Results 91 to 105 of 404
-
20-06-2024, 18:18 #91
Πρώτον,το έμβρυο δεν είναι μέρος του γυναικείου σώματος...Δεύτερον,σου εξήγησα ότι το δικαίωμα του εμβρύου στην ζωή είναι σημαντικότερο από το δικαίωμα της γυναίκας να μην θέλει να γεννήσει,αλλά τι κάθομαι και στα λέω,αλλα σου γράφω και αλλού πας την συζήτηση.
Απο την στιγμή που υπήρξαν οι συνθήκες και οι προυποθέσεις για να υπάρξει το δικό μας σύμπαν,σίγουρα θα έχουν υπάρξει και οι συνθήκες για να υπάρξουν εξωτικά realms πραγματικότητας,τα οπoία δεν μπορούμε καν να συλλάβουμε και με τα οποία δεν θα έλθουμε ποτέ σε επαφή.
Η σκέψη και ο διαλογισμός πάνω σε αυτές τις πραγματικότητες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στις εσχατιές της ύπαρξης, μου προκαλεί φτερούγισμα στο στήθος σαν να είμαι ερωτευμένος χαχα!''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
- 20-06-2024, 19:17 #92
Άρχισες τα επιστημονικά σου πάλι μάθε να μιλάς και ιατρός να είσαι ποιος θα σε καταλάβει ψάξε το λίγο
20-06-2024, 21:37 #93
Δηλαδή, να μην γράφω τι λένε επιστήμονες γιατί δε θα με καταλάβει το κάθε καρυδιάς καρύδι; Επειδή τώρα τελευταία φαίνεται να νομίζεις ότι θα σου ζητάω και την άδεια το τι θα γράφω, άντε αγοράκι μου δηλαδή. Μαζέψου εσύ. Αν δε θες μην τα διαβάζεις, δε σε κάλεσε κανένας με το ζόρι. Την επόμενη φορά που θα γράψεις μαλακίες θα σε μπλοκάρω να μην διαβάζω άσχετα πράγματα.
20-06-2024, 21:41 #94
Στα εξωτικά ριάλμς της πραγματικότητας να ταξιδεύετε όσο θέλετε οι πιστοί. Από τη στιγμή που δεν έχετε καμία απόδειξη για την ύπαρξη του θεού που να έχει σημασία για την ανθρώπινη ύπαρξη (εκτός αν μιλάμε για έναν τόσο θεό που απλά υπάρχει και αράζει και ούτως ή άλλως δεν παίζει καμία σημασία). Και το χαβά σου για τις εκτρώσεις, που έτσι κι αλλιώς δε σε αφορούν, καθώς δεν είσαι γυναίκα. Θα έχεις και λόγο στο τι θα κάνουμε, χα χα, για δε ρε. Στις εσχατιές της παραφροσύνης θα έλεγα.
20-06-2024, 21:56 #95
Πώς η χριστιανική θρησκεία επιτείνει τον ανθρώπινο πόνο.
Με το να μην αφήνει τους πιστούς να αποφασίσουν για την τερμάτιση της ζωής τους, σε περίπτωση που υποφέρουν από μια ανίατη οδυνηρή ασθένεια για παράδειγμα.
Δηλαδή, πολεμάει εναντίον του δικαιώματος στην ευθανασία.
"Τι είναι η ευθανασία;
Αρχίζοντας με τον ορισμό «ευθανασία», ο οποίος είναι ένας διεθνής όρος και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «ευ» και «θάνατος». Ερμηνεύεται ως ο ήρεμος και αξιοπρεπής θάνατος του ανθρώπου.
Στη σημερινή εποχή η ευθανασία έχει την έννοια του ανώδυνου θανάτου, που στοχεύει να μην βασανίζονται οι ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους ή σε μια επώδυνη μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας τους.
Με τον όρο ευθανασία εννοούμε τον ανώδυνο θάνατο. Έχει όμως και την έννοια του ένδοξου, καλού θανάτου. Αναφέρεται στην προσφορά βοήθειας από ευσπλαχνία, και συμπόνια που αποσκοπούν στην πρόκληση ή επίσπευση του θανάτου. Για αυτό το λόγο ονομάζεται και θάνατος από ευσπλαχνία (mercy killing).
Ο όρος ευθανασία δημιουργήθηκε απ' τον Άγγλο φιλόσοφο Φράνσις Μπέικον (Francis Bacon), ο οποίος έγραψε ότι «το έργο της ιατρικής είναι η αποκατάσταση της υγείας και η καταπράυνση των πόνων, όχι μόνο όταν η καταπράυνση αυτή μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία, αλλά και όταν μπορεί να εξασφαλίσει έναν εύκολο και γαλήνιο θάνατο».
Η θέση αυτή έφερε στο προσκήνιο πολλές διαμάχες που έγιναν οξύτερες τα τελευταία χρόνια. Αρχικά η θέση αυτή στάθηκε αντιμέτωπη στη χριστιανική διδασκαλία, σύμφωνα με την οποία μόνον ο Θεός μπορεί να διαθέσει τη ζωή και τον θάνατο, και αφού ο πόνος έχει κάποια αξία για τη σωτηρία της ψυχής, σε κανένα δεν επιτρέπεται να συντομεύσει τους πόνους."
https://www.bestrong.org.gr/el/livin...al/euthanasia/
Τι λέει λοιπόν η χριστιανική θρησκεία; Σκάσε και υπέφερε γιατί...θεός.
21-06-2024, 12:55 #96
21-06-2024, 12:57 #97
21-06-2024, 13:02 #98
οκκκ τοτε, γιατι κι εμενα δεν με αφοραν καθολου το θεμα θεος. κατανοω οτι πρεπει να υπαρχει διαλογος για να καταλαβουν και αλλοι το ποσο ματαιη ειναι η εφευρεση θεου, αλλα νομιζω οτι ειναι πιο βαθη κοινωνικα το θεμα, πρεπει η δομη της κοινωνιας και την οικογενεια να αλλαξει για παντα, για να μπορουμε να μιλαμε για αποκαθηλωση της θρησκειας. Καθως διαιωνιζεται χρονια ειναι βαθια ριζομενο και για να παψει πρπει να μην υπαρχει καν οικογενιακη ιεραρχεια
21-06-2024, 15:16 #99
Συμφωνώ μαζί σου, η αποκαθήλωση των θρησκειών είναι απαραίτητη αν θέλουμε να πάμε μπροστά, είναι βαρίδια ηθικά και κοινωνικά κτλ.
Και πάντα μα πάντα, ενώ μιλάνε για αγάπη, δεν ξέρουν καν τι είναι αυτή.
Πάρε έναν Carlin να ισιώσεις αναγνώστη.
Οι Δέκα Εντολές αλά George Carlin. Γιατί το χιούμορ σώζει!
22-06-2024, 17:31 #100
Το σημαντικότερο πράγμα που προσφέρει η θρησκεία στον άνθρωπο,είναι η παρηγοριά, η ελπίδα και η προοπτική πέρα πό τον θάνατο...
Μπορεί εσείς να θεωρείτε απατηλή αυτήν την ελπίδα,αν δεν έχετε προσωπική εμπειρία,αλλά είανι το σημαντικότερο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον ειδικά αν βρίσκεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Γενικά, η μεταφυσική ανησυχία πρέπει να διατηρείται ζωντανή στον άνθρωπο μέχρι τέλους,ασχέτως αν συνδέεται με κάποια θρησκεία ή όχι,γιατι όπως είπαμε,δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ποιά είναι η αληθινή φύση της πραγματικότητας.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
22-06-2024, 22:50 #101
Έχεις δίκιο. Δεν είναι το ζήτημα μόνο η καθεαυτή επίθεση στους θεσμούς, αλλά και στην εσωτερίκευσή τους, δηλαδή στην αναγνώριση τι απομένει μέσα μας από τις καταπιέσεις. Όπως και η συνειδητοποίηση ότι και μετά την θεσμική αποκαθήλωση θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι διάχυτες εξουσιαστικές σχέσεις στην κοινωνία, αφού οι θεσμοί και η κοινωνία αλληλοεξαρτώνται ουσιαστικά.
Και αυτοπαρατήρηση, για το ανθρώπινα δικαιώματα. Από ποιον; χα χα. Ναι, είναι κάποια πράγματα που αυτόματα πάμε εκεί. Αυτοκριτική και αυτοπαρατήρηση.
22-06-2024, 22:54 #102
Έχεις δίκιο. Δεν είναι το ζήτημα μόνο η καθεαυτή επίθεση στους θεσμούς, αλλά και στην εσωτερίκευσή τους, δηλαδή στην αναγνώριση τι απομένει μέσα μας από τις καταπιέσεις. Όπως και η συνειδητοποίηση ότι και μετά την θεσμική αποκαθήλωση θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι διάχυτες εξουσιαστικές σχέσεις στην κοινωνία, αφού οι θεσμοί και η κοινωνία αλληλοεξαρτώνται ουσιαστικά.
Και αυτοπαρατήρηση, για το ανθρώπινα δικαιώματα. Από ποιον; χα χα. Ναι, είναι κάποια πράγματα που αυτόματα πάμε εκεί. Αυτοκριτική και αυτοπαρατήρηση για να μπορούμε να διαπιστώνουμε.
22-06-2024, 23:07 #103
Αγριομελι με είπες αντε αγόρι μου με συγκίνησες αυτό έχω να τα ακούσω χρόνια μπράβο είπες κάτι σωστό
22-06-2024, 23:10 #104
Μιξ κορίτσι με είπες το όνομα μου με ξέρεις μπράβο εύγε
22-06-2024, 23:21 #105
Κοιτάξτε κορίτσια κατάλαβα τι είπατε σε ένα βράδυ γίνεται αυτό με την πατριαρχια αν γίνουν όλοι οικονομικά ανεξάρτητοι κάθε μέλος της οικογένειας οπότε ο πατέρας χάνει την εξουσία στη γυναίκα κ στα παιδιά ενώ ταυτόχρονα πρέπει να πάρετε ΤΙΣ θεραπείες που βγήκαν για να οδηγάτε δουλευετε κλπ εγώ μπορώ να σασ φτιάξω τα κορμιά οδήγηση κοινωνικοτητα κ φαγητό με ΤΙΣ εξαρτήσεις ξέρω δεν είναι θεραπεία αλλά κάτι κάνουν οι γιατροί πλέον στα 20χρονα εδώ που μένω τουσ παρατηρώ ολουσ μάλιστα έχω την εντύπωση ότι είμαι ο στρατιώτης που ανέλαβε το έργο για να έχουν οι γιατροί μια πρώτη ύλη για να βγάλουν ΤΙΣ θεραπείες που σασ δίνουν
Tags for this Thread
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια