ξεκουράζεται το μυαλό, όμως ξέρω μέχρι πού μπορώ να φτάσω. και σαφώς βλέπω ανθρώπους της ηλικίας μου να έχουν καταφέρει πολλά και περισσότερα σίγουρα απο μένα, όμως εγώ ζω σχεδόν αποκομένη από τα πάντα. οπότε, να στεναχωρεθώ; στεναχωριέμαι ήδη. απλώς το "θέλω" δεν είναι αρκετό. είναι μια παγίδα ενοχής το "δεν υπάρχει δεν μπορώ".

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ρε συ... αλλο να πηγαν επειδη βρηκαν δουλεια. δεν εκφραστηκες σωστα. ειπες ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΕ.
    χωρις ΚΟΝΕ, σημαινει ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. μια ετοιμη δουλεια ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΕ. ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ...
    τωρα ετσι κλεινονται οι δουλειες. απο το ιντερνετ. που, το προβλημα;
    Καλέ από το ίντερνετ εκαναν την αίτηση και τους πήραν,δεν τους έβαλε κάποιος γνωστός....Κονέ είναι οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις, τις οποίες και δεν είχαν...
    Μόνοι τους τα κανόνισαν όλα όπως λέει και η Γουάιλντχανι.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Δεν υπάρχει δεν μπορώ,υπάρχει δεν θέλω...Ξέρω άτομα τα οποία φεύγουν μόνα τους εξωτερικό,χωρίς κονέ,χωρίς συγγενείς,ξέμπαρκοι τελείως...Τα άλλα είναι δικαιολογίες επειδή έχουμε βολευτεί.
    Καλέ από το ίντερνετ εκαναν την αίτηση και τους πήραν,δεν τους έβαλε κάποιος γνωστός....Κονέ είναι οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις, τις οποίες και δεν είχαν...
    Μόνοι τους τα κανόνισαν όλα όπως λέει και η Γουάιλντχανι.
    ναι, το καταλαβα και την πρωτη φορα.
    μονο που "κονε" ειναι οι διασυνδεσεις/ γνωριμιες που λες κι εσυ. κι οταν εξασφαλισεις δουλεια και πας γι αυτην την δουλεια, εχεις ενα "κονε". δεν εισαι καθολου ξεμπαρκος... γνωριμιες, μπορεις να εχεις και μεσω ιντερνετ.
    ετσι οπως το ειπες, ηταν σαν να σηκωθηκαν να φυγουν και πηγαν εκει να χτυπανε πορτες...
    καλα εκαναν και τα κανονισαν μονοι μεσω ιντερνετ.
    αυτο κανουμε σχεδον ολοι πλεον. κι εδω να θες να βρεις δουλεια, αν δεν θες να δουλεψεις σερβις, απ το ιντερνετ θα την βρεις. απο καποια προκυρηξη κλπ..

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    και συμφωνώ.
    δηλαδή πρέπει να έχεις και μια προσωπικότητα που να μπορεί να προσαρμόζεται και να κοινωνικοποιείται εύκολα. πρέπει να μάθεις πρώτα τα μικρά και μετά θα κάνεις τα μεγάλα. και τί προσόντα χρειάζονται για να βρει κανείς δουλειά στην Καταρ εργουέις; ή σε φαρμακευτική του εξωτερικού; αυτό προϋποθέτει έναν τρόπο ζωής από πίσω δραστήριο και ενεργό, συγχρονο. εγώ δεν ταυτιζομαι με τα πραδειγματά σου.
    μου κάνει καλό κι εμένα να φεύγω, καθαρίζει και ξεκουράζεται το μυαλό, όμως ξέρω μέχρι πού μπορώ να φτάσω. και σαφώς βλέπω ανθρώπους της ηλικίας μου να έχουν καταφέρει πολλά και περισσότερα σίγουρα απο μένα, όμως εγώ ζω σχεδόν αποκομένη από τα πάντα. οπότε, να στεναχωρεθώ; στεναχωριέμαι ήδη. απλώς το "θέλω" δεν είναι αρκετό. είναι μια παγίδα ενοχής το "δεν υπάρχει δεν μπορώ".
    Ακριβώς! Όλοι θέλουμε να πάμε στη Σουηδία,ναι, μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή τη ζωή εκεί; Χωρίς βοήθεια, χωρίς κονέ, χωρίς τίποτε έτσι ξέμπαρκοι; Δεν το νομίζω. Άσε η Γιόκοτσοκο λέει μιλάει για βολεμένους εκ γονέων-σπουδαγμένους- και με πίσω πλάτες δεν εφαρμόζονται αυτά που γράφει σε ένα βιοπαλεστή.

