Τα εκανα θαλασσα.... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 136
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ΦΥΣΙΚΑ και το θεμα για το κερατο δεν ειναι το αν εχει χρονο, αλλα οταν κανει μια εντελως διαφορετικη ζωη απο την γυναικα του, ουσα εκεινη δουλαρα κι εκεινος ενας εργαζομενος (ή και ανεργος οπως διαβασαμε!!!) που μετα την δουλεια ή την ανεργια, απλα αραζει στον καναπε και θεωρει οτι τελειωσε με τις υποχρεωσεις του, ΟΥΤΕ ουσιαστικη συναισθηματικη σχεση υπαρχει!

πως μπορει καποιος να βλεπει τον ανθρωπο του να δουλευει 24 ωρες για δουλεια, σπιτι, παιδια κι εκεινος να αραζει την αριδα του και να πεταει τις καλτσες στο πατωμα, αν εχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ σχεση με την αλλη; ουτε καν ουσιαστικη...

και περα απο αυτα, ζωντας μια διαφορετικη συνθηκη στον ιδιο γαμο, οντες απομακρυσμενοι, η μια στις απειρες υποχρεωσεις της κι ο αλλος στην κοσμαρα του, ΝΑΙ, οταν υπαρχει ο απειρος χρονος αραγματος, αν ειναι επιπολαιος, ακομα κι αν δεν το κανει συνειδητοποιημενα, πολυ πιο ευκολα θα ψαχτει να κερατωσει, γιατι δεν νοιωθει πανω του το commitment.
    νομιζει οτι ζει με την μανα του στο πατρικο του και ηρθε η ωρα να παιξει, εφοσον η αλλη εχει επωμισθει τον γαμο, το σπιτι και τα παιδια...
    η αγαπη, που ειναι;;;
    με συγχωρείς ,ειπώθηκαν δεδομένα για τον κουμπάρο της κουμπάρας (που κάνει τις δουλειές του σπιτιού(no patriarchy) ενώ η κουμπάρα ψάχνεται (no respect)) ότι ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες που περιγράφεις?

άλλο λατρεύω τον /την σύντροφο μου και άλλο τον/την έχω για τη λάτρα

Senior Member
    Quote Originally Posted by diogenis View Post
    με συγχωρείς ,ειπώθηκαν δεδομένα για τον κουμπάρο της κουμπάρας (που κάνει τις δουλειές του σπιτιού(no patriarchy) ενώ η κουμπάρα ψάχνεται (no respect)) ότι ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες που περιγράφεις?

άλλο λατρεύω τον /την σύντροφο μου και άλλο τον/την έχω για τη λάτρα
    οταν εχει για λατρα την γυναικα του καποιος, ολα καλα. σας φαινεται πολυ νορμαλ... οταν ακουσες εναν ανδρα να παιρνει αυτον τον ρολο, τρελαθηκες!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οταν εχει για λατρα την γυναικα του καποιος, ολα καλα. σας φαινεται πολυ νορμαλ... οταν ακουσες εναν ανδρα να παιρνει αυτον τον ρολο, τρελαθηκες!
    οι δουλειές μεσα στο σπίτι δεν είναι μόνο μαγείρεμα πλυντήριο πιάτα και λοιπά

είναι και η ζημιές που βγαίνουνε το βάψιμο και τα υπόλοιπα...
    υπάρχει κάτι που λέγεται φυσική κλίση
    αν για λόγους εγωισμού,αδυναμίας ή ανεπάρκειας δεν θέλουν να ακολουθήσουν τη φυσική τους κλίση ας πληρώνουνε ανθρώπους να τους κάνουν όλες τις δουλειές να τελειώνουν
    εγώ πάντως αν πληρώσω άνθρωπο για να μου σιδερώσει θα είναι γυναίκα-και αν πληρώσω άνθρωπο για να μου κάνει το service στο αυτοκίνητο μου θα είναι άντρας

αυτό που δεικνείω στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ακόμα και όταν ένας άντρας κάνει τις δουλειές του σπιτιού δεν έχει το σεβασμό από την γυναίκα(ίσως και το αντίθετο)...και αυτό δεν είναι τόσο παράλογο...

