Results 1 to 3 of 3
Thread: Αγχος και στρες στο κοκκινο
-
23-10-2023, 13:15 #1Panos_019Guest
Αγχος και στρες στο κοκκινο
Καλησπέρα παιδιά.Εδω και καιρό βιωνω έντονο άγχος ψυχοσωματικα αίσθηση ότι θα λιποθύμησω και στρες πάρα πολύ σε σημείο που νομίζω θα πάθω τίποτα.Αυτο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι έχει μπλοκάρει ο εγκεφαλος μου.ζοριζεται πολύ να δουλεψει και ρωτάω τώρα.ειναι δυνατόν το άγχος να κάνει αυτό το πραγμα;Ευχαριστω
- 23-10-2023, 20:44 #2
Τα πάντα μπορεί να κάνει. Εγώ θυμάμαι συνέχεια πονούσα και κάτι. Κάθε μέρα πίστευα ότι είναι η τελευταία μου μέρα. Απλα έχει τον έλεγχο το μυαλό σου. Σιγά σιγά θα αρχίσεις παίρνεις στα χέρια σου ξανά τον έλεγχο του μυαλού σου. Αν συνειδητοποιησεις ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη κατάθλιψη. Δεν είναι εύκολο, αλλά προσπάθησε. Και πριν την κατάθλιψη είχες διάφορους πόνους (όπως όλοι μας) αλλά δεν έδινες τόση σημασία, τώρα δίνεις και το κάνεις μεγαλύτερο (όπως όλοι μας που ήμασταν ή είμαστε στη θέση σου).
Η μουσική δεν σε βοηθάει; Μια χαλαρή ταινία? Σειρά? Κινούμενα σχέδια;
24-10-2023, 17:13 #3
Σε καταλαβαίνω. Και εγώ είμαι εδώ και 3 χρόνια στο κόκκινο. Πολύ άγχος και νιώθω ότι δεν έχω έλεγχο του εαυτού μου. Βγαίνω έξω και νιώθω ότι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Φοβάμαι τους πάντες ότι θα μου κάνουν κακό στο δρόμο και όχι μόνο. Φοβάμαι τα πάντα. Ακόμα και να παραγγείλω φαγητό ότι δεν θα είναι καθαρό ότι θα κάνουν κάτι κακό στο φαΐ μου. Όλα αυτά που βλέπω γύρω μου με ενοχλούν πολύ. Ο άλλος πήγε και κάρφωσε σε μια κοπέλα κάτι στο άσχετο και φοβάμαι πολύ. Και αν έρθει κανείς στο δρόμο και μου κάνει κακό χωρίς λόγο? Η οπουδήποτε? Ειδικά το να είμαι κάπου με κόσμο με τρελαίνει. Τώρα βγήκα έξω και ενώ πέρασα το δρόμο άκουσα από πίσω μου φωνές και ήταν μια κυρία που τα είχε χαμένα και μιλούσε μόνη της και φοβήθηκα μην μου έκανε κάτι και δεν το κατάλαβα. Μετά σκέφτομαι έχει και αυτή τα δικά της. Δεν ξέρω. Είμαι σε υπερένταση συνεχώς. Άγχος για όλα. Σε καταλαβαίνω. Θέλει πολύ επιμονή και άγχος. Εσύ έχεις εμμονές όπως εγώ? Πας σε κάποιο γιατρό?