Ρεμ και Χαρλευ,ειλικρινά δεν έχετε κάποιον γνωστό σας που να την έκανε για εξωτερικό και δεν ξέρετε πως γίνεται?
    Εγω έχω δυο φίλους πρώην συμμαθητες...Τα κανόνισαν όλα μέσω ιντερνετ...Η μια πήγε στο Καταρ και δουλεύει αεροσυνοδός στην Qatar airways και ο άλλος πήγε Ελβετία και δουλεύει σε φαρμακευτική...Μεσω ιντερνετ βρήκαν δουλειά και σπίτι.
    Μόνοι τους,χωρίς να έχουν κανέναν!
    Φτάνει να χεις τα ζητούμενα προσόντα και να το κάνεις όσο πιο νωρίς στη ζωή σου. Υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες με θέσεις εργασίας οπουδήποτε. Αυτοί που το καναν είναι ευχαριστημένοι. Συνήθως και ο μισθός είναι πιο καλός και το περιβάλλον εργασίας πιο αξιοπρεπές.
    γιάννης

Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Ακριβώς! Όλοι θέλουμε να πάμε στη Σουηδία,ναι, μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή τη ζωή εκεί; Χωρίς βοήθεια, χωρίς κονέ, χωρίς τίποτε έτσι ξέμπαρκοι; Δεν το νομίζω. Άσε η Γιόκοτσοκο λέει μιλάει για βολεμένους εκ γονέων-σπουδαγμένους- και με πίσω πλάτες δεν εφαρμόζονται αυτά που γράφει σε ένα βιοπαλεστή.
    Συνήθως τους καλούν για ίντερβιου ή γραπτή εξέταση. Επιστρέφεις πίσω στη χώρα σου μετά το ίντερβιου/εξέταση και αναμένεις απάντηση. Έπειτα, ενημερώνουν ότι προσλαμβάνεσαι και με ημερομηνία έναρξης εργασίας που απέχει έως και μήνα ή περισσότερο από την ενημέρωση (κατά κανόνα ζητάνε σε ορισμένο πεδίο στην αίτηση να τους πεις σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορείς να ξεκινήσεις δουλεια αν προσληφθείς). Στο διάστημα αυτό πας εκεί και μένεις σε ξενοδοχείο ή άλλο χώρο φιλοξενίας και ψάχνεις, ζητώντας αν σου ναι δύσκολο και κάποια καθοδήγηση από την εταιρεία, ώστε να βρεις ένα μικρό διαμέρισμα να νοικιάσεις, κι επιστρέφεις πίσω για να μην πληρώνεις ξενοδοχείο ή ξενώνα και ξαναεπιστρέφεις τις προηγούμενες μέρες πριν πιάσεις δουλεια μένοντας πια στο διαμέρισμα.
    γιάννης

Quote Originally Posted by Player View Post
    Φίλε Ιωάννη , μην τα παρατάς, συνέχισε την προσπάθεια μέχρι να δικαιωθείς και βέβαια μείνε μακρυά από τοξικά άτομα ακόμη και αν νιώθεις μοναξιά.
    Δεν τα παρατώ. Δεν ξέρω πόσο μολυσμένη από αρνητικές σκέψεις είναι η διαίσθηση μου την οποία μου είπαν να εμπιστεύομαι. Όποτε λύνω τεστ διαίσθησης πάντα μου βγάζει πως έχω υψηλή διαίσθηση.
    Δυστυχώς η ζωή με έχει εγκλωβίσει, πχ δεν μπορώ να κάνω σχέση με κοπέλα 25 ετών ενώ εγώ είμαι 45 ούτε να κάνω αίτηση πρόσληψης σε θέση που με δελεάζει αλλά ζητάνε πτυχιούχο με μερικά χρόνια εμπειρία που δεν έχω.
    Έχω διώξει πολλούς τοξικούς από τη ζωή μου, όμως υπάρχουν πάντα οι στιγμές που θέλω να επικοινωνήσω με κάποιον. Όταν έχω έλλειψη επικοινωνίας και συνάμα δε έχω κάτι δημιουργικό να κάνω οι αρνητικές σκέψεις με ρίχνουν σε βάραθρα, αν και δεν είναι άσχετες από την πραγματική μου κατάσταση, ίσως και να ναι προσγειωτικές.
    Δυστυχώς η μακροχρόνια συσχέτιση με εναλλαγές τοξικών ατόμων, μου στοίχισε τόσο σε αυτοπεποίθηση όσο και σε απομάκρυνση ή αποφυγή μου από θετικούς ανθρώπους.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Πρώτον είμαι άντρας και δεύτερον δεν μιλάω για βολεμένους...Παράτησαν την δουλειά τους εδω στην Ελλάδα και την έκαναν για το εξωτερικό...
    Το ''δεν μπορώ'' είναι διακιολογία αργόσχολων τεμπέληδων σαν εμάς.
    Εγω δεν το κάνω γιατί δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα..Αν και για L.A δεν θα έλεγα όχι

Senior Member
    χόλι κραπ θα πω εγώ, τί ακούω και δεν σοριάζομαι.
    το δεν μπορώ δεν είναι δικαιολογία όταν δεν είναι δικαιολογία.
    δικαίωμά του του καθενός να λέει ψέματα ότι δεν μπορεί.
    όμως το να μην μπορεί είναι άλλη ιστορία.
    φυσικά και θα παρατούσαν τις δουλειές τους εδώ, από όπου ίσως μάθανε για το Κατάρ και την φαρμακευτική. το νόου χάου τουλάχιστον. ρωτόντας πάνε στη πόλη, θες να μου πεις ότι αυτοί δεν ρωτήσανε; δεν τους ενημέρωσαν; δεν είχε περπατήσει κανείς γνωστός τους το ίδιο δρόμο; τέλος πάντων.
    μπορεί και να είναι έτσι.

Senior Member
    Πρώτον είμαι άντρας και δεύτερον δεν μιλάω για βολεμένους...Παράτησαν την δουλειά τους εδω στην Ελλάδα και την έκαναν για το εξωτερικό...
    Το ''δεν μπορώ'' είναι διακιολογία αργόσχολων τεμπέληδων σαν εμάς.
    Εγω δεν το κάνω γιατί δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα
    ..Αν και για L.A δεν θα έλεγα όχι
    το "δεν θελω να φυγω απο την ελλαδα", ειναι σοβαρος λογος. δεν ειναι τεμπελιά. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπαρχουν πολλοι που μια χαρα θελουν να φυγουν απο ελλαδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το "δεν θελω να φυγω απο την ελλαδα", ειναι σοβαρος λογος. δεν ειναι τεμπελιά. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπαρχουν πολλοι που μια χαρα θελουν να φυγουν απο ελλαδα...
    Εχουν πάει στην Γερμανία χιλιάδες Ελληνες ανειδίκευτοι και αμόρφωτοι,που δεν ήξεραν γρη Αγγλικά και Γερμανικά και τα κατάφεραν,και παίρνουν 2.500 ευρώ μισθό...
    Εγώ δεν θα πήγαινα στην Γερμανία ουτε με 3.000 ευρώ μισθό,γιατί δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα.
    Το λέω αυτό για να δείξω ότι είναι εφικτό για τον καθένα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο εξωτερικό άμα το θέλει πραγματικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    δικαίωμά του του καθενός να λέει ψέματα ότι δεν μπορεί.
    όμως το να μην μπορεί είναι άλλη ιστορία.
    Βρε user,να είναι κάποιος τετραπληγικός ή να έχει σύνδρομο ντάουν να το καταλάβω το ''δεν μπορεί''...
    Αλλά για όλους εμάς είναι εφικτή μια δραστική αλλαγή στην καθημερινότητά μας...Οι ψυχιατρικές διατραχές ξεπερνιούνται με ομαλή ζωή,εκτος και αν μιλάμε για βαριά σχιζορένεια.
    Και εγω μεχρι το 2019 δούλευα...Ειχα περιόδους που ζορζόμουν και τα παρατούσα,αλλά ξαναάρχιζα,και υποχωρούσαν τα ψυχολογικά όσο έκανα σωστή ζωή.

Senior Member
    Εγώ πάντως δεν θέλω καν να σκέφτομαι την πιθανότητα να εργαστώ ξανά κι ο λόγος δεν είναι η τεμπελιά αλλά το ότι το άγχος κι η πίεση με τρελαίνουν και στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτοτραυματίζομαι (όχι πια, αναφέρομαι στο παρελθόν... Αν δεν νιώθω υπερβολικό άγχος δεν το κάνω αλλά στη δουλειά ακριβώς αυτό ένιωθα)... Τώρα αν αυτό για κάποιους με κάνει τεμπέλα ας είναι...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...