εν πάσει περιπτώσει το πρότυπο του άντρα που κάνει τις δουλειές του σπιτιού δεν είναι καν πρότυπο για τις γυναίκες(τις περισσότερες)...

αλλά πιθανότατα η συζήτηση επί του προκειμένου είναι ατελέσφορη

σε μία χώρα με τη γεωγραφική θέση της ελλάδος αν οι άντρες κάνουν τις δουλειές του σπιτιού...υπάρχει ένα ενδεχόμενο
    αν οι άντρες βοηθάν της γυναίκες όταν χρειάζεται είναι ένα ενδεχόμενο..
    αν δεν κάνουν τις δουλειές του σπιτιού υπάρχει ένα άλλο ενδεχομένο...
    (για το κατά πόσο θα υφίσταται αυτή η χώρα και ο πολιτισμός της (no burga) βάσει της επιθετικότητας των γειτόνων της)

ο χρόνος πάει μόνο προς τα μπροστά και η ιστορία είναι μία
    Last edited by diogenis; 05-03-2024 at 23:44.

Senior Member
    οταν ενας ανθρωπος ειναι τοσο βαθια βουτηγμενος στα στερεοτυπα οσο εσυ (και ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι) και αποκαλει
    "φυσικη κλιση" καθαρα κοινωνικες κατασκευες , οπως το -ποιος κανει τις δουλειες, δεν υπαρχει συζητηση. πολιτισμικο και γνωσιακο χαος....

Οι γυναίκες ως επί των πλείστων σήμερα ερωτεύονται αντρες με τους οποίους μοιράζονται τα πάντα μέσα στο σπίτι ,από δουλειές μέχρι το μεγάλωμα των παιδιών και έτσι είναι το φυσιολογικό .

Senior Member
    Αν ο ένας σύζυγος θέλει να απατήσει θα βρει την ευκαιρία! Τόσοι άνδρες θέλουν την γυναίκα στο σπίτι να μη δουλεύει για να μην είναι οικονομικά ανεξάρτητη και να μη συναντάει άνδρες μόνη της εκτός σπιτιού. Πιστεύουν πως θα τα φτιάξει με τον εργοδότη της η με συνάδελφο. Όπως και το να πάρεις "γυναίκα για δουλειά/παιδιά στο σπίτι" θα σου φάει τον άνδρα είναι πρόκληση για να σε απατήσει. Θέλει συνεργασία και συζήτηση για να υπάρχει αρμονική συμβίωση. Αν ο σύζυγος δούλα παρατήσει τον εαυτό του τότε θα ξενερώσει ο άλλος , το ίδιο και με τον σκληρά εργαζομενο αν δεν βοηθάει καθόλου στη συντήρηση του σπιτιού ο υπηρέτης θα ψάξει για υποστήριξη , θα βρει κάποιον να κάνει και δουλειές σπιτιού.
    Στους άνδρες λένε πάρε γυναίκα να σε φροντίζει ενώ στις γυναίκες να βρούν άνδρα να τις συντηρεί όσο είναι νέες γιατί μετά θα είναι αργά...

Member
    Καταρχην νομιζω οτι οντως ειμαστε πολυ βουτηγμενοι στα στερεοτυπα κ εγω πρωτη και χειροτερη. Αλλαζει αυτο θεωρω αλλα εχουμε ακομα δρομο. Για την κουμπαρα δεν ειπα οτι ψαχνεται. Ειπα οτι σιγουρα ο κουμοατος δεν προλαβαινει να ψαχτει. Και δυστυχως βλεπω οτι σε ολες τις οικογενειες ο ενας καπελωνει τον αλλο . Εκει που δε συμβαινει αυτο κατι γινεται...και συνηθως ειναι η γυναικα που καπελωνει τπν αντρα...ειναι ωραιο αυτο? Εμενα δε μου αρεσει....τι ειναι αυτα? Ειμαστε συνοδοιποροι...οχι ανταγωνιστες....

