Results 31 to 45 of 52
Thread: Βοήθεια
-
19-01-2024, 19:27 #31
Εμενα με αγχωνει παρα πολυ που κοντευω μηνα και δεν βλεπω διαφορα.Η εντονη αρρωστοφοβια που ειχα παντα,μπορω να πω οτι εχει υποχωρησει αισθητα,απλα νιωθω αυτο το αγχος που προερχεται απο τον φοβο του να μην με πιασει η αγωγη.Και στη συνεχεια του αγχους αυτου εχω τα γνωστα,σφιξιμο στο κεφαλι και θολουρα σαν ζαλαδα
- 19-01-2024, 20:56 #32
Εγώ τα ίδια φιλαράκι μου, κάθε μέρα παλεύω και άλλα συμπτωματα που μου βγαίνουν. Περιμένω το ραντεβού του ψυχιάτρου μπας και πάρω καμιά βοήθεια και αλλάξει λίγο η φάση.
19-01-2024, 20:58 #33
19-01-2024, 21:00 #34
Γενικά Joanna επειδή έχω περάσει ατελείωτες ώρες στο reddit σε threads για long covid από όταν κόλλησα και εγώ να ξες ότι είναι πάρα πολλοί που μετά από κοβιντ έχουν θέματα ταχυκαρδία, αίσθημα παλμών, πόνο στο στήθος. Και οι περισσότεροι από αυτούς σαν εσένα έχουν καθαρές εξετάσεις. Να θυμάσαι αυτό τουλάχιστον ότι είναι σύνηθες φαινόμενο και στις περισσότερες περιπτώσεις με τον καιρό περνάει, δε μένει εσαει ούτε προκαλεί κάποια σοβαρή βλάβη συνήθως.
Τώρα αν ο γιατρός κρίνει ότι μπορείς να πάρεις ένα b-blocker πχ. Για να βοηθήσει πιο γρήγορα την κατάσταση τότε ακόμα καλύτερα. Ότι μπορείς για να χαλαρώσεις.
19-01-2024, 21:04 #35
Αυτό. Τελευταία φορά που μου είχαν γράψει αγωγή τη σουταρα στη μία βδομάδα γιατί φοβόμουν τις παρενέργειες. Αλλά τώρα θα το αντέξω ότι είναι γιατί δεν πάει αλλο
19-01-2024, 21:30 #36
Αφού βλέπεις ότι ένα θέμα έχει υποχωρήσει αισθητά είσαι σε καλό δρόμο οπότε δεν χρειάζεται να φοβάσαι και να έχεις αγχος αν θα σε πιάσει γιατί ήδη κάνει την δουλειά του μια χαρά.Δυστυχως δεν υπάρχει κανένα μαγικό χαπακι να γίνεις από τη μια μέρα στην άλλη άλλος άνθρωπος.Συνεχιζεις κανονικά και θα δεις πολύ σύντομα κι άλλες αλλαγες.Υπομονη και πίστη στον εαυτό σου και θα βγεις νικητής.☺️
19-01-2024, 21:33 #37
[QUOTE=SpaceCowboy;1237350]Γενικά Joanna επειδή έχω περάσει ατελείωτες ώρες στο reddit σε threads για long covid από όταν κόλλησα και εγώ να ξες ότι είναι πάρα πολλοί που μετά από κοβιντ έχουν θέματα ταχυκαρδία, αίσθημα παλμών, πόνο στο στήθος. Και οι περισσότεροι από αυτούς σαν εσένα έχουν καθαρές εξετάσεις. Να θυμάσαι αυτό τουλάχιστον ότι είναι σύνηθες φαινόμενο και στις περισσότερες περιπτώσεις με τον καιρό περνάει, δε μένει εσαει ούτε προκαλεί κάποια σοβαρή βλάβη συνήθως.
Τώρα αν ο γιατρός κρίνει ότι μπορείς να πάρεις ένα b-blocker πχ. Για να βοηθήσει πιο γρήγορα την κατάσταση τότε ακόμα καλύτερα. Ότι μπορείς για να χαλαρώσεις.[/QUOTE
Έτυχαν όλα μαζί.Ψυχοσωματικα από άγχος, παρενέργειες από covid και φυσικά όλα επιδεινώνονται.Υπομονη μόνο αυτό μπορώ να πω και να κάνω.Ελπιζω να πάνε όλα καλά.
19-01-2024, 21:55 #38
22-01-2024, 01:26 #39
Καλησπέρα, με το άγχος παλεύω για μεγάλο διάστημα αλλά ποτέ δεν μου έκανε αύξηση παλμών. Με επηρεάζει αλλιώς εμένα το ατιμο.βΤώρα πχ. ξαπλώνω και έχω 58 παλμούς, έχω γυρίσει στο νορμάλ σιγά σιγά. Απλά μετά τον κόβιντ μέχρι και αυτές τις μέρες ανέβηκαν απότομα.
Γενικά το σώμα μου ξεσπάει πολύ δυστυχώς και δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Αναμένω τη βοήθεια του ψυχίατρος.
02-02-2024, 20:55 #40
Υποχόνδριαση λεει ο γιατρός. Απαγορεύεται να ψάχνεις στο ίντερνετ μου για οτιδήποτε ιατρικό από εδώ και πέρα.
Και μου γράψε εφεξορ. Έλα όμως που Και μόνο στη σκέψη του να πάρω το συγκεκριμένο φάρμακο κάνω κακακια xD
Αλλος αγώνας έρχεται
02-02-2024, 21:44 #41
https://eltherapy.gr/article.php?id=90
Καλησπέρα,διάβασε αν θέλεις το άρθρο αυτό το βρήκα ενδιαφέρον για την υποχονδρίαση.
03-02-2024, 17:18 #42
Καλησπέρα τζοανα,
Το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο, ευχαριστώ.
Κάποια από αυτά τα εχω υιοθετήσει, άλλα απο αυτά μου είναι πιο δύσκολο όπως πχ οι τεχνικές χαλάρωσης. Είμαι πολύ κακός στο να μπορώ να χαλαρώσω κατά βούληση.
Αλλά το πιο δύσκολο από όλα είναι η αγωγή. Να ξεκινήσω τούτη την αγωγή είναι άθλος για μένα πραγματικά
03-02-2024, 20:55 #43KleinosBrekiasGuestΚαλησπερα σας . Στη προσπαθεια να κατανοησουμε τον εαυτο μας και το σωμα μας δυστυχως δεν χτιζουμε . Καταστροφολογουμε . Θεωρουμε οτι το σωμα μας συνωμοτει στοχευοντας τη διαταραξη της ψυχικη μας ηρεμιας . ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ . ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ .Ο μονος που συνωμοτει εναντιον μας ειναι ο χρονος . Αυτο ισχυει για ολους . Και επειδη δεν ξερουμε ποσο χρονο εχουμε , τρεχουμε . Ενω πρεπει να παμε αργα , πολυ αργα . Το σωμα μας δεν αντεχει το τεμπο των σκεψεων . Πολλη σκεψη , πολλη τροφη . Αν τρωμε 7000 θερμιδες την ημερα και δε καιμε τιποτα το στομαχι θα πρηστει , θα μεγαλωσει σε διαστασεις και στο τελος θα επηρεασει την εξωτερικη μας εμφανιση .
Ετσι ακριβως συμβαινει και με το μυαλο μας . Το μυαλο εχει ενα πορτιερη οπως το στομαχι εχει τον κατωτερο οισοφαγικο σφιγκτηρα . Οι σκεψεις περνανε απο τον πορτιερη που ειναι το συνειδητο . Ο πορτιερης δεν αφηνει ολες τις σκεψεις να περασουν . Ειναι εκατομμυρια . Θα ξεπερασουν τη χωρητικοτητα . Οταν ξεπεραστει η χωρητικοτητα και γινει το αδιαχωρητο , το μυαλο μας για να μας προειδοποιησει να σταματησουμε να προσκαλουμε συλληβδην σκεψεις δημιουργει αντιπερισπασμους ( ψυχοσωματικα ) . Ουσιστικα ειναι κατι σαν τελεσιγραφο . Οταν αποτυχει το πρωτο τελεσιγραφο , στελνει και δευτερο και τριτο και τεταρτο και πεμπτο μπορει και χιλιαδες . Τι θελει να μας πει το μυαλο μας ? Στη δικη μου περπτωση εγω το εχω ερμηνευσει ως εξης << Η ζωη ειναι ενα δωρο και δεν υπαρχει αποτυχημενο δωρο >> .
Καλο σας βραδυ και ευχομαι να εδωσα τροφη για ποιοτικη σκεψη .
Ολα θα πανε καλυτερα αν εμπιστευτουμε το σωμα μας .
Καλη δυναμη σε ολους σας .
03-02-2024, 22:58 #44
Κι εγώ στην αρχή δυσκολευομουν πολύ να κάνω κάποια τεχνική χαλάρωση.Αλλα έλεγα δε μπορεί για να το λένε όλοι οι ειδικοί βοηθάει.Οι δύο τεχνικές χαλάρωσης για το άγχος και κρίσεις πανικού που με βοηθούν σε μεγάλο βαθμό είναι 1η Η χαλάρωση 54321 έτσι λέγεται η οποία γίνεται οπου κι αν βρίσκεσαι και ότι κι αν κάνεις εκείνη την στιγμή δεν απαιτεί να ξαπλώσεις κλπ.Σκεφτεσαι και ονομάζεις 5 πράγματα που βλέπεις εκείνη την στιγμή (πχ ενα αυτοκίνητο,ένα δέντρο κλπ) σκέφτεσαι και ονομάζεις 4 ήχους που ακούς εκείνη την στιγμή,3 πράγματα που μπορείς να αγγίξεις εκείνη την στιγμή(πχ το παντελόνι σου,την καρέκλα που κάθεσαι κλπ)2 πράγματα που μπορείς να μυρίσεις εκείνη την στιγμή στο χώρο που βρίσκεσαι και τέλος 1 πράγμα που μπορείς να γευτείς.Αυτο μπορείς να το κάνεις για να χαλαρώσεις από σκέψεις που σου προκαλούν άγχος εκείνη την ώρα και για να ξεπεράσεις ανώδυνα την κρίση πανικού.
Η δεύτερη τεχνική που με βοήθησε ήταν αυτή
https://youtu.be/dkCvAwsiAjA?si=uxisObjUx54FJFZc
Μπορείς να την κάνεις όσες φορές θέλεις και φυσικά υπάρχουν πολλά αντίστοιχα βιντεάκια που μπορείς να τα κάνεις όταν πάει να σε κυριέψει ο φόβος ή οι κακές σκέψεις.
05-02-2024, 11:48 #45