Results 136 to 150 of 222
-
14-11-2023, 16:05 #136
Βλέπεις λοιπόν που υπάρχει ένας φόβος εκεί πέρα στο επέκεινα; Μία απειλή; Πως αν δεν είσαι τώρα
αυτό που θέλει ο θεούλης τότε που θα γίνει αυτό που φαντάζεσαι/έχεις διαβάσει/σου φυτέψανε, κάτι το τραγικό
θα πάθεις; Θες να πας με τα νερά τους, γιατί φοβάσαι. Πάντα η πίστη βασίζεται είτε στο φόβο είτε στην ελπίδα,
είτε και στα δυο. Απεχθάνομαι το γεγονός ότι σέρνουνε τον κόσμο από τη μύτη με ένα καρότο και ένα μαστίγιο.
Αλλά φταίει κι ο κόσμος, που είναι αυτό που είναι. Μάζα που σέρνεται από τον έναν καθοδηγητή στον επόμενο.
Είτε επουράνιο φαντασιακό, είτε όχι, η ουσία είναι πως δέχεσαι να είσαι υποτελής γιατί φοβάσαι, πως αυτό το ντύνεις
με μια φορεσιά ευλάβειας, που πάλι είναι ψέμα, και γενικά δε μπορεί παρά να καταπίνεις αμάσητα τα λόγια τσοπαναραίων
που ανάμεσα σε ψάρεμα και άρμεγμα βλέπανε και οράματα για ψάρια που πολλαπλασιάζονταν και κρασιά που
δεν τέλειωναν. Ή όπως έγραψε κι η Ρέμεντι, παρθένες που γένναγαν και πτώματα που σηκώνονταν.
Τώρα για την ψυχή. Τι είναι η ψυχή;
- 14-11-2023, 16:58 #137
Ποτε δεν ξερεις τι βιωμα μπορεις να εχεις
Κομμουνιστρια που βρηκε το Θεο
https://youtu.be/gszJv-ARXCs?si=yeOpeFrbarTW73Ir
14-11-2023, 17:02 #138
Μου αρέσει που ποτέ δεν βαριέστε να εξηγείτε σε έναν θέουσο το λογικό.
Χαράς την όρεξη σας!
Να ξέρετε πως και η τρέλα έχει λογική συνέχεια που δύσκολα μπορείς να την καταρρίψεις.
Τι προσπαθείτε τώρα....Last edited by HarleyQuinn; 14-11-2023 at 17:21.
14-11-2023, 17:54 #139
14-11-2023, 18:09 #140
Εδω αγγιζεις ενα σοβαρο θεμα. Μερικοι αδερφοι οντως κινουμενοι απο ψυχολογικο φοβο πιστευουν και εκτελουν ολους τους τυπους για να τα εχουν καλα με το Θεο. Ο Κυριος ομως ειπε ως βασικη εντολη να αγαπησεις Κυριο το Θεο σου με ολη τη δυναμη της καρδιας σου. Φοβος Θεου πρεπει να υπαρχει αλλα οχι ψυχολογικος. Φοβος με την εννοια του βαθυ σεβασμου να σε κατατρεχει ενα δεος για το μεγαλειο του Θεου. Ο φοβος αυτος βεβαια χαριζεται με τη θεια χαρη οταν υπαρχει ανιδιοτελης αγαπη.
14-11-2023, 18:28 #141
Εχετε μπερδέψει το τι είπε ο ο Ιησούς στα ευαγγέλια,με το τι καθιερώθηκε ως άποψη της εκκλησίας με τις οικουμενικές συνόδους και τις παραδόσεις 20 αιώνων.
Δεν είπε πουθενά ο Ιησούς να μην κάνετε σεξ για να αναπαραχθείτε, και για τους ομοφυλόφιλους δεν μίλησε, αν και προφανώς δεν θα ενέκρινε ως παραφύσην συμπεριφορά.
Την αλήθεια δεν την ξέρει κανείς,αλλά μπορεί κάποιος να πάρει γεύση έστω και ψήγματα της αλήθειας.
Ρε,βλέπω το μέλλον μέσα απο τα όνειρά μου,καταλαβαίνετε?
Εχω βγεί από το σώμα μου και έχω παέι σε άλλη διάσταση,έστω και για λίγα δευτερόλεπτα,καταλαβαίνετ� �?
Τα λέω αυτα για να δείξω ότι οι υλιστές άθεοι είναι πιο δογματικοί σε σχέση με τις δυνατότητες της ύπαρξης να αναπαράγει πραγματικότητες, απο τους ενθεους πιστούς,που αν και μπορεί να σφάλλει η πίστη τους, είναι πιο ανοιχτοί στο άγνωστο και στο μπιγιόντ.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
14-11-2023, 18:30 #142
Ακούγεσαι σαν σχιζοφρενής. Σόρι.
Τα όνειρα σου δεν είναι στοιχείο και η άλλη διάσταση είναι μόνο στο "σύμπαν" σου.
Ανάλυσε τα μας και πες.
https://youtu.be/lsFA6611874?si=XUi3q_7Knb0es_3I
Εδώ στο 2:58 πάει στο διάστημα ο τύπος. Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.Last edited by HarleyQuinn; 14-11-2023 at 19:00.
14-11-2023, 19:08 #143
ειναι πως εμαθαν οι ανθρωποι για τον θεο με τρομο φοβερες και ασχημο σκοταδιστικο τροπο. αυτο απομάκρυνε τους ανθρωπους κι μισουν τον θεο. αν τον μαθαίνουν τον θεο σωστα απο ανθρωπους σοφους με γνωσεις σωστες κι τροπο θα βλεπαν καθαρα τι ειναι ο θεος δε θα τον βλέπουν στρεβλα σα ενα τερας.ειναι οπως στο σχολειο μαθαινεις ενα μαθημα τι δασκαλο εχεις πως στο δινει να το δεις να το καταλαβεις το μαθημα. ετσι η θα μισήσεις το μαθημα λογο του καθηγητη η θα το λατρεψεις κι θα το καταλαβεις ακριβος ολοσωστα.οταν καποιοι διδασκουν με επιβλητικο τροπο το μαθημα ε το μισουσαν αυτοι που αναγκαζονταν να ακουν η να μελετουν το μαθημα με τον τροπο που ο καθιγιτης ηθελε.ετσι και η ορθοδοξια αν διδάσκετε με σωστο τροπο απο ατομα καταλληλα που γνωριζουν τον τροπο θα εχει συνοδιπορους που ζητουν να μαθουν τη ζωη γιατι θελουν τη σοφια της ψυχης να μαθουν. οχι απ φοβο τροπο φοβερα οτι αν δε υπακούς θα παθεις αυτο η το αλλο. ο θεος οταν ειπε οτι διαβαστε το ευαγγελιο ηταν να δουμε τη ψυχη μας δε μας επιβαλλει τιποτα απλα με τροπο διακριτικα ηθελε να μας θυμιζει απο που προερχομαστε. οταν ο ουρανος ειν γαλαζιος τι να πουμε ειναι πρασινος η κιτρινος ?? τον βλεπεις δε αλλαζει αυτο πως να το κανουμε ?? ετσι κι με τον θεο αυτος μας δημιουργησε αρεσει η οχι . απ εκει και περα ο θεος δε θα σου πει με το ζορι λατρεψε με οτι θες κανεις εσυ .αυτη ειναι η γνωμη μου συμφωνα με γεροντικα βιβλια σοφους πατερες κι βιωματα μου που εχω. λεω τι νιωθω δε επιβαλλομαι συζηταμε εδω ο καθενας κρατα την γνωμη του φυσικα.
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
14-11-2023, 19:11 #144
asperger39 εάν είχες γεννηθεί στο Αφγανιστάν τώρα θα μας μιλούσες για το Κοράνι και τον Αλλάχ.
14-11-2023, 19:14 #145
ευτυχως δε εχω γεννηθει εκει θεωρω τυχερο τον εαυτο μου που ειμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ !!! οι ανθρωποι που δε πιστεύουν στον θεο ειναι παντου γενικα κι ειν δικαιωμα τους φυσικα .
14-11-2023, 19:17 #146
Κι εκείνοι θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό που δεν είναι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι και γνωρίζω Αφγανό που πιστεύει όσο τίποτε στον θεό του.
14-11-2023, 19:19 #147
Αυτό το νημα μ αρεσει πάρα πολύ :)
14-11-2023, 19:19 #148
Συγνώμη, αλλά το Κοράνι έχει στην ιστορία του ακολούθους με μόνο στρατιωτική και δια της βίας επέκταση. Η Βίβλος, αν μη τι άλλο, έχει πάρα πολλούς που βασανίστηκαν φρικτά για χάρη της και δεν άλλαξαν θρησκεία ή δεν θυσίασαν στους Θεούς επί Ρωμαικής αυτοκρατορίας. Και πολλά εκατομμύρια που διάλεξαν να μην αλλάξουν την πίστη τους αλλά να γενοκτονηθούν (Πάντιοι, Ασσύριοι, Αρμένιοι, Χρισιτανοί στις αραβικές χώρες και ειδικά σε Συρία, Λίβανο που δεν άλλαξαν πίστη παρά την πολύ χειρότερη φορολογική τους αντιμετώπιση από τους μουσουλμάνους για αιώνες. Ε, δεν είναι το ίδιο!
Και για να μη μου πεις τα γνωστά, ναι και πολλοί οπαδοί της Βίβλου κάνανε πολλά εγκλήματα, όπως ΟΛΕΣ οι θρησκείες και οι ιδεολογίες. Το θέμα είναι ότι, όταν σας λέμε ότι η ανθρώπινη φύση είναι κακή, εσείς μας λέτε μισάνθρωπους, αλλά η ιστορία σας διαψεύδει
14-11-2023, 19:23 #149
14-11-2023, 19:26 #150
αυτοι που πιστευουν στο κορανι εχουν τις γυναικες σα αντικειμενα και γενικα εκει να δεις πως προσιλιτιζουν με τη βια κοσμο που αν τολμα να πιστευει αλλου του κοβουν το κεφαλι . εκει να δεις τρομος και κακο εκει ειναι τα πραγματα τρομακτικα.