Member
    Quote Originally Posted by tziovani View Post
    Χυδαίος εγώ , άλλα όλο το στορυ που ξετυλίγεις σφιζει από νορμαλιτε ....
    Κοίτα εγώ δεν μαζεύω τα 60αρια από τους ειδικουληδες , ούτε ταρό ρίχνω και ούτε καφέδες λέω .
    Εγω δεν ειπα οτι σφυζει απο νορμαλιτε το στορι....αλλα αυτα μας εφαγαν....οι δηθεν ισορροπημενες σχεσεις που απλα δε βγαζουμε τα απλυτα μας στη φορα...δηθεν αγαπημενες οικογενειες κ απο πισω...οργιο

Senior Member
    Quote Originally Posted by teacher40 View Post
    Εγω δεν ειπα οτι σφυζει απο νορμαλιτε το στορι....αλλα αυτα μας εφαγαν....οι δηθεν ισορροπημενες σχεσεις που απλα δε βγαζουμε τα απλυτα μας στη φορα...δηθεν αγαπημενες οικογενειες κ απο πισω...οργιο

Καταρχην νομιζω οτι οντως ειμαστε πολυ βουτηγμενοι στα στερεοτυπα κ εγω πρωτη και χειροτερη. Αλλαζει αυτο θεωρω αλλα εχουμε ακομα δρομο. Για την κουμπαρα δεν ειπα οτι ψαχνεται. Ειπα οτι σιγουρα ο κουμοατος δεν προλαβαινει να ψαχτει. Και δυστυχως βλεπω οτι σε ολες τις οικογενειες ο ενας καπελωνει τον αλλο . Εκει που δε συμβαινει αυτο κατι γινεται...και συνηθως ειναι η γυναικα που καπελωνει τπν αντρα...ειναι ωραιο αυτο? Εμενα δε μου αρεσει....τι ειναι αυτα? Ειμαστε συνοδοιποροι...οχι ανταγωνιστες....
    σαν καλά να τα λέτε κυρία δασκάλα

Member
    σαν καλά να τα λέτε κυρία δασκάλα
    Στη θεωρια ειμαι καλη...στην πραξη τα σκ*****χαχα

Senior Member
    Στη θεωρια ειναι καλη...στην πραξη τα σκ*****χαχα
    και αυτό ανθρώπινο είναι

εξάλλου όλoi έξω από το χορό ξέρουν μια χαρά να είναι oi πρώτoi χορευτές

Senior Member
    μόνο ο ίδιος ο εαυτός μπορεί να καταλάβει(και αυτό με ψάξιμο,ειλικρίνεια και κόπο )το γιατί έκανε το ότι έκανε και να μην καταδικάσει τον εαυτό του

είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που όλοι οι υπόλοιποι δύσκολα θα καταλάβουν
    (δεν έχουν και καμιά υποχρέωση δηλαδή εδώ που τα λέμε)
    (ή θα καταδικάσει αψήφιστα ή θα το προσπεράσει αψήφιστα ή θα αδιαφορήσει αψήφιστα)
    (και όλο αυτό γιατί όντως η ζωή είναι προσωπική υπόθεση)

Senior Member
    πάντως ένα γενικότερο σχόλιο που άπτεται εν προκειμένου του παρόντος είναι ότι...

αντί να την πληρώσει το "χρώμα της κουρτίνας" ...την πληρώνει η ψυχή μας...

Member
    μόνο ο ίδιος ο εαυτός μπορεί να καταλάβει(και αυτό με ψάξιμο,ειλικρίνεια και κόπο )το γιατί έκανε το ότι έκανε και να μην καταδικάσει τον εαυτό του

είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που όλοι οι υπόλοιποι δύσκολα θα καταλάβουν
    (δεν έχουν και καμιά υποχρέωση δηλαδή εδώ που τα λέμε)
    (ή θα καταδικάσει αψήφιστα ή θα το προσπεράσει αψήφιστα ή θα αδιαφορήσει αψήφιστα)
    (και όλο αυτό γιατί όντως η ζωή είναι προσωπική υπόθεση)

Εχεις πολυ δικιο...

Senior Member
    Εχεις πολυ δικιο...
    κι εσύ αν το ψάξεις λίγο βαθύτερα δίκιο έχεις...

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast